Rotterdammers willen Zwárte Piet: gaan masaal naar intocht op Zuid om roetveeggedrochten te ontlopen

clubvansinterklaas
Foto: De Club van Sinterklaas, nu ook met roetveegpieten. Leuk hè? Bron: Club van Sinterklaas / Facebook.

Het kan wel eens heel rustig gaan worden bij de gemeentelijke Sinterklaasintocht in Rotterdam, en stukken drukker bij lokalere ontvangsten in de wijken.

Langzaam maar zeker komt het Zwarte Pietendebat tot een einde, waarbij toch toegegeven moet worden dat Sylvana Simons en haar “RACISME!!!”-schreeuwende zeurpieten aan het langste eind hebben getrokken. Tenminste, in ieder geval wat betreft instellingen en overheden. Scholen gaan massaal overstag en doen Zwarte Piet in de ban, en steeds meer gemeenten verminken hun Sinterklaasintochten permanent door gedrochten als roetveegpiet, stroopwafelpiet of zelfs Spaanse edelmanpieten te introduceren. De regenten van dit land hebben onze tradities overboord gegooid: zoveel is wel duidelijk.

Nou, daar hebben Nederlanders – u weet wel, die mensen die dit land niet besturen maar wél maken – dus allesbehalve zin in. Al vele malen werd overduidelijk dat Nederland en masse de zwarte Piet – Zwarte Piet dus – prefereert boven de politiek correcte misbaksels waar linkse Sinterklaascomité de afgelopen jaren mee op de proppen zijn gekomen. Ook in Rotterdam merken ze dat, nu de gemeente daar deze maand besloot om bij de centrale intocht niet de traditionele Piet, maar roetveegpieten te gebruiken.

Nou, dát schoot menig Rotterdammer dus in het verkeerde keelgat! Eén van de mooie dingen van de Maasstad, is namelijk dat zij groot is. Zó groot, dat er niet alleen een gemeentelijke intocht georganiseerd wordt, maar dat er in de verschillende wijken ook het één en ander gebeurt voor mensen die geen zin hebben om met de halve stad volgepakt te staan in het centrum. Zo ook in IJsselmonde, een wijk op Zuid, waar Gert van Nes al 20 jaar voor Sinterklaas speelt. Hij werd onlangs een stadsheld toen hij zich hard maakte voor het behoud van echte Pieten in Rotterdam: het mag dan ook geen verrassing zijn dat bij ‘zijn’ intocht roetveegpieten en andere misbaksels in geen velden of wegen te bekennen zullen zijn.

Het goede nieuws stopt daar echter niet: Van Nes vertelt dat het dit jaar naar alle waarschijnlijkheid een stuk drukker zal worden in IJsselmonde, doordat Rotterdammers die normaal gesproken naar de gemeente-intocht gaan, massaal afhaken door het politiek correcte karakter en speciaal afreizen naar plekken waar het nog wél gaat zoals het altijd ging. Hij wordt bedolven met berichten van Rotterdammers die dit van plan zijn, na zijn betoog vóór Zwarte Piet. Je zou dus kunnnen spreken van een soort ‘Zwarte Piet-toerisme’, waarbij Nederlanders duidelijk ‘nee’ zeggen tegen het weggooien van onze nationale tradities en daar graag een beetje extra voor reizen.

Mocht het inderdaad een drukte van jewelste worden in IJsselmonde en andere lokale intochten, dan kan dat wel eens het begin van een tegenreactie zijn. Het is tijd dat Nederland laat zien wat het écht wil. En is dat Zwarte Piet, dan doe je er goed aan om dit jaar géén intocht te bezoeken waar Zwarte Piet persona non grata is.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  Knettergek S.de Jesus geeft advies aan ouders – géén intocht bezoeken waar Zwarte Piet persona non grata is.

  Daar zullen de kinderen blij mee zijn.
  Het maakt de kinderen niet uit of Piet zwart of wit enz. is, zij willen de intocht zien.
  Kinderfeestje …..

  1.   

   Je kunt kinderen niet vroeg genoeg principes bijbrengen King Kong. En een principekwestie is Zwarte Piet inmiddels geworden, dat is wel duidelijk. Weg met het beroepswerkeloze Quinsy Gario gespuis.

   1.   

    In een grote stad als Rotterdam, Amsterdam, Denhaag of Utrecht enz enz loopt heus wel hulp Sinterklaas met Zwarte Pieten rond. Mag ik toch wel aannemen?

  2.   

   Een statement maken is nooit weg, zeker niet in dit geval, het jaarlijkse gezeik moet maar eens afgelopen zijn, kinderen hebben geen idee van het koloniale verleden, Zwarte Piet is nou eenmaal zwart. Laten die actievoerders die tegen zijn eens wat gaan doen, werken of zeau.

  3.   

   Weet je wat ook leuk is het zal de kinderen de reet roesten of ze in Rotterdam of in een zijn plaats waar de gewone Nederlander nog wel leuk zijn feest kan vieren .
   En vooral ook daar dan inkopen doet

  4.   

   Dat maak jij niet uit dhimmie dopper maar de kinderen zelf. Met je nep-account en je nep-nieuws met je nep-nick

   Waar waren jullie gister allemaal ? Alle persoonlijkheden van dhimmie dopper?

 2.   

  Hoop op enorme drukte. Zou een goed teken zijn voor alle ‘zwarte Piet’ haters.

 3.   

  Uitstekende ideeën vinden vanzelf navolging. Waarom zou je politiekcorrectelingen die de maatschappij vooral geld kosten jouw tradities, kinderfeestje en oikos nog langer laten bederven. Zelf de mouwen opstropen en je eigen feestje bouwen, dat Rotterdamse praktijkvoorbeeld kan als oudhollandse karakteristiek waarmee ook het water ‘gedomesticeerd’ werd, overal ten lande worden uitgedragen en voorgeleefd.

 4.   

  Bij mij in de gemeente zijn de zwarte pieten altijd pikzwart.

  1.   

   Logisch, dat heb je met zwart.

  2.   

   In de zwartekousen gemeente waartoe jij behoort, is zwart vanzelfsprekend de favoriete kleur.

   1.   

    Het blijft moeilijk licht zwart of donker wit hahahaha

   2.   

    Ik constateer dat de geëmigreerde heer IJscomans bitter is. Dat is niet verwonderlijk: waar hij woont kmt sinterklaas immers helemaal niet aan.

   3.   

    Hehehehehehehe
    like
    like
    like

 5.   

  Genetisch gezien zijn zwarten nog superieur ook qua huidskleur trouwens maar dit terzijde.

 6.   

  Het lijdt geen twijfel dat deze dappere Rotterdammers slechts het belang van kinderen op het oog hebben.

  1.   

   Absoluut. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om je kroost democratie bij te brengen en te leren het NL’se dramjankmekkervolk, in dit geval een minimalistische anti zwarte piet fractie, compleet te negeren. Dan neem je ze, zoals de overgrote meerderheid van de NL bevolking, mee naar een Sinterklaasintocht met ZWARTE Pieten. En laat je ze gedurende de opvoeding zien dat mooie tradities er zijn om in stand te houden!

   1.   

    Welke waarden en normen worden naar uw oordeel in het bijzonder gevormd door kinderen met ZWARTE Pieten te confronteren?

    1.   

     Welke waarden en normen worden naar uw oordeel in het bijzonder gevormd door kinderen met door de strot geduwde policor roetveegpieten, stroopwafelpieten, Spaanse edelmanpieten en overige slappe Pietaftreksels te confronteren?

     1.   

      U beantwoordt mijn vraag met een tegenvraag.

      Persoonlijk denk ik dat het kinderen niets uitmaakt, hoewel met een Zwarte Piet die geacht wordt zich stupide te gedragen en de knecht is van een blanke bisschop bij kinderen mogelijk het idee wordt ingeprent dat zwarte mensen inferieure wezens zijn.
      Dat beeld wenst u kinderen toch niet in te prenten?

     2.   

      a.) Als het kinderen niets uitmaakt, waarom dan in godsnaam deze hele discussie? We hebben het hier namelijk over een kinderfeest. b.) Zwarte mensen inferieure wezens? Er is in dit verband en in het dagelijks leven werkelijk geen normaal denkend mens, kinderen al helemaal niet, met deze gedachte. c.) Mogelijk wordt ingeprent/ inprenten: Ik ken werkelijk waar helemaal niemand (en ja, ook niet blanken!) die in zijn/haar jeugd bij het Sinterklaasfeest überhaupt ook maar het gevoel heeft gehad dat werd ingeprent dat die Zwarte Piet een stupide, inferieure knecht was.
      Resumerend: een zeer kleine, te verwaarlozen, mekkerclub gijzelt voor hun egoïstische, zelf gecreëerde, waarheid dit kinderfeest al jaren met hun slachtoffergejank en het linkse policor deugvolk laat zich voor hun karretje spannen, want zielig. Maar als zo vaak in NL verziekt een zeurdrammende minderheid het voor de in regel beschaafde meerderheid. Wat dat betreft gaan we hier compleet de verkeerde kant op.

    2.   

     Oud-Hollandse waarden, normen en tradities, Zanddijk.

   2.   

    Quote:Je kunt niet vroeg genoeg beginnen om je kroost democratie bij te brengen .
    .
    Mooi.
    Pap, wij, ik en mijn 2 broertjes (3 stemmen), hebben democratisch besloten dat ons zakgeld verdubbeld wordt we dit weekend naar McDonald gaan.
    Goed, zegt Ruwhout, want het democratisch besloten.

    1.   

     Dhimmie dopper,swedish cock,Michael. Mongol kong en de rest. .

     Ga in therapie dhimmie dopper. De dagen dat je inline bent worden echt steeds erger. Alleen als dhimmie dopper er is is de rest er ook. Denk je nou dat wij net zo achterlijk als jij bent ?

     Je bent ziek man. Heel ziek

     1.   

      Kromme lul is even losgelaten en gaat er weer fris tegen aan.

      Fijn dat je er weer bent, lulletje. Je haalt dit forum echt op.

      Hahaha.

     2.   

      Geinig DK, wanneer je afgeeft op Dhimmie Dopper komt er gelijk een andere bij die kennelijk een scheldnick is. Opvallend!

      Dat Rotterdammers Zwarte Piet willen is dan wel weer logisch, zo was het immers altijd al voordat de invasie van transmigranten ons overkwam. Bijsturen zou hetzelfde zijn als capitulatie.

    2.   

     Wilt u nog eens proberen een zinnige reactie zonder wartaal te formuleren als u weer nuchter bent?

  1.   

   O jij had hem al geplaatst zie ik sorry DD

  2.   

   Laat je niet aan de kant zetten Friesland wees de baas in eigen huis

 7.   

  Ik kan mij de jaloezie van zwarten op de populariteit van Zwarte Piet nog wel voorstellen.
  Waar ik geen begrip voor heb is de lafheid van de oorspronkelijke blanke Nederlander die zijn tradities zonder slag of stoot prijs geeft aan een stel geïmporteerde schreeuwlelijken die menen hier de dienst te kunnen uitmaken.
  Laat ik hen de woorden van de Nederlandse verzetsheld Henk van Randwijk nog eens voorhouden: Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

 8.   

  Ik woon in een dorp in Noord-Holland, waar ieder jaar rond 11 november St. Maarten
  wordt gehouden. Speciaal voor kleine kinderen, die door de buurt komen met een
  prachtige lantaarn en liedjes, om snoep pakketjes te krijgen van de buren, of appels
  of mandarijnen. Het werd enorm gevoerd vorige week. Misschien gaat dit geliefde
  kinderfeest het overnemen van Sinterklaas…in provincies N. Holland en Friesland.
  Waarom zou dan de Vomar zoveel St. Maarten spul beschikbaar stellen? Meer dan ooit van tevoren? Met dit feestje is er geen problemen met kleurlingen en oude pijnlijke geschiedenis. Ik ken verschillende mensen in mijn dorp, die zeggen dat na al dat
  Zwarte Piet ellende, dat zij willen dat de Sint Maarten feest voor de kinderen het overneemt…Geen zwarte or roetjes pieten in die afschuwelijke gehuurde vel gekleurde costumen, die toevallig prachtige blauwe ogen hebben onder al dat stomme zwarte makeup! In ons provincie N. Holland komt er steeds veel meer aandacht voor Kerst!
  Geen “pakjes avond” op 5 december. Maar in plaats van is er Kerst. Een zeer bescheiden feest voor allen en iedereen die van de boodschap waarderen van:
  Geloof, Hoop, en Liefde, die Jeshua (Jesus) heeft gepredikt willen doorzetten. Als je niet gelovig ben
  ok, want dat was alles wat wij hadden gedurende zoveel eeuwen. Maar waarom zou er niet veel meer aandacht gegeven worden aan het Nederland van nu aan ons allerbelangrijkst feest van de jaar: KERST! Fijn is het voor ons volwassen om kerst cadeaus aan elkaar te geven, als bewijs van vriendschap. Zodat wij het volgende jaar
  samen elkaar met elkaar nog steeds kunnen steunen.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!