Duitsland blijft ‘das’ schaffen: tot eind 2018 geen uitzettingen van criminelen en extremisten naar Syrië

Ondanks voornemens van enkele conservatieve deelstaten om aankomende zomer te beginnen met het uitzetten van Syrische raddraaiers richting Syrië, hebben de gezamenlijke deelstaten nu anders besloten: zelfs als je als Syriër een grote boef of een gevaarlijke extremist bent geweest, dan word je voorlopig nóg niet uitgezet naar de Levant.

Zie bovenstaande tweet voor een stukje duiding van de NOS bij deze tweet van het Duitse ministerie van binnenlandse zaken. Het Merkelministerie maakte namelijk via diens Duitstalige account duidelijk dat de uitzetstop naar Syrië wordt verlengd met een jaar. Minister Thomas de Maizière merkt op “erg blij” te zijn dat de binnenlandministers van alle Duitse deelstaten een “vriendschappelijke” oplossing gevonden hebben. Iedereen tevreden!

Toch? Nou, niet bepaald. Want een uitzetverbod naar een land waar een soort genocidale oorlog aan de gang is wellicht niet zo’n slechte zaak, maar laat Syrië nu een gebied zijn waar de rust juist aan het wederkeren is. Tegen de tijd dat het juli is, hebben Assad en zijn bondgenoten de laatste restjes van ISIS heus wel opgeruimd en kan je spreken van het einde vna de oorlog aldaar. Is dat de uitkomst waarop de meesten in Europa hadden gehoopt? Nee: gehoopt werd dat een ‘gematigde’ interim-regering het nu van Assad kon overnemen, maar dat zit er niet in. Verder staat wel buiten kijf dat het er nu weer relatief veilig is.

Of, relatief veilig, nou ja… in ieder geval veilig genoeg om de grootste Syrische idioten zo snel mogelijk uit West-Europa te knikkeren. Wat laten we welwezen: het gaat in eerste instantie nog niet om baby’s, zwangere vrouwen of bejaarden. We hebben het hier over gewetenloze terroristen en keiharde criminelen. Voor hun uitzettingen hoef je toch niet te wachten totdat Syrië in een Hof van Eden is veranderd? Die lieden hebben het namelijk helemaal zelf verbruid hier.

Maar in Duitsland zijn ze nog steeds zó ontzettend tevreden met hun ruimhartige asielbeleid, dat zelfs de grootste tegenstanders van het Vrije Westen of de meest agressieve idioten gewoon nog even mogen blijven. Saksen en Beieren hebben nog even iets gemompeld, maar springen weer snel in het CDU-gelid. God verhoede dat je probeert om het Duitse asielbeleid een beetje naar rechts te trekken.

En Angela Merkels eigen adjudant De Maizière? Die is met die nieuwe consensus natuurlijk “erg blij”. Diepe, diepe zucht. Je vraagt je af wanneer ze bij onze Oosterburen hun boerenverstand weer eens gaan gebruiken. Dat wordt twee jaar na ‘Wir schaffen das’ namelijk wel eens tijd.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. trampoline

  “Ohne meine Hilfe” dan toch!

  1. swetsnek

   Wat hier loopt aan rotzooi mag muttie Merkel wel hebben hoor geen probleem

 2. Ni28

  Europa, met name Duitsland snakt naar criminelen en terroristen, die horen eenmaal in de Nieuwe Europa volgens de Duitsers. Dus is iedereen welkom, het moet hier heftig worden want die leefbare Europa is zo saai.

  1. Zout

   Zoals Merkel al eens heeft gezegd: Islam hoort bij Duitsland, waarvan akte.

   1. Steve Van der Vekens

    Neen, Merkel hoort bij de Islam. Ze sleurt ons er allemaal in mee.

 3. Peter Selie

  Ordo ab chao!

 4. denk eens na

  Het ziet er naar uit dat doelbewust de duitse natie uit elkaar gespeeld wordt , om het spreek woord ; eenheid maakt macht ,te breken

 5. PMG

  Dat Duitsers kuddedieren zijn dat wisten wij reeds. Gelukkig staat onze grens wijd open voor het ‘komt allen tesamen’. We slaan de kerst maar over dit jaar, teveel kans op vuurwerk zullen we maar zeggen.

 6. sjun

  Dit vraagt om een voorlichtingsoffensief in de Duitse betaalstaten. Als daar het roer omgaat is het afgelopen met de gemerkelde ondergang van West-Europa omdat de financiering ervan opdroogt. Als plan B kan er vast geïnvesteerd worden in de Visegrad-landen waar de politici een meer cultuur en waardenbewust beleid voeren om te voorkomen dat hun landen dezelfde lemmingengang in de afgrond maken die intussen in Zweden, Franse voorsteden en verschillende Duitse gebieden al zicht kwam.

 7. Parestado4

  Ga niet in/af op je emotie(s)Blijf waakzaam.

 8. Parestado4

  MerkelSoros?

 9. Gerlos

  Graag een hoog hek er om heen Frau Merkel.

 10. Steve Van der Vekens

  Die mislukte aanslag op May had beter op Merkel plaats gevonden, maar dat zal er wel niet inzitten, die moslims dragen Merkel stiekem op handen en voeten.
  Vrouwen en politiek… pfff.

 11. Kodi

  Vrouwenbaddag in Hannover ontaardt in totale vuilnishoop en bedreigingen
  Posted on december 15, 2017 door Rommel in Artikelen // 3 Comments

  Duitsland – De wekelijkse vrouwendag in een zwembad in Hannover heeft tot grote problemen geleid. Medewerkers van “Vahrenwalder Bades” hebben zich vanwege de aanhoudende schendingen van hygiënevoorschriften tot het stadsbestuur gewend, die nu “passende maatregelen” overweegt, meldt Hannoversche Allgemeine Zeitung.

  De problemen zijn onlangs tijdens een gesloten vergadering van de Sportcommissie besproken en lieten de politici van de commissie “geschrokken” achter, schrijft de krant. Op de voornamelijk door moslims bezochte zwembaddag voor vrouwen elke vrijdag van 17.00 uur tot 21.00 uur zijn er flagrante schendingen van de hygiëne en bedreigingen.

  Picknicks aan de rand van het zwembad, vuilnis in toiletten

  Sommige vrouwelijke bezoekers betreden herhaaldelijk het zwembad en de saunaruimte in dagelijkse kleren. Andere vrouwen verven hun haar in het kleuterbad. In het peuterbad hebben sommige gasten babyluiers weggegooid. De toiletten worden als vuilnisbakken gebruikt en sommige vrouwengroepen organiseren een picknick aan de rand van het zwembad.

  Maar dat is niet alles: Wanneer werknemers de vrouwen de regels aanduiden, worden ze bedreigd, zegt een ambtenaar van de Sportcommissie. De islamitische vrouwen hebben bijvoorbeeld gedreigd hun echtgenoten of broers naar het zwembad te brengen. Uitgesproken verbodsbepalingen worden eenvoudigweg genegeerd.

  Volgens het rapport is de badadministratie nu van plan een veiligheidsdienst in te huren om bij de ingang te controleren. Bovendien moet, indien nodig, een mannelijke badmeester aanwezig zijn op de vrouwenbaddag. De avond voor vrouwen moet echter niet verdwijnen. “Dat is geen optie”, zei een woordvoerster van de stad.

  Bron:

  https://jungefreiheit.de/politik/deutschland/2017/frauenbadetag-in-hannover-moslems-vermuellen-schwimmbad/

 12. Zout

  In Amsterdam: 4251 bijstandgerechtigde statushouders in 2017, kosten 179 miljoen euro. @fvdemocratie Amsterdam wil een opnamestop, terugkeer wanneer mogelijk en zeer strenge controle op naleving regels.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.