Weg met de vrijheid! Burgemeester Molenbeek stuurt politie op Wilders af als hij langskomt

“En hiermee is Molenbeek officieel islamitisch grondgebied verklaard”, aldus Geert Wilders zelf.

Op ‘islamsafari’ gaan: zo noemden Geert Wilders en zijn ideologische genoot Filip Dewinter van Vlaams Belang het. De twee, die zich beiden fel verzetten tegen de islamisering van Nederland, België en heel Europa, wilden vrijdag op bezoek gaan in de Brusselse deelgemeente Molenbeek. Als die naam u een tikkeltje bekend voorkomt, is dat geen toeval: de plek kwam de afgelopen jaren al vele malen in het nieuws alzijnde een moslimextremistisch nest waar onder andere een dader van de aanslagen in Parijs, Saleh Abdeslam, nog even vrolijk een paar maanden kon wonen. Geen betere plek om de islamisering met eigen ogen van dichtbij te zien dus, zullen we maar zeggen.

Helaas voor het islamkritische duo willen de lokale authoriteiten niets weten van hun aangekondigde tripje: de burgemeester van Molenbeek gaf eerder deze week al aan dat ze allebei niet welkom zijn. Want: veiligheidsrisico enzo, met kans op rellen. Dat zo’n risico er zou zijn zegt natuurlijk wel genoeg over die plek, én de mensen die er wonen: als andersdenkenden niet meer langs kunnen komen, dan is een gebied in feite in de greep van één groep die haar wil en wet kan opleggen aan iedereen. Of zoals Geert Wilders het donderdag beschreef:

En daar heeft hij natuurlijk een punt.

Desalniettemin heeft burgemeester Françoise Schepman laten weten dat zij het bezoek zal tegenhouden. Sterker nog, mevrouw heeft vandaag laten weten dat zij desnoods de politie zal inzetten om Wilders en Dewinter uit haar salafistische rijkje te laten verwijderen. Democratie en vrijheid van meningsuiting kunnen ten grave gedragen worden in Molenbeek dus.

Ja, zo rolt Europa tegenwoordig: terroristen krijgen vrij baan, maar onze volksvertegenwoordigers wordt de mond gesnoerd! De omgekeerde wereld.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ni28

  Wat zoekt Wilders eigenlijk in islamitische landen?

  1. penis aqua di rosa

   Wat denk je zelf? De heer Wilders is een politicus die met eigen ogen wil zien waar het over gaat. De rest heeft oogkleppen op en bedekken alles met de mantel der liefde of zelfs dat het een verhaal uit de grote duim zou zijn. Ik acht de heer Wilders hierin.

   1. Tinneke

    Bravo +++++++

 2. Marija

  Die burgemeester is m.i. een vrouw.

 3. RobertMarsman

  Ik kan me vergissen maar volgens mij mag dat wettelijk niet eens. Wilders in natuurlijk een inwoner van de EU en zou dus vrij mogen reizen door elk EU land. Als Wilders besluit daar heen te gaan kunnen ze niets, want wettelijk gezien doet hij niets verkeerds.

  1. Becker

   De burgemeester kan deze zieke safari op grond van de openbare orde verbieden.
   Als een groep neo-nazi’s voor een asielcentrum wil demonstreren kan de burgemeester daar ook een stokje voor steken. Dit is van gelijke orde.

   1. swetsnek

    Deze trol niet voeren dank u

 4. Two Ravens Black Kettle

  De Terroristen worden keurig beschermd door de zelfverklaarde ‘elite’.
  De Poorten staan wagenwijd open
  En Barbertje
  De boodschapper
  Is tegen de voorkant van de Poort genageld.

  De eersten die stierven
  De Boodschappers.
  De helden
  Geridiculiseerd, Gedemoniseerd, Opgejaagd
  En daarna door de zelfverklaarde Ich Habe ess Nicht Gewusst ‘elite’ tegen de Poort genageld
  Uitgekotst, mishandelt, vernederd, verraden

  En de schrijftafelmoordenaars zakken achteruit in hun stoelen en banken en staren gebiologeerd en kwijlend als de boxers van Pavlov -met vettige gretige grijnzen – naar de Orwelliaanse StaatsInteeltmedia
  En de levenloze Robot op de Flatscreen deelt ze mede dat ze ‘aan de juiste kant van de Streep staan’
  Een dosis morele superioriteit wordt ingespoten

  De zelfverklaarde ‘elite’ is een junk.
  Maar wel de allerlafste junk

  Mijn enige houvast is Churchill’s spreuk:
  “An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last.”

 5. loes530

  ik heb gehoort dat ze er niet heen gaan hij ga alleen na brussel

 6. Michael

  Kan Wilders niet gewoon zijn werk gaan doen, in plaats van provoceren in het buitenland? Hij zit in het Nederlandse parlement, maar is compleet afwezig (nog niet zo erg als Baudet, maar goed) bij een belangrijk debat. Maar hij gaat wel lekker provoceren in België?

  1. penis aqua di rosa

   Hij doet gewoon zijn werk. Raar h1e, hij wil zelf zien waar het over gaat.

  2. IJscoman

   Michael is een dwaas, een linkse sukkel.

   1. Michael

    Ad hominem

    1. IJscoman

     Zo was het ook bedoeld, Guus II.

 7. Knopper

  Die beek is overstroomt tot de burgermeester aan toe met linkse Wegkijkers ,neee Wilders is het gevaar

 8. Zweedse kok

  Ik vind dat Wilders gewoon moet gaan
  Zonder Nederlandse beveiligers.
  Zonder Belgische politie.
  Daarna in België weer opkomen voor alle Nederlanders

  1. Michel69

   @zweedse ikeakok als jij dan gelijk daar in de straat allemaal lekkere karbonades gaat grillen en serveren dan gaan we zien wie er meer aandacht krijgt! volledig varken op de Barbey is ook heerlijk maar dan moet je wel heel vroeg je kraampje openen maar daar draait een beetje kok zijn handen niet voor om…..toch?

  2. DolleDries

   Die Zweed is een heel dapper kokkie. Achter het fornuis dan.

   1. poison

    Zweedse kok??? Is dat dezelfde Zweedse kok uit de Muppet show?

  3. swetsnek

   Deze trol niet voeren dank u

  4. swetsnek

   trol alert niet op reageren AUB

 9. Duke

  Geert moet een weekendje bivakkeren bij Dewinter en maandag alsnog gaan. Wil de burgemeester sneaky doen zodat er geen kort geding meer mogelijk is, kan hij dat ook. Grote kans dat dat verbod alleen voor vrijdag is.

 10. J.C.

  Die burgemeester doet dus wat haar is opgedragen door Molenbeekse islamieten……..

  Die burgemeester is ongeschikt!

 11. Nasrani

  Gelukkig blijft Geert Wilders trouw aan zijn standpunten en principes. ( dat kunnen de partijen die nu in de regering zitten niet zeggen). De islam hoort niet in Europa. Dwaas zoals het vrije westen zich laat inpakken.

 12. waakhond

  het is weer lekker een getouwtrek van links en rechts.
  benieuwt hoe dit eindigt.

 13. Robert Leiden

  De islamsafari…
  Gaat hij dan ook heel stoer op straat herhalen wat hij in Denemarken heeft gezegd?
  “…Geert Wilders heeft op 14 juni in een interview met de Deense TV gezegd dat hij tientallen miljoenen moslims uit Europa wil zetten…”
  Of pleiten voor de invoering van een kopvodden tax?
  Of blijft hij angstvallig in zijn auto met privacy glas zitten?

  Als gemeentebestuur zit je niet te wachten op twee van die populistische flapdrollen die eens lekker olie op het vuur komen gooien.
  Groot gelijk dat zij geweigerd worden!

  1. IJscoman

   Robbie is ook weer op onbegeleid verlof. Hij vindt het prachtig dat een vreemde bezettingsmacht Molenbeek heeft ingelijfd en tot islamitisch grondgebied heeft verklaard. De collaborerende Vichy-burgemeester met nazi-sympathieen kust de voeten van de moslims en weigert twee gekozen parlementariers de toegang.

   En Robbie uit Leiden ziet het aan en vindt het allemaal geweldig. Ik mag je toch een NSB’er noemen, nietwaar Rob? Je bent een collaborerende NSB’er!!

  2. Becker

   Eens met Robert.
   Wilders gaat hier op safari (de term geeft al aan dat het een zieke provocatie betreft) met als enig doel rellen en trammelant te veroorzaken.

   1. IJscoman

    Alles wat ik in mijn reactie op Leie Robbie schreef, geldt dus ook 1 op 1 voor Becker. Maar dat mag geen verrassing heten.

 14. Becker

  Alleen de term ‘islamsafari’ maakt al duidelijk dat we hier te maken met een doodzieke racistische provocatie.

  Wilders is uit op rellen. Met politiek heeft dat niets te maken.

 15. Adriaen

  Het woord safari is afkomstig uit het arabisch (safar) en betekent reis.
  Het wordt tegenwoordig geduid als een expeditie in de wildernis.
  De term lijkt mij in tweeërlei opzicht buitengewoon gelukkig gekozen.
  Het doet recht aan de volledig ontspoorde situatie in Molenbeek (een wildernis).
  En geeft de arabische oorsprong hiervan op subtiele wijze weer.
  Kudos voor de heren Wilders en Dewinter wat mij betreft.

 16. Guus Geluk

  De islamsafari. Dat is weer wat anders dan kopvoddentax, minder Marokkanen of islamitisch stemvee. Briljant, echt briljant. Het is natuurlijk puur provoceren, maar hij bakt ze wel bruin.

  1. Becker

   Wilders is een vieze en zieke provocateur.

   Dit heeft niets met serieuze politiek te maken.

   1. Guus Geluk

    Baudet scoort hoge ogen bij De Hond en zijn eigen partij is dalende. Ik vermoed dat hij daarom op safari wil.

    1. Michael

     Klopt. Het is wel eng. Nu er twee van die types zijn die elkaar bestrijden om de gunst van de populistische stem, heb je kans dat ze elkaar in extremisme steeds gaan overschreeuwen.

     1. IJscoman

      Sprak onze gehersenpoelde dopey.

   2. swetsnek

    trol alert niet voeren AUB

   3. Rosasolis

    Een politicus die het woord safari op mensen gebruikt wil inderdaad provoceren, En vooral om op te vallen bij de media. Gorgeous Geert krijgt kennelijk te weinig
    aandacht in Nederland de laatste tijd. Daarom reist hij naar het buitenland om daar op te vallen. Het woord Safari betekend wreedheid. Duizenden dieren worden gedood jaarlijks voor de sport, of om delen van hen als trofeeen thuis te brengen.
    De verhalen uit WW 2 over Nazi Safari’s tegen miljoenen onschuldige mensen over
    heel Europa, zijn voor velen nog zeer actueel. Men zou denken dat na 2 vreselijke wereld oorlogen, dat hedendaagse politici hun haat tegen anderen zouden inhouden.

 17. Floris

  Molenbeek is een no-go area. Volledig geïslamiseerd. Een sharia zone vol soepjurken, haatbaarden en kopvodden. De politie durft er nauwelijks op te treden. Zoals er overal in West-Europa zulke area’s zijn.

  Het zijn de voorboden van de ramp die ons te wachten staat als er niet snel ingegrepen wordt.

  Helaas zijn de politici daar te laf voor.

  De hersendode sukkels (hier trollen genoemd) die het bestaan om degenen die trachten ons voor die ramp te behoeden te demoniseren en af te katten zijn medeplichtig.

  De islam is erger dan het nazisme. En toch zijn er idioten die het voor dat schurftige gedachtengoed opnemen. De geschiedenis zal hen keihard veroordelen.

 18. nienke

  Imams die doods bedreigingen uiten kunnen rustig hun gang gaan in belgie maar een Ned. politicus die democratisch gekozen is door het volk mag er niet in.
  Hoe ziek is dat Belgie.
  Je mag toch vrij reizen in Europa, denk niet dat hij het recht heeft Wilders te verbieden.

 19. EllyD19

  Wilders kan daar beter niet naar toe gaan. Levensgevaarlijk.
  De burgemeester van Brussel wil een moord voorkomen. Zo erg is het inmiddels met Europa gesteld.

  1. PMG

   Precies Elly, zover is het daar al gekomen en voor je het weet is het bij ons net zo. Er mag niet over gesproken worden maar de burgemeester is als de dood dat het uit de hand loopt. Dit overschrijdt alle grenzen. De overheid kan in eigen stad en land niet meer de veiligheid garanderen. Het wordt tijd maatregelen te nemen, doen hun niet waarvoor we ze in het zadel hebben geholpen dan ons zelf maar bewapenen. Ik sta liever aan de goede kant van het pistool (in het zuiden des lands gaat die vlieger reeds op).

 20. peterkestassen

  Alleen domme bange Belgen doen dit.
  De rest van Belgie niet.

  1. Rosasolis

   @peterkestassen. Beste Peter, men kan bang zijn in Belgie. Wij zijn ook hier in Nederland ongerust. Wij moeten doorgaan met ons Westerse beschaving. Maar omdat Geert niets meer doet dan ons zeer nieuwe regering aanvallen, zoekt hij steun van het buitenland op. Belgie is zeer dichtbij. Wellicht zal hij “uitgenodigd worden” om aan deel te nemen aan “Safari’s in een aantal andere Westerse landen”. Deze mensen zijn ziek!
   Wat willen zij bereiken? ik heb gisteren een film van Avaaz gezien over het slachten van olifanten, van mensen van DE SAFARI! Misschien is Gorgeous Geert aan het aftakelen! Misschien heeft hij een nieuwe pruik nodig!

 21. Rosasolis

  Zoals wij mensen van Engelse afkomst zeggen: “Courtesy begins at home”… In het Nederlands wil ik het vertalen als: beleefdheid begint thuis. Waarom wil Gorgeous Geert
  aandacht kregen in het buitenland, terwijl hij in dat nooit doet in zijn eigen thuisland…behalve op een interview op een TV talk show, af en toe? Wilders heeft officieel niets te maken met welke buitenland dan ook, behalve als hij een speciale Internationaal liefdadigheids functie zou aannemen. Wilders moet ophouden met buitenlandse sensaties te werven, want hij negeert zijn eigen land. Deze kereltje is
  niet zo mooi meer. Hij moet een nieuwe pruik krijgen, het ouwe is niet meer zo mooi!

  1. Viertel

   Jeetje, mensen van Engelse afkomst doen ook een duit in het zakje. Nogal misplaatst, Rosasolis (klinkt trouwens nogal Grieks). De Engelse regering weigert Wilders een aantal jaren terug de toegang tot Engeland. Dus die beleefdheid stelt in het Verenigd Koninkrijk in ieder geval geen ene donder voor.

   1. Ali Yas

    Deze reacties zijn in feite niets beters dan opportunisme: het is makkelijker één goedwillende de toegang te weigeren dan duizend kwaadwillenden tot bedaren te brengen. Het is dus geen morele keuze en men zou ook niet moeten doen alsof.

 22. Troelstra

  Brusselse ex-agent: ‘Radicale islam in opmars’

  “Meer en meer moslims worden strenger in hun beleving van de islam.” Dat zegt Hamid Benichou, een Brusselse ex-agent, in een interview met La Libre Belgique.

  Hamid Benichou heeft een carrière van zo’n dertig jaar als wijkagent in de politiezone Brussel-Noord achter de rug. In een interview met La Libre blikt hij terug op de nieuwjaarsrellen in Molenbeek. “De gemeente en de politie kennen het terrein. Ze hadden daarop moeten anticiperen”, zegt de gepensioneerde wijkagent.

  “Die jongeren, die soms tien tot zestien jaar zijn, vinden dat Nieuwjaar niet hun feest is, maar dat van anderen.” Volgens Benichou zit er een “dosis religie in het maatschappijbeeld van die jongeren, een onderscheid tussen wat islamitisch en goed is, en wat niet islamitisch en slecht is.”

  De ex-agent vindt dat de ouders een gebrek aan verantwoordelijkheidszin hebben. “De ouders geven niets mee over respect voor anderen, maar binnen families leggen ze wel het verschil tussen haram en halal uit.”

  ‘Opkuis Brusselse imams’
  Naar eigen zeggen neemt het moslimfundamentalisme toe in Brussel. “Meer en meer moslims worden strenger in hun beleving van de islam”, aldus Benichou. “Voor hen is halal een zesde gebod van de koran geworden. Binnenkort zouden ze daar nog polygamie aan kunnen toevoegen, aangezien dit couranter wordt. In hun ideologie zijn ze salafisten, moslims voor wie Nieuwjaar haram is en alcohol in cafés verboden moet worden.”

  De radicaalislamitische boodschappen worden volgens Benichou niet alleen via sociale media verspreid, maar ook binnen families en moskeeën. Hij pleit daarom voor een “opkuis bij de Brusselse imams.”

  “Hun verbaal geweld, onder meer tegen vrouwen, neemt meer en meer plaats in de maatschappij”, zegt hij in het interview. “De politie, verenigingen en burgers weten en zien dat. Maar wie durft hen erop aan te spreken?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.