Column Jan Roos: 2017 was een waardeloos jaar

Nu de laatste maand van het jaar is ingegaan wordt het tijd om terug te kijken op 2017.

Voor mij was 2017 een klotejaar. De twee grootste faillisementen uit mijn leven vonden het afgelopen jaar plaats. Ten eerste werd na jaren van getouwtrek mijn scheiding eindelijk uitgesproken. Ik kwam erachter dat je als man nauwelijks rechten hebt in deze rechtstaat. Een pijnlijke constatering. Weliswaar heeft Vrouwe Justitia een blinddoek om, maar haar neus doet het nog prima en wanneer ze een damesparfum ruikt weet ze wie ze in het voordeel moet stellen.

Al begin dit jaar ging ik mentaal failliet. Nou ja, dat is wat overdreven. Maar toch kreeg ik een enorme dreun voor mijn flikker door geen zetel te bemachtigen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Mijn hele toekomst had ik in willen zetten om iets te doen aan de genezing van dit redelijk verziekte land. Om te wijzen op de werkelijke kwalen, zodat er eindelijk eens kan worden ingegrepen. Als je dan te horen krijgt dat men je helemaal niet wil, krijgt je ego een aardige schop voor de ballen. Van die trap ben ik nog nauwelijks bekomen.

Deze week ben ik ook nog eens gestopt met mijn vlogs. Het is vrijwel onmogelijk om een boterham te verdienen als je de verkeerde mening hebt in dit land. Links of nietszeggend, dat zijn de smaken. Voor de rechts gaan er juist extra deuren dicht in plaats van eentje open. Je zou je bijna gediscrimineerd voelen. Als straks de stekker uit GeenStijl wordt getrokken, is deze site de enige roepende in de gortdroge politiek correcte woestijn. En ook hier zie ik al wat verontrust geschuif richting acceptabel midden.

Ondanks dat ik nog steeds met pijn in het hart de Haagse politiek volg, ben ik toch soms blij dat ik niet in de Kamer rondloop. Want ook daar, net als in de media, is het vechten tegen de bierkaai als je het voor het landsbelang wil opnemen. Dat is geen gezonde situatie voor een mens met ambitie. Dan heb ik het over ambitie met Nederland, en niet over persoonlijke ambitie, want voor dat laatste is het parlement juist de beste plek van het land. Als je maar niet te veel ruggengraat hebt, en flexibel als bamboe kan meebuigen, is je kostje er gekocht. Want hoe kan het zo zijn dat er niet massaal en met heftige verontwaardiging is geprotesteerd door de volksvertegenwoordiging na het weigeren van een referendum over het schrappen van het referendum? Ik zou namelijk bijkans lichamelijk onpasselijk worden van zoveel hypocrisie en vernedering van de democratie, maar het gemiddelde Tweede Kamerlid ziet er blijkbaar weinig problemen in. En dat geeft aan hoe er daar over u wordt nagedacht: namelijk als niet relevant. Ik zou mijn ogen uit de kop schamen als ik daar onderdeel van was.

Dat juist een D66-minister zo’n enorme hekel toont aan het volk is vrij ernstig, maar ook het toppunt van cynisme. De partij die ooit opgericht werd om juist het volk een stem te geven, neemt het volk die stem weer heel gretig af. Het bindend referendum werd door D66 vermoord, het raadgevende referendum door D66 afgeschaft en nu dus wordt door een D66-minister ook de volksraadpleging over het schrappen van volksraadplegingen de nek omgedraaid. Het is om moedeloos van te worden. Zo moedeloos dat ik denk dat via de politiek iets veranderen onmogelijk is geworden. Je ziet het aan de PVV: ze kunnen geen moer bereiken. Ik zie hetzelfde gebeuren voor Forum: ze zitten in de Kamer zodat het nog een beetje lijkt op pluriformiteit, maar het zijn die twee partijen tegen het kartel. Ze mogen blaffen wat ze willen, maar de muilkorven zullen nooit afgaan. Dat wordt nooit getolereerd.

Ik denk dat de verandering op straat plaats moet gaan vinden. Hoe? Daar kom ik snel op terug.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

46 reacties

 1. ReconquistaEuropa

  Kom op Jan iedereen zit wel eens in een dipje. Ik vond het juist een heel productief jaar. FvD kwam op (en hoe) PVV en FvD hebben nu 22 zetels maar in de peilingen 31 (9 winst) Het verzet tegen de Zwarte Piet haters groeit als kool en er waren dit jaar meer verzets acties dan ooit tevoren. Linkse partijen (door heel Europa) krijgen electorale klappen etc. Het gaat best wel de goeie kant.

 2. Guus Geluk

  Wat een ongelukkige man is Jan Roos.

  En nu ligt ook z’n vlog er nog uit.

  Sterkte, kerel.

 3. Meester Kong

  Zo,een mooi inkijkje in de persoon J.Roos met zijn verontwaardiging over het verloop van zijn scheiding.
  Man man als je steeds verkeerde keuzes maakt moet je terug naar de basis.
  Waar ben je goed in.. DJ, clown of grafisch ontwerper, maar val de reaguurder niet lastig met je klaagzang.

  1. Guus Geluk

   Wellicht verkeert deheer Roos in een lichte staat van overspannenheid.

   Er zijn overigens goede medicamenten beschikbaar.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Overspannenheid

 4. Code134

  Jan Roos is, laten we eerlijk zijn, natuurlijk ook een waardeloze man.

  1. Baaz

   &#128405

  2. Original NL

   Code 134.
   Als Jan waardeloos is…wat ben jij dan wel niet….hahaha…lullo.
   Jan for president!!!

 5. Ni28

  De groeiende negativiteit maakt men ziek. Helaas is de negativiteit gegrond door de feiten om ons heen. Het jaar 2017 is in dat opzicht inderdaad een rot jaar. Een kleine troost is dat 2018 nog rotter wordt. Dus is 2017 eigenlijk nog goed te noemen.

  1. Guus Geluk

   Ik hoop uiteraard dat ook Ni28 zijn levensvreugde kan hervinden en de somberheid van zich zal kunnen afschudden.

   “…en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen.”

   1. Ni28

    Samen met u het licht van de Middeleeuwen tegemoet? Daar bedank ik voor. En van u kan ik alleen maar lachen. Om uw domheid. Ik ben somber over de toekomst maar niet in het heden. Maak je geen zorgen.

    1. Guus Geluk

     “…maar niet in het heden. Maak je geen zorgen.”

     Gelukkig maar. Er lopen hier namelijk veel ongelukkige reageerders rond, verbitterde mensen die kennelijk de zon in hun leven niet meer zien schijnen.

     Ook Jan Roos lijkt inmiddels sterk te zijn verbitterd.

     Ik vond 2017 overigens weer een prachtig jaar.

     1. Ni28

      Er lopen er ook velen met zorgen voor de toekomst maar daar hoort u niet bij. Wees blij dat je nog in sprookjes gelooft.

     2. Floris

      Guus “Zweefkees” Gelul behoort tot de groep idioten die Nederland lachend naar de ondergang begeleiden.

      Alleen op zondag niet want dan gaat hij 3 keer naar de kerk.

     3. Guus Geluk

      Het gros van de reageerders, Ni28, omvat verbitterde moslimhaters, welke Retko Mladic een held vinden. Dat laatste is een expressie die ik letterlijk heb gehoord.

      Wat een naar leven hebben al die reageerders. Wat zijn zij verbitterd.

 6. Ni28

  Trollen leedvermaak op dit forum.

  1. Anton Adriaan

   Helaas wel ja. Lekker dwarsliggen is lekker. Jammerlijke figuren.
   Maar eerlijk is eerlijk, het wordt ze wel makkelijk gemaakt door de meeste rechtse reaguurders hier. Baaz bijvoorbeeld die met leestekens een middelvinger maakt. Original NL die zijn naam in het Engels schrijft, Denk eens na die zoveel spelfouten maakt dat het lijkt of hij nog in groep 6 zit, en zo nog meer.
   Ik ben rechts, misschien wel extreem recht of hoe het tegenwoordig heten mag (kan mij t schelen). Maar het zijn de argumenten die tellen. Die linkse trollen lachen zich kapot om die pvv tokkies hier.

   Doe er wat aan, rechtse reaguurders!
   Nederland moet leven!

   1. Spaanse kok

    Ik wil u geen illusie ontnemen, maar de hier aanwezige PVV adepten denken en roepen dat ze rechts zijn.
    Zodra een rechtse beslissing hun inkomen of uitkering raakt, janken ze als een stel linkse honden, hopende dat hun Leider, een oud VVDer, hun zal helpen. Ze hebben niet in de gaten, dat hun idool gewoon met de VVD meestemt.

 7. Meester Kong

  Hee Roos, troost je met de gedachte dat Michal v/G in navolging van je Vlog ook is mislukt.
  Eh het kan zijn dat ik mij vergis en dat de Vlog door mijn adblocker wordt tegen gehouden 🙂

  1. Baaz

   ╭∩╮

   1. Meester Kong

    Trots als een hond met zeven staarten 🙂 🙂
    Hij hep ’t gevonden, Google is godT

    1. Baaz

     ̶̶M̶̶e̶̶e̶̶s̶̶t̶̶e̶̶r̶̶ ̶̶K̶̶o̶̶n̶̶g̶̶

     ╭∩╮

     1. Code134

      Kun je niet even oprotten, Baaz.

      Fröbelen doe ke op de kleuterschool.

     2. Baaz

      ̶̶C̶̶o̶̶d̶̶e̶̶1̶̶3̶̶4̶̶
      ╭∩╮(︶︿︶) Multinicker ╭∩╮

 8. Klukkluk

  Alleen DDS nog als GS moet stoppen Jan? Nou, ik ken nog wel wat sites; TPO, EJ Bron, De Nieuwe Realist, Verenoflood, Fenixx, Valkyries etc. OK, de reaguurders vliegen er nog wel eens uit de bocht maar de artikelen zijn vaak prima. Wellicht moet je maar kluchteling worden. Krijg je gratis geld, gratis zorg, een huis, een Miele en € 10.000 voor een nieuwe inboedel. Heeft nu.nl gefactchecked en het was vooral waar.

 9. Nederlandse_Patriot

  Walgelijke reacties onder dit artikel. Linkse infiltranten verzieken alles. Ik vind het tegenwoordig tevens bijna onmogelijk om niet pessimistisch te zijn over de toekomst van ons mooie land. De politiek haalt niks uit. Nog even en de enige oplossing is totale anarchie.

  1. Meester Kong

   Ach kom, sluit u aan bij de Nederlandse tak van de NSU.
   De haat jegens medelanders kunt u kwijt in deze organisatie.
   Het overgrote deel van de Nederlanders deelt niet uw pessimisme, dan moet u hun maar overtuigen met geweld.

   1. Nederlandse_Patriot

    Donder toch op naar Joop, Randstad-randdebiel.

    1. Meester Kong

     Randstad -randdebiel ?
     Hep een vrijstaande woning op het plattelaand van Frieslaand.
     Ach en dat randdebiel, zo mag je mij wel noemen hoor 🙂 🙂

     1. swetsnek

      Vandaar al dat ongeschoolde gebler en dat enorme bord voor je harses dacht ook al, maar wimpie we trappen er niet in hoor mooie Hagenees

     2. Baaz

      ̶̶M̶̶e̶̶e̶̶s̶̶t̶̶e̶̶r̶̶ ̶̶K̶̶o̶̶n̶̶g̶̶

      ╭∩╮

     3. Nederlandse_Patriot

      Ga toch weg man. Echte Friezen walgen van anti-Nederlandse figuranten zoals jij.

   2. Baaz

    ╭∩╮

 10. Jantje

  Het kan het komend jaar dus alleen maar beter gaan.

 11. Robert Leiden

  Ipv de zwarte piet bij anderen neer te leggen Jan, hobbie van enge rechtse mannetjes, zou het je sieren om je eigen rol eens tegen het licht te houden.
  De verkiezingen zijn een soort finale. Daar moet je presteren.
  In de aanloop heb je veel aandacht gehad en je kon niet overtuigen.
  Een Wilders heeft meer de x-faxtor, maar blijft nog altijd steken op 15%.
  FvD kan nu groeien om dat Thierry meer gevoel heeft voor presentatie en zijn boodschap beter kan ‘verkopen’.
  Dan valt Jan Roos af. Rot voor je, maar wel heel verklaarbaar.
  Om precies dezelfde redenen haken adverteerders af bij je columns.
  Het is te plat, te weinig diepgang en te eenzijdig.
  Daarmee is NL niet ziek, NL is een prestatie maatschappij. Survival of the fittest.
  Wil je slagen, zal je het over een andere boeg moeten gooien.
  Succes.

 12. Duke

  Jan, zoals Shantideva zegt:
  “Waarom ongelukkig zijn over iets dat te verhelpen is?
  En wat is het nut om ongelukkig te zijn over iets dat niet te verhelpen is?”
  Als 2017 waardeloos was, kan 2018 alleen maar beter gaan.

 13. Blue monday

  Iemand die op zijn rug ligt geef ik geen trap na.

  Jan, je zult een gedreven en trots persoon zijn en als je verwachtingen, ambities en dromen in slechts één jaar in duigen vallen, dan zal dat enorm veel pijn doen.

  Ik kan je slechts succes wensen en er in 2018 het beste van te maken.

 14. nienke

  Heb altijd genoten van je columns Jan, kop op er komen wel andere tijden voor je.
  Heb bewondering voor je eerlijkheid en je lef om het beestje bij de naam te noemen, de meeste zijn laf en te schijterig om de werkelijkheid te benoemen.
  Heel veel sterkte laat de moed niet zakken.

 15. Marija

  @Jan Roos.
  Mijn complimenten maak ik je graag, je verdient het. Ik heb genoten van je vlogs.
  Je opmerkingsgave is goed, je kan het goed verwoorden en je bent eerlijk en geloofwaardig.
  Het zou jammer zijn als al je talent niet zou worden aangewend om dit zieke land weer overeind te helpen.
  Misschien is het vloeken in de kerk, maar ik zou je voorlopig graag zien bij een partij als PVV of FvD, maar dat zal het niet gaan worden als ik je goed begrijp.
  In ieder geval Jan, twijfel niet aan jezelf je komt er heus wel.

 16. Two Ravens Black Kettle

  Jan we zijn allemaal wel eens door de modder gekropen. Liederlijk lanterfantend door de cirkel-schroeven van Dante
  daar ontkom je niet aan als entiteit (D’66’rs ontsnappen niet voor niets aan dit existentieel fenomeen, humans shrimps and all that) .
  Chin up
  En op naar de volgende Hamburger Hill !!

  En als je (even!) geen zin meer hebt om Sisyphus te zijn, dan is dat ook oké. Je hebt gewerkt voor 1 miljoen Batavieren.

 17. Ni28

  Leedvermaak is het meest zielige wat een mens in zich naar boven kan brengen. Na de kleuterklas zou het niet meer moeten voorkomen maar sommige kleuters blijven kleuters. Genoeg voorbeelden hier.

 18. Freud

  Maar toch las ik bij Roos iets wat mij ook is opgevallen. Het gestrekte been van de leiding van dit forum is iets krommer geworden. Met het item over het gebruik van het woord “neger” was ik het tot mijn schrik zelfs eens. Heeft dit ook met de advertenties te maken? Zelfs “rechtse” maar conservatieve ondernemingen houden niet van dat rücksichtlose gescheld.

 19. nietzonderverzet

  Mijn idee/mening (voor wat die waard is) is dat één van de weinige kansen/mogelijkheden die er (nog) over zijn, er van binnenuit de linkse organisaties zelf ingegrepen wordt. Daarmee doelende op het politieapparaat, het leger of de geheime dienst.
  Het individu, zelfs hele groepen individuen van duizenden mensen ter protest bijv. op het Malieveld, is daar niet (meer) toe in staat.
  Zéker niet met de Sleepwet nakende.

 20. Babaji538

  In een land, waarin elke onderzoekscommissie geen werk
  zal afleveren, maar tegemoetkomt aan nietsdoen
  zou ik jou, Jan Roos, de eer willen geven, voor jouw bijdrage
  van het afgelopen jaar!
  Petra Hermans

 21. vanhetgoor

  Er is in Nederland een redelijk groot aantal mensen dat inziet dat we allemaal de verkeerde kant opgaan. De EU is fout, de immigratie is fout. Dan zijn er problemen die nog door weinigen worden gezien, zoals China dat vrijwel alle productiemiddelen heeft, er is vrijwel geen consumentenelektronica meer dat niet in China wordt gemaakt.

  Er is een aantal partijen dat een paar problemen ziet en hier over een standpunt heeft. Jan Roos is iemand die een paar problemen herkent en iets tegen die problemen wil doen. Jammer voor Jan Roos dat er anderen zijn die dit ook zien.

  Heel misschien is Jan Roos geen politicus, en misschien moeten wij in Nederland ook niet onze redding in de hoek van de politiek zoeken. Het zou misschien beter zijn om veel meer aandacht te geven aan het voorlichten van het publiek, zodat er een grotere groep mensen komt die een weloverwogen beslissing kan nemen.

  Het bestuur van het land dient door het volk te worden aangestuurd. Niet andersom! Het is daarom misschien beter voor Jan Roos om zich te richten op het tonen aan het publiek waar problemen zich gaan voordoen, zodat het volk beter dat stel graaiers in Den Haag kan zeggen wat er moet gebeuren. Dat stelletje regenten in Den Haag moet tot de orde worden geroepen, dat kan beter buiten het Binnenhof dan op het Binnenhof.

 22. Lex

  Jammer dat hij is gestopt met zijn blogs daar zate hele goeden tussen ik heb heel wat af gelachen en me mateloos geërgerd aan de smakeloze links kritiek.

  Een zekere “Amsterdammer Janjansen” die jan roos zowat elke YouTube blog uitmaakt voor Neonnatie Inteelt NSB nazaat.

  Ik hoop dat hij de draai in het leven weer gaat vinden hij heeft talent genoeg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.