Apple geeft toe: 'Ja wij maken oude iPhones bewust langzamer'

Geen categoriedec 21 2017, 8:00
De redenering daarachter is nogal... merkwaardig.
Groot en toch ook slecht nieuws voor fans van Apple. Het bedrijf heeft gisteren toegegeven dat het oude modellen iPhones bewust langzamer maakt.
De zogenaamde reden, aldus Apple, voor de ingreep is dat het bedrijf "bang" is dat oude modellen door nieuwe software updates en dergelijke uiteindelijk doorslaan... en helemaal niet meer werken. Dan liever iets langzamer werken om het langer vol te houden. Ofzo.
Helaas is dat eigenlijk helemaal niet zo'n goed verhaal. Zoals Business Insider uitlegt weigerde Apple dit jarenlang toe te geven. Het bedrijf heeft het nu pas publiekelijk erkend nadat een tech-website bewees dat oude iPhones nu veel langzamer zijn dan toen ze net op de markt kwamen.
Zoals Business Insider terecht stelt:

If Apple didn't acknowledge that it was throttling older phones until one year after it started doing so, what else is the company not telling customers? Why should iPhone users believe the company's explanation for why it's throttling phones? And why should they believe that it only started doing that a year ago?

En:

Such questions might sound like the ravings of conspiracy theorists. But in this case, the conspiracy mongers were proven right — Apple was slowing down their phones. And there are rational reasons to think the company might not be offering a full explanation for why.

Feit is dat Apple een heel goede reden heeft om gebruikers te pushen om het nieuwste model te maken: zo verdient Apple zijn geld. In dat opzicht heeft Apple een lange geschiedenis van bewust niet het beste halen uit producten. Siri kon bijvoorbeeld prima op de iPhone 4 gezet worden. Apple blokkeerde dat en zette Siri op de iPhone 4s, opvolger van de 4, en later modellen.
En dan is er ook nog het verhaal van de iPhone 3G. Dat camera in de 3G kon probleemloos video's opnemen, maar Apple zette die mogelijkheid pas aan bij de iPhone 3GS, inderdaad, de opvolger van de 3G.
We moeten ons dus serieus afvragen of Apple de waarheid vertelt, of dat de echte reden dat het bedrijf oude modellen bewust langzamer maakt een andere is. Namelijk dat Apple wil dat we dat nieuwe model kopen zodat het bedrijf meer kan verdienen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten