VIDEO Jan Roos: ”Mensen die in sprookjes geloven lijken in Nederland meer rechten te hebben”

In zijn nieuwste vlog gaat Jan Roos tekeer tegen gelovigen en religie. De Grondwet in Nederland lijkt nu volgens hem gelovigen meer te beschermen dan atheïsten. Dat laat bijvoorbeeld ook de promovendus van TU Delft zien die in een piratenpak vanuit zijn geloof de ceremonie wil bijwonen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DolleDries

  Een mooi voorbeeld is religieuze Guus hier ,die de islam constant de hand boven het hoofd houd met de lul smoes godsdienstvrijheid ,terwijl deze met een boek onder de arm lopen die haat en verderf predikt..

  1. Blue monday

   Maar driftige Dries, dat geldt voor iedere malloot die met droge ogen durft te beweren dat zijn “heilige” boek alle waarheid bevat en dat je volgens de regels (zeer ruim interpreteerbaar) van een willekeurig dwaallicht dient te leven.

   die Goethe was zo gek nog niet….
   Jeder Prinzip fuhrt zum Teufel

   1. IJscoman

    Nee Blauwe, de meeste heilige boeken prediken geen haat, geweld en verderf. Dat exclusieve recht heeft vooral de koran.

    1. Bram Zanddijk

     Ik zou u graag gelijk geven maar de Joods-Christelijke Bijbel overtreft de Koran helaas in gruwelijke haat en verderf.

     Leest u zich eens in, bijvoorbeeld aan de hand van bijgaand artikel, met het advies wel tot het einde door te lezen.

     http://www.positief-atheisme.nl/atheisten/jim_walker/de_duistere_bijbel.html

     1. Dubbele Komma

      Waar slaat dit nu weer op dhimmie dopper. De koran is bij elkaar gestolen van de thora en de bijbel al jouw gruwelen uit de bijbel staan dus in de koran en daar is nog even een zooi gruwelijks bijgevoegd.

     2. IJscoman

      Zandlijk, de meeste christenen leven vandaag de dag naar het Nieuwe Testament dat liefde en verdraagzaamheid predikt en zien het OT als geschiedschrijving.

      De meeste moslims leven naar de letter van de koran, het boek dat vooral verovering, geweld, annexatie, straf en onderwerping predikt.

     3. Bram Zanddijk

      IJscoman, ik reageerde op uw stelling dat de meeste Heilige Boeken geen haat en verderf zouden prediken.
      U verlegt de vraagstelling naar de vraag in hoeverre gelovigen in de huidige tijd naar de letter van deze geschriften leven. In dat geval moet ik er op wijzen dat een minderheid van moslims, gelegitimeerd door de heilige teksten, weliswaar haat en verderf beoefenen maar dat een overgrote meerderheid dat niet doet. Voor de Christenen kan hetzelfde worden gezegd. Zelfs voor de Boeddhisten, die een vreedzame religieuze traditie vormgaven, betekent het geen garantie voor de afwezigheid van geweld door hun volgelingen, zoals de pijnlijke situatie ter zake de rohingya’s ons laat zien.

      Ik meen dat een en ander ons zou moeten waarschwen voor al te stellige conclusies over de relatie tussen de inhoud van Heilige Boeken en de praxis der volgelingen.

     4. IJscoman

      Lazer op met je geleuter, Dopper.

     5. wheelboy

      Als jullie je eens verdiepen in het geloof .Dan had je kunnen weten dat de Joden alleen oude testament hebben . De christenen oud en nieuw testament .En de Islam oude nieuwe en koran heeft . Alle 3 de geloven putten voor een gedeelte uit de zelfde put . En alle 3 prediken ze haat vanuit de bron . Waar bij de christenen en joden het een kleine groep is die haat predikt .En dan vooral diegene die als geloofsgenoten niet leven volgens hun opvattingen .Is het bij moslims vaak zo dat het is wie niet in hun geloof gelooft en niet bij hun stroming hoort enz . Zo moeten alle niet gelovigen worden uitgemoord .Wordt er in Saudi Arabië les gegeven uit boeken waarin staat dat iedere moslim christenen moet uitmoorden tot de laatste . En dat land zijn wij mee bevriend .

   2. Dubbele Komma

    De islam is geen geloof. Het is een bloederige ideologie.

   3. Phoenix

    Dat zou dan toch wel “Jedes Prinzip führt zum Teufel” moeten zijn. Meer gangbaar, en ook logischer is de versie “Jede Konsequenz führt zum Teufel”. Die uitspraak wordt wel aan Goethe toegeschreven, maar ook wel aan Luther en anderen. Niemand weet echter waar die vandaan komt. In Nederland wordt die vaak gebruikt, maar in Duitsland is die uitspraak onbekend, vraag het maar aan een willekeurige Duitser.

    Wim

 2. Heinz

  Geen speld tussen te krijgen. K

 3. Nasrani

  Weer een bewijs waarom deze malloot beter een stukje onzin kan schrijven dan ‘ons’ vertegenwoordigen in de tweede kamer. Kuzu, hoezeer ik hem ook veracht, heeft meer hersens dan deze dorpsgek.

  1. Zweedse kok

   Mocht Jan u vertegenwoordigen, is hij door u gekozen.

   1. van Urk

    Ik lees hier alleen maar haat tegen andersgelovigen. 😉

   2. Nasrani

    Begrijpend lezen is best lastig he….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.