Duitsland blijft 'das' schaffen: tot eind 2018 geen uitzettingen van criminelen en extremisten naar Syrië

Geen categoriedec 08 2017, 14:00
Ondanks voornemens van enkele conservatieve deelstaten om aankomende zomer te beginnen met het uitzetten van Syrische raddraaiers richting Syrië, hebben de gezamenlijke deelstaten nu anders besloten: zelfs als je als Syriër een grote boef of een gevaarlijke extremist bent geweest, dan word je voorlopig nóg niet uitgezet naar de Levant.
https://twitter.com/wol/status/939093486464364544
Zie bovenstaande tweet voor een stukje duiding van de NOS bij deze tweet van het Duitse ministerie van binnenlandse zaken. Het Merkelministerie maakte namelijk via diens Duitstalige account duidelijk dat de uitzetstop naar Syrië wordt verlengd met een jaar. Minister Thomas de Maizière merkt op "erg blij" te zijn dat de binnenlandministers van alle Duitse deelstaten een "vriendschappelijke" oplossing gevonden hebben. Iedereen tevreden!
Toch? Nou, niet bepaald. Want een uitzetverbod naar een land waar een soort genocidale oorlog aan de gang is wellicht niet zo'n slechte zaak, maar laat Syrië nu een gebied zijn waar de rust juist aan het wederkeren is. Tegen de tijd dat het juli is, hebben Assad en zijn bondgenoten de laatste restjes van ISIS heus wel opgeruimd en kan je spreken van het einde vna de oorlog aldaar. Is dat de uitkomst waarop de meesten in Europa hadden gehoopt? Nee: gehoopt werd dat een 'gematigde' interim-regering het nu van Assad kon overnemen, maar dat zit er niet in. Verder staat wel buiten kijf dat het er nu weer relatief veilig is.
Of, relatief veilig, nou ja... in ieder geval veilig genoeg om de grootste Syrische idioten zo snel mogelijk uit West-Europa te knikkeren. Wat laten we welwezen: het gaat in eerste instantie nog niet om baby's, zwangere vrouwen of bejaarden. We hebben het hier over gewetenloze terroristen en keiharde criminelen. Voor hun uitzettingen hoef je toch niet te wachten totdat Syrië in een Hof van Eden is veranderd? Die lieden hebben het namelijk helemaal zelf verbruid hier.
Maar in Duitsland zijn ze nog steeds zó ontzettend tevreden met hun ruimhartige asielbeleid, dat zelfs de grootste tegenstanders van het Vrije Westen of de meest agressieve idioten gewoon nog even mogen blijven. Saksen en Beieren hebben nog even iets gemompeld, maar springen weer snel in het CDU-gelid. God verhoede dat je probeert om het Duitse asielbeleid een beetje naar rechts te trekken.
En Angela Merkels eigen adjudant De Maizière? Die is met die nieuwe consensus natuurlijk "erg blij". Diepe, diepe zucht. Je vraagt je af wanneer ze bij onze Oosterburen hun boerenverstand weer eens gaan gebruiken. Dat wordt twee jaar na 'Wir schaffen das' namelijk wel eens tijd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten