NRC eist het hoofd van Pieter Omtzigt: 'Zijn positie is onhoudbaar geworden!'

Geen categorienov 14 2017, 8:00
En dat bepaalt het NRC Handelsblad?
Bij de NRC zijn ze nu echt helemaal van het padje. Gisteravond publiceerden de linkse nepjournalisten namelijk een redactioneel commentaar waarin gesteld wordt dat Pieter Omtzigts positie zogenaamd "onhoudbaar" is geworden en dat hij zijn Kamerlidmaatschap dus moet neerleggen.
Waarom? Nou, omdat de NRC dat zegt.

Omtzigts positie kan niet los worden gezien van de minimale meerderheid waarover de pas net begonnen coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie beschikt. Rutte 3 kan zich geen uit-de-boot-vallers veroorloven. Zo bezien is het Kamerlidmaatschap van Omtzigt haast onaantastbaar.

Maar dit neemt niet weg dat een volksvertegenwoordiger die in een uiterst gevoelige kwestie als de MH17 aantoonbaar desinformatie verspreidt nauwelijks is te handhaven.

Let wel, dat artikel werd gisteravond online gezet nadat bekend werd gemaakt dat Omtzigt het woordvoerderschap over MH17 naar zich neer had gelegd. Met andere woorden, hoewel NRC schrijft dat de coalitie het zich eigenlijk niet kan veroorloven om Omtzigt eruit te gooien wil de krant wel degelijk van hem af. En snel een beetje.
Het doel is ongetwijfeld om hem ervan te overtuigen zélf op te stappen. Ze hopen dat ze hem, door hem keer op keer aan te vallen, zover te krijgen.
Zijn houding moet juist daarom zijn: over mijn lijk. Als de VVD en de NRC hem kwijt willen moeten ze het CDA maar dwingen om hem uit de partij te gooien. Gezien de vele voorkeursstemmen die hij iedere keer weer krijgt, en de populariteit die hij geniet, kan hij prima in zijn eentje door. Oh, en dan kan hij ook nog eens dreigen om over te stappen naar Forum voor Democratie, een partij die nu al op 12 zetels in de peilingen staat en die rustig gaat doorstomen naar een stuk of 15, zeker als Omtzigt zich erbij aansluit. Als dat gebeurt wordt FVD net zo groot als het CDA. Dus ach.
Ondertussen vragen steeds meer mensen zich, terecht, af wiens belang de NRC dient met deze hetze tegen Omtzigt:
https://twitter.com/AlptekinAkdogan/status/930168652409786369
https://twitter.com/Mirjam152/status/930176472249184256
Gelukkig zijn er genoeg oplettende lezers die het antwoord op die vraag wel weten:
https://twitter.com/FransvdLelie/status/930180179716136965
https://twitter.com/mirjammeij/status/930190751744647168
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten