Net voor deadline toch nog een anti-zwarte piet demonstratie ingediend bij landelijke intocht

Dit jaar leek het een rustig jaar te worden aangaande het Pietendebat. Maar neen, het zal toch geschieden: een demonstratie tijdens de landelijke intocht in het Friese Dokkum.

Zowel De Nederlandse Volks-Unie (Pro-piet) als de actiegroep Kick Out Zwarte Piet hadden op 2 november nog niks aangekondigd. Daar heeft Kick Out Zwarte Piet nu toch een draai aan gegeven. Op Facebook is de organisatie een evenement gestart genaamd ‘Grote Mars en Protest tijdens de Landelijke Intocht in Dokkum!’

Het lijkt erop dat de demonstranten de NVU of elke andere groepering te slim af wilden zijn door op het laatste moment alsnog een aanvraag in te dienen voor een demonstratie. Het zal dus de enige groepering zijn die tijdens het evenement gaat demonstreren. Dat vind ik zelf niet zo heel erg naar, want zo een confrontatie tussen de nazistische NVU en demonstranten maakt de intocht voor de kinderen nog erger dan het al was.

Toch, als we het positief bekijken (en dat wil ik erg graag doen), lijkt het alsof de discussie over onze Pietenbaas veel milder is dan normaal. Geen gezeik en gejank over het uiterlijk en ook geen vervelende talkshows met demonstranten die aan het woord komen en een historisch incorrect verhaal naar voren brengen.

In Amsterdam en Den Haag worden de zwarte pieten gewoon pieten en niet meer zwart. Voor het overgrote deel van het land blijft Piet dus zwart en zo lijkt de discussie uiteindelijk een stedelijk elitair debatje te zijn geworden na jarenlang gesteggel. Zo zijn veel van dit soort culturele akkefietjes een randstedelijk fenomeen en doet de rest van het land lekker normaal. Laten we in elk geval hopen dat de landelijke intocht weer iets leuks wordt voor de kinderen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Punt50

  Kom op huis-, tuin- en keuken Friezen! Kick de Zwarte Pietenhaters jullie provincie uit.

  1. swetsnek

   wel graag richting noorden dan toch zeker Punt 50 en dan graag bij vloed hahahahaha

 2. swetsnek

  Nou Friesland je weet wat je te doen staat he

 3. corfo

  Werd zwarte Piet niet óóit bij Dokkum vermoord ?
  Of betrof dat iemand anders ?

  1. denk eens na

   Nee dat was rutte

 4. Christina

  Friezen zijn hele nuchtere mensen en die houden er niet van dat `buitenlanders` hun kinderfeestje komen vergallen, dus het zal dan best wel kick off worden maardan richting die jankerige handophoudende zwamneuzen!!
  Kom Friesland jullie kunnen het!!!

 5. eRik2017

  Nederlanders, wij hebben gecapituleerd.
  Vandaag in Winkelcentrum Amstelveen hangt overal Kerstversiering, en de Bijenkorf heeft zelfs kerstbomen.
  Sinterklaas is niet meer. Het gaat niet eens meer over Zwarte Piet, het hele Sinterklaasfeest wordt overgeslagen.
  Nederland is gebogen voor bedreigingen aan Winkelcentra van kinderfeesthaters.

  1. sjun

   Welnee, winkelcentrum Amstelveen wil gewoon geen Sint-verkopen. Verstandige burgers doen er de hele maand december geen inkopen maar gaan voor de verandering de kleine Noord-Hollandse gemeenten in om te verhelderen dat ze het volgend jar anders willen zien. De kosten van de omweg worden ruimschoots betaald uit de besparingen op de uitgaven. Daarnaast kan meteen eens worden kennisgemaakt met de lokale dorpsculturen om te bezien of er er daar geen leven op te bouwen valt waarbij de vaste lasten enorm gereduceerd zullen worden. Als het per sé stads moet dan even doorrijden naar Haarlem en/of Alkmaar. Want Amstelveen stond toch al nooit bekend om haar koopjes.

   1. Tjeempie80

    Aldus de voorzitter van de winkeliersvereniging Amstelveen.

  2. penis aqua di rosa

   Ook Almere volop in Kerstversiering en het functioneert ook al.
   Welke dwazen faciliteren dit toch?
   Eerst HET Sinterklaasfeest en daarna de knop om voor Kerst. PUNT.

   1. swetsnek

    En anders ook met kerst de middenstand laten liggen links wel te verstaan haha

 6. PMG

  Als nu de voor- en tegenstanders eens flink met elkaar op de vuist gaan in Zeewolde bijvoorbeeld, dan kijk ik op 1 live naar de liefelijke intocht van Sinterklaas en zijn echte Zwarte Pieten en op 2 naar het live verslag van de knokpartij. De winnaars zijn de kinderen en diegene die de andere groep weet te verslaan. De witte meerderheid gaat dit met gemak winnen van de voornamelijk zwarte minderheid. Tevens goede gelegenheid om de witte mee/overlopers op hun bek te slaan.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.