Massa-immigratie zorgt voor historische verrechtsing in Italië: Lega Nord wordt een mainstream partij

“Het begon met immigratie. We zijn moe van al die mensen om ons heen; we kunnen ze niet hier houden; we kunnen hier niet meer mee omgaan.”

Het is de Financial Times opgevallen dat er een frisse wind lijkt te waaien in Italië. Met name in steden en dorpen die ooit in handen waren van linkse partijen houdt de Lega Nord tegenwoordig huis. De reden laat zich raden. Immigratie.

Zoals de 50-jarige Roberto Luppichini zegt over het succes van de Lega Nord in zijn eigen woonplaats, het historisch rode Cascina:

“Het begon allemaal met immigratie. We zijn er moe van dat die mensen hier zijn; we kunnen ze hier niet houden; we kunnen er niet meer mee omgaan. Immigratie is één van de grootste plagen van Italië.”

Hij gaat verder:

“Toen de taart groter was voor iedereen en het economisch beter ging waren er minder klachten. Maar nu hebben we het gevoel dat we geslachtofferd zijn.”

Zoals de FT terecht opmerkt staat de verrechtsing van Cascina symbool voor de verrechtsing van Italië. En ja, die verrechtsing komt met name door zorgen over massa-immigratie. Kijk maar naar deze grafiek:

Screen Shot 2017-11-15 at 11.20.32

Volgens de meest recente peilingen kan Lega Nord bij de komende verkiezingen rekenen op 15 procent. In 2013 was dat nog maar 4 procent. Je hebt het dus over een verdrievoudiging. Dat is… enorm. En het betekent ook dat de partij weleens de belangrijkste coalitiegenoot kon worden van Forza Italia, de partij van Silvio Berlusconi. Of, en dat is ook mogelijk: de Lega Nord zou er ook voor kunnen kiezen om zaken te doen met de Vijf Sterren Beweging van Beppe Grillo. Dat is een links-populistische partij, maar de partij is fel gekant tegen de euro en de EU. Dus ja. Ook daar zijn de Europese elites niet blij mee.

Het bewijst maar weer dat linkse partijen zichzelf om zeep helpen door de grenzen maar open te zetten voor alles en iedereen. Ze denken dat ze ermee voor zorgen dat ze voor altijd aan de macht blijven (ze laten immers nieuwe kiezers binnen), maar in feite bereiken ze het tegengestelde van wat ze willen. Ironischer dan dat wordt het niet.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

29 reacties

 1. EllyD19

  Dat heeft lang geduurd.

 2. Punt50

  Zijn de Italianen het eindelijk zat al die invasiërs?

  1. Blue monday

   De noord-Italianen zijn benauwd voor het verdelen van hun welvaart met de mede-Italianen in het zuiden.

   Goedkope arbeid voor het smerige werk gaan ze echt niet zelf doen, dan kiezen ze nog liever voor goedkope immigranten dan voor zuid-Italianen, die hebben nl. teveel praatjes.

   1. Punt50

    @ BM

    Je weet niet waar je het over hebt man. Ooit in Italië geweest, en dan niet als toerist?

    1. Blue monday

     Er is geen enkele aanleiding of argument voor u om mijn bewering in twijfel te trekken.

     Oh, tis punt50, een van dat rechtse clubje trollen die geen argumenten nodig hebben.

     Houd je kop dan eikel!

    2. Punt50

     @ BM

     Ik heb blijkbaar een punt want je reageert zo fel. Je weet helemaal niks van hoe Italië echt werkt. Jij moet hier dan ook geen enkele bewering over dit onderwerp neerpennen, staat zo dom. Goedemiddag!

   2. IJscoman

    Blauwtje lult zoals gewoonlijk weer een eind in de ruimte. Dat deze nitwit en geborneerde klootzak nog podium krijgt op DDS is me een raadsel. Hij geeft er weer eens blijk van niets van Italie en de Italiaanse mentaliteit te begrijpen. Waarschijnlijk begrijpt hij ook helemaal niks van zichzelf.

 3. Blue monday

  Lega Nord, die partij die zich primair tegen het arme zuiden richt?
  De partij die het facisme openlijk omarmt?

  En een partij die momenteel in een enorme crisis zit met Salvini en Bossi?

  en dat noemt DDS een frisse wind…..
  Weer nepnieuws

 4. Peter Loosduinen

  Uitgeprocedeerd moet UITZETTEN betekenen !
  Dobbernegers die geen recht op asiel hebben moeten met tsoekie tsjoekie stoomboot terug worden gebracht.
  Dan is er RUIMTE voor echte vluchtelingen.
  Zo simpel is het !

  1. Blue monday

   U zegt het nog al lullig, maar gelukszoekers hebben in europ idd. Niks te zoeken, echte vluchtelingen wel.

   Dus zijn we het daar samen over eens.

 5. Tinneke

  Italië heeft het licht gezien…….
  Asielzoekers zitten zo ontzettend vaak een leven lang in de bijstand en betalen zo weinig belasting, die kosten over hun leven gemiddeld drie ton. Dus als je 100.000 asielzoekers binnenlaat, zoals onder Rutte II is gebeurd, dan kom je voor de eerste twee generaties uit op zo’n 70 miljard euro aan kosten: voor opvang, huisvesting, bijstand, ziektekosten, toeslagen, AOW. Voor die mensen betaalt de staat immers tot aan hun dood.
  Maar goed, de feiten:

  Elke vijfentwintig jaar verdubbelt de bevolking van sub-Sahara Afrika ongeveer. Ga dat maar eens uitrekenen: 1 miljard nu, 2 miljard rond 2040, 4 miljard over dik vijftig jaar. Ze groeien er tegen hun natuurlijke grenzen aan. Dat betekent: hongersnood en meer burgeroorlogen, dus maak die Giro555-actie maar doorlopend. Tientallen miljoenen Afrikanen willen naar Europa komen
  onhoudbaar!

 6. Ni28

  De groei van partijen zoals de Lega Nord wordt gekweekt door de huidige establishment in de EU. Door geen grenzen aan immigratie te stellen wordt een deel van de bevolking opgezadeld met extra zorgen en kosten. Dat is altijd de laagst betaalde groep. Hun wijken zijn veranderd in onherkenbare plaatsen die niet meer van hun zijn. Men voelt zich niet meer thuis in eigen huis. Bovendien worden de nieuwkomers bevoordeeld daar waar de oorspronkelijke bewoners benadeeld worden. Vanzelfsprekend stappen mensen naar partijen die andere koers beloven. Het zwaar bekritiseren van die partijen is een tevergeefs poging om de tij te keren. De hieraan schuldige partijen zouden beter echte maatregelen te treffen om deze ontwikkeling te stoppen en mensen niet terecht tegen zich te krijgen.

 7. Bram Zanddijk

  “Volgens de meest recente peilingen kan Lega Nord bij de komende verkiezingen rekenen op 15 procent.”

  Deze percentages zijn voor extreem rechtse partijen in Europese landen heel gebruikelijk.

  Ik kan deze opwinding niet doorgronden.

 8. Wim Vreeswijk

  Links Italië pleegt met haar gedoog- en toelaatbeleid politieke zelfmoord !

  1. robroy

   ssssssst niet verder vertellen joh

 9. Seneca

  @blauwe maandag
  ik hoop dat deze nickname niet geestesgesteldheid weergeeft op welke wijze u het weekend heeft doorgebracht, echter gezien uw reactie ben ik bang van wel. voordat u iets schrijft over Italië, ik ben Italiaan van origine en u beledigt mij met uw geraaskal, lees en leer eerst wat de drijfveer is van de Italiaan. mocht ik wederom een dergelijke laatdunkende mening over mede Europeanen aantreffen, dan zal ik mij genoodzaakt zien aangifte te doen. Justitie zal dan uw gegevens bij DDS opvragen opdat u vervolgd en bestraft wordt.

  1. Zweedse kok

   Seneca zegt :dan zal ik mij genoodzaakt zien aangifte te doen. Justitie zal dan uw gegevens bij DDS opvragen opdat u vervolgd en bestraft wordt.
   .
   Humor!!!!

   1. Blue monday

    Ik lag ook al dubbel….

    Onze Italiaan is waarschijnlijk slecht aangepast en denkt dat je met een paar steekpenningen het recht de gewenste kant op kunt sturen.

    Slecht aangepaste immigrant die seneca…grote bek op Nederlanders, maar wel de vruchten plukken van onze welvaart.

    1. robroy

     nou valt mijn bek open wat hoor ik nou toch ?????? ventje wat val jij door de mand hahahahahaahha echt dommer dan dom

 10. Florissa

  Hoe pijnlijk die hele immigratie ook is ,uiteindelijk zijn zij het die de val van Brussel en de Euro veroorzaken , elk nadeel heeft zijn voordeel ,en voor de politicus die denkt dat het wel mee zal vallen,en het zo kan doorgaan ,zou ik zeggen ,ga wat anders doen ,oplossingen heb je niet ,en schei uit met de mensen voor de gek te houden .
  Wat er nu fout gaat ziet een kleuter nog wel .

 11. corfo

  Ben vanmorgen vanuit Oostenrijk naar Italië gereden, bij de grensovergang stonde 3 gewapende politiemensen én 3 zwaar bewapende militairen, zij controleerden géén uitgaand verkeer; bij de terugreis werden wij en de auto grondig bekeken door zowel de politiemensen als de militairen. Deze week al eerder gehoord dat dit soort grenscontroles gewéldig werkt voor het tegenhouden van parasieten. Goede actie !!

  1. corfo

   Waar mijn reactie eigenlijk over gaat :
   Leve het Schengen-verdrag, gaat goed in de EU !!!

  2. Blue monday

   ik zou zeggen, blijf daar!

   1. corfo

    @ Blauwe Maandag.
    Je moet niet proberen te praten over dingen waarvan je niks blijkt te weten. Ik was “toevallig” vandaag op reis van Oostenrijk naar Italië (Süd-Tirol). Bij terugkomst in Oostenrijk werd, a.d. grens, álles gecontroleerd, door 3 gewapende politie mensen en 3 zwaar bewapende militairen; zó “dol” is men in O’rijk op die parasieten, want men zocht illegale parasieten. In de plaats in Italië waar ik was, wemelde het van bedelende parasieten, dát is de reden dat Süd-Tirol zich wil afsplitsen, de reden die u geeft is écht “KUL”. In O’rijk kent men de ellende met de parasieten in Italië en daarom zijn de grenscontroles verscherpt, en NIET om de waanzin die jij verkondigt. Was in Nederland maar één “regerings-figuur” met een heel klein beetje verstand !

    1. corfo

     @ Blauwe Maandag.
     “Blijf Daar !”
     Wéér zo’n inhoudsloze reactie, zónder bronvermelding.
     Tuig moet aangepakt worden dáár waar zij verblijven en niet vanuit het buitenland, BM. Dát zou wel erg laf zijn, niet ? Ik weet dat links denkende liever vanaf een veilige afstand de “vijand” bewerken, maar zó steek ik niet in elkaar. Dus ik blijf niet daar, ik kom over korte tijd weer terug en ga gewoon door met het ageren tegen mensen die ons landje naar de kl.ten helpen c .q. hebben geholpen.

     1. Punt50

      @ corfo / Seneca

      Blue monday maakt zichzelf graag belachelijk.

     2. Marija

      🙂 ++++

 12. Parestado4

  Is de ondergang van Europa in het vizier.Ik vrees van wel.Een langzaam beginnend proces dat zich steeds sneller zal gaan bewegen!

 13. denk eens na

  Als je voor asiel zoekers bent kan het niet anders zijn dat je werkt in of voor de asiel industrie er dus aan verdiend of je vreselijk naief bent.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.