Daarom is er geen vrede: antisemiet met Palestijnse vlag slaat joods restaurant Amsterdam aan gort

En dat allemaal om de erkenning van een hoofdstad die dat al 70 jaar is.

Het was het nieuws waar je gisteren niet omheen kon: Donald Trump en zijn Verenigde Staten hebben, als derde land ter wereld – ja, Rusland en Tsjechië gingen Amerika voor – Jeruzalem erkend als hoofdstad van de joodse staat, Israël. En zoals dat gaat, moet dat gepaard gaan met stevige protesten. Als oom Vladimir die erkenning uitspreekt, zwijgt de wereld, maar als the Donald hetzelfde doet is het vanzelfsprekend de meest waardeloze, kortzichtige beslissing ooit.

De reacties waren dan ook niet om over naar huis te schrijven. Nog voordat Trump daadwerkelijk zelf had uitgesproken dat Jeruzalem erkend werd en dat de Amerikaanse ambassade van Tel Aviv daarheen zou verhuizen, was de Arabische wereld al ontploft. Staatshoofden van talloze landen uitten hun ongenoegen, en op vele plekken gingen mensen de straat op om te demonstreren. Uiteraard op de manier die men gewend is: met brandende vlaggen van de VS en portretten van Trump. Ach, moeten ze lekker doen, toch? Zolang ze die vlaggen eerlijk gekocht hebben, zal geen Amerikaan daar wakker van liggen.

Wat echter géén acceptabele manier is om je mening over deze kwestie te uiten, is de wijze waarop een antisemitische vandaal dat vanochtend deed. Het was rond 11’en toen een man met een Palestijnse vlag een knuppel meenam naar een joods restaurant aan de Amstelveenseweg in Amsterdam. En hij gebruikte dat ding ook: onder het toeziend oog van twee agenten – die weinig deden om hem te stoppen bij zijn daad van haat – sloeg meneer doodleuk vrijwel alle ruiten van het restaurant aan diggelen. Pas toen hij het zelf welletjes vond, werkten de heren agenten hem tegen de grond, waarna ze hem met behulp van collega’s af konden voeren in een politiebusje. Maarja, toen was het kwaad al geschied.

Het trauma voor de eigenaren en andere medewerkers van het restaurant zal niet klein zijn. Het laat maar weer eens zien dat we de bestrijding van antisemitisme in Nederland veel te laks nemen, en dat dit soort types nog veel te vaak hun gang kunnen gaan. Gelukkig delen niet alle politici die instelling. SGP-kamerfractievoorlichter Arnoud Proos besloot meteen een actie op touw te zetten om zijn steun te betuigen aan de slachtoffers van deze laffe daad: hij heeft voor vanavond 15 plekken gereserveerd in het restaurant, die door ieder die het wil gevuld mogen worden. Dus mocht je vanavond nog geen plannen hebben én in de buurt zijn van Amsterdam: grijp die kans.

Het trieste is: dit zal heus niet het laatste, laat staan enige antisemitische incident naar aanleiding van Trump’s beslissing zijn. En dat geeft ook meteen aan waarom vrede zo ongelofelijk moeilijk te bereiken is. Deze erkenning heeft in de praktijk nauwelijks waarde of gevolgen, maar tóch is het genoeg aanleiding voor Arabieren en andere aanhangers van de ‘Palestijnse zaak’ om met geweld hun mening te verkondigen. Hoe kun je daarmee nou onderhandelen? Nee, Israël is ook niet perfect, maar werden er bij de erkenning van Palestina in de Verenigde Naties ook Arabische restaurants aangevallen door joden? Werden er Palestijnse vlaggen verbrand? Riepen rabbijnen overal ter wereld op tot het verdrijven van de Arabieren? Natuurlijk niet. En zo’n enorm verschil in mentaliteit is bijna onoverbrugbaar, blijkt maar weer eens.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

49 reacties

 1. swetsnek

  Schitterend hahaha mep er op los sloop Amsterdam kom je kunt het hahahahahah

 2. Supernoodle

  Waarschijnlijk Jodenkoekje gekregen bij de koffie.
  Wat een treurnis.
  Er is niks zo basaal, idioot, simpel,triest, stompzinnig, enz dan Islamitisch verontwaardiging.

  1. swetsnek

   Het geeft wel heel duidelijk weer hoe de islamitische wereld in elkaar zit en daar zit geen greintje liefde bij

  2. hans-e-pans

   De politie staat erbij en kijkt ernaar. Zal wel iets te maken hebben met terughoudend optreden. Aankijken wat de man van plan is, want zonder bewijs kan er niet opgetreden worden en heeft men geen zaak.

   Misschien een teken van een velaagde suikerspiegel om beginnende dementie.

   1. Dubbele Komma

    ja dat ga je krijgen Hans als de politie gezellig de iftar viert met dit soort terroristen.

    en als de politie bijna niet ingrijpt bij de straat jihad tegen de gewone nederlandsche burger.

    de mossels krijgen de signalen van onze overheid en de doppertjes dat ze alles hier maar kunnen doen waar ze zin in hebben, ook onze originele bevolking onderdrukken,verkrachten,beroven en noem maar op

    als beloning voor hun aangepaste gedrag willen ze zelfs de hoofddoek bij de politie invoeren.

    de hoofddoek die al 1400 jaar in oorlog is met ongelovigen.

    het lijken inderdaad de jaren 40 wel toen de nederlandse politie graag met de bezetter samenwerkte.

 3. Bloem

  Palestijnen willen geen vrede doch zoveel mogelijk slappe excuses om geweld te gebruiken tegen vreedzame burgers. Ook binnen de Arabische wereld worden Palestijnen als een pleurisvolk en onruststokers gezien. Ze hebben alleen Arabische steun vanwege de gezamenlijke Jodenhaat.

  1. Dubbele Komma

   juist,Bloem.

   de arabieren hebben een bloedhekel aan de pallies,ze komen alleen goed uit omdat ze terreur tegen israel voeren.

   als pallies willen vluchten wil geen enkel arabisch land ze hebben.

   gek he?

   dit gaat ook niet om vrede,joden en alle ongelovigen moeten gewoon dood,dhimmie dopper ook maar die heeft dat nog niet zo in de gaten,omdat hij totaal ongeinformeert is en alleen graag hoort en ziet wat hij WIL horen en zien.

 4. Ruth

  Als je naar het filmpje kijkt ze hadden hem al veel eerder in de kladden kunnen grijpen maar ze laten hem nog meer vernielen.
  Het moet eens een keer afgelopen zijn fluwelen handschoen aanpak.
  Had zeker ook last van zijn suikerspiegel.
  Wat een malloot en zo lopen er zoveel.
  Wat een verrijking zijn deze mensen toch voor Nederland!!!! Maar niet heus.

 5. Mart

  En gaat die klooio de schade ook betalen….kon dus minder zijn zo te lezen.Maar we weten amsterdamse politie is nooit bekend geweest om joden bescherming.

   1. Fortiori

    Zeer informatief, leerzaam.

 6. van Urk

  West-Europa is altijd de voedingsbodem geweest van het antisemitisme. Joden werden beschuldigt voor Godsmoord, woeker, rituele moord en beramen van complotten. Deze beschuldigingen werden overgenomen door de Oost-Europeanen en de islamitische wereld. In vergelijking met andere minderheden die te kampen hebben met conflicten (wat meestal tijdelijk is met een aanwijsbare aanleiding) worden de Joden overal van beschuldigd zonder dat er sprake is van een reeel conflict. De beschuldigen raakten kant noch wal en waren volkomen verzonnen. Dat zien we terug in het conflict tussen Joden en Palestijnen. Omdat de Joden pas in de zeventiende eeuw in ons land terecht kwamen heeft het antisemitisme in Nederland een totaal andere karakter dan in andere landen. In Nederland heeft dus die opeenstapeling van vooroordelen minder plaats gevonden. Er was hier wel sprake van sociaal-antisemitisme: Het idee dat Joden anders waren, niet deugden en dat ze niet moesten worden toegelaten tot clubs en societeiten.

  1. Blue monday

   Briljant hoe u het weet te verwoorden en zo is het natuurlijk.

   Mensen en vooral hier hebben vaak het idee dat joden en andere minderheden “anders”
   zijn.
   Dus die deugen niet en moeten zo min mogelijk worden toegelaten binnen onze maatschappij.

   1. corfo

    @ Blue monday.
    Lust jij cyaankali ?

    1. Ruth

     @ corfo

     Hahahahaha

   2. Dubbele Komma

    je maakt weer eens een foutje dhimmie dopper,je begon leuk.

    maar de minderheid moslims probeert al 1400 jaar ons ongelovigen uit te moorden,dus die beoordeel ik anders.

    deze mongool in amsterdam bewijst het maar weer eens.

    beschaving is ver te zoeken bij onze toekomstige moordenaars zoals het al 1400 jaar gaat.

    moslims hebben helemaal niks maar dan ook niks met beschaving te maken.

    dit is het zoveelste bewijs dat Trump gelijk heeft.

    GO TRUMP!

   3. Dubbele Komma

    dit amsterdamse verhaal bewijst nog maar eens een keer waarom de joden een eigen land moeten hebben.

    Ik zou als jood hier allang weg zijn gegaan.

    de joden zijn de nieuwe joden,door de doppertjes van onze maatschappij

 7. Ritter

  De islamitische wereld zal Israël niet accepteren en het uiteindelijk doel van de islamitische wereld blijft vernietiging van de staat Israël.

  Daarom is er geen duurzame vrede mogelijk met de Palestijnen.

  Moslims reageren vaak met geweld (of oproepen tot geweld) als er iets gebeurt wat hun niet zint.

  Daarbij volgen ze het voorbeeld van de stichter van de islam genaamd Mohammed. Die gebruikte geweld als strategie. Moslims , die Mohammed als de ideale mensen zien, volgen dus het voorbeeld van Mohammed.
  ———-

  Waarom kunnen Arabische leiders hun mensen eens niét oproepen om keet te schoppen?
  https://brabosh.com/2017/12/07/pqpct-fq0/

 8. PMG

  Mensen die zich hierover verwonderen kunnen misschien de volgende keer stemmen op een partij die wel van aanpakken houdt.
  In Amsterdam kunnen ze zich opmaken voor de strijd, nieuwe ghetto’s vliegen de grond uit, hier het lijstje, je wordt er kotsmisselijk van:
  https://www.amsterdam.nl/projecten/overzicht/

  1. Original NL

   @PMG….
   Ik begrijp uw walging!

 9. Klukkluk

  Een duidelijk voorbeeld dat de Merrekane de nieuwe Joden zijn, me dunkt.

 10. DolleDries

  In Amsterdam begon Kristalnacht 2 Ach als het ergens moet gaan gebeuren dan daar wel in dat bedorven linkse broeinest.

  1. corfo

   Zal wel de schuld van dhr. Trump, dhr. Baudet, dhr. Hiddema en dhr. Wilders zijn.
   Was er dan niemand in de buurt die die idioot met een stoelpoot z’n hersens kon inslaan ?

  2. Dubbele Komma

   met hulp van de amsterdamse politie,kleinigheidje.

 11. Ni28

  Jeruzalem is gewoon de hoofdstad en de nieuwe premier staat er achter. En niet alleen hij. Wachten tot het vredesproces afgerond is? Wanneer is dat? Op deze wijze zoals de EU mee omgaat nooit. De Palestijnen willen alles en vooral de Joden wegjagen. Voor die tijd zal er geen vrede zijn. Zij kunnen niet delen namelijk. Dus dan op deze wijze. Jammer dat de EU weer de verkeerde oplossing zoekt. Onze politici houden meer van moslims dan Joden. En de moslims houden niet van ons. Wie is hier verkeerd bezig?

 12. Ni28

  Met de steun van onze anti-Joodse regering die het graag voor de Palestijnse zaak opneemt. Die restaurant is een voorbeeld van waarom er nooit vrede tussen Israël en de Arabieren kan komen. De Arabieren zouden graag de tweede Hitler gebruiken om de Joden te verdelgen. Dat is wat zij willen en dat is waar tegen Israël vecht. Europa pleegt zelfmoord.

 13. Blue monday

  Domme actie natuurlijk, kun je alleen maar veroordelen.

  Ik hoop dat het hier bij zal blijven, want Trump heeft dit volk natuurlijk enorm geprovoceerd.

  1. DolleDries

   Je snap biet waarom die Joden de opstand begonnen in Warschau gezien jou mening.
   Nou vooruit ik vertel je het, ze werden de gaskamer ingejaagd of wel net zo als de islamieten wilden ze de Joden vernietigen. Met zo dreiging is ieder verweer verantwoord.

   1. DolleDries

    biet is niet voordat je daar over gaat zeuren.

  2. Dubbele Komma

   Het is andersom,mongooltje dopper.

   zoals Trump zegt,je moet je niet laten intimideren,daar word de strontput alleen maar groter van.

   jouw domme soort heeft deze rotzooi gecreeerd.

   als de pallies morgen hun wapens neerleggen is er vrede.

   als israel morgen de wapens neerleggen,zijn ze overmorgen uitgemoord.

   niks ervan de palesteinen hebben kansen zat gehad. maar ze willen blijven moorden met jouw steun,achterlijke.

   manmanmanman wat zijn jullie linksmensen toch vreselijk dom en blind.

   maarja dat krijg je ervan als je totaal niet op de hoogte bent wat je nou eigenlijk lult. met je 40 nep-accounts.

  3. Dubbele Komma

   @blue mongol a.k.a dhimmie dopper en nog 40 nep-accounts.

   trouwens best walgelijk hoe jij weer met je linkse rotkop geweld aan het verdedigen bent omdat dat zogenaamd aan Trump zou liggen.

   walgelijke geweldsverheerlijkende klootzak.

 14. Ritter

  De geweldpleger heeft een tijdelijke verblijfsvergunning.

  Zulke gewelddadige mensen komen dan met massa ons land binnen. En we moeten ze nog onderhouden ook.
  ——————

  Man die Israëlisch restaurant sloopte had tijdelijke verblijfstatus en komt snel vrij
  https://wnl.tv/2017/12/07/man-israelisch-restaurant-sloopte-tijdelijke-verblijfstatus-en-komt-snel-vrij/

 15. trampoline

  Hoe zouden Moslims en het linkse tuig reageren als andersdenkenden de zaken en marktkraampjes van Moslims zouden vernielen? Want dat is precies hetzelfde, toch?

  Oh ik weet het al; dan staat de hele linkse terreurorganisatie inclusief onze overheid op zijn achterste benen te schreeuwen over discriminatie en dat de Islam daar niets mee te maken heeft.
  Maar dat zie ik toch anders.

 16. Peter Selie

  Ik wil uw avond niet verzieken, maar deze motie werd gisteren verworpen. Alleen SGP en PVV voor.

  https://twitter.com/ReneDercksen/status/938463225418526721

 17. Nasrani

  Dit soort ongedierte loopt vrij rond in Nederland en de EU. wat hebben we ons mooie Nederland toch aangedaan? Daarom vind ik Israel ook zo’n geweldig land. De politie daar had gewoon geschoten om ellnde te voorkomen.

 18. DolleDries

  Waarnemend moefti Abu von Aartsen is vol lof over de politieagenten die donderdagochtend een verdachte hebben aangehouden toen die de ruiten van een koosjer restaurant vernielde.

  “Dit maakt duidelijk hoe ongelofelijk goed de politie reageert op dit soort signalen.”
  Joodse organisaties reageren geschrokken op de gebeurtenis.
  Onder anderen hoofdredacteur van het Nieuw Israelietisch Weekblad (NIW) Esther Voet klaagde dat de agenten die ter plaatse kwamen toen de man de vernielingen donderdagochtend aanrichtte, te lang hebben gewacht met de arrestatie van de verdachte.

  1. DolleDries

   Ts dit het begin van een herhaling van de jaren ’30 en ’40? Opnieuw kijkt de Nederlandse politie werkeloos toe terwijl Joden het doelwit zijn.
   Om nog maar eens duidelijk te onderstrepen aan welke kant sommige Nederlandse autoriteiten staan: de politie in Amsterdam heeft letterlijk staan toekijken terwijl een waanzinnige man met een Palestijnse vlag -al ‘Allahu Akbar!’ en ‘Palestina!’ schreeuwend- de ramen van een Joods restaurant vernielde. Dit schokkende voorval doet terugdenken aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, toen de Nederlandse autoriteiten en politie vrijwel zonder protest met de Duitse bezetter meewerkten met het openen van de jacht op Joden.

   Op een video opname is te zien hoe een man met een typerende Palestijnse keffiyah hoofddoek en een Palestijnse vlag de ramen van het Joodse HaCarmel restaurant in Amsterdam vernielt. Twee agenten staan doodleuk toe te kijken, en doen niets. Ze arresteren hem pas als hij met een Israëlische vlag terugkomt uit het restaurant.
   Hoewel er niemand gewond raakte, noemde Herman Loonstein, hoofd van de Joodse Federatie Nederland, het incident als een ‘aanslag, een terreuraanslag, uitgevoerd door een man die zich als een terrorist gedroeg.’
   ‘Schokkend! Het is ongelooflijk dat het conflict tussen Israël en de Palestijnen zich hier afspeelt, tegen de Joods-Nederlandse gemeenschap,’ reageerde het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie over Israël).
   Jaren ’30 en ’40 op herhaling?
   Met het binnenhalen van grote aantallen volgelingen van de virulent antisemitische islamitische religie –Allah beveelt de uitroeiing van alle Joden- begint het leven voor de Europese Joden steeds moeilijker en beangstigender te worden, waardoor almaar grote aantallen het voor gezien houden in Europa, vermoedelijk meer dan terecht bang voor een herhaling van het drama uit de jaren ’30, dat uitmondde in de Holocaust in de jaren ’40.
   Erkenning Israëlische hoofdstad Jeruzalem door VS mogelijk motief
   De aanval op het restaurant had vermoedelijk te maken met de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, en het plan van president Trump om de ambassade van Tel Aviv naar Jeruzalem te verplaatsen. (1) De islamitische terreurgroep Hamas, die ook in Den Haag veel vrienden heeft, riep op tot een ‘nieuwe intifada tegen de Zionistische vijand’.
   Zoals verwacht kon worden veroordeelden Arabische en islamitische landen Trumps besluit. Ook paus Franciscus sprak er ‘grote bezorgdheid’ over uit. Het Vaticaan heeft nooit veel op gehad met het Joodse volk, noch met Israël, en ziet zichzelf al eeuwen als de legitieme plaatsvervangers van Gods beloften aan de Joden. Deze ‘vervangingstheologie’ werd vervolgens overgenomen door het grootste deel van het protestantse christendom, alsmede door diverse andere op zichzelf staande christelijke kerken en groeperingen.

 19. fusilier

  Dit is toch een terroristische aanslag op Joods eigendom. Of zie ik dat verkeerd?

  1. DolleDries

   In suiker Amsterdam zijn er nooit geen aanslagen.

  2. Zout

   Goed gezien. Alleen in Amsterdam spreekt men liever van incidenten, gewoon omdat het knipmessen zijn t.o.v. islam.

  3. Dubbele Komma

   natuurlijk zie je dat goed,en de inteelt neukfout gilt er weer enthousiast allah akbar bij.

   gewoon moslimgeintimideer,gebeurt pas 1400 jaar zo is het in alle landen gegaan waar nu de hoofddoek verplicht is.

 20. EllyD19

  Dit wordt geen veroordeling, valt onder verzachtende omstandigheden.

  1. Zout

   De motie van Hiddema (FVD) is niet voor niets verworpen. Het OM gaat deze Mohammedaans demonische Falestijn écht niet vervolgen, dat kun je gevoegelijk van mij aannemen!

 21. penis aqua di rosa

  Hoe zat het ook al weer bij het gooien van een theelichtjeshouder? Wat was de straf daarvoor? Hier wordt een middenstander met een Joodse achtergrond door een haatbaard naar de filistijnen geholpen en mag niet langer vastgehouden worden. In wat voor een rechtstaat wonen wij.

  1. Dubbele Komma

   wij wonen niet in een rechtstaat,dat word elke dag duidelijker.

 22. Farn

  Mijn god, wat een schokkend filmpje. Maar wat nog veel schokkender was is dat de politie geen hand uitstak om het te voorkomen. Dus dit stáát ons in de toekomst te gebeuren als onze nieuwe pracht parels het ergens niet mee eens zijn. En dan durven onze k#t politici nog te beweren dat we rustig kunnen gaan slapen.ik wens ze net zoveel slapeloze nachten toe als zij mij geven.

  1. Zout

   De politie steekt wel een hand uit maar schat eerst haar eigen veiligheid in. Gebroken glas is erger dan een gebroken agent. Zoals je in het filmpje ziet komt er ook razendsnel versterking, vlak nadat de agenten ingrepen.

   Wat veel erger is? Er komt waarschijnlijk geen vervolging.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.