2017: Het jaar van de politieke agressie en activisme en waarom dat juist gevaarlijk is

Het was niet alleen een spannend jaar vanwege de verkiezingen voor de Tweede Kamer en de formatiebesprekingen, maar ook vanwege het politiek activisme door het jaar heen.

We zijn al jaren gewend dat Geert Wilders bewaakt wordt vanwege bedreigingen en pogingen tot geweld, maar dit jaar werd de politieke agressie op veel meer fronten erger.

Denk aan het vandalisme aan de woning van Thierry Baudet, of de acties van Pegida waarmee ze onder andere varkensbloed gebruikten om de plek van een toekomstige moskee te ‘heiligen’. Het lijken van die kleine gebeurtenissen, maar het is een precedent voor mogelijke escalatie en toename van geweld.

Het zijn geen kleine gebeurtenissen. Het is het overschrijden van een morele grens, waarbij woorden vervangen worden door fysieke acties. In een democratie kan dat zomaar uit de hand gaan lopen als er een cultuur ontstaat die dat soort dingen goed praat.

Wanneer mensen ‘het heft in eigen handen gaan nemen’ is er geen duidelijke grens voor wat er uiteindelijk komen gaat. Waar stopt het? Niemand weet dat, omdat rechtvaardiging van het eigen handelen door de mensen zelf gedaan wordt. Burgers worden de politie en rechter. Zij bepalen wat goed is of slecht en wat voor consequenties daarbij horen.

Dit is niet alleen een signaal voor de burgers, maar vooral voor de politici. Als deze cultuur zich gaat versterken en uitbreiden, dan komt er een punt waarbij je niet meer terug kan. Het is dus een duidelijk signaal dat er meer geluisterd moet worden naar de bevolking en hun angsten en wensen.

Alleen via de dialoog kunnen problemen opgelost worden, niet via activistische projecten. Het blokkeren van de bus met demonstranten die naar Dokkum onderweg waren, lijkt voor sommigen een goede actie en het roept bij veel mensen een gevoel van sympathie op. Allemaal leuk en aardig, maar het gaat tegen de grondrechten van het land in en het kan niet goedgepraat worden.

Je moet kijken naar de onderliggende frustraties en gevoelens, dat is belangrijk en daar moet je iets mee doen. De actie zelf moet niet goedgekeurd worden. We moeten de grens van de beschaving bewaken en kritisch zijn op activisten en hun acties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

120 reacties

 1. Seneca

  Eerlijk gezegd krijg ik, bij het lezen van dit topic, het identieke gevoel dat ik kreeg bij het beluisteren van de Kersttoespraak van de koning. Vaag geleuter, vage intenties kortom duidelijk door Brussel geïnspireerd.

  1. Meester Kong

   ” Vaag geleuter, vage intenties”
   Nee de godTvrezende Seneca ziet liever een bom afgaan waarbij veel politici en rechters het leven laten.
   Dat zal de bevolking wakker schudden.
   Hoe ouder hoe gekker…..

   1. denk eens na

    Als er inderdaad een bom afgaat dan liever bij de verantwoordelijke van dit beleid

    1. denk eens na

     Onschuldige burgers zijn er al in 2017 teveelgevallen

     1. Guus Geluk

      Denk niet na brengt zijn kerstwens te berde.

     2. swetsnek

      Het is zo 2018 jongens en dan gaan we gewoon op dezelfde voet verder ,maak je geen illusies.
      Het stop echt niet hoor

   2. Seneca

    @king kong
    ik heb grote bewondering voor u dat u weet, dat ik G-dTvrezend ben en dat u zomaar weet, dat ik graag een bom zie afgaan bij politici en rechters… overigens vraag ik mij af, of u zelf begrijpt wat u schrijft. uw reactie op mijn reactie kan – indien ik aangifte zou doen – onderwerp zijn van een strafrechtelijk onderzoek. u beschuldigt mij indirect van terrorisme en besmeurt mij met smaad! om in de stijl van code 134, uw liefste vriendje, te blijven, G-d schrijft men zonder T. u behoeft zich geen zorgen te maken: ik zal geen aangifte doen, u bent immers een verward persoon…

    1. denk eens na

     En dan zou hij voor een d66 rechter verschijnen, dat word 4 jaar onvoorwaardelijk.

   3. Vit

    De bevolking is grotendeels al wakker, nu de verantwoordelijken nog die de oorzaak zijn van gespuis binnen halen.

    1. Vit

     Erger nog hier laten.

  2. hans-e-pans

   Wie zou deze kersttoespraak van Willem A. geschreven hebben?

 2. buitenbeentje

  Een dialoog is alleen mogelijk als beide partijen bereid zijn te praten. Dat hier dan juist de blokkade van een stel anti ZP activisten die op weg waren een kinderfeest te verpesten te omschrijven als negatief van degenen die wel tot dialoog bereid zijn is een gotspe.

 3. DolleDries

  Hongaarse kerstboodschap: ‘We zullen onze christelijke cultuur beschermen, niet achter betonnen blokken schuilen en toekijken hoe onze vrouwen worden aangerand op oud en nieuw’
  Posted on december 25, 2017 door Rommel in Artikelen // 1 Comment
  Minister-President van Hongarije, Viktor Orbán, is de Oosterse vijand van de Europese elite. Niemand anders in Europa spreekt over de bescherming van ‘het christendom,’ behalve hij. Rechts: “Koning Jan III Sobieskie van Polen tijdens de strijd tegen de Ottomaanse Turken in Wenen, in 1683.
  Viktor Orbán heeft zijn jaarlijkse kerstboodschap gebruikt om Europeanen op te roepen om hun christelijke cultuur te beschermen, en gezworen dat Hongarije zich met Kerstmis niet “terugtrekt achter betonblokken” en moet toezien hoe zijn vrouwen en dochters “worden aangerand in de oudejaarsnacht menigte” zoals bij zijn multiculturele buren.
  – Christendom is onze cultuur en beschaving. We leven erin. Het gaat er niet om hoeveel mensen naar de kerk gaan of hoeveel er oprecht bidden. Deze cultuur is de realiteit van ons dagelijkse leven. De christelijke cultuur definieert onze dagelijkse moraal, schreef de leider van Fidesz in een artikel in Magyar Idők.
  Orbán richtte zich op de vijanden van zijn ‘eigen land eerst’ beleid, die zeggen dat hij niet kan beweren een christen te zijn als hij niet in overeenstemming met het gebod om “je naaste lief te hebben als jezelf” toestaat dat “miljoenen mensen van andere continenten zich vestigen in Europa”.
  – Ze vergeten het tweede deel van het gebod, merkte Orbán op: “Om van onszelf te houden.”
  – Van onszelf houden betekent ook dat we alles moeten doen om te beschermen wat we en wie we zijn. Onszelf liefhebben betekent dat we houden van ons land, onze natie, ons gezin, de Hongaarse cultuur en de Europese beschaving, verklaarde het conservatieve zwaargewicht.
  – De fundamenten van het Europese leven liggen momenteel onder vuur , vervolgde de Hongaarse leider, wijzend op de problemen waarmee landen als Groot-Brittannië, Frankrijk, Zweden en Duitsland mee te maken hebben, die allemaal een beleid van massamigratie en door de staat gesponsorde multiculturaliteit hebben ingevoerd.
  – Ongeacht of we naar de kerk gaan of niet, en als dat wel zo is, waar we ook naartoe gaan, willen we niet het sacrament achter de gordijnen vieren om de gevoeligheid van anderen niet te kwetsen, verklaarde hij.
  – We willen niet dat onze kerstmarkten hernoemd worden, en we willen ons absoluut niet terugtrekken achter betonnen blokken. We willen niet dat onze kerstmenigtes worden omgeven door angst en leed. We willen niet dat onze vrouwen, onze dochters, worden lastiggevallen in de oudejaarsnacht.
  Premier Orbán waarschuwde de krachten die opzettelijk het christendom in Europa willen verzwakken, die hij beschreef als een soort cultureel “immuunsysteem” – weliswaar onopgemerkt terwijl het sterk is, maar het hele politieke lichaam zwak achterlaat als het kwetsbaar is.
  – Ze willen ons stoppen met wie we zijn. Ze willen dat we iemand worden die we niet willen zijn. Ze willen dat we ons mengen met mensen uit een totaal andere wereld en dat we ons zelf veranderen om diversiteit probleemloos te maken, zei hij.
  – De vrije naties van Europa, de nationale regeringen gekozen door de vrije burgers, hebben een nieuwe taak: onze christelijke cultuur beschermen.
  – Niet voor anderen, maar voor onszelf; voor onze gezinnen, voor onze natie, voor onze landen, en voor het ‘thuisland van ons vaderland’ – voor de verdediging van Europa.

  1. Code134

   Van welke vieze islamofobe site zou DolleDries dit hebben geplukt?

   Ik heb zo mijn vermoeden.

   1. DolleDries

    Vies is jouw achterste al jij je diarree heb geloosd hier.

    1. Meester Kong

     @DD
     Mag ik er ff tussen — DOE DIE LUIER OM …..

     1. DolleDries

      Nou liever niet ,als jij er tussendoor komt is altijd al vies.

   2. Ritter

    Code134

    Islamofobie is geen “fobie” want angst voor islam is rationeel gezien de stortvloed van islamitisch geweld in allerlei vormen die we wereldwijd zien.

    1. Code134

     Islamofobie is een synoniem van moslimhaat. Die term zal Ritter mogelijk beter bevallen.

     1. Zout

      @Error Code program abort: Jij bent zo vervuld van islam dat je het verschil niet meer kunt maken tussen de totalitaire ideologie die islam heet en de mens die men moslim noemt.

     2. Feit

      Code begrijpt bv ook niet dat er honderden miljoenen moslims elke dag leiden onder de islam.

     3. Dubbele Komma

      Sinds wanneer is een fobie haat domme klootzak?

      Fobie is angst. En een ziekte. En je bent niet ziek om voorzichtig te zijn voor een MOORDDADIGE IDEOLOGIE.

      Manmanman

   3. Zout

    @Error: Angst en huivering voor islam is volkomen terecht. Van een fobie is daarom nooit sprake op de manier zoals jij dat bedoelt.

   4. elwemo

    Nog een inhoudelijke reactie? Of blijft het hierbij.
    Ik heb zo mijn vermoeden.

   5. Vit

    Realistische sites die jij niet leest, stel je voor dat je er iets van opsteekt.

   6. Dubbele Komma

    ISLAMFOBIE BESTAAT NIET DOMME KNEUS!

    1400 jaar moord en doodslag.
    270 miljoen doden tot gevolg.

    Normaalste zaak om je zorgen te maken over een MOORDLUSTIGE IDEOLOGIE.

    Hun eigen boekje schrijft ze voor om heel de wereld te veroveren.

    Islam betekend onderwerping.

    Imbiciel !

  2. Fortiori

   Dollie, u laat steeds onvermeld de positie van de HongaarseJoden anno 2017 in uw lofzang tot Victor Orban. Is dit bewust wegkijken ? Die is namelijk niet best. In alle ijver die de man aan de dag legt Hongarije te vrijwaren van vreemde invloeden laat hij toe dat discriminatie t.a.v de Joodse burgers hand over hand toeneemt.

   1. DolleDries

    Bron.

    1. Fortiori

     Nos, NRC, de Groene, Cidi, Trouw en vele opinie bladen. Met die vraag van u lijkt het erop dat u de kop in het zand steekt. U refeert in een van uw posts naar de positie van de Nederlandse Joden in deze tijd o.a.

     1. DolleDries

      In ieder land is antisemitisme ook in Nederland. Het is met name een kenmerk van links.

  3. Original NL

   @ Dries
   Zo mooi…krijg er tranen van in mijn ogen.

   1. corfo

    @ Original NL/DolleDries.
    Ik pinkte ook ff een traantje weg !
    Volkomen gelijk, heer Dries !
    Orbàn staat voor z’n land én bevolking, Trump idem; en wij, armzalig landje, worden afgescheept met Rubberen Rutje, Halve Zijkstra, Buma en Penthouse Pechtold !!
    Het feit dat er in vele landen zoveel onrust onder de bevolking heerst is een gevolg van het soort “politiek” dat in die landen gevoerd wordt. De z.g. “politici” blijven proberen om ons, de bevolking, te bedriegen en uit te knijpen. De meeste mensen hebben hen door en ageren daar tegen, behalve de “wegkijkers, NSB’ers, en mensen met de : weg met ons mentaliteit.” Ik wens de 1 miljoen mensen, die in armoede leven, in dit “rijke” landje, tóch fijne Kerstdagen, tevens voor de gezinnen die afhankelijk zijn van één van de vele Voedselbanken in dit “rijke” landje. Je schaamt je als NL’er toch kapot met een “regering” als de onze ?

    1. Guus Geluk

     Onder Rutte is het aantal mensen onder de armoedegrens juist gedaald.

     https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2016/09/scp-minder-mensen-onder-armoedegrens-van-971-euro

     Voorts kun je het aantal mensen onder de armoedegrens niet wijten aan Rutte. Toen de economische crisis losbrak, maakte dit aantal een stijging door.

     1. Zout

      O ja joh? En hoe zit het dan met de stijging van de zorgpremie naar 300 euro, de energierekening die stijgt met 150 euro? De immigratieproblematiek die alleen maar geld kost en helemaal niets oplevert, behalve problemen? En hoe zit het met de miljarden naar Brussel? Met de voedselbanken en het verplichte eigen risico in de zorg?

      Rutte zit er vuistdiep in bij Bacchus Juncker, heb je lekker geslapen?

     2. Guus Geluk

      “Wie een inkomen van minder dan 971 euro per maand heeft, leeft onder de armoedegrens. Dat blijkt uit een nieuw rapport dat het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) dinsdag naar buiten heeft gebracht. Volgens het rapport is het aantal mensen dat onder deze grens leeft sinds 2014 gedaald.

      In 2014 was nog 7,6 procent van de Nederlandse bevolking arm, maar naar verwachting is dat in 2016 nog 7 procent. „Indien de toegezegde koopkrachtmaatregelen doorgaan, zal die daling zich vermoedelijk voortzetten in 2017″, stelt het rapport.

      Het SCP gebruikt in het rapport twee termen: het basisbehoeften-budget en het niet-veel-maar-toereikendcriterium. De grens van het eerste criterium ligt op 971 euro. Van dat bedrag hebben mensen minstens 375 euro nodig voor de huur en bijvoorbeeld 180 euro voor voeding. Bij het niet-veel-maar-toereikendcriterium wordt ook rekening gehouden met kosten voor ontspanning. Die grens ligt op 1063 euro. Bij het vaststellen van deze bedragen heeft het SCP gebruik gemaakt van cijfers van het Nationaal Instituut Budgetvoorlichting (Nibud).”

     3. Zout

      Ach ja… de cijfers. Dat zijn hetzelfde soort cijfers als die men gebruikt om uit te rekenen hoeveel overlast de vliegtuigen geven t.h.v. Schiphol. I.p.v. het meten van geluid, meet men met modellen. Vuilnis in vuilnis uit.

     4. Guus Geluk

      Lastig, hé, de feiten ;).

 4. Code134

  Het is inderdaad verontrustend hoe het politieke en racistische geweld toeneemt.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1322901/nctv-meer-incidenten-bij-moskeeen

  1. Ritter

   De aanslagen en politiek geweld komt vooral uit linkse en islamitische hoek.

   Aanslagen op Janmaat, Fortuyn, Gogh enzovoorts door linkse activisten.

   Aanslagen door moslims in heel Europa waarbij nu letterlijk militairen moeten worden ingezet om deze te voorkomen en kerstmis alleen nog “veilig” gevierd kan worden met betonblokken bij kerstmarkten, enzovoorts.

   Het islamitische terrorisme neemt ieder jaar toe. Niet alleen aanslagen maar ook groepen als Salafisten die ieder jaar hun invloed vergroten.

   1. DolleDries

    Vergeet ook niet dat de Joden steeds onveiliger zijn in Nederland door diverse aanslagen.
    Vreemd Lars niet verder komt dan een beetje varkensbloed.

    1. Meester Kong

     Kletskoek, allemaal nep nieuws. 🙂
     Diverse aanslagen ….. slachtofferrol, daar zijn ze dan weer goed in.
     Kom op zeg, we weten allemaal wel dat een gedeelte van de islamieten/christenen niet deugen en elkander het licht niet in de ogen gunnen.
     De extreem islam aanhanger is zo dom om geweld te gebruiken, christenen zijn iets verder geciviliseerd, dat is maar goed ook want anders zou ik er nog een grotere hekel aanhebben.

    2. Fortiori

     Daarom, DolleDries, probeer terughoudend te zijn met steken van veren in andermans achterste waarvan u de ware aard van de persoon niet kent. Hongarije, de Joden passen op hun tellen. Antisemitisme komt op kousenvoeten opgemarscheert.

  2. Zout

   @Error Code program abort: De ware islampleiter en taalneuqert is verontrust? Je weet toch zeker wel dat islam nooit vrede betekent of teweeg brengt?

 5. Ritter

  Laten we ook niet de aanslag op Janmaat niet vergeten door linkse actie groepen.

  https://www.youtube.com/watch?v=NBdlf6MnVI8

  1. Meester Kong

   Citaat Jan Maat:
   ,Wij schaffen, zodra wij de mogelijkheid en de macht hebben, de multiculturele samenleving af.”

   @Ritter- ten voeten uit…………

   1. Ritter

    Meester Kong

    Veel wat Janmaat toen heeft voorspeld is uitgekomen; inclusief de mislukking van de z.g “multiculturele” samenleving.

    1. denk eens na

     En wat is daar verkeert aan mr kong, recht op een mening is niet mogelijk??

     1. Meester Kong

      Eh, Hitler had ook een mening

     2. DolleDries

      Ja Donald Duck ook.

    2. Code134

     Janmaat voorspelde poep. Nederland is al decennia een welvarende, veilige en vredige multiculturele samenleving. We doen het in alle opzichten beter dan welk land ook.

     Wat een dom gelul is dit!

     1. Zout

      @Error: Daar is geen enkele aanwijzing voor.

      Over dom gelul gesproken.

     2. Seneca

      @code
      als u dat werkelijk gelooft, dan dient u zich onverwijld onder psychiatrische behandeling te stellen.

     3. Code134

      @Seneca,

      Mogelijk leest u geen kranten. Daar hoeft u zich niet voor te schamen hoor, dat is hier meer regel dan uitzondering.

      https://www.hpdetijd.nl/2017-12-13/geluk-kim-putters-nederland/

 6. DolleDries

  Duitsland heeft een extra 2.000 rechters en aanklagers nodig om de vijfvoudige verhoging van terroristische aanklachten te verwerken
  Posted on december 25, 2017 door Rommel in Artikelen // 7 Comments

  Omdat bondskanselier Angela Merkel in 2015 de deur opende voor onbeperkte aantallen migranten bezwijkt het juridische systeem van Duitsland nu onder de druk van een explosie van terreurzaken.
  De Duitse procureur-generaal opende in 2017 een schokkend aantal van 1.200 terreurzaken, waarvan er ongeveer 1.000 verband hielden met islamitisch terrorisme, meldt Tagesschau.
  Dit is een vervijfvoudiging van 2016, toen het cijfer rond de 250 was – met ongeveer 200 gevallen die verband hielden met de islam.
  Sven Rebehn, het hoofd van de Duitse vereniging van rechters, heeft gewaarschuwd dat het systeem worstelt om de enorme volume van zijn uitgebreide werklast te verwerken, met de zwaarste last in de brandhaarden van Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt en Hamburg.
  De juridische federatie heeft berekend dat er ongeveer 2.000 extra rechters en officieren van justitie nodig zijn, in de hoop dat het land de groeiende terreurdreiging kan aanpakken en de achterstand inhalen, of anders in de nabije toekomst met echte problemen geconfronteerd wordt.
  Migranten hebben niet alleen de werklast van de rechtbanken op het gebied van terrorisme verhoogd – bijvoorbeeld was 91 procent van de 41 procent toename van verkrachtingen in Beieren in september 2017 te wijten aan migranten.
  Maar de kosten voor de uitbreiding van het gerechtelijk apparaat om de toename van terroristische gerechtszaken op te vangen is niet de enige kostenpost die Duitsland moet incasseren als gevolg van massale immigratie.
  De kosten van de recente aankomsten waren verleden jaar voor 2020 naar verwachting op bijna 100 miljard euro berekend, en het cijfer is sindsdien waarschijnlijk gestegen.
  Duitsland heeft ook te maken met meer langdurige immigratieproblemen: tussen 43 en 48 procent van de aanzienlijke etnische Turkse bevolking van het land – die gestaag is gegroeid sinds de introductie van een speciaal ‘gastarbeiders’ programma in de jaren zestig en nu in de miljoenen beloopt – is ‘economisch inactief’, met volgens de Duitse media een “overgrote meerderheid die verklaard dat ze – althans voor het moment – geen interesse hebben in een baan.”

 7. DolleDries

  De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz stelt voor dat de EU militaire capaciteiten inzet om de migratiecrisis te stoppen. Dit moet gebeuren in de vorm van het situeren van “veilige gebieden” in de landen van herkomst van de migratiestromen.
  Afgelopen zaterdag heeft de nieuw benoemde Oostenrijkse kanselier in een verklaring in de Duitse krant Bild gezegd dat de EU andere manieren moet hanteren om de migratiecrisis aan te pakken en een eind moet maken aan de mislukte poging om migranten met een quotasysteem in de EU te herverdelen.
  – Het dwingen van landen om migranten te accepteren brengt Europa niet vooruit. Die discussie is onlogisch. Migranten die naar Europa komen, willen niet naar Bulgarije of Hongarije. Ze willen naar Duitsland, Oostenrijk of Zweden, concludeerde Kurz.
  Meer dan een miljoen mensen kwamen de EU illegaal binnen in 2015 en 2016, een aantal van hen op de vlucht voor de oorlog, maar de overgrote meerderheid deed dit in de hoop op een beter economisch leven dan wat ze in het Midden-Oosten en Afrika kunnen bereiken. Kurz, voorheen de minister van Buitenlandse Zaken van het land, bekritiseert al lange tijd het ‘open deuren’ beleid voor migranten van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, een beleid dat volgens hem een ​​bedreiging vormt voor de structuur van de Europese samenleving.
  Als minister van Buitenlandse Zaken reisde Kurz onder andere naar de zuidgrens van Macedonië met Griekenland, om uit te zoeken hoe de autoriteiten de migranten stoppen die zich naar het noorden en Centraal-Europa begeven. Kurz stelt nu een alternatief voor die door middel van militaire steun “veilige zones” voor vluchtelingen in oordspronglanden moet creëren.
  Zoiets gelijkend is al eerder dit jaar in Syrië toegepast. Dit zijn gebieden waar de strijdende partijen hebben toegezegd om hun conflicten niet naartoe te verplaatsen en die daarom voor hulporganisaties als veilige plaatsen kunnen dienen om de landelijke vluchtelingen te verzorgen.

  – Herverdeling van migranten binnen Europa is politiek niet werkbaar, migranten moeten worden geholpen in beveiligde gebieden op hun eigen continent. De EU moet dit ondersteunen, betrokken zijn bij de organisatie ervan en dit militair steunen, zei Kurz.
  In een verklaring aan Time verleden week benadrukte Kurz dat “robuuste controle van EU’s buitengrenzen een constante noodzakelijke voorwaarde is als we duurzame oplossingen voor de migratiecrisis willen vinden”.

  1. Meester Kong

   Kijk uit, denk om je vorige ban………….

   1. DolleDries

    Maak toch niet uit Sarko, jij bet toch onder vele namen teruggekomen.

  2. Original NL

   @Dries
   Toch fijn dat er politici zijn die hun eigen land nog liefhebben!

  3. buitenbeentje

   Kurz heeft gezegd dat
   A. opvang in het eigen land plaats moet vinden
   B. Als dat niet lukt, opvang in de buurlanden
   C en als dat ook niet lukt opvang op hun eigen continent, met hulp van de EU

   De militaire optie voor de beveiliging was duidelijk vergezeld van een misschien. Het ging dus niet om militaire steun maar om veiligheid (Sicherheit) en dan nog eventueel.

   Gezien de vele beschuldigingen dat de regering Kurz met nazi´s heult, is dit verschil wel degelijk belangrijk. De MSM zullen er natuurlijk alles aan doen om het te doen voorkomen dat Oostenrijk aanstuurt op militaire interventie.

   1. Guus Geluk

    De Israëlische regering heeft besloten de FPO te boycotten.

    https://nos.nl/artikel/2208348-israel-boycot-rechts-populisten-in-oostenrijkse-regering.html

    Waarom zouden zij dat doen?

 8. denk eens na

  Het geweld komt van de islam en extreem tot midden links.

  1. DolleDries

   Ja dat is duidelijk.

 9. denk eens na

  Voor de codes en de kongs , krijgen jullie met kerst dubbel door betaald om deze onzin te verkopen.

  1. Code134

   Misschien is het een goed idee dat je, al is het voor de eerste keer in je leven, eens gaat nadenken.

   1. Zout

    @Error taalneuqertje: Misschien is het goed dat jij en je veertien andere multinicks ergens anders gaan trollen.

    1. denk eens na

     code ; wacht op zijn bonus geld , en een dikke kus van rutte.

     1. Zout

      En van Alex Pechtold (52) en zijn nieuwe liefje, de twintig jaar jongere, Anne Lok (33).

 10. Ali Yas

  “Allemaal leuk en aardig, maar het gaat tegen de grondrechten van het land in en het kan niet goedgepraat worden.”

  Burgers hebben het recht in het openbaar samen te komen en andere burgers hebben niet het recht dat te verpesten. Zouden ze dat wel hebben, dan hadden nog weer andere burger ook het recht dát weer te verpesten. En voilà: dat is precies wat er is gebeurd. Zoiets noemen we een koekje van eigen deeg en ik heb met die relnichten uit Amsterdam 0% medelijden.

 11. Fortiori

  Kommer en kwel bij de vrije nieuwsgaring van DDS…..Het komt niet in de buurt van de Daily Mirror.
  Knip en plakwerk van lezers voor lezers is de hoofdmoot is het waar het om draait.

  1. swetsnek

   maar jij leest het maar wat graag heb ik de indruk

 12. elwemo

  Meester Kong
  “Eh, Hitler had ook een mening.”
  Echt? Dit is uw antwoord? Knap hoor om zo uit de hoek te komen.
  Ik denk eerder dat u geen weerwoord heeft.

 13. Zout

  Links is levensgevaarlijk! Het zou verboden moeten worden.

  1. denk eens na

   Links is links niet meer dat is het probleem.

  2. Code134

   Mensen die politieke stromingen willen verbieden zijn gelukkig meestal te dom om te beseffen wat ze roepen.

   1. DolleDries

    Snap jij nou dat ze het nazisme verbieden.

    1. Code134

     Zeker.

     1. DolleDries

      Maar dat is toch een politieke stroming.

   2. Zout

    @Error Taalneuqertje: Jij hebt iets met dom en zielig, je bent overduidelijk ervaringsdeskundige.

    1. Code134

     Zeker.

     1. Zout

      @Error: Speciaal voor jou een citaat van mijn volksvertegenwoordiger, dhr. Baudet.

      “Zorgpremie naar 300 euro, energierekening met 150 euro omhoog, immigratie wordt niets aan gedaan, alsmaar meer geld naar Zuid Europa via de Europese Unie. De VVD is een kutpartij.”

    2. Vit

     Als ervaringsdeskundige weet hij dat hij niet serieus genomen wordt en daar kan hij niet zo goed tegen, gaat schelden of denigrerend doen of de ander op taalfouten wijzen, meer kan hij eigenlijk niet.

     1. Code134

      Niet zo bitter, vit, je bent te licht voor de inhoudelijke discussie en je vindt het vervelend als ik dat zichtbaar maak.

      Op de man spelen bevestigt je gebrek aan gewicht. Wellicht is dat voor jou de enige manier om omhoog te komen.

     2. Feit

      Quote 1 van Code:
      “Niet zo bitter, vit, je bent te licht voor de inhoudelijke discussie en je vindt het vervelend als ik dat zichtbaar maak.”

      Meteen daarna:

      Quote 2 van Code:
      “Op de man spelen bevestigt je gebrek aan gewicht.”

      Dit is een goed voorbeeld van seniliteit.

     3. Code134

      Leg eens uit Feit.

     4. Feit

      seniliteit

      achteruitgang van de lichamelijke en geestelijke functies als gevolg van het ouder worden. synoniem: senilitas

     5. Vit

      Kom ik ga weer verder met kerst vieren met vrienden, domme vraag ik weet het, maar ken je dat Code?

      Prettige dag verder achter je toetsenbord.

 14. DolleDries

  Egyptisch parlement wil wetgeving uitvaardigen om atheïsme strafbaar te stellen
  Posted on december 25, 2017 door Rommel in Artikelen // 3 Comments
  Egyptische parlement.
  Het Religie Comité van het Egyptische parlement heeft plannen onthuld om een ​​wetsvoorstel in te dienen die het atheïsme een criminele misdaad maken.
  De huidige Egyptische wet zegt dat men atheïsten kan vervolgen als ze in het openbaar uitspreken dat men ongelovig is, maar de motie van het Comité gaat een stap verder en criminaliseert het atheïsme in zichzelf.
  In 2014, amper een week nadat Abdel-Fattah el-Sisi president werd, verklaarde de overheid dat ze een nationaal plan voorbereiden om elke vorm van atheïsme te vernietigen.
  Een paar maanden later schreef Al-Shabab, een krant gekoppeld aan de regering, dat atheïsten “de tweede vijand van het land zijn na de Moslimbroederschap” en citeerde een psycholoog die zei dat “atheïsme leidt tot mentale onbalans en paranoia.”
  Als onderdeel van het onderdrukken van de Moslimbroederschap, een beweging met sterke steun in het land, is Sisi’s regime begonnen met een eigen versie van de islam die vaak als “gematigd” gekarakteriseerd wordt, hoewel sommigen beweren dat het beter “militant mainstream” genoemd kan worden.
  Saudi-Arabië heeft in 2014 een vergelijkbare wet aangenomen, waarin de “promotie van het atheïsme” officieel als terrorisme geclassificeerd is.

  1. Vit

   Wetenschap is aan moslims nou eenmaal niet besteed.

 15. PMG

  Ik hoop werkelijk dat alle trollen na 1 januari vertrokken zijn naar hun thuisland of bekeerd zijn tot de islam en dat lijkt meer voor de hand te liggen.

 16. Vit

  Als dat genetische onkruid nou eens een parlement binnenstapt en daar de boel schoonveegt wordt men misschien eens wakker, nu is het geweld alleen tegen onschuldigen gekeerd en die pikken het op een gegeven moment niet meer, zie Myanmar.

  De bekende kruik.

 17. poldi

  Na het beluisteren van de Kersttoespraak van de koning kreeg ik de volgende indrukken:

  Ik hoor Rutte en Kajsa Ollongren praten !

  Met geen woord reppen over de zorgen die de meerderheid van het Nederlandse volk en dan de almaar oprukkende islam zeker niet op de laatste plaats.
  Nee, het is verbinden, insluiten en god mag weten wat nog meer voor koninklijke prietpraat.

  Met andere woorden, Nederlander u dient te accepteren dat dit land is uitverkocht maar ook moedwillig verandert in een moslim enclave voor Brussel. Als de Koning zelf een aantal migranten (er zijn geen vluchtelingen ) opneemt is het geloofwaardig, anders niet!

  Inlevingsvermogen. Gaat u dan niet meer op bezoek naar één van ’s werelds smerigste landen, Saoedi Arabie? Daar waar andersgeaarden en andersdenkenden van flatgebouwen worden gegooit. Of heeft u alleen inlevingsvermogen wanneer het uitkomt?

  1. Rosasolis

   @Poldi. Ik heb naar de koning gekeken en naar hem geluisterd. Mijn indruk was dat misschien zijn rede was zeer ingekort. Ik kreeg de indruk dat hij wou meer vertellen,
   maar, dat mocht niet. Omdat ik als solo zangeres veel podium ervaring heb gekregen, en werkte met andere zangers,
   kreeg ik een zeer nerveuse en ongelukkige indruk van Willem-Alex. Hij kon niet op z’n
   gemak praten. De ene zin volgde te snel achter de andere, en soms werden de worden
   onduidelijk. En dan stond Alex met z’n handen te draaien, met geen gezellige gezicht.
   Hij had beter op een lekker comfortable stoel gaan zitten vlakbij een openhaard, of
   zoals zijn moeder deed, gewoon op haar bureau met een mooie kerststuk. Ik hoop dat Alex zal binnenkort opkomen voor ZIJN recht op persoonlijk meningen te mogen uiten!
   Behalve als koning, moet hij als Nederlander dit recht mogen hebben en krijgen!
   Ik hoop dat het volgende jaar beter zal gaan. En dat ons zeer oprechte en toegewijde
   koning een keer boos wordt, en verteld dat ook hij recht heeft om zijn meningen door
   te geven. Ons koning moet ook de kans krijgen om EEN keer in de jaar (Kerst) zijn persoonlijk mening door te geven, over belangrijke zakken van Nederland, Europa,
   en als hij wil, over Nederlandse samenwerking met andere landen. Als het zo doorgaat, komt de vraag: moeten wij een nog steeds een koning hebben die
   boven ons regering staat? Die onze Grond Wet beschermd. ik ben bezorgd. Waarom moet ons fijne koning zo zeer onder curatele gehouden worden?
   Kom op Alex, wordt ons nieuwe Nederlandse Leeuw, wordt a.u,b. kwaad en ga brullen!
   Mijn oude Canadese oma vertelde mij als jonge meisje dat er waren twee helden van
   WW2: Churchill and Queen Wilhelmina from Netherlands. Beste Alex, wij hebben je nodig om op te komen als ons koning voor de belangen van ons Nederlanders. Wij
   zijn nooit een Islamitische staat geweest, en hopelijk zal wij dit nooit gaan worden.
   Lieve Alex, wees niet zo ongerust, we houden van je. Maar nu moet je wat meer durf
   te tonen. Ja, ik weet met zoveel anderen hoe moeilijk het is als je niet vrij mag uitspreken.

 18. poldi

  Plagiaat
  ———-
  Het is gemakkelijk om vanuit de luie stoel over nuance en inlevingsvermogen te roepen. De EU die iedereen maar toelaat onder aanvoering van vooral Duitsland maakt van de samenleving in Europa één grote bende van. Alle ankers die wij als samenleving in Europa hebben gehad hebben gehad worden regelmatig en stelselmatig doorgeknipt totdat er niets meer over blijft van wat hier ooit was. De Europese inwoners zijn inmiddels grotendeels verworden tot vreemdelingen in eigen continent die straks geheel gekoloniseerd is door culturen en een levensvreemde religie die ons onder de voet lopen. En dat wordt door de EU zelfs aangemoedigd en gepromoot. Het is een schandaal dat er niet naar de gewone burger wordt geluisterd. Zo niet dan worden er a la Timmermans met een nucleaire optie gedreigd.

 19. poldi

  Nog te beroerd om een kerstboom op de achtergrond te hebben. Ook de koning wenst zich niet meer met het Nederlandse volk te identificeren. Politiek correct tot op het bot, à la die andere policor MP. Een Nederlander mocht eens denken dat zij denken dat de minderheden niet meetellen. Stel je eens voor zeg. Dat kan zo maar niet. Dus niets wat een moslim voor het hoofd kan stoten zelfs al heeft een kerstboom niets met de geboorte van Jezus te maken. De eigenlijke reden van Kerstmis.

 20. poldi

  Zeer opvallend dat in zijn interieur de Kerstboom ontbreekt, vermoedelijk niet halal genoeg. Volgend jaar geen Kersttoespraak meer, maar seizoens- of feestdagentoespraak? Who cares? Inhoudsloos en totaal irrelevant.
  Nederland in de uitverkoop !

  1. Zout

   Opvallend, inderdaad!

  2. Guus Geluk

   Misschien stond de kerstboom elders in het grote huis, poldi.

   Verder haalde de koning herhaaldelijk bijbelse teksten aan. Dus wat zeur je.

   1. DolleDries

    Dus hij verteld sprookjes.

    1. Guus Geluk

     Nee, het was een prachtige kerstboodschap van een sympathieke koning.

     Overigens verblijft het staatshoofd, kennelijk, thans in villa Eikenhorst. De kerstboom kan evengoed in de woonkamer zijn waar het koninklijk stel samenkomt. Het huis is ontzettend groot.

     1. poldi

      Guusje, zeer aandoenlijk hoe jij het ontbreken van de kerstboom via allerlei omwegen tracht goed te praten.

     2. Guus Geluk

      Neem telefonisch contact op met het koninklijk huis en vraag of zij de volgende keer een kerstboom neerzet, zou ik zeggen.

      Hoe denk je dat de koning de moslims wilde pleasen? Door veelvuldig bijbelteksten aan te halen?

     3. Zout

      @Poldi: Guus is meester in het kapotnuanceren. Dat is ook één van de redenen waarom het zo goed gaat met de islamisering en de groei van de armoede in Nederland.

     4. Guus Geluk

      De obsessie met de moslims wordt zielig, Zout.

     5. Zout

      @Guus: Islam Guus, de obsessie t.a.v. islam. Dat is een terechte constatering en keihard nodig. Overigens noem ik het zelf geen obsessie, ik laat dat volgaarne aan jouw adres.

     6. DolleDries

      Religies zijn levensgevaarlijke sprookjes Guus ,dat heeft de geschiedenis wel bewezen en ook nog hedendaags.
      Het is allemaal gebaseerd op de angst dat het leven niet oneindig is en geloof op wonderen die niet bestaan.
      Zelfs die Jomanda en Lou de palingboer konden mensen gek maken.

     7. Code134

      De afwezigheid van religies geeft nog meer ellende, zoals Stalin en Mao ons toonden.

     8. Guus Geluk

      Nee, Zout, je maakt heibel over een kerstboom die er al dan niet staat en brengt de moslims in stelling.

      Altijd maar de moslims. Dit lijkt me een typische obsessie.

     9. Zout

      @Guus: Ik zeg niets over kerstbomen, die interesseren mij niets, nooit gedaan ook.

      Islam echter, die moet verboden en bestreden worden.

     10. Guus Geluk

      Je bent het dus met mij eens dat het gezeur over een kerstboom ongegrond is?

    2. Fortiori

     Hij meend het goet met de befolking………

     1. Guus Geluk

      Zo is het, Fortiori. ZM koning Willem-Alexander is een patriot. Een toegewijd koningspaar en een symbool van verbinding in woelige tijden.

 21. Ali Yas

  “Het is dus een duidelijk signaal dat er meer geluisterd moet worden naar de bevolking en hun angsten en wensen.”

  Walgelijk politiekcorrect geklets! De bevolking heeft *rechten*, te weten: de bescherming van lijf en goed. En het gaat niet om “angsten” maar om (terechte) woede jegens de overheid die haar taken verslonst.


  “Alleen via de dialoog kunnen problemen opgelost worden, niet via activistische projecten.”

  Nee, de problemen moeten worden opgelost doordat de overheid zich concentreert op de kerntaken en die behoorlijk uitvoert.

  1. Original NL

   @Ali Yas….
   “Alleen via de dialoog kunnen problemen opgelost worden, niet via activistische projecten.”

   Elk jaar het zelfde liedje….wij moeten maar tolerant zijn tov bevolkings groepen die zelf intolerant zijn.
   Dialoog aangaan? met wie….de “kom maar binnen met je knecht fractie”?
   Daar is geen dialoog of tussenweg mogelijk…links zegt kom maar binnen ongeschoolde afrikaan, moslim of verwarde genderzoeker.
   Niet links vindt dat de grenzen dicht moeten en dus ook niet op een kier want dan krijg je hetzelfde resultaat…duurt alleen langer.
   Ben niet rechts of links maar wel voor een volledig sluiten van de grenzen en het zo snel mogelijk verwijderen van alle illegalen.
   Islam is de grootste bedreiging voor het westen en wie dat niet vindt is een gevaar voor de toekomst van mijn kinderen en kleinkinderen en moet daarom bestreden worden.
   Sorry guusjes en codes maar over dit punt valt niet te onderhandelen
   Of misschien als kompromis een hakselaar bij de grens zodat we ze in delen binnen laten (kebab).
   Heftig? Teo van Gogh vergeten? Afgeslacht als een varken door dit moslim tuig.

 22. fusilier

  Als in Europa de pleuris uitbreekt, met dit zelfmoord beleid wat nu gaande is, wie zit er dan het eerste in een vliegtuig richting Canada of Argentinie.

  1. Code134

   Vertel het ons, fusilier.

   1. corfo

    @ fusilier.
    Laat mij 6 X raden :
    de koning, evenals z’n oma/opa in ’40.
    de koningin, ondersteunt de koning tijdens z’n buitenlands verblijf.
    Rubberen Rutje, uit angst gestenigd te worden door de bedrogen bevolking.
    Bolle van Baalen, een meester in ’t ophitsen van bevolkingen.
    Korsakov Juncker, wil óók wel eens buiten Europa iemand aflebberen.
    Halve Zijkstra, om z’n Engels wat op te krikken.
    De overigen noem ik maar niet, weet iedere reaguurder zelf wel.

 23. Rosasolis

  Ja inderdaad 2017 is een jaar van veel agressie, en weinig tolerantie. Meer boosheid
  dan vrede en gemoedelijkheid tussen gewone mensen. En ik vrees dat de boosheid en
  intolerantie gaat escaleren in de komende jaar. Hoewel statistieken lieten zien dat de meeste Nederlanders wel tevreden zijn met wat zij hebben, en hun leven in het algemeen, anderen moeten boos zijn…omdat hun vrienden en kennissen het zijn.
  Volgens de meeste Alt-rechts “populisten”, is alles fout in ons land. 1. De huidige regering is niet capabel, en behoort geen 4 jaar aan de macht te blijven. 2. Rutte moet verdwijnen zo gauw mogelijk, en of Baudet of Wilders moet zijn post als premier over nemen. 3. Alleen de PVV en FvD mogen regeren. 3. Alleen die 2 zijn waardevol genoeg. 4. Er moeten weinig vrouwen in de nieuwe regering komen, en geen vrouw moet een hoge positie krijgen…(volgens recente uitlatingen van T. Baudet). 5. Er moet
  weinig geld beschikbaar zijn voor cultuur…( zoals stond in het programma van de PVV).
  6. Nederland moet zo gauw mogelijk uit de EU stappen. Men heeft het over plannen
  die al bestaan voor wat wordt de “Nexit” genoemd. 7. De Pegida uit Duitsland moet
  blijven komen als “eervolle gasten” over ons grens naar Enschede, en doorgaan met hun “acties” overal in Nederland. 8. Het is aan de partij om het woord “democratie” te
  interpreteren, zoals zij het willen. 9. De partij hoeft geen leden in hoofd functies te hebben, “teams” van werkers kan al het werk doen. 10. Een “partij” geregistreerd als sociëteit, hoeft geen gewone leden nodig; een paar vriendjes zijn voldoende.
  Misschien wordt Brave New World binnenkort realiteit in Nederland. Ik hope van niet!
  Ik ben nog steeds optimistisch voor de volgende jaar.

  1. Ali Yas

   Rosasolis: “Volgens de meeste Alt-rechts “populisten”, is alles fout in ons land. 1. De huidige regering is niet capabel, en behoort geen 4 jaar aan de macht te blijven.”

   Alt-rechts vindt deze club ongetwijfeld te links en zal niet twijfelen aan hun capaciteiten het land in de verkeerde richting te sturen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.