Opdracht op school: brief sturen namens Amnesty International over 'misdaden' Israëlische troepen

Opdracht op school: brief sturen namens Amnesty International over 'misdaden' Israëlische troepen

De hele 'indoctrinatieopdrachten op school' wordt een waar potentiële #metoo proces. We krijgen op social media voorbeelden binnen van kinderen of studenten die 'linkse indoctrinatie voorgeschoteld krijgen'. Er is dat bekende voorbeeld aangaande Baudet en zijn kameraden, maar nu wordt het een internationale kwestie.

Geert Wilders werd getagd in een bericht op twitter over een zogenaamde opdracht tijdens het vak 'geschiedenis' om een brief van Amnesty International te ondertekenen naar de Israëlische premier, Benjamin Netanyahu.

We roepen de premier van Israël op onmiddelijk de aanklachten tegen Issa Amro en Farid al-Atrash in te trekken en hen met rust te laten.

Dat staat er in het Nederlands als 'beschrijving' van de brief. De voorbeeldbrief is voor de rest in het Engels en er staat meer dan alleen die oproep. In het Engels staat er ook dat er een onderzoek moet worden gestart om te kijken of er misdaden zijn gepleegd door het Israëlische leger tegen de twee eerder genoemde personen.

Stel je voor, je kan niet zo heel goed Nederlands en je gaat dit gewoon overschrijven, dan doe je mee aan een actie waar je het misschien helemaal niet mee eens bent. Daarnaast is er ook een brief bijgesloten voor 'Issa en Farid', om hen steun te betuigen.

Als de tweet klopt en de kinderen moeten dit doen van hun leraar, zonder daar een keuze in te hebben, dan is dit natuurlijk een dubieuze zaak. Je laat de kinderen meedoen aan een actie waar ze zelf niet voor gekozen hebben, een organisatie waar ze zelf niet voor gekozen hebben, en een doel waar ze zelf niets over te zeggen hebben of ze het steunen of niet.

De vraag is natuurlijk of de tweet waar is en ze het echt moesten doen en geen keuze hadden, want net als de #metoo discussie kan het ook door sommige mensen gebruikt worden om aandacht te krijgen en halve leugens de wereld in te slingeren en dan gaat de boodschap verloren. Daar ben ik bang voor.

Geert Wilders retweette dit bericht en deze 'indoctrinatie' als het zo is, moet niet kunnen plaatsvinden. Links of rechts, het maakt niet uit. Dit soort acties op scholen kunnen echt niet door de beugel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties