Rotterdammers willen Zwárte Piet: gaan masaal naar intocht op Zuid om roetveeggedrochten te ontlopen

Geen categorienov 16 2017, 18:00
Het kan wel eens heel rustig gaan worden bij de gemeentelijke Sinterklaasintocht in Rotterdam, en stukken drukker bij lokalere ontvangsten in de wijken.
Langzaam maar zeker komt het Zwarte Pietendebat tot een einde, waarbij toch toegegeven moet worden dat Sylvana Simons en haar "RACISME!!!"-schreeuwende zeurpieten aan het langste eind hebben getrokken. Tenminste, in ieder geval wat betreft instellingen en overheden. Scholen gaan massaal overstag en doen Zwarte Piet in de ban, en steeds meer gemeenten verminken hun Sinterklaasintochten permanent door gedrochten als roetveegpiet, stroopwafelpiet of zelfs Spaanse edelmanpieten te introduceren. De regenten van dit land hebben onze tradities overboord gegooid: zoveel is wel duidelijk.
Nou, daar hebben Nederlanders - u weet wel, die mensen die dit land niet besturen maar wél maken - dus allesbehalve zin in. Al vele malen werd overduidelijk dat Nederland en masse de zwarte Piet - Zwarte Piet dus - prefereert boven de politiek correcte misbaksels waar linkse Sinterklaascomité de afgelopen jaren mee op de proppen zijn gekomen. Ook in Rotterdam merken ze dat, nu de gemeente daar deze maand besloot om bij de centrale intocht niet de traditionele Piet, maar roetveegpieten te gebruiken.
Nou, dát schoot menig Rotterdammer dus in het verkeerde keelgat! Eén van de mooie dingen van de Maasstad, is namelijk dat zij groot is. Zó groot, dat er niet alleen een gemeentelijke intocht georganiseerd wordt, maar dat er in de verschillende wijken ook het één en ander gebeurt voor mensen die geen zin hebben om met de halve stad volgepakt te staan in het centrum. Zo ook in IJsselmonde, een wijk op Zuid, waar Gert van Nes al 20 jaar voor Sinterklaas speelt. Hij werd onlangs een stadsheld toen hij zich hard maakte voor het behoud van echte Pieten in Rotterdam: het mag dan ook geen verrassing zijn dat bij 'zijn' intocht roetveegpieten en andere misbaksels in geen velden of wegen te bekennen zullen zijn.
Het goede nieuws stopt daar echter niet: Van Nes vertelt dat het dit jaar naar alle waarschijnlijkheid een stuk drukker zal worden in IJsselmonde, doordat Rotterdammers die normaal gesproken naar de gemeente-intocht gaan, massaal afhaken door het politiek correcte karakter en speciaal afreizen naar plekken waar het nog wél gaat zoals het altijd ging. Hij wordt bedolven met berichten van Rotterdammers die dit van plan zijn, na zijn betoog vóór Zwarte Piet. Je zou dus kunnnen spreken van een soort 'Zwarte Piet-toerisme', waarbij Nederlanders duidelijk 'nee' zeggen tegen het weggooien van onze nationale tradities en daar graag een beetje extra voor reizen.
Mocht het inderdaad een drukte van jewelste worden in IJsselmonde en andere lokale intochten, dan kan dat wel eens het begin van een tegenreactie zijn. Het is tijd dat Nederland laat zien wat het écht wil. En is dat Zwarte Piet, dan doe je er goed aan om dit jaar géén intocht te bezoeken waar Zwarte Piet persona non grata is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten