Triest: pro-Zwarte Piet activisten vallen ongevraagd een school binnen en verstoren de les

Een groep activisten, verkleed als Zwarte Piet, zijn een school in Utrecht binnengevallen en hebben daar pepernoten rondgegooid en de lessen verstoord. De school doet al een aantal jaar zonder Zwarte Piet en laat de Sint vergezellen door ‘vrienden’. Dat vonden de activisten blijkbaar niet kunnen.

Zoals u van mij weet, interesseert de hele discussie mij niet zo heel veel. Het is vooral een symptoom voor een diepere culturele malaise die een stuk complexer is dan simpelweg Zwarte Piet aanwijzen als een van de toppunten van onze cultuur. Desalniettemin zijn er toch een aantal facetten aan deze hele discussie die ik zwaar irritant vind en verwerpelijk.

Die Friezen die de anti-Zwarte Piet activisten hebben tegengehouden om een vreedzame demonstratie te geven bij de Nationale Intocht hebben gewoon bepaalde grondrechten overtreden. Heel veel gejoel en gewauw voor de Friezen, maar men vergeet gewoon even dat dit ook de andere kant op zou kunnen gaan en dan is de wereld ineens te klein.

Precies hetzelfde vind ik van de activisten die een school binnenvallen om ongevraagd de lessen te verstoren en het beleid van de school omver te werpen. Dat men het niet eens is met het beleid van de school, prima, maar ga het niet op een kinderachtige manier als deze proberen aan te pakken. Dat is gewoon een beetje triest.

Is het nou zo erg? Nee dat ook weer niet, je kan nauwelijks het gooien van pepernoten levensbedreigend noemen, maar het gaat om het fenomeen zelf en de maatschappelijke discours die gewoon totaal de verkeerde kant op gaat. Opstaan voor Zwarte Piet, prima, maar ga niet zomaar gebouwen binnen vallen en zeker geen onderwijsinstituten. Daarnaast is het uitschelden van leerkrachten al helemaal uit den boze.

Leerkrachten hebben de actievoerders de school weer uitgezet. Een aantal demonstranten reageerde op het verzoek te vertrekken met vervelende opmerkingen, zegt de directeur. „Ze zeiden dingen als: ’Ga terug naar je eigen land’ tegen leerkrachten.” De actie duurde in totaal tien minuten. Aan het verwijderen van de demonstranten is geen lichamelijk geweld te pas gekomen, aldus de directeur.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

98 reacties

 1. sjun

  Begrijp ik nu goed dat de kinderen de uitgedeelde pepernoten ook nog afgepakt kregen van de deugende schoolleiding?

  1. trampoline

   Slimme kinderen hadden de pepernoten meteen opgegeten voorde schoolleiding ze kon afpakken.

 2. Ni28

  Precies, beste Lars, symptoom voor een diepere culturele malaise, daar gaat het om. De Zwarte Piet ellende is een kleine illustratie van. Nederland verzuipt in een zeer diepe culturele malaise.

 3. Scaldis

  Activisten? Het is zo knullig dat het meer lijkt op een groepje jongelui die zin hadden in rotzooi trappen.

 4. trampoline

  Dat je als ouders je kind überhaupt op zo’n school wilt hebben……

 5. Michael

  Goed gezien Lars, eindelijk eens een artikel op DDS dat beide kanten laat zien, en het vooral een overdreven en irritante discussie vindt. En ondertussen zijn beide kanten het feest aan het verpesten. Laten lezen aan je blog-genoten zou ik zeggen!

  1. Ritter

   Zwarte Pieten die pepernoten strooien op een school. Wat verschrikkelijk!

 6. Bram Zanddijk

  Ik zie dit soort mallotige en bedenkelijke acties, net als die in Friesland, als een laatste stuiptrekking van een obsoleet volksgebruik.
  Het is triest dat deze racistische discussie over de hoofden van de kinderen wordt uitgevochten maar culturele veranderingen gaan zelden zonder wrijving en een conservatieve achterhoedestrijd. Het is beter dit te thematiseren dan te problematiseren.

  1. Dubbele Komma

   Ik zou maar bij je islamitische vrinden gaan klagen,hypocriet domoortje dhimmie doppertje. die weten pas wat slavernij is! maar daar horen we de griezel niet over natuurlijk.

   Heijer wijst daarnaast op de vergelijking die de Franse historicus Olivier Pétré Grenouilleau maakte tussen de diverse takken van slavenhandel. Zijn conclusie: moslims in Noord-Afrika en het Midden-Oosten haalden verreweg het grootste aantal van hun slaven (circa 17 miljoen) uit Afrika beneden de Sahara. Daarbij vergeleken valt het aantal christenslaven in het niet.

   Conclusie

   Exacte cijfers voor een vergelijking zijn er niet. Maar alle betrouwbare studies bevestigen wat schrijver en econoom Thomas Sowell stelde: er waren meer Europese slaven in Noord-Afrika, dan zwarte slaven in de VS

   ben jij leesblind,achterlijk dhimmie doppertje?

   https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/19/meer-europese-slaven-in-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-in-de-vs-3249915-a1512441

  2. swetsnek

   gelukkig zien wij dat anders jij mag het zien zoals je wilt

 7. Guus Geluk

  Het debat is duidelijk aan het ontsporen.

  1. Bram Zanddijk

   Dat geloof ik niet, Guus. Dit is een tamelijk ludieke actie en toestanden zoals in Friesland lijken me echt de laatste stuiptrekking. Het Openbaar Ministerie zal de raddraaiers wellicht vervolgen en dat zal voor de meesten wel een goede openbare les zijn.

   Onderschat trends niet. Uit onderzoek blijkt dat drie jaar geleden slechts 10% van de Nederlanders een verandering van het uiterlijk van Zwarte Piet noodzakelijk achtte. Inmiddels is dat opgelopen tot bijna 40%. Volgend jaar zal dat de 50% gaan benaderen en daarna gaat het snel.

   1. Guus Geluk

    Neen, ik denk niet dat Zwarte Piet spoedig zal verdwijnen. Het leeuwendeel van de gemeentes – en in het bijzonder buiten de Randstad – organiseren nog steeds Sinterklaas met een zwarte pieterbaas. Tradities verdwijnen niet zo gemakkelijk en in de landelijke intocht maakt Zwarte Piet juist een comeback.

    Wat mij betreft is het probleem dat het debat zo ontzettend verruwt. Auto’s op de snelweg, geweld tegen de politie, een sinterklaashuis saboteren, een school binnendringen.

    Mensen. Het is een kinderfeestje.

    1. marco1

     Een school binnendringen?????? Rond deze tijd is he geheel normaal dat mensen voor zwarte piet spelen. Er is zelfs een tijd geweest dat dat enorm gewaardeerd werd. De kinderen blij en de ouders stopte de zwarte pietjes nog wat geld toe ook.

     1. Guus Geluk

      Volgens mij bestelt een school, of wat dan ook, een sinterklaas bij zo’n sinterklaascentrale of men dost zich uit in sinterklaas- en zwartepietenpakken om de kinderen te verrassen.

      Maar dit was dus kennelijk tegen de wil van de school en derhalve zijn die lui het schoolgebouw binnengedrongen.

     2. marco1

      Ik heb vroeger ook zwarte piet gespeeld dan belden we in de buurt ergens ongevraagd aan(als we wisten er ook kinderen waren) en zodra ze open deden strooide we een paar handen strooigoed. Nooit commentaar gehad vaak wilde ze eerst nog een foto en moest je zeggen we moeten nu door want er zijn nog meer kinderen die we willen verrassen.

     3. Guus Geluk

      Maar als je aanbelt, dring je het pand niet onrechtmatig binnen. Deze lui zijn een school binnengestormd en hebben daarna staan strooien met pepernoten. Terwijl de schoolleoding daar geen behoefte aan had.

     4. marco1

      maar zodra de deur open ging kregen ze een handvol pepernoten in hun smoel waar niet om gevraagt was. Zwarte piet komt nu eenmaal onaangekondigd en vraagt geen toestemming.

     5. Zweedse kok

      quote> Zwarte piet komt nu eenmaal onaangekondigd en vraagt geen toestemming.
      .
      Gevaarlijke opmerking.
      Een ieder die zonder toestemming komt, inbrekersgilde bv, is maar te accepteren.

     6. marco1

      In dit geval gaat het niet over een inbrekersgilde maar Zwarte Piet hoewel ik je over het algemeen wel kan volgen is in mijn ogen je opmerking in dit geval onzinnig en totaal niet passend in deze.

   2. Guus Geluk

    Verdwijnen = veranderen.

   3. Dubbele Komma

    Even de aandacht op wat anders.mensen.dhimmie dopper is weer even met zijn andere nep-accounts zichzelf gelijk aan het geven.

    gewoon meespelen,anders gaatie bijten.

    wat een zielig hoopje mens is het toch,…

   4. Vit

    Linkje?

   5. sjun

    Bronnen voor deze absoluut gebrachte bewering gaarne. Anders lijkt het er weer sterk op dat je alweer een te grote broek aantrekt Wim.

    1. Tjeempie80

     Wat Wim er van vindt zult u hem moeten vragen maar ik gaf inderdaad een wat te snelle interpretatie van hetgeen ik,las op de website van Een Vandaag. Die onderschrijft de strekking van mijn betoog wel maar drukt het anders uit:

     ‘Piet over 10 jaar niet meer zwart’

     Hoewel de meeste mensen willen dat Piet zwart blijft, verwachten maar drie op de tien (28%) dat hij over tien jaar werkelijk nog zwart zal zijn. Zes op de tien (59%) van de deelnemers denken dat Zwarte Piet over tien jaar vooral gekleurd of wit zal zijn, of alleen roetvegen heeft. Bij jongeren onder de 25 jaar is dit contrast nog groter: driekwart van hen (77%) verwacht een ander uiterlijk en slechts een zesde (17%) denkt dat hij zwart zal blijven.

    2. sjun

     Het bleek om een verklaring van Syl zèlf te gaan die vervolgens in een lokaal sufferdje is gezet. Wordt vast nog weken uitgemolken.

     1. Bram Zanddijk

      Ik begrijp dat de Telegraaf in uw beoordeling moet worden beschouwd als een ‘lokaal sufferdje’.

     2. sjun

      Eenmaal in een lokaal sufferdje vermeld zien we het verpolitiekte mediakartel de zaken overschrijven om er ‘nieuws’ van te maken. Zo krijgt indoctrinatie vorm. Tegelijkertijd zien we dan een afname van het aantal abonnees op zulke blaadjes. Niemand die zich breder oriënteert blijft natuurlijk voor roodverpolitiekte indoctrinatie betalen.

    3. Bram Zanddijk

     De term ‘lokaal sufferdje’ heeft zich in uw geest inmiddels verbreed tot ‘het mediakartel’ die, voor zover ik deze wonderlijke gedachtenwereld nog kan doorgronden, kennelijk alle officiële media betreffen.

     Ik moet begrijpen dat u krant noch omroepkanaal vertrouwt. Ik wens u graag sterkte toe.

  2. Dubbele Komma

   Jullie schuld,nazi!

   Hier waarschuwt de normaal denkende mens al jaren voor,stop nou eens om als minderheid de meerderheid te gijzelen met je waanideeen. uiteindelijk ga je toch verliezen,net als guus geluk,king kong michael tjeempie en weetikveel hoeveel accounts dopper heeft aangemaakt,elke dag verliezen.

   gooien een opmerking in de groep die weer eens kant nog wal raakt en verkondigen een mening die gewoon staatsgevaarlijk is,met hun ongeinformeerde wensdenk mening.

   die linkse waterhoofdjes ondermijnen alles,je land,educatie,rechtspraak noem maar op.

   en jan lul op straat die zich de pestpokke werkt moet zich laten beroven en bespugen.

   omdat de zwakzinnige linksmens echt denken dat alles zo gaat lopen zoals hun fantaseren.

   en we vergeten de aardse geschiedenis gewoon,want dat voelt niet zo lekker bij het wensdenken.

   1. Tjeempie80

    Ja Kromme Lul. Jij zit altijd in de hoek waar de klappen vallen en zo hoort het ook.

    Arme sukkel.

    1. Dubbele Komma

     Nee ik neem het op voor de hoek waar de klappen vallen engnekje.

     Zou jij eigenlijk moeten doen zwakzinnig leeghoofd.

     Jij bent toch zo links en met de mensen begaan, griezel?

     De oudjes hier in dit land hebben geen leven meer. Omdat jouw soort pro europa en daarmee voor het grootkapitaal is. De normale arbeiders die dit land hebben opgebouwd en jouw uitkering bij elkaar werken,willen ook nog iets te vertellen hebben als je het niet heel erg vind.

     Stinknazi. Schaam je.

     1. Julian

      Hoe bekrompen kan.je zijn? De normale arbeider….de oudjes in dit land hebben het beter dan waar ook ter wereld. Oh.. er zullen best ouderen zijn die het minder hebben. Of een slecht verzorgingstehuis hebben. Maar doen.of alle oudjes hier aan het rotten zijn klopt totaal niet.

     2. Dubbele Komma

      Nee jij hebt gelijk. De cijfers liegen gewoon. De winkeldiefstal en de armoede onder ouderen zijn nep-nieuws weer een nieuw nep-nieuws account dopper?

      Ga ff googlen. Als je zelf de cijfers niet kunt vinden doe ik het wel ff.

      Mafkees. 24 uurs luiers ook nep-nieuws?

    2. swetsnek

     kan iemand tjeetje achtig uit zijn lijden verlossen aub alles is toe gestaan

  3. Bloem

   Hoe zou dat nu komen mijnheer Geluk?

   1. Guus Geluk

    Beide kanten hebben daar schuld aan, veronderstel ik, heer Bloem.

  4. swetsnek

   Zal tijd worden met harde hand de orde herstellen hahahaah

 8. Knopper

  Ik vind een imam die illegaal haatpredikt pas echt een probleem ,zullen we die eens ff doodknuffelen ,met je linkse prietpraat op deze site, belachelijk wat jij zegt

 9. Knopper

  Bestaan die culturele veranderingen ook in dat haatboek of is alleen alles wat niet islamitisch is daaraan onderworpen ,freaks ga blowen met je illegale negerdealer

 10. Duke

  Zwarte Pieten die tijdens het Sinterklaasfeest pepernoten uitdelen, het moet niet gekker worden…Goede actie.

 11. Knopper

  Echte pieten komen altijd onaangekondigd dat maakt het feest juist zo verrassend en geweldig leuk voor de kids ! Verrassend

 12. Ritter

  Het is een ludieke actie.

 13. Ritter

  Het trieste is dat de anti Zwarte Piet activisten een kinderfeest vernietigen.

  Het overgrote deel van Nederland wil gewoon rustig het traditionele Sinterklaas feest vieren…..dus met Zwarte Piet. Dat word door de anti Zwarte Piet activisten onmogelijk gemaakt. Dat is pas triest.

  1. Bram Zanddijk

   Kinderen zal het weinig uitmaken welke kleur Zwarte Piet heeft. Ik kan me hoogstens voorstellen dat ze regenboogpieten leuker vinden en Zwart Piet met zijn onheilspellende roede enigszins bedreigend achten maar ze zullen vooral geïnteresseerd zijn in de geschenken die hij in zijn zak meevoert.

   De discussie over Zwarte Piet gaat in essentie over onze bereidheid een evident racistische symbool af te schaffen. Die discussie voeren kinderen niet maar volwassenen.

   1. Ritter

    Bram Zanddijk

    Zwarte Piet heeft niets met racisme te maken……….dat is wat de anti-Zwarte Piet activisten ervan maken.
    ————-

    ‘Zwarte Piet is nooit een slaaf geweest’
    https://www.volkskrant.nl/magazine/-zwarte-piet-is-nooit-een-slaaf-geweest~a3527041/

    1. Bram Zanddijk

     De vraag of Zwarte Piet historisch een slaaf was is niet relevant voor de actuele discussie. De kern van de discussie dat Zwarte Piet in de actualiteit wordt gepercipieerd als een racistisch symbool, zowel door de mensen die zich er door gekrenkt voelen als degenen die met volksnationalistische sentimenten het symbool trachten te handhaven.

     1. Ritter

      Bram Zanddijk

      Zwarte Piet is geen “racistisch symbool”: dat is wat de anti-Zwarte Piet activisten ervan maken. Je kan van veel dingen z.g “racisme” maken als het zo uitkomt.

      Ongetwijfeld zullen er mensen zijn die “blanke vla” racistisch vinden; maar daarmee is het nog geen racisme.

     2. Bram Zanddijk

      Voor de pro-Pieters is Zwarte Piet het symbool van respect coor onze nationale cultuur en geschiedenis, een geschiedenis van slavenhandel, kolonialisme en steun aan de Apartheid waarin een neger een ondergeschikte, domme knecht is.

      Dit is de gekleurde Nederlander niet ontgaan en men wil dat die vernedering stopt. Ik heb daar begrip voor en het wegnemen van die krenking acht ik een kleine moeite.

     3. Dubbele Komma

      Eeeeeeh. Robin was ook een knecht van batman.

      Niet gelijk actievoeren tegen de discriminatie van Robin hoor dopper.

      Batman en Robin bestaan net zo als sinterklaas en zwarte piet niet.

      Domme domme…

      Sjongejongejongejonge

      De smaakpolitie word niet vrolijk van al dat domme gekwaak van je.

      Geen o.k sticker voor de grootse legendarische dwaas van dds met al zijn nep-accounts.

     4. Tjeempie80

      Natuurlijk Kromme Lul, Robin was ook een kleine negerslaaf.

      Je bent erg dom maar vast heel lief voor dieren.

      Haha.

     5. Dubbele Komma

      Nee die vreet ik.

      Met chili saus.

      Geen zeewier zoals jij dhimmie dopper want daar word je gek van blijkbaar,hahhaha

      Zoek hulp. Je gaat weer door de dagelijkse mand.

      WHAHAHA

     6. Tjeempie80

      Je bent lief maar erg dom Kromme Lul.

      Ik snap niet dat vmbo ers als jij hier denken mee te kunnen doen.

      Maar je kunt natuurlijk heel goed schelden.

      Haha.

   2. Dubbele Komma

    Oh jij maakt wel ff uit wat kinderen ervan zullen denken?

    Socialistische klapmongool.

    Jij bent zo’n fukking dictator. Daar zou Hitler zelf nog het schaamrood van op de kaken krijgen.

    Wat moeten onze kinderen denken volgens jouw nazi boekje?

    Enge staatsgevaarlijke randdebiel.

    1. Code134

     Regressieve reacties als deze bevestigen voor mij dat er kennelijk inhoudelijk een goed punt werd gemaakt.

     Kan de redactie mongolen als Dubbele Komma niet verwijderen?

 14. Zweedse kok

  Velen hebben de mond vol over het aanpassen en/of verpesten van een Nederlandse KINDER traditie.
  Helaas wordt de kinderen zelf niets gevraagd.
  Mocht men geïnteresseerd zijn in de kinderreactie, ze willen pepernoten en cadeautjes van een Piet.
  .
  Sommige gekleurde landgenoten trekken de racismekaart.
  Sommige zogenaamde echte Hollanders vechten tegen elke wijziging van iets wat ze als hun eigendom claimen.
  En de detailhandel kijkt gewoon wat het meeste opbrengt.
  Nog even en in Nederland vieren we sinterklaas voor de kinderen en Kerst voor de volwassenen.

  1. Dubbele Komma

   Dat zwarte piet zwart is heeft een reden. Dan kun je niet zien als kind dat tante Mien eigenlijk zwarte piet is.

   Dat jij daar een slavernijverhaal aanhangt, maakt je geestesziek en pervers.

   Mongool.

   1. Tjeempie80

    Dat jij niet ziet dat Zwarte Piet een racistisch symbool is maakt jou tot een onnozele idioot Kromme Lul.

    1. Dubbele Komma

     JIJ wil dat ik dat zie,omdat dat in jouw gestoorde geest zit,en je moet de joop maar napraten zonder enige argumenten.

     mij is als kind nooit uitgelegd dat zwarte piet een slaaf was,anders had ik zoiezo gezegt ,waarom ziettie er zo goed uit dan? schone kleren,ziet er vrolijk uit. en ik had mezelf hardop afgevraagd welke slaaf er geld had voor gouden kettingen oorringen,en kettingen,dat maakt jou een klapmongool.

     slaven hadden de benen genomen in dokkum en asiel aangevraagd.

     misschien was ik als kind al iets slimmer dan jij en liep ik zoiezo niet achter anderen aan.

     je word met de seconde achterlijker dopper,zie je nou echt je eigen opgedrongen waanzin niet?

     heb je ook iets tegen oma duck?

     mafkees.

    2. Dubbele Komma

     En dan nog wat,ik weet nog wel dat er vroeger in mijn tijd een televisieserie was:

     roots,wij zwarten.

     en ik zal doodvallen als het niet waar is.

     maar die slaven zagen er echt niet uit als zwarte piet.

     Amistad wel eens gezien helder licht?

     wijs jij mij maar een zwarte piet aan.

     zwarte piet en jouw slavernij zit in jouw hoofd. je bent serieus ziek. maar dat was je zoiezo wel als je met 20 nep accounts jezelf zit te ondersteunen op een website,nietwaar?

     https://www.nrc.nl/nieuws/2016/07/19/meer-europese-slaven-in-noord-afrika-dan-zwarte-slaven-in-de-vs-3249915-a1512441

   2. Zweedse kok

    quote>Dat zwarte piet zwart is heeft een reden. Dan kun je niet zien als kind dat tante Mien eigenlijk zwarte piet is.
    .
    Mooi.
    Mocht zwarte piet niet door een bekende gespeeld worden, is de zwarte schmink dus overbodig.
    Dank voor uw uiteenzetting.

    1. Dubbele Komma

     Nogal moeilijk tegenwoordig domme kneus. En waarom zouden we zwarte piet afschaffen als het helemaal NIETS met slavernij te maken heeft?

     Alleen omdat geesteszieke mensen als jij de perverse connectie maken tussen zwarte piet en slavernij?

     De meerderheid van Nederland is het met mij eens en jij blijft maar doorhakken dat je gelijk hebt,maar dat heb je niet.

     Word wakker. Zwarte piet bestaat niet,En lijkt in de verste verte niet op een slaaf.

     Dank u.

 15. Bloem

  Het gevolg van linkse oppressie. Viel te verwachten. Nu gaat het nog om een ludieke actie die leuk voor de kids is. Leraren en schoolleiding hadden er beter aan gedaan om het stilletjes over zich heen te laten gaan en na afloop rustig met de grappemakers te praten. Het is goed voor te stellen dat de acties grimmiger zullen worden wanneer zwarte piet steeds meer onder druk komt te staan

 16. R.K.

  Het is gewoon een ludieke actie echter met een serieuze ondertoon.
  Al jaren moeten kinderen toezien hoe hun feest wordt verknald, ook zij lezen horen of voelen de spanningen aan en dat terwijl hun ouders en volwassenen openlijk voor racisten en erger worden uitgemaakt.

  Om in kindertermen te blijven het gepeste kind bijt eindelijk van zich af. De kans is groot dat het zal escaleren, of bij voldoende bijval dat het pesten eindelijk eens zal stoppen. En wie zette het oorspronkelijke ZP verhaal nu eigenlijk onder druk:
  – wie is er begonnen?
  – Wie lopen er nu reeds jaren te drammen?
  – het zijn zij die zich ten onrechte gediscrimineerd dan wel achtergesteld worden.

  Volgend jaar maar ZP invallen bij alle basisscholen? Met name in de lerarenkamer….. haha

  1. Julian

   Al jaren moeten kinderen toezien….. kinderen maakt het echt geen ene moer uit. Het trieste is dat volwassenen deze discussie voeren en zich als kinderen gedragen.

 17. R.K.

  En ik kan er nog navolgende aan toevoegen:

  En als we als Nederlanders zouden worden overrompeld, zouden ze dan tevreden zijn, m.a..w What`s Next? Bedenk dat alles, dus ook discriminatie en racisme als gereedschap word gebruikt en wij slechts de symptomen bestrijden…….. We zullen allemaal inleveren… een nog meer dan het al is bananenrepubliek worden. Fijne toekomst voor onze nazaten…..

  1. van Urk

   Het is en blijft een kinderfeest dus waarom wordt er gewoon niet geluisterd naar de kinderen: https://nos.nl/artikel/21422743-kinderen-willen-niet-dat-zwarte-piet-verandert.html

   1. Ni28

    Het volk heeft niets over te zeggen laat staan de kinderen. En dan wordt er over volksgebruik gesproken.

 18. DolleDries

  Leuke vreedzame actie. Vroeger bij ons op school gebeurde dat ook wel eens en iedereen vond het fantastisch. Is er wat veranderd soms.?
  Veel enger vind ik het om de kinderen verplicht een moskee in te schoppen.

 19. DolleDries

  Op cultuurondervuur.nu becommentarieer ik geregeld het nieuws uit de media.

  Maar de politiek-correcte eenheidsworst van de mainstream media toont niet alles wat er gebeurt!

  Daarom ben ik blij dat sympathisanten van Cultuur onder Vuur, mensen als u, mij dingen doorsturen.

  Terrorismebestrijding
  Zo wees een van mijn trouwe supporters erop dat de Zwarte Piethaters op de radar staan van de Nederlandse terrorismebestrijding.

  Vooral Kick Out Zwarte Piet (KOZP) wordt in de gaten gehouden door de Nationale Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV).

  Dat blijkt uit het meest recente rapport van de coördinator, dat zich baseert op inlichtingen van onder andere de AIVD.

  Slag bij Dokkum
  De Zwarte Piethaters van KOZP kwamen vorige week al negatief in het nieuws, toen zij de Sinterklaasintocht in Dokkum wilden verstoren.

  Een stel nuchtere Friesen heeft de heethoofden toen tegengehouden op de snelweg – een daad die nu al de geschiedenis ingegaan is als de Slag bij Dokkum.

  Gewelddadige voorman
  KOZP-voorman Jerry Afriyie heeft een geschiedenis van gewelddadige verstoringen bij Sinterklaasintochten.

  Daar is hij ook voor veroordeeld door de rechter, in hoger beroep nog wel!

  Ik ben blij dat de veiligheidsdiensten Afriyie en zijn club in de gaten houden. Zijn club is echt een gevaar voor de Nederlandse cultuur.

  Voor mij een extra motivatie om te blijven strijden!
  Met strijdbare groet,

  Hugo Bos
  Campagneleider “Cultuur onder Vuur”

  1. van Urk

   Daarom is het als Pro-Piet activist beter je verstand te gaan gebruiken om geen tegenacties te gaan houden. Het op een vreedzame manier blijven invoeren en promoten van onze Zwarte Piet in steden en dorpen is meer dan genoeg. Laat de anti-Pieten de boel zo verzieken dat zij allemaal op de zwarte lijst komen te staan en niet meer het recht zullen krijgen om op welk plek dan ook te mogen demonstreren.

 20. Ni28

  Het stond ook geloof ik, in het AD. Een klein zwarte kind is helemaal over de toeren omdat de juf hem vroeg of ie voor zwarte Piet wilt spelen. Hier merk je de indoctrinatie waar onder de zwarte kinderen thuis leven. Dat kind wordt thuis geïnstrueerd dat zwarte Piet het slechtste van de slechtste is, het zou hem anders niets schelen want waarom. In tegendeel is zwarte Piet juist een leuke en vrolijke figuur. Je moet met dit soort ouders in conclaaf voordat zij iets over racisme gaan roepen. Deze ouders worden opgehitst door activisten en het gaat hun de pet te boven om het zelf te kunnen beoordelen. En dan schreeuwen zij allemaal. De domme kudde.

  1. van Urk

   Ik vraag me af of het van de AD geen “vals” nieuws is. Een Juf die aan een zwart kind vraagt om Zwarte Piet te gaan spelen. Of het kind jokt, Of de Juf is een racist maar het kan nooit zo zijn dat een Links indoctrineerde onderwijzeres in het reguliere onderwijs met zoiets op de proppen komt.

   1. Ni28

    Stond er in , van Urk. Misschien wou de juf hiermee een oplossing zoeken. Als je zwarte Piet mag zijn dan weet je dat het een goede iemand is en geen slechte. Eigenlijk goed van haar.

 21. Peter Loosduinen

  Triest ?? Neen , toe te juichen !!
  Een kleine groep, de zgn Kick-out lieden, probeert al jaren op een niet legale wijze, hun mening op een AGRESSIEVE manier uit te venten.
  Zoek de foto’s van deze lieden maar eens op !
  Dit betreft dus geen onschuldige padvindertjes maar een terroristische groep di nu ook in het vizier ligt van de AIVD.
  De meerderheid van de Nederlanders wil GEWOON Zwarte Piet en weet dat deze NIETS met racisme van doen heeft.

 22. Ni28

  Zwarte kinderen worden thuis bewerkt om bang voor zwarte Piet te zijn omdat ie een slecht figuur zou zijn. Ouders worden geïndoctrineerd door activisten en die indoctrineren hun kinderen. Zoveel jaren waren zij stil en genoten van de feest zoals andere kinderen. Ja, de kinderen maakt de kleur niets uit dus waarom zwart wel? De kinderen weten op die leeftijd niets van slavernij en al die onzin die op Piet zijn figuur worden geplakt. Nederland verkeert in culturele malaise doordat zij elke schreeuwer willen bedienen ten koste van zichzelf. Met jezelf wegcijferen verdien je geen respect.

  1. van Urk

   Zwarte Piet is in ons land van zwarte raaf (Wodan) boeman of duivel (Krampus, Ruprecht) omgetoverd tot een vrolijke acrobatische kindervriend. Dat zwarte is naar die oorspronkelijke verwijzingen zo gebleven. Wat dat betreft is ons Sinterklaasfeest kindvriendelijker dan in andere Europese landen. Dat horen ze thuis aan kinderen mee te delen en niet dat het met slavernij te maken heeft.

   1. Algiz

    Dit is correct Mhr v. Urk.
    Beste post uit deze discussie.

 23. jowyajax

  Nee dit zo gemaakt door MONGOLEN. Ik weet nog uit mijn tijd de jaren 50 en 60 dat er met regelmaat een groepje zwarte pieten pepernoten kwamen uit delen MAAR TOEN VOND IEDEREEN DAT LEUK EN WERD DAT GEWAARDEERD MAAR NU DOOR DIE ACHTERLIJKE ANTI PIETEN GROEP WORDT HET NU ALS GEWELDDADIG . NEE DEZE TIJD DOOR VREEMDE CULTUREN IS TOTAAL VERKRACHT.

 24. Christina

  Mijn god een terroristische aanslag op een school!!
  En sinds wanneer word een traditie een `volksgebruik` genoemd!!!
  Oh ja door linkse trollen en door eu aanhangertjes!!

 25. marco1

  Niet zeuren verslaggevertje dit was gewoon prima les Nederlandse cultuur. Niks dan lof voor een prima actie.

 26. Code134

  Ik hoorde dat dezelfde idioten vandaag ook voor de huisdeur van Sylvana Simons stonden om hun racistische verhaal te halen.

  Zo diep zijn we gezonken. Tuig voor Zwarte Piet!!

  1. sjun

   Vreemd dat er nog geen link bij is. Kwam het uit verhaal misschien uit de grote duim ter cultivering van de slachtofferrol?

    1. swetsnek

     hahahaahahaaha dopper je moet naar bed jon warhoofd

   1. Baaz

    Aangifte?

    50% van de aangiften verdwijnt in de prullenbak. Van de overige aangiften is het OM niet verplicht tot vervolging. De kans dat een verdachte uiteindelijk wordt vervolgt grenst onder de 10%.

    Het is toch te wensen dat onze drukbezette hermandad zich niet gaat bezighouden met dit soort klaagzangen.

  2. DolleDries

   Wat voor racistisch verhaal.

 27. Original NL

  Dit deden de pieten in mijn jeugd ook op de basisschool…..daar zijn ze voor bedoelt!

 28. Bram Zanddijk

  Een verontrustende ontwikkeling die helaas ook niet meer verbaast.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/extreem-rechts-kaapt-het-debat-rond-zwarte-piet

  1. Zweedse kok

   Zouden alle juichers nog steeds zo vrolijk zijn nu ze weten dat waarschijnlijk pegida/neonazistische NVU er achter zitten?

   1. marco1

    hiephoi

  2. DolleDries

   Jij bedoelt alleen links mag dit kapen.

 29. DolleDries

  2015: Ouders die het niet eens zijn met het verbod op Zwarte Piet, moeten komende vrijdag verkleed als de knecht naar de openbare basisscholen in Utrecht gaan. Die oproep deed de VVD in de Domstad.

  2017 na bezoek van deze Pieten komt Rutte met doe even normaal

  Het gaat snel bij Rutte.

 30. Ni28

  Wat ik al lang beweer kunt u lezen in dit artikel:
  https://opiniez.com/2017/11/24/sinterklaasbestand-eerst-een-achterkamertjesverbod/
  De politiek bemoeit zich officieel niet met een volksfeest maar stiekem regelen zij van alles achter onze rug. Voer voor de huistrollen.

 31. ReconquistaEuropa

  Schitterend!! Het verzet wordt met het jaar groter en zelfs de opperhater Sylvana kreeg bezoek aan de deur. De beproefde methodes van de anti-Nederlanders worden nu tegen hunzelf ingezet. Laat de boel maar escaleren en laat de gemoederen maar oplopen het zal uiteindelijk in ons voordeel uitpakken. Uiteindelijk zullen door de tegenstellingen en de felheid waarmee het gepaard gaat het onmogelijk worden voor de anti-Pieten om nog actie te voeren tussen de kinderen en tijdens intochten. De overheid kan dan niet anders meer dan de anti demo’s verbieden i.v.m. de veiligheid.

 32. Parestado4

  Daaaarrr wordt aan de deur geklopt.Hard geschopt,zacht geklopt.Klopt helemaal niets van !

 33. observer

  Wat is er nu spannender voor kinderen, zwarte pieten die de school inlopen en snoepgoed strooien?
  De reactie van de leiding is desaltemeer laakbaar, immer zij, de “pedagogen” hebben even laten zien dat het spannende fout en intolerabel is.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.