7 keer dat Rutte bewees dat hij de arrogantie van de macht belichaamt én achterbaks tot op het bot is

Markje wordt steeds arroganter. Hoe langer hij zich premier mag noemen, hoe meer hij in zichzelf gaat geloven… en hoe vaker hij de kiezer in de rug steekt.

Gelukkig zijn er nieuwe media die hem maar wat graag ter verantwoording roepen. De oude media doen dat natuurlijk niet, omdat ze het maar wat fijn vinden dat een VVD-premier linkse partijen alles geeft wat ze willen, maar wij wél.

Toen Rutte premier werd in 2010 had iedereen goede moed. Hij leek energiek en sympathiek te zijn. Onderhand weten we beter. Achter die glimlach gaat een bijzonder arrogante man zonder principes schuil.

Daarom hier acht keer dat Rutte bewees dat hij de arrogantie van de macht belichaamt! Oh ja, én dat hij achterbaks tot op het bot is.

7. “Mark Rutte vertelt trots in interview dat hij geen principes heeft en altijd met de wind meewaait”
Je zou denken dat het een schande is dat je als politicus geen principes hebt, maar Rutte is daar juist tróts op. In een interview met het NRC Handelsblad in december vertelde hij heel blij dat hij eigenlijk nergens in gelooft, behalve in de ‘de boel bij elkaar houden.’ De rest — daadwerkelijk politieke ideeën — laat hem volstrekt koud.

Zijn arrogantie blijkt uit het feit dat hij dit hardop zégt. Tot de verkiezingen van dit jaar hield hij de schijn op. Nu niet meer. Hij mag zich voor de derde keer premier noemen en is zo in zichzelf gaan geloven dat hij dit soort dingen gewoon toegeeft. Want ach, wie kan hem nog wat maken?

6. Rutte liet Dijsselbloem keihard vallen om Europese topfunctie binnen te slepen voor D66’er
Toen de PvdA en de VVD samen in een coalitie zaten deed Rutte er alles aan om zijn coalitiegenoot op elke mogelijke manier te helpen. Sterker nog, hij gaf de PvdA wat die partij maar wilde. Steeds weer. Toen duidelijk werd dat hij vanaf dit jaar zou regeren met drie ándere partijen schakelde hij echter heel snel over.

Het gevolg? Jeroen Dijsselbloems Europese carriere moest eraan geloven. Meneer had D66 namelijk toezeggingen gedaan.

Zo, even een mes in de rug van de PvdA. Groetjes van Mark!

5. Mark Rutte: Ik bepaal zelf wanneer ik transparant ben over met welke bedrijven ik contact heb
Tijdens een vragenuurtje in november van dit jaar weigerde Rutte tekst en uitleg te geven over de dividendbelasting en contacten met bepaalde, grote bedrijven. Hoewel hij eerst ontkende dat dit soort contacten er geweest waren moest hij uiteindelijk toegeven dat er toch gesproken was met, in ieder geval, Shell.

Waren er nog meer bedrijven met wie hij om tafel had gezeten, vroegen journalisten zich af? Rutte’s antwoord loog er niet om: hij was helemaal niet van plan om daar openheid over te geven.

Een journalist merkte scherp op dat Rutte het vroeger wel vaak vertelde met welke partners hij gesproken heeft en wat daaruit voort kwam. Mark Rutte werd door die vraag zichtbaar mee verrast en gaf toen de uitleg dat uiteindelijk hij zelf bepaalt wanneer er wel of geen transparantie is met betrekking tot gesprekken met grote bedrijven. ”Dan kunnen we het toch niet controleren”, vroeg een journalist. ”Niet direct nu nee.”

Dit is Rutte in een notendop.

4. Arrogante Rutte beledigt PVV-stemmers tot op het bot: “Het verkeerde soort populisme” is een halt toegeroepen!
Meneer de VVD’er had de verkiezingen nog maar net gewonnen of hij liet weer eens duidelijk merken wat hij van de PVV en diens aanhangers vond:

“Na de brexit en na de verkiezingen in de Verenigde Staten is ‘ho’ gezegd tegen het verkeerd soort populisme“, aldus Rutte, die nu mag proberen zijn derde kabinet te gaan vormen. “In een campagne is het onvermijdelijk dat verschillen worden benadrukt. Die zijn de laatste dagen natuurlijk uitvergroot. Maar nu is het van belang het land weer bij elkaar te brengen en een stabiele regering te vormen, zodat we het land de komende vier jaar op een stabiele manier kunnen besturen.”

Zoals wij toen al schreven:

Oh kijk, wat leuk jongens! Hij wil “het land weer bij elkaar brengen,” maar daarmee doelt hij natuurlijk niet op die waardeloze rechts-populisten die op de PVV en Forum voor Democratie hebben gestemd. Dat deel van het land veracht Rutte namelijk; hij is er voor ieder ander (inclusief voor de DENK-jugend), maar dus niet voor hen. Dat zijn namelijk nazi’s, ziet u.

Of, zoals Rutte het verwoordde, “het verkeerde soort” populisten.

3. Belachelijke Rutte: samenleving heeft “heel veel waardering” voor incompetente Van der Steur
Toen heel Nederland dolblij was dat de falende minister Ard van der Steur was afgetreden liet Rutte vanuit het niets weten dat de faalminister “heel veel waardering en respect” verdiende. Niemand had nog vertrouwen in deze faalhaas… maar Rutte wist het beter. Van der Steur is namelijk een VVD’ers. En VVD’ers kunnen niets verkeerd doen.

Arroganter kan het bijna niet. De Kamer is onze volksvertegenwoordiging, en het geeft geen pas dat een minister de Tweede Kamer verwijt “onterechte” beschuldigingen te uiten wanneer Kamerleden gewoon hun werk doen – het Kabinet controleren. Als de gehele Tweede Kamer – van SGP tot SP en van PVV tot D66 – kritiek heeft op een minister, zal er echt wel een kern van waarheid in die kritiek zitten.

Rutte liet met deze opmerkingen niet alleen zien dat hij totaal geen idee heeft wat de gemiddelde Nederlander denkt en voelt, maar ook dat het hem helemaal niets uitmaakt.

2. Mark Rutte: ik wil geen rechts kabinet
In juni 2016 liet Rutte, na een campagne waarin hij wéér beloofde de meest rechtse premier ooit te zijn, weten dat hij toch maar afzag van een rechtse coalitie. Daar was hij helemaal niet in geïnteresseerd. Ja, hij beloofde kiezers dat feitelijk wél tijdens de campagne — met zijn rechtse verkiezingsplatform — maar hé, het is hun eigen fout als ze zo dom zijn om daar in te trappen!

Het was triest, maar vooral ook tekenend voor Rutte. De man heeft écht lak aan de kiezer.

1. Rutte had ons weer goed te pakken: ‘lastenverlichting’ blijkt lastenverzwaring van 3,4 miljard
Yep, tijdens de verkiezingscampagne heeft Rutte ons weer eens onzin verkocht. Hij beloofde allerlei lastenverlichtingen, maar toen eenmaal duidelijk werd dat hij in een coalitie ging zitten met CDA, D66 en de ChristenUnie veranderde hij razendsnel van koers. Om die partijen tevreden te houden was er namelijk een lastenverzwaring nodig. Nou, dan doet MarkieMark dat toch? Geen punt! De kiezer zal hem worst wezen.

Nota bene het Ministerie van Financiën heeft eens zitten uitrekenen wat de lastenverlichtingen ons opleveren, en hoeveel er aan de andere kant weer uitvliegt. Ja, we krijgen zo’n 6 miljard aan belastingvoordelen, wat natuurlijk hartstikke leuk is. Of beter gezegd: lijkt. De verzwaringen – denk aan zaken als de BTW-verhoging – zijn namelijk zó hoog dat we er per saldo gewoon keihard 3,4 miljard op achteruit gaan. Tot zover de belofte van nachtmerriekabinet-Rutte III dat we tijdens de derde termijn van jokkebrok Rutte eindelijk eens onder de streep meer zouden overhouden.

Onder leiding van Rutte wordt de overheid niet kleiner, maar gróter. Hij steekt de liberale kiezer dus met een mes in de rug… en is zo ongelooflijk arrogant dat hij zich daar niet eens schuldig over voelt.

Bonuscontent
Gebeurde er dan helemaal niets positiefs met Rutte? Jawel! Tijdens de formatie liet een meeuw namelijk even weten wat hij van Rutte vond. De VVD’er kreeg de volle laag.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Ni28

  Plaatsvervangende schaamte maakt zich meester over mij als men het over Rutte heeft. En dat al bij nul punten laat staan zeven. Ik ben echt klaar met deze reïncarnatie van Chamberlain.

  1. Guus Geluk

   Plaatsvervangende schaamte voel ik als ik de populisten hoor brallen.

   1. Ni28

    Je houdt niet van het volk dat staat vast.

 2. Zout

  Zo. Weten we ook weer waar we staan. Feestje van 315.000 euro op kosten van de burger.

  Geen cent meer naar Griekenland, 1000 euro voor iedere werkende Nederlander, onderste steen boven MH17, zonneklaar geen ratificering verdrag Oekraïne, minister van justitie moet opstappen als Volkert van der Graaf proefverlof krijgt, hypotheekrente staat vast als een huis.

  Groetjes,
  Mark ‘ik wist niets van het bonnetje van Teeven’ Rutte.

 3. CJD

  Je vergeet het associatieverdrag en de schandelijke manier hoe hij de kiezers in het begin beloofde om de uitslag te respecteren.

  1. Code134

   Dat deed hij ook maar het betrof een raadgevend referendum dat, mede gelet op het feit dat er geen duidelijke uitslag was, door Rutte moest worden geïnterpreteerd.

   1. penis aqua di rosa

    Dat laatste woord kent hij de betekenis niet van.
    Ik sta iedere keer weer versteld dat er nog zoveel onnadenkenden op de VVD en de andere 3 partijen stemmen/hebben gestemd. Hadden naar mijn mening even last van een acute absence. Wij gingen en gaan met Rutte I, II en III finaal naar de galemiezen. Het wordt de hoogste tijd voor een count down en nieuwe verkiezingen.

   2. corfo

    @ Cootje134.
    Nog steeds geen vies woord, Cootje ?
    Rutje is de meest infantiele figuur in deze “regering”, hij heeft zich omringd met ja-knikkers en schertsfiguren ; de één heeft een “belastingzaakje” aan zijn/haar broek, weer een ander is géén Nederlander, nog een ander krijgt plots, zomaar, en óók nog eens privé, een appartement toegeworpen. Maar wat dacht je wat ? Transparant dat die corrupte bende is én ze “hebben het beste met de bevolking voor”. En dan te bedenken dat er in NL nog steeds een paar domme figuren zijn die amechtig achter deze Don Quichot aan huppelen, al kwijlend opkijkend naar “de grote meester”!

   3. Vit

    Noem 62% maar geen duidelijke uitslag. Oh ja, er was geen 100% opkomst dat is waar, dus de niet stemmers konden niet worden gehoord. Godsamme

    1. Kodi

     Bij de EP-verkiezingen van 1999 was de opkomst slechts 29 %. Daar staat El Trollo Pinocchio dan met zijn mond vol tanden.

   4. Kodi

    > 61 % tegen.

    Is het nee, dan is het nee.

    Wat snap je niet?

 4. Code134

  Curieus artikel waarin normale compromis-politiek wordt gepresenteerd als achterbaksheid en leugens.
  Grappigste voorbeeld is over Dijsselbloem, waarvan de ‘kandidatuur’ (het betrof hoogstens een verlenging van de aanstelling een paar maanden) door Rutte niet werd gesteund om een andere belangrijke benoeming niet te blokkeren. Dit wordt hier met droge ogen gepresenteerd als een ‘mes in de rug’. Ik kan van Galien verzekeren dat geen hond binnen de PvdA dat zo heeft ervaren. Dat was het ook niet.

  Begrijpt van Galien wat politiek is?

  1. swetsnek

   moet jij niet een keer vreten uit je voederbak vergif of zo ??? groeten van je wijf

   1. Zout

    @Error: Ondertussen liggen Griekenland c.s. aan het euro-infuus en stijgen onze belastingen. Ga je mond spoelen taalneuqertje!

    1. corfo

     @ Zout/swetsnek.
     Die nageboorte wacht nog steeds op het levensmiddelenpakket van de Voedselbank. Het feit dat dit gedrocht niet reageert op enkele vragen van anderen, toont de gebrekkige ontwikkeling van z’n verstandelijke vermogens aan. Het niet beantwoorden van de gestelde vragen geeft m.i. aan dat de vragensteller(s) gelijk hebben. Maar, weet Cootje veel ?
     Hij zal de schuld wel weer bij Trump neerleggen.

   2. Code134

    Weer een sterk inhoudelijke reactie, Zwetsnek!

    Ik merk aan alles een universitaite opleiding en de eruditie van een fanatieke boekenlezer.

    1. swetsnek

     Inhoudelijk ben ik allang niet meer met jou bezig, zonde van de tijd knul

    2. Roughwood

     Werkelijk verbluffend dat degene die hier de meeste losse flodders produceert een ander de maat neemt vanwege het gebrek aan inhoud. Hypocriet sujet!

    3. sonar

     Code 134 je hebt altijd commentaar op Nederlandse taal voor andere mensen universitaite= universitaire wel opletten.

  2. sonar

   Code 134 ik snap dat de waarheid erg pijn doet ,en als je de feiten op je in laat werken dan krijg abrupt braak neigingen.
   Misschien is het verstandig om op te laten nemen in een sanatorium om bij zinnen te komen,want die reacties van jou kloppen van geen kant alleen gebakken lucht.

   1. corfo

    @ sonar.
    Het is ook al door anderen geconstateerd :
    die figuur is dood- en doodziek.

 5. swetsnek

  Zet die klaploper toch gewoon af

 6. Guus Geluk

  “Bonuscontent”

  Toen ik dit kopje las, viel mijn mond open.

  1. Ni28

   Jammer dat er net geen meeuw voorbij vloog, haha.

  2. Ni28

   Geluk gehad dat er geen meeuw voorbij vloog.

 7. fusilier

  Deze zogenaamde m.p. verkwanselt Nederland aan de E.U .En het interresseert hem geen eene donder

 8. Ben Zine

  Rutte is een weerzinwekkend mannetje. Leugenachtig, manipulatief, achterbaks. Maar vooral: Karakterloos. Geen man van z’n woord. Praat met gespleten tong. Geen kerel waar je van op aan kunt, maar een gladde slijmbal die met alle winden mee waait. Bah.

 9. trampoline

  Zoala Rutte enige tijd terug zei: het kan me niets schelen wat ze van me vinden. Kritiek raakt me niet.
  Wat moet je dan op een eiland leven. Hij heeft geen enkel gevoel voor anderen; daarom verbaast het me volstrekt niet dat hij geen relatie houdt.

  1. Guus Geluk

   We zien hier het effect van de demonisering van Rutte.

   1. trampoline

    Typisch Guus Gelul

 10. Ali Yas

  “Meneer de VVD’er had de verkiezingen nog maar net gewonnen”

  De partij van Rutte verloor juist, terwijl de PVV zetels won. De VVD bleef de grootste partij, dat is alles.

 11. Guus Geluk

  7. Woorden zijn verdraaid.
  6. Opzettelijke onjuiste weergave van zaken.
  5. Woorden verdraaid.
  4. Woorden in mond gelegd.
  3. Woorden verdraaid.
  2. Woorden verdraaid.
  1. Dit heeft weinig met Rutte als oersoon te maken.

  Het is een schande dat Rutte hier het ganse jaar is gedemoniseerd en zwartgemaakt. De nieuwe media werkt hetzelfde als de linkse pers.

  1. Ni28

   Oersoon?

   1. poldi

    Ja @Guusje, de waarheid over jouw idool Mark Rutte is moeilijk te slikken.
    Ik wens je veel sterkte met het verwerken van deze grote teleurstelling.

    1. Guus Geluk

     Ik kijk vooral naar de feiten.

     1. Vit

      Feit is dat hij het spreekwoord “Veel beloven weinig geven doet gekken en dwazen in vreugde leven” belichaamd.

     2. Guus Geluk

      Dat de VVD in 2012 enkele proefbalonnetjes opliet (geen geld naar Griekenland, 1000 euro belastingvoordeel, enzovoorts) is bekend. Daar leerde zij van, want in de verkiezingscampagne van 2017, werd er geen enkel proefbalonnetje meer opgelaten.

      Is het je overigens opgevallen dat Baudet evenveel beloftes doet? Een zakenkabinet, Nexit, een belastingvrije voet, bindende referenda, gekozen burgemeester. Een rits beloftes waar hij wellicht maar een fractie van kan waarmaken.

     3. Original NL

      @ Guus geluk….
      Citaat: “Ik kijk vooral naar de feiten”.
      …….
      Ja dat doen wij ook .
      Feit is dat rutte zijn beloftes ( u noemt dat proefbalonnnen ) niet waarmaakt.
      Kijk dat noemen wij nou een populist.
      En om Baudet nu al aan te vallen op beloftes die hij wil gaan waarmaken is wel erg prematuur. Met nu 2 zeteltjes heb je natuurlijk niet echt de tools om zaken voorelkaar te krijgen.
      Kijken wat er gebeurd als hij 40 zetels heeft.
      Hoop doet leven!

     4. Vit

      Precies!

     5. Guus Geluk

      Dan heb je een tamelijk verkeerd beeld van een rechts-populist, OriginalNL. Rutte voldoet in alle opzichten niet aan het beeld van een populist.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Populisme

      Rutte had meer dan veertig zetels en kon al zijn verkiezingsbeloftes onmogelijk waarmaken. Dat gaat ook gebeuren bij Baudet. Het rechtspopulistische volk zal er ongetwijfeld van overtuigd zijn dat Baudet de nieuwe redder van Nederland is, maar ook hij zal te maken krijgen met de harde realiteit van regeren. Over zeven en een half jaar zal iedereen Baudet ervan betichten een leugenaar te zijn, op welke zij alle hoop hadden gevestigd.

   2. swetsnek

    hahahaha ja Ni28 hij had het bijna goed hahahaha

 12. EllyD18

  Een onvolwassen arrogant persoon die zichzelf geweldig vindt, maar hij is een grote leugenaar en leugenaars worden diep veracht.
  Onbegrijpelijk dat de VVD geen andere mensen naar voren heeft geschoven.

 13. Domtoren52

  M. Rutte…de grootste viezerik die hier in Nederland rond loopt (en dan heb ik me nog zacht uitgedrukt)

 14. Ni28

  10@ Geen mes in de rug, zegt code over Dijsselbloem. Dijsselbloem zijn latere “verspreking” over zijn aangewezen opvolger Mario Centeno waar officieel nog over gestemd moest worden was de compromitterende antwoord op de mes van Rutte. Want zo gaat het in het echt daar, vriendjespolitiek en voorgekookte zaken. Dat vond Rutte echt niet leuk maar Dijsselbloem heeft hij degelijk een mes in de rug gestoken. Ja, dat is politiek en daar weten meer mensen over te vertellen wat een viezigheid zich daar afspeelt.

 15. Ni28

  4@ Ja, door het gedraai van Rutte word je misselijk, he, Guus?

  1. Guus Geluk

   Ik doelde op dat haatbericht over de meeuw.

   1. Vit

    Het zal wel een gedresseerde meeuw zijn geweest.

    1. Guus Geluk

     Als de linkse pers, bijvoorbeeld NRC of Volkskrant, had gemeld dat Baudet was ondergepoept door een meeuw, had dit blog – en alle forumleden – op hun achterste poten gestaan. Dat zou demonisering zijn geweest en links was verbaal gelynchet.

     Nu de alternatieve media dit bericht deelt, hoor ik niemand over demonisering.

     De kern is duidelijk: Rutte mág worden gedemoniseerd en Baudet niet.

     De rechtspopulistische kerk is al even hypocriet als radicaal-links.

   2. Vit

    Proefballonnen tsss, jij bent me er een hoor, zo valt er nog wat te lachen, dat dan weer wel.

 16. napels

  Volgens mij was het de meeuw van guust flater,

 17. Parestado4

  Ach;zielig hoor,dan houd je alleen maar een skelet over!

 18. Zout

  Vandaag kwam ik bij toeval terecht bij een uitzending van Zembla over de geluidsoverlast door vliegverkeer i.v.m. de uitbreiding van Schiphol en de opening van Lelystad.

  Keer op keer wordt duidelijk dat je als burgers en direct betrokken wordt genaaid en dat je uiteindelijk moet een enorme lading pestlawaai wordt opgezadeld. Gebieden in Overijssel en Friesland die nu idyllisch en stil zijn worden strak bevlogen door jumbo’s die op een kilometer hoogte komen overvliegen. Het is van het grootste schandaal.

  Kijk zelf maar: https://www.npo.nl/zembla/04-10-2017/BV_101385557

  1. Feit

   Zelfde met dat gas gedoe, toch?

   Baudet spreekt taal.

   Iedereen met schade krijgt vergoed. Het zijn gedupeerde Nederlanders door toedoen van de staat. Dat wil ik zien van een Nederlandse leider. Opkomen voor Nederlanders.

   Ik ben geen Groninger, btw..

 19. Babaji538

  ‘Botvieren’ zei Renate te Tilburg.
  Ik had het over mijn overtuiging.

  Petra Hermans

 20. P.Sisterons

  De volgende keer stemmen ze weer op deze pukkelige puber die, als hij zijn zin niet krijgt ,de deur stampvoetend achter zich dicht gooit. De mare gaat dat hij een snuifje op zijn tijd wel weet te waarderen. Waarschijnlijk geleverd door zijn hollie Gordon.

 21. Niet L niet R

  Kan iemand mij aangeven, dat wat Rutte beloofd heeft in al die jaren, ook door hem is waar gemaakt!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.