Alleen in Nederland: kansenparelknuffelende rechter spreekt ISIS-verheerlijkende ‘vluchteling’ vrij

Hoewel de man zelf eerder toegaf voor ISIS en al-Qaida gevochten te hebben in Syrië en daarvoor was veroordeeld, is hij nu alsnog op vrije voeten terecht gekomen.

Vandaag maakte het Sociaal en Cultureel Planbureau bekend hoe het zo gesteld is met Nederland op veel verschillende vlakken. Daaruit kwamen positieve cijfers naar voren – men is bijzonder optimistisch over de economie bijvoorbeeld – maar ook minder vrolijke. Zo blijkt slechts een luttele 44 procent van de Nederlanders – minder dan de helft dus – vertrouwen te hebben in onze rechtspraak. Dat is meer dan in het bedrijfsleven (36), de regering (18) of kerken en andere religieuze organisaties (12), maar nog steeds dieptreurig laag, zeker aangezien de rechtspraak eigenlijk een objectief, onpartijdig iets zou moeten zijn waarin iedereen zich zou moeten kunnen vinden.

Toch is dat allemaal niet erg verbazingwekkend, als je hoort wat voor knettergekke besluiten sommige rechters in ons land nemen. Neem nu de zaak van de 20-jarige Mohanned (sic) B., een Syrische ‘vluchteling’ die in 2015 werd opgepakt in een asielzoekerscentrum in Zaandam. Hij had daar uitgebreid aan medebewoners verteld hoe hij voor onder andere terreurgroepen ISIS en al-Qaida had gevochten. En daar had hij aardig wat kennis aan overgehouden: het maken van een bom en die laten exploderen met een mobiele telefoon is bijvoorbeeld een peulenschil voor hem.

Niet zo gek dus dat hij zich moest verantwoorden voor de rechter. Eenmaal in de rechtbank kwam Mohanned echter met een stevig jankverhaal aanzetten: hij had het allemaal niet zo gemeend, en de verhalen zouden stevig aangedikt zijn. Hij was ‘slechts’ actief geweest voor de groep Liwa al-Tahid, en enkel winkels en woningen voor plunderingen hebben beschermd. Een echte barmhartige Samaritaan, dus.

Bij het oorspronkelijke proces vorig jaar geloofde de rechter daar – terecht natuurlijk – niets van. Hij werd tot een karige tien maanden cel veroordeeld, maar hoewel dat natuurlijk niets is, werd wel erkend dat hij een strafbaar feit had gepleegd. Saillant feit: het Openbaar Ministerie eiste destijds vrijspraak. Dat veranderde toen zowel het OM als de verdediging in hoger beroep ging: toen werd van Justitie opeens gemikt op drie jaar cel, nadat ze kennelijk hadden ingezien dat deze man niet vrijuit mocht gaan. Maar ook de rechter had opeens een andere mening: in plaats van tien maandjes cel, werd hij opeens vrijspraak. Zomaar.

Of B. écht strafbare feiten gepleegd heeft? Wie zal het zeggen. De kans is groot van wel, maar dat is niet eens het grootste probleem hier. Het kwalijke is dat zowel de rechter als hij Openbaar Ministerie kennelijk 180 graden kunnen draaien in dit soort zaken die onze veiligheid aangaan. Hoe kun je die partijen dan nog echt serieus nemen? Dat bezien, verbazen de cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau mij allerminst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. DolleDries

  Het kan niet anders of die rechter is een Jodenhater

  1. Dubbele Komma

   Dries. Je bent me net voor.

   Amsterdamse politie moet maar weer het oude uniform aantrekken als in 1940.

   Het is echt ongelofelijk allemaal waar de dhimmie doppertjes ons aan blootstellen.

   On-ge-lo-ve-LIJK.

 2. DolleDries

  Gewelddadige aanvallen tegen de Duitse politie hebben epidemische proporties aangenomen, en het open-deur migratiebeleid van kanselier Angela Merkel is de schuldige, zo blijkt uit officiële statistieken, volgens het Gatestone Institute.
  Het Federale bureau voor strafpraktijken (Bundeskriminalamt, BKA) meldde in 2016 36.755 aanvallen tegen de Duitse politie – of een gemiddelde van 100 per dag, een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.
  Geweld – inclusief verbale en fysieke aanvallen en zelfs moord – tegen de politie is groot in alle 16 Duitse deelstaten. Volgens het BKA was het epicentrum van het probleem in 2016 Noordrijn-Westfalen (8.929 incidenten), de staat met de grootste migrantenpopulatie, gevolgd door: Beieren (4.930); Baden-Württemberg (4,355); Berlijn (3,154); Nedersaksen (3.030); Hessen (1870); Saksen (1.573); Rijnland-Palts (1.537); Hamburg (1,339); Thüringen (1.228); Sleeswijk-Holstein (1.237); Brandenburg (1009); Saksen-Anhalt (899); Mecklenburg-Vorpommern (658); Saarland (521); en Bremen (486).
  Preliminary data, recently leaked to German public radio, indicate that in terms of violence against German law enforcement officers, 2017 will be a record-breaking year. In Berlin alone, attacks against police this year are up 70% in Görlitzer Park, 35% at the Warsaw Bridge and 15% at Kottbusser Tor, according to the Berliner Morgenpost.
  Duitse politie heeft opdracht migrantencriminaliteit uit de statistieken te houden
  Officiële statistieken onthullen niet de oorzaak van het geweld, maar laten wel een piek zien in aanvallen tegen de politie sinds 2015, toen Merkel meer dan een miljoen migranten, voornamelijk moslims, uit Afrika, Azië en het Midden-Oosten het land binnen liet. Anekdotisch bewijs bevestigt de beweringen van de politie dat migranten achter veel van de aanslagen zitten.
  In Gelsenkirchen stopten bijvoorbeeld twee politieagenten een chauffeur nadat hij door rood reed. De chauffeur stapte uit de auto en rende weg. Toen de politie hem inhaalde, werden ze geconfronteerd met meer dan 50 leden van een Arabische clan. Een 15-jarige viel een politieagent van achteren aan en wurgde hem tot het punt van bewusteloosheid. Bij een ander incident werd de politie omringd en fysiek aangevallen door meer dan 60 leden van een Arabische clan.
  Senioren van het politiebureau van Gelsenkirchen hielden vervolgens een geheime ontmoeting met vertegenwoordigers van drie Arabische clans om ‘de sociale vrede tussen Duitsers en Libanezen te cultiveren’. Uit een uitgelekt politierapport bleek dat de clans tegen politiecommandant Ralf Feldmann hebben gezegd dat “de politie geen oorlog met de Libanezen kan winnen omdat wij in aantal overtreffen.” De clanleden voegden toe: “Dit is van toepassing op heel Gelsenkirchen, als we dat willen.”

  1. B. Pascal

   toen Duitsland de doodstraf 1949 verbood; ontplofte het geweld!

 3. Duke

  Zou dit de invloed van Grapperhaus zijn? Officieel bemoeien bewindspersonen zich er niet mee, maar we hadden ook ene Hirsch Ballin die zich daar niets van aan trok.

 4. Ritter

  Een illegale immigrant die liegt en zich voordoet als “vluchteling”. Zoals de meeste.

  Sloper joods restaurant heet Saleh Ali, nam deel aan gewapende strijd Syrië, is bereid te sterven voor doel, loog tegen IND
  https://www.geenstijl.nl/5139862/joden-zijn-de-nieuwe-joden/

 5. B. Pascal

  De rechterlijke macht mag geen waarde-oordeel meenemen in het vonnis. Enkel bewijs is doorslaggevend. Iets wat onmogelijk is! Daarnaast is de helft van de rechters ”links”. Wat heb je er dan nog aan!? Ach, het houd de samenleving nog redelijk rustig. Veel vertrouwen heb ik er niet meer in. Als Christen en Jood ben je over de gehele wereld altijd vogelvrij. Het is wachten op een flinke klap!
  Geef FvD maar een kans, van de ”christelijke partijen” moet je het ook niet (meer) hebben.

  Het begint op z’n einde te lopen.
  Je bent beklagenswaardig, land, wanneer je koning (en rechters) als kinderen zijn, en als al hun raadgevers in de ochtend al aan het feesten zijn. Pred. 10 v 16

 6. DolleDries

  Velen hebben reeds opgegeven en hun appartementen en bedrijven voor recordlage prijzen verkocht.
  Bewoners in een voorstad van Parijs hebben gedreigd om in hongerstaking te gaan tenzij president Macron actie onderneemt tegen de Afrikaanse migranten die buiten hun huizen op straat leven, en vrouwen lastig vallen.
  Inwoners van het 10e en 19e arrondissement in Parijs hebben een brief geschreven aan president Emmanuel Macron met het verzoek om een ​​van de grootste migrantencentra van het land te sluiten, omdat dit heeft geresulteerd in ongeveer 40.000 mensen die de afgelopen twee jaar in de straten hebben gewoond tijdens hun streven een woning daar te krijgen.
  Velen hebben hun appartementen en bedrijven al tegen lage prijzen verkocht om het gebied te ontvluchten. Een van hen zegt dat men de ‘met urine doordrenkte stoepen’ niet meer kon verdragen.
  Een ondernemer verklaart:
  – In de ochtend moeten we over de matrassen voor onze deur stappen. We kunnen geen klanten meer ontvangen. Onze werknemers worden constant bedreigd.
  Pierre Vuarin, woordvoerder van het netwerk dat om actie vraagt, stelt dat de situatie een permanente staat van geweld en oppositie tussen etnische groepen creëert, en gewelddadige botsingen vaak voorkomen.
  – We zijn getuige geweest van twee rellen waarbij honderden mensen tegen elkaar vochten! Er waren tientallen gewonden in de afgelopen twintig maanden. Meerdere keren per week wordt de politie gedwongen om traangas te gebruiken om de meute te verspreiden.
  – Als er geen actie wordt ondernomen om het centrum voor 1 januari te sluiten, zullen we een hongerstaking lanceren, zegt Vuarin.
  Pure wanhoop in Europa anno 2017.

  1. Dubbele Komma

   Ach dries ,en frans timmerlul gaat oostbloklanden voor de europese rechter dagen,omdat hij graag ziet dat dit soort taferelen door heel europa de normaalste zaak van de wereld worden,die dikke vette hersenloze pad.

   maar hij weet niet beter,van mark trutje heb ik nog een vele malen lagere dunk.

   gatverdamme wat een grafvolk bij elkaar!

  2. Steve Van der Vekens

   Dank Dries, dat is toch niet normaal meer. Ik vraag me af hoe dat afloopt. Gaat Macron ‘zijn burgers’ de hongersdood laten sterven? Het lijkt me dat die burgers liever dood zijn dan zo verder te moeten leven.

 7. PMG

  De hele gang van zaken in NL is een lachertje, aangiftes worden niet aangenomen of opgevolgd, opsporing scoort super lag en straffen zijn een lachertje. Er wordt erg stoer gedaan dat in NL veroordeelden tenminste ‘meestal’ een bepaald percentage boven de 50% van hun straf uit zitten. Regelmatig was de veroordeelde reeds vertrokken naar het buitenland, bijvoorbeeld Turkije, tijdens een proef verlof voor een zogenaamde bevalling van zogenaamde vriendin. Pedo’s kunnen zich onbelemmerd te buiten gaan en het inslaan van ramen, meedoen met ISIS, vermoorden van een aanstaande premier om maar wat zaken te noemen doet je hoogop een paar jaar in een 4 sterren hotel met beperkte bewegingsvrijheid belanden. Justitie in NL is om te kotsen!

 8. Steve Van der Vekens

  Heeft misschien honderd vrouwen verkracht.

 9. trampoline

  Zo langzamerhand wordt de makke van onze rechtspraak steeds meer zichtbaar.

  Als je in Syrië of andere criminele landen misdaden heb gepleegd en maar blijft ontkennen, word je geheid vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Dat weten de louche advocaten van deze lieden ook.

  Als je in ons land echter ergens voor wordt opgepakt, laten ze alle ontlastend bewijs uit het dossier om je maar te kunnen veroordelen; tunnelvisie heet dat.
  Voorbeelden: de Schiedammer parkmoord, de moord op Christel Ambrosius, Lucia de B. En zo zijn er geheid meer.

  Wie nog vertrouwen heeft in onze rechtspraak is volstrekt naïef.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.