CIDI eist antwoorden van Grapperhaus: ‘Hoe kon “vulkaan” en joods restaurant-aanvaller Saleh A. vrijkomen?’

Het Centrum Informatie en Documentatie Israël en eist antwoorden van minister Grapperhaus. Hoe kan restaurant-aanvaller Saleh A. zo snel vrijkomen?

Het CIDI heeft een brief geschreven aan minister Grapperhaus (CDA). De reden moge duidelijk zijn: de organisatie maakt zich ongelooflijk veel zorgen over Saleh A. Deze gek viel eerder deze maand een joods restaurant aan in Amsterdam. Achteraf vertelde hij de politie dat hij training heeft ondergaan in het gebruik van wapens in Syrië, en dat hij bereid was om te sterven tijdens zijn aanval op het restaurant.

En dat is nog niet alles:

Tijdens de rechtszitting vandaag kwamen opnieuw schokkende feiten boven tafel. Saleh A. heeft tegen de reclasseringsambtenaar verklaard dat zijn aanval op restaurant HaCarmel slechts “een eerste stap” is. Hij omschrijft zichzelf als “een vulkaan die op uitbarsten staat”, maar wil niets kwijt over wat de tweede stap dan zou zijn.

Het is ongelooflijk, maar ondanks dit overduidelijke dreigement was meneer een uur of zestig na zijn aanslag op vrije voeten.

De rechter gaat weliswaar verder dan justitie — het locatieverbod van A. is uitgebreid en hij heeft een voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd gekregen — maar ook dat is natuurlijk niet voldoende om hem ervan te weerhouden om joodse bedrijven, personen en instellingen met rust te laten als  hij dat niet wil.

Het CIDI stelt terecht dat de uitspraken van Saleh A. duidelijk maken dat “hij al die tijd een bedreiging heeft gevormd” — “al die tijd” refereert dus aan de tijd waarin hij werd vrijgelaten en het begin van de zaak tegen hem. “Hoe kan het dat deze man zo snel werd vrijgelaten, en hoe wilt u dit in de toekomst voorkomen?” vraagt het CIDI de CDA-minister.

Natuurlijk zijn het goede vragen, maar het is jammer genoeg al lang duidelijk dat Grapperhaus de strijd tegen dit soort extremisten totaal niet serieus neemt. Het is ongelooflijk, maar op de één of andere manier ziet die man nog steeds niet dat islamistische extremisten werkelijk een gevaar vormen voor de samenleving in het algemeen, en voor joodse instellingen specifiek. Blijkbaar is hij zo geïndoctrineerd met de politieke correctheid dat hij feiten niet meer herkent.

Hij heeft nu de kans om dat beeld recht te zetten — als het niet klopt. Hoe? Simpel: door de vragen van CIDI eerlijk te beantwoorden en vervolgens aan te kondigen wat hij gaat doen om te voorkomen dat dit nog een keer kan gebeuren; dat een gek als Saleh A. voortaan dus niet meer vrijkomt na een aanslag. Want dat mag écht nooit meer gebeuren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. DolleDries

  Simpel hij was verward. Gebrek aan vitaminen.
  Dus geen terrorist.

 2. DolleDries

  Het kan ook en ontsnapte zijn uit de Dopper kliniek.

 3. henk vintage

  Hij mag gewoon in Nederland blijven met zijn tijdelijke verblijfsvergunning.
  Gooi een fles benzine tegen een buitengevel van een moskee en je krijgt 4 jaar.
  Terreur tegen Joden is niet zo erg, als het maar niet tegen moslims is.

  1. Top

   Ik heb die goochem van een Grapjeswous in een interview gezien. Deze man heeft een lichte vorm van autisme. Daarnaast heeft hij een zenuwtrek in combinatie met zijn spraak. Ook kijkt hij de mensen niet aan als hij praat en wordt het duidelijk door zijn lichaamstaal, dat hij soms op gewone vragen na moet denken.
   En dat is dan de man, die justitie moet leiden?

   1. sonar

    Top jouw betoog past helemaal in het plaatje van leugenaar Rutte ,hij heeft ze goed bij elkaar gezocht en dat ongeregeld zooitje moet het land besturen.
    Ze zelfs nog geen auto besturen,want daar hebben nog een ander voor nodig.

  2. Kodi

   In Melbourne rijdt een 32-jarige Afghaan met hoge snelheid op het publiek in. Maar het mag geen terroristische aanslag heten.

   1. toetssteen

    @Kodi
    Ach die Aussie weet wel beter. Ach ja en het volgende incident is alweer online:

    https://www.msn.com/en-au/news/australia/massive-gas-explosions-erupt-at-melbourne-shopping-centre/ar-BBH834W

 4. Kodi

  De Kristalnacht die twee weken geleden plaatsvond is hierbij door Grapperhuis van staatswege geletitimeerd. Waarvan akte.

  1. Anton Adriaan

   …de kristalnacht zegt ie.

 5. Two Ravens Black Kettle

  De Joodse gemeenschap moet gewoon braaf op de Kartel partijen blijven stemmen. Dan komt alles goed. Kijk naar Zweden en Frankrijk.
  Of zoals Esther Voet zei bij het ‘debat op (niet lachuh hier komt ie) rechts’ bij het linkse Kerk radiostaatsprogramma Opiniemakers; ‘het allerergste van de verkiezingen is dat de PvdA zo ontzettend verloren heeft. Dat hebben ze niet verdiend”
  Tsja..
  En daarom zal over een aantal jaren Europa Jodenvrij zijn. Het Voorland is Zweden en de Franse Banlieus. Eén groot feminazi-islamistisch-Orwelliaans Paradijs waar de inteelt Gutmenschen met hun Media samenrotten in veilige enclaves en de rest van het eermaals vrije Westen geofferd wordt op het altaar van ondraaglijke Virtue signalling.

  Maar vooral doorgaan met het blijven stemmen op het Kartel.
  Met zijn allen als lemmingen de feminazi/islamisme afgrond in terwijl op de achtegrond de Zweedse Ollongeren de Russen op de trein zet, dissidenten monddood maakt en de laatste ‘foute’ boeken verbrand.

 6. eRik2017

  Er zijn mensen van Joodse afkomst in Amsterdam die terecht angstig zijn.
  Als ondernemer, ergens een signaal op je pui dat je iets doet dat verbonden is aan joods zijn, dat kan je in Amsterdam maar beter laten.
  Dan dachten deze mensen dat ze nu in vrijheid leven……

  Begrip…. is er voor het aggressieve individu die ervoor kiest de ruiten in te slaan bij de ondernemer die aangeeft Joods te zijn.
  De overheid zou keihard moeten optreden tegen een ieder die joden het gevoel geeft niet meer veilig te zijn in hun etablissement of thuis.

  De schade is niet de ruiten…….

 7. Zout

  Deze ontwikkeling laat haarfijn zien hoe het is gesteld met NL BV.

  Gooi inderdaad een brandbom tegen een moskee, of gewoon een waxinelichtje tegen een antieke koets.

 8. Seneca

  Had iemand van ons iets anders verwacht? Grappenhaus is CDA en daar leert men zowel in de gereformeerde, protestante als rk kerk dat Joden een bijverschijnsel zijn, die het – nieuwe (Jezus) – verbond met het Opperwezen afgewezen hebben en dus door de aanhangers van voornoemde kerken en natuurlijk de moskee niet te vergeten, best een beetje dwars mogen zitten. Zal ze leren, die verrekte Joden.

 9. Parestado4

  Dat moet je aan van Aartsen vragen!Van Aartsen een gotspe voor Joods Amsterdam!

 10. fusilier

  Het is de afgunst tegen Joden,deze mensen die Joodse eigendommen aanvallen moeten dubbel gestraft worden .Joden hebben genoeg geleden in de wereldoorlog.

  1. Anton Adriaan

   Oh ja…Dat is een goede reden.. 😉

 11. sjun

  Hoewel ik me de reactie van het CIDI kan voorstellen bepaalt het CIDI natuurlijk niet het beleid in Nederland. De organisatie doet er verstandiger aan verschillende politici en hun partijen langs de eigen lat te leggen en geïnteresseerden van die informatie te voorzien. Zij kunnen dan beter voorgelicht hun politiek mandaat verlenen.

  Daarnaast kan de organisatie bijdragen aan de organisatie van verdediging. Biedt de mensen Krav Maga en schiettrainingen aan, leer hen de eigen leefomgeving monitoren slim socialiseren en netwerken en help hen met verdediging van de eigen leefomgeving om daders zo vlot mogelijk uit te schakelen.

 12. Steve Van der Vekens

  Een vulkaan van 1 meter 70 groot die door masturbatie op het punt staat om te spuiten.

 13. Babaji538

  Het verraad van Tilburg, het verlies van Nederland
  is wereldwijd bekend.
  Overal is het helaas te zien over de sociale media heen.
  Ik spreek niet over falen of fouten, maar over zégevieren!
  Petra Cecilia Maria Hermans
  Kleindochter van Jan Goossens en Petrus Hermans,
  stamhouder van de familie Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.