NRC eist het hoofd van Pieter Omtzigt: ‘Zijn positie is onhoudbaar geworden!’

En dat bepaalt het NRC Handelsblad?

Bij de NRC zijn ze nu echt helemaal van het padje. Gisteravond publiceerden de linkse nepjournalisten namelijk een redactioneel commentaar waarin gesteld wordt dat Pieter Omtzigts positie zogenaamd “onhoudbaar” is geworden en dat hij zijn Kamerlidmaatschap dus moet neerleggen.

Waarom? Nou, omdat de NRC dat zegt.

Omtzigts positie kan niet los worden gezien van de minimale meerderheid waarover de pas net begonnen coalitie van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie beschikt. Rutte 3 kan zich geen uit-de-boot-vallers veroorloven. Zo bezien is het Kamerlidmaatschap van Omtzigt haast onaantastbaar.

Maar dit neemt niet weg dat een volksvertegenwoordiger die in een uiterst gevoelige kwestie als de MH17 aantoonbaar desinformatie verspreidt nauwelijks is te handhaven.

Let wel, dat artikel werd gisteravond online gezet nadat bekend werd gemaakt dat Omtzigt het woordvoerderschap over MH17 naar zich neer had gelegd. Met andere woorden, hoewel NRC schrijft dat de coalitie het zich eigenlijk niet kan veroorloven om Omtzigt eruit te gooien wil de krant wel degelijk van hem af. En snel een beetje.

Het doel is ongetwijfeld om hem ervan te overtuigen zélf op te stappen. Ze hopen dat ze hem, door hem keer op keer aan te vallen, zover te krijgen.

Zijn houding moet juist daarom zijn: over mijn lijk. Als de VVD en de NRC hem kwijt willen moeten ze het CDA maar dwingen om hem uit de partij te gooien. Gezien de vele voorkeursstemmen die hij iedere keer weer krijgt, en de populariteit die hij geniet, kan hij prima in zijn eentje door. Oh, en dan kan hij ook nog eens dreigen om over te stappen naar Forum voor Democratie, een partij die nu al op 12 zetels in de peilingen staat en die rustig gaat doorstomen naar een stuk of 15, zeker als Omtzigt zich erbij aansluit. Als dat gebeurt wordt FVD net zo groot als het CDA. Dus ach.

Ondertussen vragen steeds meer mensen zich, terecht, af wiens belang de NRC dient met deze hetze tegen Omtzigt:

Gelukkig zijn er genoeg oplettende lezers die het antwoord op die vraag wel weten:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

91 reacties

 1. Bloem

  Peter Vandermeersch heeft duidelijke plannen. Vraag mezelf af wanneer hij bij DWDD aanschuift om er een schepje bovenop te doen

 2. Ritter

  Net als in de VS zijn de meeste journalisten in Nederland van de gevestigde media tegenwoordig verkapte politiek activisten met een agenda die politieke tegenstanders proberen te ondermijnen.

  In de VS is vooral Trump hun doelwit; in Nederland zijn het figuren als Pieter Omtzigt waar hun pijlen op zijn gericht.

  Het toont weer aan de gevestigde media “partij” zijn en weinig meer met enigszins objectieve nieuwsvoorziening hebben te maken.

  Vandaar ook dat Trump zijn twitter account heeft waarmee hij direct met zijn supporters kan communiceren en roddels die door de media worden verspreid over hem kan ontzenuwen.

  1. Blue monday

   Kijk…ik werk natuurlijk voor de overheid om nepnieuws te verkondigen, maar
   Sinds wanneer werk jij namens het Kremlin?

   Wat een onzin blaat jij uit…

   1. Roughwood

    Spuit elf…

  2. Michael

   Ritter, je bent zonder het te weten zelf ten prooi gevallen van activistische media die jou hebben doen geloven dat er een kwaadaardig complot is tegen Trump oid, en dat Trump de nieuwe messias is die nooit iets fout kan doen.

   Het verhaal dat de elite alles onder controle heeft als een soort Big Brother, en mensen als Trump bewust tegenwerken in een soort complottheorie van “links”, waaronder kritisch journalistieke media, academici, artiesten, polititci, big business, etc, is een verhaaltje wat gepushed wordt door populistische en rechtsactivistische media (= politiek activistische media). Het nut hiervan is een typisch geval van ad hominem. Als je maar lang genoeg en vaak genoeg roept dat iemand onbetrouwbaar is oid, ontneem je zijn legitimiteit en hoef je niet meer inhoudelijk de discussie aan te gaan.

   Ik heb wel met je te doen, maar probeer je Breitbart oogkleppen eens af te zetten en écht kritisch naar de wereld te kijken, en niet zielig in een hoekje te huilen en Breitbart napraten. Zij hebben ook een agenda.

   1. IJscoman

    Michael, je bent zonder het te weten zelf ten prooi gevallen van de policor, gelijkgeschakelde media die jou hebben doen geloven dat er een helemaal geen complot is tegen Trump oid, en dat Trump de grote klootzak is die alles fout doet.

    Het verhaal dat de elite alles onder controle heeft als een soort Big Brother, en mensen als Trump bewust tegenwerken in een soort complottheorie van “links”, waaronder kritisch journalistieke media, academici, artiesten, polititci, big business, etc, is een verhaal dat volledig klopt en wordt gepushed door de linkse en extreemlinkse (= Volkskrant, NRC, NOS). Het nut hiervan is een typisch geval van ad hominem. Als je maar lang genoeg en vaak genoeg roept dat iemand onbetrouwbaar is oid, ontneem je zijn legitimiteit en hoef je niet meer inhoudelijk de discussie aan te gaan.

    Ik heb wel met je te doen, maar probeer je Volkskrant oogkleppen eens af te zetten en écht kritisch naar de wereld te kijken, en niet zielig in een hoekje te huilen en de NRC en NOS napraten. Zij hebben namelijk een hele duidelijke agenda.

    1. Michael

     Leuke verdraaiing van woorden ijscoman, maar je doet niets anders dan mijn punt bewijzen.

     1. IJscoman

      Als wat jij beweert je punt bewijst, bewijst het omgekeerde op basis van precies dezelfde argumenten en woorden ook het tegendeel.

     2. Michael

      Als je even goed kijkt zie je in de subtiele verschillen dat je onzin aan het blaten bent. Ik heb nooit gezegd dat “Trump een klootzak is die niets goed kan doen”, als Trump iets goeds doet zal ik dat eerlijk erkennen (heb ik in het verleden ook al eens gedaan). Ritter zal nooit eens kritisch zijn naar Trump.

      Jouw verdraaiing van mijn tweede alinea klopt tekstueel gezien gewoon niet, tegendraads gewouwel, kun je geen chocolade van maken. Daarnaast, als de NRC extreem links is, waarom spannen ze dan samen met de rechtsliberale VVD?

      Je 3e alinea klopt ook niet in deze. Ritter komt altijd alleen maar met Breitbart of Fox bronnen, en beweert in zijn comment hier zelfs dat de Twitter account van Trump de meest betrouwbare bron is voor nieuws over… Trump. Het is hilarisch en triest tegelijk. Ik heb nergens beweert dat alleen de NOS of NRC betrouwbare bronnen zijn.

      Door een verdraaiing van mijn woorden voedt je het “links-elitaire” complotdenken, waar gemakshalve ook heel veel rechtse mensen bij horen als het zo uitkomt, maar die inconsistentie sla je maar even over.

 3. Guus Geluk

  De bewering dat VVD een lastige dissident middels een NRC-artikel zou willen wegzuiveren, is te gek voor woorden. Volkomen ongegrond. Bovendien is het helemaal niet in het belang van de VVD om Omtzigt te wippen: de VVD heeft er juist heel veel belang bij alle kamerleden binnenboord te houden.

  Goed, nu het NRC. Zij willen dat Omtzigt aftreedt en die mening kunnen zij onderbouwen. Het NRC stelt dat Omtzigt desinformatie heeft verspreidt. Dat is correct, maar we weten dat hij dat niet met opzet deed. Hij had niet de intentie om de boel te belazeren en daar gaat het om.

  Het is volkomen terecht dat het dossier hem is ontnomen. Aftreden is echter niet terecht: Omtzigt is een integer parlementariër.

  1. corfo

   @ Guus G.
   Wéér een inhoudsloze reactie Guus; tevens géén bronvermelding.

   1. Guus Geluk

    Zwetser alarm.

    1. corfo

     @ Guus G.

     Inhoudsloos en géén bron.
     Je vergat te blèren : “trol alert”!!

  2. IJscoman

   Sukkelige Guus denkt dat een kamerlid kan ‘aftreden’. Nee oen, een kamerlid kan niet aftreden, dat kunnen alleen leden van de regering / het kabinet. Een kamerlid kan alleen zijn zetel ter beschikking stellen.

   Los daarvan: het foutje van Omtzigt is zo gering in verhouding tot de tsunami van leugens en fraude van veel andere politici, dat het inderdaad een ontketende heksenjacht is van de NRC. Dat is volkomen duidelijk.

   1. Guus Geluk

    En zo rolt de rechtspopulistische gemeente: het is de schuld van andere politici, het is een hejsenjacht van het NRC en als het even kan, komt premier Rutte ook nog in beeld.

    Het NRC heeft een geden journalistiek onderzoek uitgevoerd. Zij concludeert dat Omtzigt de handdoek in de ring moet gooien. Ik ben het daar overigens niet mee eens. Maar het is volkomen terecht dat hem het dossier is ontnomen: juist met betrekking tot dit gevoelige onderwerp had men zorgvuldig moeten handelen. Er is geblunderd. Erg geblunderd.

    1. IJscoman

     Guus roeptoetert: “….Er is geblunderd. Erg geblunderd”.

     Klopt: door jou. Als de sukkelige idioot die je bent denk je dat een kamerlid kan AFTREDEN. Mwoehahah.

     Je bent te stom om je eigen reet af te vegen. Waarschijnlijk doet je moeder dat nog.

     1. Guus Geluk

      Je bent kennelijk nog steeds niet in staat inhoudelijk te reageren.

      Hoepel op, IJscoman. Je hebt jezelf nu wel genoeg voor schut gezet.

      Overigens is Omtzigt een lid van de regeringscoalitie. Een kabinet is de ministerraad. Een minister kan inderdaad aftreden. En ja, ik hanteerde het woord hier niet correct. Maar jij hebt totaal niets in te brengen.

    2. Kees

     Ik betwijfel of je de versie van Omtzigt gelezen hebt, zo te zien niet. Alleen afgaan op hetgeen de nrc voorliegt, dat is wel zeer naief.

   2. Blue monday

    Denk je nu slim te zijn Ijslollie?

    Je komt met elke post nog stommer over….

 4. Bram Zanddijk

  Ik kan niet anders dan het NRC volledig gelijk geven. Omzigt loog opzichtig en aantoonbaar is een zeer gevoelig dossier.
  Een Kamerlid die dit doet zou de eer aan zichzelf moeten houden. Wellicht toont de CDA-fractie vandaag de benodigde morele hygiene. Dit tast ook de geloofwaardigheid van het CDA aan.

  1. tomygun

   NRC heeft gelijk ?
   Ik moet zeggen de geen die dit moetwillig zou doen ja zeker direct oprutten .
   Dus ik neem aan dat je rubbere rutte bedoeld he !!!!!!! .
   Onderste steen moet boven komen ! dat kan niet want die eikel staat er op .

 5. poldi

  Klein foutje van Omtzigt bij een verder heel integer gedrag dat breed uitgemeten wordt door een partij die grossiert in niet-integer gedrag, rechtszaken en belangenverstrengelingen.
  Iets met splinter en balk in het oog.
  Rutte wilde hem er niet bij hebben, geen verrassing.
  Oude jongens krentenbrood en verder moet iedereen gewoon zijn bek houden als de VVD spreekt.
  Buma doet maar mee, principes zijn immers die dingen die je overboord zet.

  Gisteren uit het Elsevier-archief het stuk ‘Als Pieter Omtzigt zijn tanden ergens inzet ontstaat er een schandaal’ nog eens gelezen.

  Het is wel duidelijk waarom men zijn bloed wel kan drinken en men hem mbv van de NRC kapot probeert te krijgen.

 6. Blue monday

  Het succes is Omtzigt naar zijn hoofd gestegen.
  Er is geen enkele reden aan te voeren om met een dubieuze getuige op de proppen te komen.

  Ik vermoed dat zijn relatieve succes hem naar het hoofd is gestegen en zijn eigen nieuws zit te maken…. beetje Willebrord Frequin achterna dus.

  Als de man in de war is, zal het CDA ongetwijfeld de juiste beslissing nemen.

  1. Bram Zanddijk

   Een dubieuze getuige opvoeren is inderdaad een zeer kwalijke zaak maar deze vervolgens ook nog een vooraf gedicteerde verklaring laten afleggen die overduidelijk en bewust niet in overeenstemmig is met de waarheid is nog veel kwalijker.
   Het is onbegrijpelijk dat er mensen zijn die dit niet hoog opnemen. Het Kamerlid Omzigt heeft elke geloofwaardigheid verloren.

  2. Bart

   Je komt zelf behoorlijk in de war over.

   Omtzigt is over het algemeen gewoon ontzettend goed bezig, dit is gewoon een actie geweest tussen het NSB handelsblad en de verachtelijke VVD van Nederlands grootste leugenaar Rutte.

   1. Guus Geluk

    Deze bewering mist elke grond. De VVD heeft geen enkel belang bij het in diskrediet brengen van Omtzigt.

    1. corfo

     @ Guus G.
     En dat beweer je zonder bronvermelding, connecties met onze “bekwame bestuurder” Rubberen Rutje ?
     Natuurlijk heeft de VVD geen belang bij het laten verdwijnen van dhr. Omtzigt, dan verliezen ze toch de meerderheid, Guusje, daar kwam m’n buurjongetje van 11 jaar mee ! Kun je nagaan hoever jouw verstandelijke vermogens reiken.

   2. Blue monday

    Willebrord Frequin was ook goed bezig, tot het moment dat hij zijn eigen nieuws ging verzinnen.

    1. corfo

     @ Blauwe maandag.
     Klopt, leeft Willebrord Fr. nog ?
     Was een “buitengewoon gelovig” mens, hoorde ik, alléén met de mond heb ik later begrepen.

 7. Michael

  Wat een onzinnig artikel weer, vol insinuaties en zonder enige onderbouwing. Zo wordt nep nieuws de wereld in geholpen. Het is ook nog eens zo inconsistent als de pest allemaal, DDS lijkt om de week 180 graden te draaien van standpunt.

  1. De VVD wil helemaal niet van Omtzigt af, hoe kom je daar nou bij? Iets ter onderbouwing?

  2. NRC is niet een krant van de VVD of van VVD’ers. Dat is eerder de Telegraaf. Jullie staan hier altijd te klapperen dat NRC “knetterlinks” is etc. Maar nu zijn ze in eens rechtsliberaal, en steunen ze de VVD? Vrij inconsistent, en daardoor raken je insinuaties kant nog wal. je maakt jezelf een beetje belachelijk.

  3. Waarom wordt Omtzigt nu ineens gesteund, terwijl hij hier ook een paar dagen geleden nog verketterd werd hier?

  4. Bij FvD zitten mensen die bewust desinformatie over MH17 verspreiden, maar niet komen opdagen voor discussies daarover. Omtzigt is een parlementariër met fatsoen die een onbewuste fout heeft gemaakt, en geen populistische machtspoliticus. Ik denk dus dat hij dan ook ver weg blijft van Baudet en zijn clubje.

  1. Guus Geluk

   De geloofsbelijdenis van de rechtspopulistische kerk schrijft haar gemeenteleden voor elkaar altijd de hand boven het hoofd te houden. Ontzigt een ketter? Integendeel, de CDA-bobo woont met enige regelmaat een dienst van de rechtspopulisten bij. Vader Thierry heeft hem al eens gevraagd over te stappen.

   Dus wordt er nu door vooraanstaande gemeenteleden een complottheorie opgehangen. Er zou sprake zijn van een complot tussen NRC, een krant die staat op de Lijst der Verboden Werken, en de VVD, verketterd als een D66-light. Dat daar geen enkel bewijs voor is, en dat de VVD daar geen enkel belang bij heeft, is de onhandige waarheid.

   1. Michael

    Guus, je verwoordt het perfect. Ons vervolgens te labellen als “trollen” zal verder de gemiddelde rechts-populist helpen. Dan hoeven ze niet verder inhoudelijk in te gaan op de punten en hun verhaal, wat aan alle kanten rammelt van de inconsistentie, niet verder te verdedigen, maar kunnen ze ons verketteren alsof wij ook bij het grote “links-elitaire” complot horen.

    De gedachte dat wij ook gewone mensen zijn met gewone standpunten die kritisch naar de wereld kijken strookt niet met hun religie, dus zijn wij demonen/trollen.

    1. Guus Geluk

     Inderdaad, als een persoon iets zegt dat regelrecht ingaat tegen het rechtspopulistische evangelie, wordt hij/zij door de rechtspopulistische kerk verketterd. Een ketter die door de redactie in de ban moet worden gedaan. Ketters worden ook vogelvrij verklaard: men mag alles tegen hen zeggen, tot aan de doodsverwensingen aan toe.

     Een giftige sfeer in de rechtspopulistische kerk. Hoog tijd voor een reformatie.

     1. IJscoman

      Gut, Guus doet weer een een-tweetje met zijn alterego Michael Becker. Vanochtend wel veel Grondlinners trouwens aan boord van DDS: Bram Zanddijk en Blue Monday spuiten ook al hard met hun spuit elf in het rond.

      Dus: 4 x troll alert !!

     2. Zweedse kok

      quote> Een ketter die door de redactie in de ban moet worden gedaan.
      .
      Precies Guus, VVMU is alleen indien u de redactie niet bekritiseert.
      Verder lopen er hier quasi-rechtse mensen rond welke wars zijn van elk liberaal standpunt.
      Gelukkig voor hen is er maar 1 andersdenkenden met wel 25 namen.
      Lijkt wel een spelletje: 1 tegen 100.
      De zielepoten.

     3. Michael

      Bedankt ijscoman, ook hier bewijs je het verdere gelijk van Guus en mij.

     4. IJscoman

      Bedankt Michael, met je volstrekt inhoudsloze, domme reactie zonder enig argument, bewijs je weer eens mijn gelijk. Vier trollen tesamen die elkaar alleen maar nalullen, bevestigen, feliciteren en veren in de kont steken. Donder toch op stelletje landverradende psychopaten.

     5. Guus Geluk

      De IJsverkoper, trouw gemeentelid van de rechtspopulistische kerk, is al vroeg uit de veren om andersdenkenden te bestempelen als ketters. Allemaal behoren ze tot datzelfde kartel dat uit is op de destabilisering van kritische fora en het zijn allemaal de landverraders die Nederland in de uitverkoop hebben gedaan.

      Zo hoeft hij niet in te gaan op de inhoudelijke punten die hier naar voren zijn gebracht.

     6. IJscoman

      Zegt de nitwit die denkt dat een kamerlid kan AFTREDEN.

      Sukkel, idioot: geen enkel argument kan jouw verschrompelde pindabrein bereiken, daarom bespaar ik me de moeite. Ga je eerst eens inlezen en een beetje staatsinrichting tot je nemen. Dan mag je terugkeren om met IJscoman te debatteren.

     7. Guus Geluk

      Nee, IJscoman, jij geeft geen inhoudelijk argument. Wat is bijvoorbeeld je reactie op het onverstandige plan een opzetje te organiseren, teneinde een getuige in de publiciteit te brengen? Of de onverstandige handeling een SMS toe te sturen naar de tolk, waarin hij niet zo nauw met de waarheid omging?

      Je heb je totaal niet in de kwestie verdiept. Ga alle stukken op internet nog eens doorlezen en kom dan terug. Dit slaat nergens op.

     8. Michael

      “Dan mag je terugkeren om met ijscoman te debatteren”

      Ijscoman praat over zichzelf in de 3e persoon. Foutje? Nicknames door elkaar gehaald?

      Kijk, zo makkelijk gaat dat. Inhoudsloos iemand proberen zwart te maken. Ga alsjeblieft wat ijsjes verkopen, tel tot 10, en kom terug als je een zinnige en vooral ook beschaafde bijdrage kunt leveren aan de discussie. Alleen maar schelden is vrij kinderachtig.

   2. Viertel

    Zwets niet zo stom, Geluk, met je geloofsbelijdenis, ketter, gemeenteleden en lijst van verboden werken. Bewaar die aan de religie ontleende terminologie maar voor als je weer in de kerk zit of een gesprekje hebt met je wijkpredikant.

    Omtzigt is een rechtlijnige, hardwerkende en onafhankelijk opererend Kamerlid, waar er (helaas) maar heel weinig van zijn. Hij is staatsrechtelijk heel zuiver bezig, zoals bedoeld in de Grondwet (“een Kamerlid werkt zonder last of ruggespraak’). Onder grote tijdsdrukte en in zijn ijver om behulpzaam te zijn heeft Omtzigt te snel een getuige geloofd zonder een dubbelcheck te doen. Dat overkomt ieder Kamerlid (m.u.v. de backbenchers die alleen zitvlees hebben) wel eens. Echter, in dit geval is de kwestie door de NRC tot absurde proporties opgeblazen. C’est tout!

    1. Michael

     Je richt je comment tot de verkeerde persoon. Guus heeft juist commentaar op alle mensen die er veel meer van maken dan het is (e.g. “VVD en NRC spannen samen”, “het is allemaal de schuld van Rutte en de EU”), ter meerdere eer en glorie van het grote “links-elitaire-complot-waar-gemakshalve-ook-rechts-liberale-en-als-het-uit-komt-christendemocraten-of-partijen-die-nog-nooit-in-de-regering-hebben-gezeten-(e.g. GL of SP)-toe-behoren” Richt je “c’est tout” tot hen zou ik zeggen.

     1. corfo

      @ Michael.
      Héél vertederend zoals jullie, trollen, elkaar in bescherming nemen, prijzen en pleasen.
      @ Guus G. heeft doorlopend ongefundeerde kritiek op iedereen die er een andere mening als de zijne op na houdt. Hij lokt met z’n vuige insinuaties reacties uit, valt van ’t lachen van z’n potje, waarna hij roept : “Trol alert !!” De reaguurders die hem bijvallen zijn van ’t zelfde kaliber, roepen te pas én onpas iets onduidelijks over “links- of rechts populisme”, af en toe waagt één van het zelfs om een paar woordjes in ’t Frans te typen ! Ja dan toon je pas écht je intellect ! Eigenlijk te kinderlijk voor woorden, dat ik er toch een paar waarden aan spendeer komt door het feit dat ik ff niks te doen heb, anderen werken voor mij,

    2. Guus Geluk

     Nee, Viertel, daar is het niet bij gebleven. Omtzigt heeft met Van Rijsbergen een opzetje georganiseerd om een getuige – die nota bene al was gehoord door het JIT, en daar was Omtzigt van op de hoogte – in de publiciteit te brengen. Vervolgens heeft hij zijn fout verergerd door de tolk nog eens de kernpunten toe te sturen: daarin ging hij niet zo nauw om met de waarheid, niet Aleksandr had het vliegtuig zien neerstorten (hij was niet eens in de buurt), maar diens vrouw. En daar was Omtzigt eveneens over geïnformeerd.

     Het complotdenken, en afbranden van bijvoorbeeld Michael en ondergetekende, moet maar eens afgelopen zijn. Omtzigt heeft geblunderd, zwaar geblunderd, punt. En het is juist omdat hij een integer en ijverig kamerlid is dat er nu niet genadeloos met hem is afgerekend.

     1. Viertel

      Jammer knul je hebt deze keer geen ‘geluk’. Er klopt helemaal niets van wat jij beweert in reactie 45. Dat was trouwens al onwaarschijnlijk want jij bent niet bij het gesprek geweest tussen Omtzigt en de getuige, in bijzijn van een tolk. Jij bent evenmin bij de bijeenkomst met de nabestaanden geweest.

      Wat jij doet is de informatie uit de NRC herhalen, ofwel de desinformatie van deze krant napraten. Want ook de betreffende journalist is niet bij het gesprek geweest en evenmin bij de bijeenkomst.

      Hoe ik dat weet? Wel, er is een geluidsband opgedoken van het gesprek tussen Omtzigt en de getuige. Maar goed, je bent voor mij definitief ontmaskerd als een trol. Succes met de onderneming verder.

     2. Guus Geluk

      Het gesprek was een bijeenkomst in de foyer tussen Van Rijsbergen, Aleksandr, de tolk en Omtzigt. Van Rijsbergen heeft aan het NRC verklaard dat het een opzetje was dat hijzelf en Omtzigt hadden georganiseerd. “We dachten we planten een zaadje.” Het was de bedoeling dat de ongeloofwaarduge getuige vervolgens zou worden bedolven onder journalisten (hetgeen overigens niet is gebeurd, maar dat terzijde).

      Pieter Omtzigt en Van Rijsbergen waren op dat moment er echter al van op de hoogte dat het Joint Investigation Team de getuigenverklaring opzij had gelegd. Dát is de reden van het opzetje: zij wilden de getuige in de publiciteit brengen.

      Van Rijsbergen heeft de gesprekken opgenomen en de SMS-jes van Omtzigt bewaard. Waarom hij dat deed is overigens onduidelijk.

      Verder is het domme beschuldigen van “trol” een zwaktebod. Ik had jou hoger in geschat, maar nu zit je naast IJscoman.

     3. Vit

      Spartel nog even door, geeft niets.

     4. Guus Geluk

      Probeer het nogmaals Vit, geeft niets.

   3. Kodi

    VVD geen D’66? Met Frits Bolkestein verdween de laatste gedegen conservatief en dwaalde de VVD met links extremist Hans Dijkstal onomkeerbaar naar links af en is het nooit meer goed gekomen met de VVD.

 8. Roughwood

  Geval van pure karaktermoord door het NRC deugvodje en de, natuurlijk immer integere, VVD! Niets meer en niets minder.

  1. Bram Zanddijk

   De ‘karaktermoord’ vindt dan wel plaats op grond van onomstotelijke en zeer belastende feiten die ook niet door de heer Omzigt worden betwist.

  2. Guus Geluk

   Pieter Omtzigt is heiligverklaard in de rechtspopulistische kerk, net als diens paus Geert en bisschop Thierry. Heiligen kunnen niets fout doen en derhalve is ook Omtzigt een heilige zonder fouten. Elk gedegen onderzoek die het tegendeel aantoont, wordt afgedaan als karaktermoord of wat dies meer zij.

   Dit wordt vermoeiend: het complotdenken. De VVD en NRC die zouden samenspannen om zogezegd een dissident ten val te brengen.

   1. corfo

    @ Guus G.
    Wéér een leugen van jou, Guus !
    Bovendien braak je volledige onzin uit, man man, wat moet jij je rottig voelen !

   2. IJscoman

    Alles wat de vier trollen hier op DDS over Omtzigt zeggen zit vol kwaadaardig gif en is louter bedoeld om de ingezette kruistocht af te maken. De uitglijer van Omtzigt valt geheel in het niet bij de de talloze smerige misleidingen, regelrechte leugens en verbroken beloften van de robopaat Marx Rutte.

    1. Guus Geluk

     Onzin, IJscoman.

     1. IJscoman

      Zo’n doorwrochte stortvloed aan argumenten van Guus, maakt mij natuurlijk monddood.

     2. Guus Geluk

      Op de stupiditeit die je hier plempt heb ik geen zin om uitvoerig te reageren.

  3. Michael

   Je bent gevallen voor het onzinnige geratel van vd Galien. Hij suggereert hier zonder ook maar een greintje bewijs dat de VVD en NRC samen Omtzigt gericht zouden willen aanvallen oid. Want: elite enzo. Als je even wat verder nadenkt zie je dat dit totale onzin is waar niemand voordeel uit haalt.

   Probeer kritisch na te denken en niet blind het complottheoretische nepniews van rechts-activistische media na te roepen.

 9. Vit

  Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat Pieter overstapt naar FvD, Jippie!

  1. corfo

   @ Vit.
   Zou héél verstandig van hem zijn; want Buma houdt hem nú nog enigszins de hand boven het hoofd, maar bij een heel klein beetje “tegenwind” laat Buma hem vallen als een baksteen, Buma is n.l. onbetrouwbaar.
   Ach nee, Omtzigt mág niet weg natuurlijk, dan zou ” het beste kabinet sinds WOII, de meerderheid verliezen. Dit z.g. kabinet houdt liever “afvalligen” binnenboord dan dat zij het pluche moeten verlaten.

   1. Marija

    Dán moet Omtzigt zelf direct overstappen naar een andere partij, dat kan toch?

    1. corfo

     @ Marija.
     Ja, Omtzigt kan wel zelf overstappen naar een andere, betere, partij.
     Ik verwacht dat hij alsdan door Buma c.s. in de kerkelijke ban wordt gedaan.

 10. corfo

  Kan Pietertje dan meteen Rubberen Rutje, Grapperhaus en de “zwarte Pieten-minister” van D66, meenemen ?
  Ik vind dat hún positie tevens onhoudbaar is geworden. Als drie personen in één keer teveel is, doe dan alléén Rutje maar weg, waardeloze mp, hangt van leugens en bedrog aan elkaar.

  1. DolleDries

   Rutte heeft geblunderd door onzen buren de Belgen met leugens voor paal te willen zetten en er met deze dwaze bewering een belastingmaatregel er door te drukken.
   Dat is misselijk.

   1. corfo

    @ DolleDries.
    Zó steekt deze “zéér bekwame bestuurder” (volgens een paar stomme reaguurders) in elkaar. Rutje kán niet anders, zal wel aan z’n opvoeding liggen óf hij is vreselijk gepest op school omdat hij iedereen in de klas verraadde. Deze Don Quichot der Lage Landen doet al járen niks anders als de bevolking bedriegen, besodemieteren en leugens voorschotelen ! Ik had verwacht dat zó’n minne figuur eerder zou moeten vertrekken dan een persoon die één keer een fout maakte maar verder tot op heden vrijwel foutloos heeft “geacteerd”.

 11. sonar

  De NRC is Nationale Rascistische Courant,want geef je tegengeluid dan wordt je afgebrand,maar dat is standaard bij die linkse figuren.

 12. Bes Tolen

  Dat de VVD Omtzigt wilde beschadigen, geloof ik niet. Wel is het zo, dat NRC van karakter is veranderd toen er ook bij NRC journalisten over kwamen van het communistische blad De Waarheid. Ook: ook bij andere dagbladen was zulks het geval. Bij NRC was aan de geschreven artikelen meestal wel duidelijk voor de oplettende lezer merkbaar wie er van De Waarheid kwamen. Als er een naam bij stond tenminste. Als er geen naam bij stond was ook heel vaak duidelijk merkbaar dat een artikel door een communist was geschreven. Mee aan de opgelegde gechargeerde vaak snorkende taal die hen eigen was.
  Voor mij de reden om het abonnement op te zeggen.
  Een oud journalist van het dagblad Trouw beweerde altijd dat Trouw meer dan welke andere krant journalisten van De Waarheid had overgenomen. Dat is de vraag. Het ontbreekt in Nederland aan onderzoek op dit merkwaardige onderwerp. Zie mijn eerste woorden hier.

 13. DolleDries

  Het belang is duidelijk de leugens van Rutte over de MH17 verdoezelen en de steen dieper leggen.
  Ook het bericht vanmorgen over de Russische inmeng ging in Nederland en dat deze een site met z.g. leugens over de MH17 had geplaats passen hier prima in.

 14. Ben Zine

  Vroeger stond de NRC bekend als kwaliteitskrant, een soort Nederlandse The Times. Nu is het de spreekbuis van VVD66, dat politieke gedrocht van EU-zetbazen Rutte & Pechtold.

 15. joost2

  Eist de Nederlandse Roddel Courant ook het hoofd van de heer F. van Joole ?
  Deze vara aanrander wordt beschermd zeker.

  1. corfo

   @ joost2.
   Het hoofd van F. van Joole wordt niet geëist.
   Bij de door u genoemde “krant” zal de angst bestaan dat dan nog véél meer schandalen openbaar worden gemaakt, schandalen veroorzaakt door o.a. personeelsleden en “hoog geplaatsten” van die “krant”.

 16. Marija

  wie er achter zit? die gore mark rutte, want de waarheid mag niet boven tafel komen en de onderste steen moet onder blijven.
  Ik hoop dat Omtzigt zijn rug recht kan houden en niet door een of ander toch wordt onderuit gehaald. Gore NRC, gore politiek en vooral de alleen in het belang van EU denkende, eigen volk verradende, MP.
  Wie nu niet door heeft welk spelletje er wordt gespeeld, gaan de ogen nooit meer open.

 17. meijer61200

  DDS begint meer en meer te lijken op een soort van speeltuin voor geestelijk gehandicapten als ik zo de reacties lees. Wat een frustraten! Schoon de boel eens grondig op redactie! DDS wás altijd een leuke en informatieve site, maar het mongoloïde volksdeel heeft kennelijk het toetsenbord ontdekt in de kliniek waar de meesten van hen verblijven.

 18. IJscoman

  Lees even de laatste ontwikkelingen over deze zaak op GeenStijl https://www.geenstijl.nl/5139428/audio-gekregen-van-een-kuchende-rus-in-een-rokende-lada/ en begrijp wat voor smerige, vieze, schofterige linkse kutfolder het NSB Handelsblat is.

  En wat voor smerige, vieze verdedigers als Guus, Tjeempie. Michael, Bram e.a. zijn. Links droesem en geteisem. Mooier is het niet te maken.

 19. Vit

  Er wordt steeds meer duidelijk:

  https://www.geenstijl.nl/5139428/audio-gekregen-van-een-kuchende-rus-in-een-rokende-lada/#comments

  Nog even doorgraven jongens tot die verdomde steen boven is.

  1. Vit

   Sorry Ijscoman ik had jouw comment over het hoofd gezien.

  2. Tjeempie80

   “Dat maakt het souffleren per sms niet minder dom en onhandig”, zegt GeenStijl.

   Hahaha!

   Dom en onhandig? Leugenachtig en misdadig zul je bedoellen!!

   1. Vit

    Wat ben je toch een domme lul sorry dat ik het zeg want ik hou niet van schelden.

    1. Vit

     Ps, A.a.r.d.a.p.p.e.l

     1. Vit

      Ps 2, in meervoud vanwege jouw vele aliassen.

 20. Kodi

  Wat wil het NSB Hakkelblad nou? Pieter Omzigt uit de CDA-fractie? Niet eens zo’n slecht idee als hij zijn zetel maar houdt. Dan is het einde meerderheid voor deze D’66-regering.

 21. Vit

  Het lachen van onze linkse ‘vrienden’ is hen nu ontgaan blijkbaar.

  1. Vit

   Ontgaan is vergaan, of zo iets.

 22. Kees

  Wat NRC hier doet is nepnieuws brengen.

 23. Punt50

  NRC maakt een grote fout door zoooo duidelijk kleur te kiezen.

 24. Bibi-Isa

  Dat de VVD en de NRC het beste Tweede Kamerlid monddood willen maken moge duidelijk zijn. Rutte, de man die de onderste steen boven zou halen, wist niet hoe snel hij een nondisclosure-overeenkomst moest sluiten. Dat Rutte in opdracht van de VS Oekraïne buiten schot moet houden, is vanaf het begin al duidelijk. De geopolitieke belangen zijn voor politici belangrijker dan mensenlevens. Tijdens een bijeenkomst bij de VU in mei was Omtzigt een panellid. Als je naar de chaotische vertaling van de tolk luistert, kun je slechts concluderen dat er geen touw aan vast te knopen is. De man zegt dat zijn de vrouw Oekraïense vliegtuigen heeft gezien.
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=d0S-h8X86kw
  Men heeft een stok gevonden om hem te slaan! Zelfs bij de CDA-top zijn ze niet op hem gesteld. Iemand die zijn hoofd boven het maaiveld uitsteekt…

  1. Punt50

   @ Bibi-Isa

   Omtzigt zou er het beste aan doen het CDA de rug toe te keren.

 25. Bes Tolen

  Inderdaad is opvallend dat de nepaanpak van Ollongren samen valt met de verhalen in NRC. Dat lijkt geen toeval of te wel is men op de val van Omtzigt uit. Omtzigt doet er m.i. het beste aan bescherming bij het CDA te zoeken. Voor eigen veiligheid en met de leiding steeds te overleggen over wat (meer) nodig is aan persoonsbescherming. Bij het CDA zit Omtzigt daarvoor en voor zijn functioneren het beste.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.