Secretaris Al Houda-moskee in Geleen gearresteerd op verdenking van financieren terrorisme

Wilders: “Sluiten die moskeeën!”

Het gaat er weer eens lekker aan toe in bepaalde moskeeën in Nederland. Of niet, natuurlijk:

De voorzitter en secretaris van de Al Houda-moskee in Geleen zijn dinsdag opgepakt. Het tweetal meldde zich op verzoek van de politie op het bureau van Venlo, waar ze direct werden gearresteerd.

Laarbi A. — de secretaris van de moskee — wordt verdacht van witwassen, deelname aan een criminele organisatie met terroristisch oogmerk, financiering van terrorisme, én “het werven voor de gewapende strijd” (lees: jihad). Stefan Z. is de voorzitter van de moskee en ook hij is gearresteerd, alleen wordt hij ‘alleen maar’ (zucht!) verdacht van witwassen.

Het OM laat weten dat de twee bestuursleden op persoonlijke titel zijn aangehouden. Het OM voegt daar aan toe dat er nu ook onderzoek wordt gedaan naar “geldstromen” die niet te verklaren zijn én naar “verdachte transacties” met mensen of terreurorganisaties in het Midden-Oosten. Om welke specifieke terreurorganisatie het gaat wil het OM nog niet zeggen, maar die informatie komt ongetwijfeld later nog.

En ja, de moskee zelf wordt ook onderzocht:

Het OM wil op dit moment niet zeggen of het onderzoek naar witwassen en verdachte transacties ook toeziet op de financiering van de Al Houda-moskee. Het voormalige Vixia-pand werd voor 820.000 euro aangekocht. Een deel daarvan zou afkomstig zijn van giften uit het Midden-Oosten. Een toelichting daarop na vragen van kritische gelovigen heeft het moskeebestuur nooit willen geven. Dat leidde mede tot een afsplitsing en oprichting van een nieuwe vereniging (Al Wassatia, de middenweg).

Geert Wilders heeft dit nieuws ook gelezen en heeft al een oplossing paraat:

Hoewel je een moskee niet zomaar kunt sluiten als de voorzitter banden met terrorisme heeft moet dat wel degelijk kunnen als blijkt dat de moskee gefinancierd is door terroristische organisaties of door sponsors van terrorisme. Dan functioneert de moskee immers puur als vooruitgeschoven eenheid. Nederland hoeft dat helemaal niet te accepteren. Sterker nog, dat wél accepteren is levensgevaarlijk.

UPDATE 08/07-2021

De moskeebestuurder is vrijgesproken van het financieren van terrorisme in Syrië. De rechter eist niet bewezen dat hij met zijn Geleense stichting daadwerkelijk geld en goederen leverde aan ISIS. Ook Stefan Z. is vrijgesproken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. sjun

  Ik vermoed dat hij er, indien al schuldig bevonden, met een taakstrafje af komt.

  1. hans-e-pans

   Benoem het probleem in simpele Jip en Janne taal. Dan begrijpt iedereen het snel en simpel.

 2. Ni28

  “Hoewel je een moskee niet zomaar kunt sluiten als de voorzitter banden met terrorisme…” Dit is precies het probleem die elke oplossing in de weg staat. Een blinde zou dit moeten zien en een dove horen. Maar onze instanties niet. Even een paar wetten herschrijven of aanpassen aan de nieuwe situatie zou welkom zijn. Helaas zijn onze politici als de dood voor de moslims.

 3. Knopper

  @sjun , ik stem op jou .

 4. Punt50

  Als je nog iets van onze samenleving wilt maken, moet je de Islam verdrijven. Anders verdrijft het ons…

 5. Steve Van der Vekens

  Die Islamitische secretarissen zijn beesten, wolven, verkleed in schapenkleren.

 6. Nasrani

  Ik haat de islam. En velen met mij. De slag naar rechts is reeds gemaakt, niet meet te stoppen. Op naar een islamvrij Europa!

 7. corfo

  Jémineé, wie zou dat nou verwachten van “leiders” van een dergelijk van geluk en vrede doordrenkt “geloof”, niemand toch.
  Ik weet wel dat er ook NL’ers zijn die zich misdragen als kerk”leider” maar daar hebben we de handen al vol aan ! Dus niet óók nog van die criminele parasieten a.u.b.
  Wie riep ook al weer : Sluit de moskeeën ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.