Red Bull heeft er zin in: teambaas Max Verstappen gaat voor minstens nog één zege dit seizoen

Bij Red Bull Racing hebben ze opeens heel veel vertrouwen.

Het grootste deel van dit jaar was het kwakkelen voor Red Bull Racing en dus ook voor Neerlands grootste racetalent ooit, Max Verstappen. Max en zijn team wilden wel, maar het lukte maar niet. Sterker nog, zijn bolide hield er steeds mee op, wat vooral kwam doordat Renault er maar niet in slaagde om de motor goed te laten werken.

Nou, die problemen lijken in ieder geval deels verholpen te zijn. Het gevolg is dat Max opeens héél snel blijkt te zijn. In het laatste deel van het seizoen won hij al twee races… en Red Bull wil meer, meer, meer:

,,De laatste vier races hadden wij de snelste auto en hebben we bewezen dat we Mercedes en Ferrari kunnen verslaan. Het zou mooi zijn als we minstens nog één keer triomferen dit seizoen”, meldt teambaas Christian Horner zelfverzekerd op de gezaghebbende website Autosport.com. De koningsklasse doet nog Brazilië en Abu Dhabi aan.

Wat Max betreft: die heeft laten weten dat hij naar zijn mening mee kan strijden voor de overwinning in Brazilië, zeker als het daar regent. Als dat niet zo is verwacht hij iets langzamer te zijn dan de concurrentie. Maar mét regen? Boem.

Helaas is er ook nog slecht nieuws. De motor van Renault is krachtiger, maar er zijn nog wel steeds betrouwbaarheidsproblemen. De afgelopen weken kwam Max daarmee weg, maar teamgenoot Daniel Ricciardo is nú juist een paar keer op rij de pechvogel geweest. Horner zegt dan ook dat het weekend in Mexico vorige week leuk was omdat Max won, maar dat er “ook ontzettend veel fout [is] gegaan.” Daniel viel namelijk wéér uit, en ja, dat kwam door Renault.

Het bewijst maar weer dat het verstandig is voor Red Bull om serieus na te denken over ‘de Honda-optie.’ Het junior team van Red Bull, Toro Rosso, stapt vanaf komend seizoen al over op Honda. Geen Renault meer dus voor het oude team van Max. De reden dat Toro Rosso overstapt? Ze hebben er de buik vol van dat ze “het derde team zijn” voor Renault. En daar komt McLaren nog eens bij, want die renstal stapt juist over van Honda naar Renault.

Volgens Horner heeft Renault Red Bull altijd eerlijk behandeld en geen onderscheid gemaakt tussen verschillende teams, nee, niet eens ten faveure van haar eigen raceteam (niet heel schokkend heet dat team… Renault). Misschien niet. Maar je neemt wel een heel groot risico door zo op Renault te vertrouwen. Zeker als je de belachelijke resultaten van dit seizoen bekijkt.

Ja, Renault heeft Red Bull in het verleden geholpen om wereldkampioen te worden, maar, zoals ze dan plegen te zeggen: in het verleden behaalde resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.

Het goede nieuws is dat Red Bull Racing in de loop van volgend jaar pas een beslissing hoeft te nemen. Dus als de betrouwbaarheid in 2018 wéér tegenvalt kan het team nog altijd overstappen op een andere motorfabrikant.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. buitenbeentje

  !!! redactie: de landing page is stuk, behalve de header leeg (in ieder geval in Opera en Chrome)

  1. Paaldanseres

   Same problem here.. fix it, please.

 2. Original NL

  Quote: Renault er maar niet in slaagde om de motor goed te laten werken.
  Nou, die problemen lijken in ieder geval deels verholpen te zijn.
  Laatste gp niet gezien michael?
  5 van de 6 motoren stuk
  Deels verholpen ?? Dacht het niet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.