Baudetstemmers bij Radio 1: sociale uitsluiting, maar ook vertrouwen en hoop

Voor de media is de partij van Thierry Baudet, Forum voor Democratie, een interessant onderwerp waar volop onderzoek naar wordt gedaan. Er wordt vooral gezocht naar de zogenaamde ‘Forumstemmers’, want wie zijn dat eigenlijk? Als aapjes in de dierentuin worden ze gefilmd en geobserveerd.

Gisteren waren bij NPO Radio 1 vier Forumstemmers te gast om te praten over hun motivatie en enthousiasme voor Forum voor Democratie. Al eerder was er bij NOS op 3, het gedeelte van de NOS speciaal gericht op onze millennials, een aantal jonge Forumstemmers die hun motivatie mochten gaan verantwoorden.

Alle gekheid op een stokje, het interview op NPO Radio 1 was een verademing om naar te kijken Geen hysterie van boze burgers, geen aparte suggestieve vragen van de journalist, maar een goed gesprek over de denkbeelden en belevingswereld van verschillende mensen. Zo hoort een interview ook te zijn, het aanraken en begrijpen van elkaars beleving.

Enfin, ik word te zweverig, maar dat was het interview an sich verre van. Zo werd er gesproken over sociale uitsluiting bij een studentenvereniging en onvrede over het politieke systeem. Burgers moeten meer mogelijkheden tot inspraak krijgen en de partij van Baudet moet zich in de toekomst inlaten met mensen die hen goed kunnen adviseren bij het uitbouwen van de partij. Baudet en zijn partner in de Tweede Kamer, Theo Hiddema, zorgen voor hoop bij deze mensen.

Dat aspect wordt vaak vergeten, het positieve element van rechts-populistische partijen. Burgers bemoeien zich weer met het maatschappelijke debat en doen weer mee met het democratische aspect van de samenleving. Geen sociale en politieke uitsluiting waarbij gevoelens negatiever worden, maar het gevoel betrokken te zijn in het politieke debat en het bestuur van het land.

Daarom komt het ook nog steeds als een schok als iemand vertelt dat sociale uitsluiting door de politieke keuze nog steeds voorkomt. Lonneke van de Weijer heeft bij haar studentenroeivereniging Skadi daar mee te maken gehad:

”Een groep mensen daar kon het niet verkroppen dat ik politiek uit de kast kwam als Forum voor Democratie stemmer en die hebben mij op Facebook destijd als ik dingen deelde uitgemaakt voor racist, islamofoob, en xenofoob.

Dat is heel triest, want ik heb vrienden daardoor verloren waarvan ik niet had gedacht ze te gaan verliezen, maar dat ze mij door dik en dun zouden steunen.”

Zolang politieke discussies niet gevoerd kunnen worden zonder dat er mensen geobjectiveerd worden naar aanleiding van hun politieke mening en keuze, hebben we nog veel problemen in Nederland met betrekking tot het politieke discours.

Het fragment is erg interessant en leuk om naar te kijken. Kijken kunt u via deze LINK.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. Ni28

  Sociale uitsluiting door de politieke keuze is de bittere vrucht van politieke correctheid en links beleid. Zolang je met realiteit bezig bent in plaats van linkse utopie loop je de kans om verkettert te worden. In pas lopen en linkse kreten roepen geeft je garantie dat je niet uitgesloten wordt. Precies wat de communisten in het voormalige Oostblok ook deden. Als je met hun niet eens was kon je je carrière wel vergeten en als je het tegen hun opnam werd je gestraft. Het lijkt of het Westen daarvan goed geleerd heeft en is het nu aan toepassen. Let op, het Vrije Westen waar het Oosten toen met bewondering zo naar gekeken heeft. Dat de liefde inmiddels gekoeld is lijkt dan ook logisch.

  1. Meester Kong

   Heerlijk je in de slachtofferrol om te wentelen.
   PVV’ers hebben daar ook een handje van ….
   Het is om te kotsen.

   1. Floris

    Ni28 is ervaringsdeskundige (afkomstig van achter het ijzeren gordijn). Ik stel zijn observaties zeer op prijs en ik denk dat hij het goed ziet. West-Europa is op de verkeerde weg en politici (Ollongren) vertonen steeds meer totalitaire trekjes.

    1. Ni28

     Beste Floris, ik baseer mij uitsluitend op oude ervaringen en vergelijk die met de nieuwe. De werkwijze van beide kampen ontloopt elkaar nauwelijks alleen zijn wij hier nog in de beginners fase d.w.z. dat wij hier voor ons denken niet meteen gestraft worden, hoogstens uitgesloten. Maar in de pas lopen, ja knikken en mond houden deed ik vroeger al niet dus waarom nu wel. En inderdaad, die mensen vindt je overal.

     1. denk eens na

      kong is schaamteloos als hij durft te stellen dat rechts de slachtofferrol durft te poneren .

 2. Zout

  Wie de forumstemmers zijn?

  Dat ben ik, ik stem op FVD en ben lid geworden omdat ik ervan overtuigd ben dat er nu echt iets moet veranderen. Ik weet ook zeker dat het ook gaat gebeuren.

  1. HierBenIk

   Bam! Die zit, ik ook, helemaal mee eens!

  2. Feit

   Ik ben ook van de partij, Zout.

  3. trampoline

   Ik ben ook FvD lid en ik vraag me keer op keer af wat er in hemelsnaam racistisch is aan Baudet.
   Ik hoop dat hij de ambities van FvD zal kunnen waarmaken en ik zal met genoegen toezien hoe het partijkartel haar macht verliest. En voorts zal ik met plezier het onthoofden van de linkse partijen steunen.

   1. Zout

    FVD wordt tot racistisch bestempeld door de linksaffers. Zij hebben die term gekaapt en gebruiken het voor alles wat hun Linkse Evangelie in gevaar brengt. Roep ‘racisme’ en het debat is dood. Want niemand wil uitgemaakt worden voor racist.

    Helaas voor de Linkse Kerk, is dat tijdperk nu wel voorbij. Thierry Baudet trekt zich er helemaal niets van aan, hij bouwt rustig verder en tegen de linkerwinden in groeit FVD als kool.

    En terecht! Laat Rutte III nog maar even door klooien, een beetje liegen, een penthouse’je hier en een schandaaltje daar. Niets mis mee, want hoe meer Rutte beschadigd raakt, hoe beter dat is voor FVD.

    CDA, VVD, D’66 en PvdA hebben hun langste tijd gehad. Ze zijn, net als de film- en muziekindustrie, niet meegegaan met de tijd. Het is nu 2017, tijd voor directe democratie op hoofdpunten. Rutte c.s. hebben ons verraden.

    #1juni2005
    #1april2016

 3. Supernoodle

  “het interview op NPO Radio 1 was een verademing om naar te kijken”

  En daar gaat het al mis.

  “Enfin, ik word te zweverig”
  Dat hadden we ondertussen al begrepen Lars!
  Baudet groupies zijn door het enthousiasme de realiteit helemaal kwijt.

 4. Ni28

  Meester Kong, u bewijst hier wederom dat u onder de primaten hoort althans met u gedachtengoed.

  1. Code134

   Uit welk land is Ni28 naar Nederland gevlucht?

   1. Ali Yas

    Naar welk land gaat Wim emigreren als hier de pleuris uitbreekt?

    1. Code134

     Wie is Wim?

     1. Ni28

      en wie is Kong, Dopper?

    2. denk eens na

     sudan ,maar dan maakt het niet uit volgens mr code ,als die zijn geld maar gestort krijgt

   2. Zout

    Taalneuqertje!

 5. Original NL

  Citaat:
  ”Een groep mensen daar kon het niet verkroppen dat ik politiek uit de kast kwam als Forum voor Democratie stemmer en die hebben mij op Facebook destijds als ik dingen deelde van Facebook uitgemaakt voor racist, islamofoob, en xenofoob”.
  ……
  Laat me raden door wie……wellicht Code 134.Guusje &Co?!…de huis trollen van o.a. DDS.

 6. Code134

  Ik betwijfel of de uitsluiting iets met politieke inhoud te maken heeft. Ik zou als werkgever niet blij zijn als een sollicitant zou melden op het FvD of PVV te stemmen. Je wilt toch graag rustige werknemers met gezond verstand?

  1. Zout

   Wat je als werkgever sowieso niet wilt is een taalneuqertje die het verschil niet kent tussen een rustige FVD-werknemer met gezond verstand, en een verdwaasde linkse evangelist die de overeenkomst niet kent tussen een volksverlakker en een wc-borstel.

   Een tip: Niet je tanden poetsen met een wc-borstel.

   1. Code134

    Zout adviseert, kennelijk vanuit negatieve ervaringen, om de tanden niet met een pleeborstel te poetsen.
    Het was nog niet bij me opgekomen, maar Zout ziet het kennelijk als een voor de hand liggende vergissing.

    Het zou me niet verbazen als hij PVV of FvD stemt, waarmee en passant is aangetoond hetgeen te bewijzen viel.

    1. Vit

     Tegen wie heb je het eigenlijk, Jezelf?

     1. Code134

      Nee, ik probeer Zout wat duidelijk te maken.

      Valt niet mee, dat geef ik toe.

     2. Feit

      Niet met jouw onzin, Code.

  2. sonar

   Code je zou geen werknemer kunnen aannemen want niemand zou voor jouw willen werken , met als die domme reacties die jij hier ventileerde.

   1. Code134

    Probeer eerst correct Nederlands te leren, sonar, en dan maak je op de arbeidsmarkt mogelijk een kans.

    1. Zout

     @Taalneuqertje: Je bent niet alleen dom maar ook niet slim. Zeiken over andermans vergissingen kun je alleen doen als je de spelling zelf wel goed beheerst.

  3. Vit

   Ik zou ook niet bij dat louche bureau van jou willen werken.

   1. Code134

    Ik werk niet op een bureau, beste vit.

    Waar werk jij?

  4. trampoline

   Ik houd al jaren linkse mensen uit mijn buurt; Ik weet in no time hoe ze denken en dan is het: “veel succes verder bij je loopbaan”

   1. Zout

    Dat doe ik de laatste jaren ook. Het bevalt mij uitstekend. Ik ruik de linksaffers op een kilometer afstand. Het stinkt naar torenhoge uitkeringensuitgaven voor ‘vluchtelingen’, multiculturele zwakte, leugen, bedrog en open grenzen.

 7. Ni28

  Code 134 (Dopper)heeft mij verhaal heel goed begrepen. Hij zou een kei in een communistische land zijn met zijn op politieke correctheid gefilterde medewerkers. Ja, Dopper zo deden zij het precies. En elke jaar een politiek en geloof getinte functioneringsgesprek om de carrière van de medewerker te bepalen, omhoog of omlaag. Dopper is rijp voor een rode boekje.

  1. Code134

   Waarom ben je daar niet gebleven om je eigen land op te bouwen, Ni28?

   Ik word niet zo blij van Hongaren en vergelijkbaar volk dat we hier indertijd ruimhartig hebben opgevangen en nu niet alleen hier komen vertellen dat we geen vluchtelingen moeten opvangen maar ook hun eigen grenzen daarvoor dichtgooien.

   Ondankbaar volk, zou ik zeggen.

   1. Holland

    Zeg je dat ook over de economische moslim-immigranten die ons land, onze vrijheden en onze cultuur verketteren?

    1. Feit

     Natuurlijk niet!

     Daarom is het ook de Koning van de Hypocrisie.

   2. Ni28

    Je bent een simpele ziel die geen ingewikkelde antwoord verdient. Want leven is soms ingewikkelder dan je denkt als je keuzes moet maken. En ik denk niet dat jij iemand ooit opgevangen hebt. Je kunt beter de vluchtelingen vergelijken. Die Hongaren waar jij het over hebt daar heb je nooit last van gehad want die hebben hun hele leven gewerkt en iets opgebouwd. Vergelijk ze dan niet met de vluchtelingen van nu die jij en ook die Hongaren levenslang moeten gaan voeden. Praat over dingen waar je verstand van hebt en beperk het in jouw geval liefst tot de spelling. Want verder weet je niet waar je het over hebt.

 8. Ni28

  Voor sommigen is correct Nederlands de top prioriteit. Dat krijg je als je de inhoud niet kan betwisten.

  1. Code134

   Het geeft een tamelijk betrouwbare aanwijzing voor de mate van intellectuele ontwikkeling.

   1. Ni28

    Ik kende lang een volslagen idioot die pronkte met correcte taal. Zijn enige verdienste. Je lijkt op hem.

    1. Code134

     Dat is inderdaad een verdienste.

     ):

     1. Zout

      @Taalneuqertje: Ik overweeg om jouw taal- en spelfouten te gaan verzamelen, lijkt mij wel geinig om jou daarmee om je neuq-oortjes te slaan, ouwe taalneuqert!

   2. Original NL

    @code:
    Citaat:”
    Het geeft een tamelijk betrouwbare aanwijzing voor de mate van intellectuele ontwikkeling”

    Of een hoge mate van autisme..134!!
    ……….
    “• Spelling en grammatica hebben ook vaste regels waardoor de persoon met autisme
    makkelijk foutloze teksten kan schrijven……”.
    …..Voorbeeldje uit een blog over autisme…….

    1. Original NL

     Dus uw taalkennis zegt niets over uw IQ.
     Maar alles over uw afwijking.
     Hetgeen uw tunnelvisie verklaart.

     1. Blue monday

      Tunnelvisie?

      Code is in te delen tussen de SP en de VVD in, binnen dat spectrum heeft hij vele meningen.

      Zelfs een goed gesprek met een PVV’er of FvD’er is geen probleem, maar ja….dan gaan types zoals jezelf weer schreeuwen en beledigen.

     2. Original NL

      Eh.Blauwe maandag..
      .code begint iemand op zijn taalfouten neer te sabelen.
      En dicht hem daarom een laag IQ toe.
      Dat iemand ook dyslectisch zijn kan vergeet hij.
      Da Vinci, Einstein,lennon waren alle dyslectisch en dus volgens code voorzien van een laag IQ.
      Zodoende

   3. buitenbeentje

    Wetenschappelijke onderbouwing is gewenst. Een snel empirisch onderzoek vertelt mij, als die bewering juist zou zijn, dat intellectuele ontwikkeling omgekeerd evenredig is aan correct gebruik van het Nederlands.

    Verder is correct gebruik van het Nederlands te scheiden in spelling, grammatica en begrijpelijkheid. Verder is een speels gebruik van de Nederlandse taal een duidelijk teken van intelligentie, zo ontstaan ook nieuwe woorden. Het is dus sterk afhankelijk van je invalshoek of en in welke mate je bewering juist is. Bijvoorbeeld: Iemand die dyslectisch is kan een belabberde spelling hebben maar een uitermate hoge intellectuele ontwikkeling vertonen. Bekende voorbeelden: Einstein, Picasso, Tom Cruise, Richard Branson (Virgin), Steven Spielberg, de lijst is eindeloos, kijk maar op je geliefde Wikipedia.

    Concluderend; het taalneuqen (vrij taalgebruik) is een zeer onintelligente en kortzichtige benadering van mensen die klaarblijkelijk de nodige intelligentie bezitten hun gedachten voor iedereen begrijpelijk en beargumenteerd op papier te zetten.

    Ik begrijp dat je nu gaat proberen weer op een ander onderwerp aandacht te trekken omdat je met je taalargument in je witte onderbroek staat. Bespaar je de moeite, dit naar beneden stappen naar jouw niveau is een uitzonderlijke uitzondering (vrij taalgebruik), ik kan niet aan de gang blijven zonder vergoeding voor mijn consult.

 9. Original NL

  Hahaha blauwe maandag is alweer druk met het volgende Baudet artikel in DDS.
  Discussie hiermee wel gesloten denk ik.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.