Video: Baudet veegt de vloer aan met hypocriete VVD

De VVD laat het MKB stikken.

Decennialang was de VVD dé partij voor ondernemend Nederland. Als je een klein- of middenbedrijf had stemde je op de liberalen. Punt. Zij waren er immers voor jou en jij ook voor hen.

Helaas, die tijd is al lang niet meer. Tegenwoordig is de VVD er niet meer voor het MKB, maar voor het grote bedrijfsleven. Voor multinationals, dus. Dát is waarom de dividendbelasting wordt afgeschaft (terwijl de gewone Nederlander, het MKB incluis, juist totaal wordt uitgezogen door het nieuwe kabinet).

Daarom is het geheel terecht dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet VVD’er Aukje de Vries hard aanpakte in de Tweede Kamer en concludeerde dat de VVD het MBK laat stikken. En ja, deze video moet je écht even zien, zéker als je deel uitmaakt van het MKB (door ervoor te werken of doordat je zelf ondernemer bent):

Het is heel naar voor de VVD, maar na de verkiezingen van maart kan die partij echt niet meer wegkomen met lippendienst aan het MKB terwijl die sector tegelijkertijd met een mes in de rug gestoken wordt. En dat komt puur en alleen door de opkomst van Forum voor Democratie, één van de weinige partijen die zich wél hardmaakt voor het midden- en kleinbedrijf. Kijk maar naar de plannen van FVD voor het MKB:

We hoeven het wiel niet zelf opnieuw uit te vinden. Denemarken heeft een systeem met soepele ontslagregels en goede uitkeringen. Het resultaat is een grote arbeidsmobiliteit en hoge werkgelegenheid.

Wij willen:

 1. Soepel ontslagrecht voor MKB.

 2. Relatief hoge uitkering bij werkloosheid.

 3. Oprichting speciale commissie met MKB-ers die op zoek gaat naar nieuwe oplossingen en verbeteringen voor het MKB

Dit zijn beleidsmaatregelen die daadwerkelijk werken. Geen wonder dus dat steeds meer MKB’ers overstappen naar FVD en de VVD heel snel achter zich laten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Ben Zine

  Wederom heeft Thierry volkomen gelijk. Maar was hij nou maar naar Specsavers gegaan, want die rare bril staat hem van geen kanten. 🙂

 2. Sjorsensjimmie

  Volgens mij had ie met opzet die bril op zodat hij het bloemtjes gordijnen jurk/kleed van die VVD mevrouw niet te hoeven zien.

  Donders wat een doos is dat mens,……..

  1. hans-e-pans

   Niet hatelijk of seksistich worden, want voordat je het weet ben je bij de BNNVARA onderwerp van gesprek. Persoonlijk vind ik haar meer op een feestballon lijken.

   1. lanex

    Niks feestballon, de sjagerijnigheid druipt er vanaf.

 3. DolleDries

  FVD wil de arbeider weer tot een weggooi artikel maken.

  1. denk eens na

   En de vvd tot melk koe

   1. hans-e-pans

    De VVD willen de werkende mensen niet tot melkkoe maken, want dat zijn ze al jaren.

  2. Peter Selie

   Het lijkt erop dat de tijd bij jouw stilgestaan heeft beste, de arbeider die net zoals Koningin Máxima het over de Nederlanders eens zei: dé Nederlandse identiteit bestaat niet. Dus jij bent een fervent voorstander van globalisering en het corporatisme, dat komt dan goed uit want in de nabije toekomst worden 100.000 den banen geschrapt door robotisering, 3D-printing en verdere automatisering, vergeet niet de geïmporteerde opvreters daar moet de schoorsteen óók bij roken en u betaalt het het financiële douceurtje van de VVD aan deze corporatistische, arbeiders onvriendelijke bedrijven. In mijn opinie heeft Thierry Baudet gewoon helemaal gelijk of het is een populistische aanval op de VVD voor zijn achterban.

   1. Jetske

    Een populistische aanval op zijn achterban, Hij doet niets anders
    AANDACHT AANDACHT en nog eens
    AANDACHT.

    1. Peter Selie

     Baudet pakt de VVD aan! Niet zijn achterban natuurlijk.

 4. Florissa

  En zo heft de VVD zichzelf op .

 5. Peter Selie

  Dat Nederland een belastingparadijs is voor grote multinationals, dat weet bijna elke burger die zich op de hoogte blijft houden van politieke ontwikkelingen.

 6. Kees

  Klasse Thierry, gewoon klasse! Virtueel al op 10 zetels?

 7. wheelboy

  Ik heb maanden geleden een docu gezien over hoe eea in Denemarken geregeld is .En tja ook ik als ex vakbond lid en OR lid die vroeger tegen zulke uitspraken op de barricades gesprongen zou hebben moet zeggen .Het werkt daar prima . Dus invoeren hier .Daar wordt je achter je vodden aangezeten herschoold door overheid en de gemiddelde Deen is na ea maanden weer aan de slag bij een nieuwe werkgever .Werkgevers nemen makkelijker mensen aan omdat ze weten dat in tijd van weinig werk ze niet eerst hoeven te knokken om ontslagen uit te dienen .Daar staat tegenover dat ze makkelijker personeel aannemen als het beter gaat .

 8. Babaji538

  Aukje de Vries komt, naar mij toe,
  zó bezien, in bijzonder hoge mate,
  behoorlijk sympathiek, over!
  Petra Hermans

 9. Babaji538

  Nog een bezem nodig?
  Petra Hermans

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.