Tweede Kamer bemoeit zich met gekraakte boerderij in Middelstum

Tweede Kamer bemoeit zich met gekraakte boerderij in Middelstum

U leest het goed. De tijd van parlementariërs wordt onder andere ingezet voor het stellen van Kamervragen over een boerderij in Middelstum. Waar ligt Middelstum? Bij Loppersum. Waar ligt Loppersum? Ergens in het Noordoosten van Groningen. Daar hebben twee mensen een boerderij van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gekraakt.

Ik wil mensen niet beledigen door net te doen alsof Middelstum niets voorstelt en dat de Tweede Kamer helemaal geen rekening moet houden met dit gebied. Integendeel, Kamerleden mogen wel wat meer luisteren en kijken naar het hele gebied buiten de Randstad.

Dit stuk gaat over het feit dat de Tweede Kamer zich bemoeit met beleidsaspecten waar het zich helemaal niet mee moet bemoeien. Het is een prachtig pand dat de NAM heeft gekocht en nu dreigt te slopen. Met recht wordt er aandacht besteed aan dit soort details, maar het nationale parlement is daar geen plaats voor.

"We vinden dat minister Eric Wiebes in actie moet komen om de sloop te stoppen", aldus Sandra Beckerman van de SP.

De NAM heeft het pand in bezit en wil het slopen, omdat het niet verstevigd kan worden volgens de gaswinner. Het stel dat het pand heeft gekraakt is het daarmee oneens. Donderdag heeft de NAM de krakers verzocht binnen twee dagen het pand te verlaten.

Ik klap mijn handen voor de linkse partijen opkomen voor mooie architectuur, deden ze dat maar vaker, maar dit is een aangelegenheid voor de gemeente en de provincie. Daarnaast is het al helemaal de vraag waarom de NAM zo een pand moet bezitten, hoogstwaarschijnlijk voor de grond waar het op staat.

Geef het terug aan de mensen en als genoeg burgers het willen opknappen, renoveren, en repareren, dan kunnen ze het geld bij elkaar verzamelen. Maak hier geen nationale aangelegenheid van, dat toont juist de megalomanie van de nationale politiek.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties