Yep! Emile Roemer stapt op en verlaat de Tweede Kamer! Zijn opvolger? Lilian Marijnissen

Is het dan eindelijk feest bij de SP?

De Socialistische Partij heeft het nu al een paar keer slecht gedaan onder Emile Roemer. Heel gek is dat niet: de man heeft niet alleen geen charisma, hij heeft ook nog eens het intellect van een muis. Bij debatten tussen fractieleiders verliest hij steevast. Hij heeft namelijk geen idee waar ze het over hebben. En als hij dat wél heeft — wat eigenlijk schokkend is — dan kan hij zijn mening niet zo verwoorden dat hij in ieder geval enkele mensen overtuigt.

Bij elke andere partij was hij al lang weggestuurd, maar ja, meneer is hoofd van de SP. En onze Socialistische Partij is ronduit autocratisch. De Leider heeft het daar voor het zeggen. Er moet dus héél wat gebeuren voor iemand opstapt — en dat gebeurt het liefst niet na mislukte verkiezingen (dat zou mensen immers maar de indruk geven dat die verkiezingen inderdaad mislukt zijn voor de SP). Nee, dan is het veel beter om even te wachten en ‘uit het niets’ het stokje over te dragen aan een ander.

Als verklaard tegenstander van de SP vind ik het prima als Roemer toch aanblijft — hoe langer hij aanblijft, hoe zwakker de SP — maar het heeft er toch echt alle schijn van dat het na vandaag einde oefening voor hem is. De grote vraag wordt dan: wie wordt de nieuwe leider? Lilian Marijnissen (inderdaad, de dochter van Jan) of iemand anders?

UPDATE:
Yep, hij verlaat de Tweede Kamer. Dat heeft hij zojuist aangekondigd. Tijd voor een feestje dus!

UPDATE II:
En ja, hij wordt ook nog eens opgevolgd door Lilian Marijnissen. Dat is volstrekt logisch; zo doen ze dat in Noord-Korea immers ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. wheelboy

  Ik weet al wie de volgende leider wordt bij de SP .Mevr Marijnissen . Want ja Kim ill sung werd opgevolgd door kim jong ill en die door kim ill un . Zo gaat dat toch bij socialisten . SP is geen slechte partij .Ze moeten alleen hun vreemdelingen paragraaf rigoureus veranderen en dan komt het wel goed .

  1. Kodi

   In 1983 hadden ze nog een hele realistische paragraaf over de import van Islamitische arbeidsreserve;

   “Ik wil mijn afschuw voor de islam – de leer, de dogmatiek, de verboden, de onbeweeglijkheid, de middeleeuwse achterlijkheid die is ontstaan met deze religie voor nomaden en woestijnrovers – niet onder stoelen of banken steken. (…) Zichzelf opsluitend in een gedragspatroon, dat de originele achterlijkheid halsstarrig in stand houdt (…), vormen zij een Fremdkörper in onze samenleving, dat niet lijkt te kunnen loskomen, iets bij te leren, iets te willen leren, dus verarmt (…). Zoals nu kan het niet”.

   (Citaat van de stalinist Theun de Vries bij zijn steun aan het standpunt van de Socialistische Partij zoals verwoord in de brochure Gastarbeid en Kapitaal en de daarbij gevoegde reacties en commentaren, alsook in het partijorgaan Tribune.)

   “Men moet zich eens indenken, welke ghetto’s er zullen ontstaan van verouderde, en voor ons gevaarlijke, immigranten, als we niet alleen hun gruwelijke slachtgewoonten aanvaarden, maar ook hun diskriminatie van vrouwen, hun patriarchaal-autoritaire aanmatiging, hun onderwerping van kinderen, hun stamveten. Waarom van nieuwkomers aanvaarden, wat we zelf in gewoonten en wetten hebben opgeruimd?”

   (Anton Constandse, SP brochure Gastarbeid en Kapitaal, p. 17, 1983)

   https://sptransparant.wordpress.com/gastarbeid-en-kapitaal/

   1. denk eens na

    Wheelboy 100 procent eens

 2. George van de linden

  Ik heb maar één vraag (eigenlijk wens)

  Wanneer verlaat de rest van het zooitje de tweede kamer ?

  1. Henk-Jansen

   Ah meneer van der Linden wil de democratie opheffen, want democratisch gekozen volksvertegenwoordigers moeten weggaan want hem betreft!

   1. George van de linden

    Welke democratie bedoeld u dan en waar in Nederland of daarbuiten?

   2. wheelboy

    Henk -jansen . Welke democratie in NL? Alles waar wij op stemmen heeft niet de eindverantwoordelijkheid . Duik is in je staatkunde en je zult zien dat ik gelijk heb .Laatste stukje democratie een bindend referendum is laatst nog verworpen na de 2e ronde stemmen .Maw dan had het een wet geworden gaat nu weer jaren duren .En intussen schaffen we het raadgevend referendum ook af .Zolang wij de 1e kamer burgemeester en cdk niet kiezen samen met een bindend referendum zijn wij een schijndemocratie . Wist je trouwens dat wij het enige westerse land zijn dat zn burgemeester en CDK niet kiezen .We straks ook nog het enige westerse land zijn waar een referenda wordt afgschaft .

    1. Freud

     Zeg man, als je onze democratie als een lachertje ziet moet je het groepje ja-knikkers onder Geert W. natuurlijk niet vergeten. Niks hebben die back-benchers te vertellen. Absolute dictatuur. Maar zo zit extreem-rechts inelkaar: Grote woorden over het ontbreken van ECHTE democratie, maar lekker kikken op de grote Leider die wel eens even orde in de chaos zal scheppen. Je bent zo opgewonden dat je lettertjes vergeet en domme taalfouten maakt. Het wordt nooit wat met jullie!

     1. Zout

      Piep, tuut, pep…

     2. swetsnek

      Ik zie dat jij nog al gek bent op streepjes plaatsen, geleerd in welke klas ???

   3. Bloem

    Beste heer Jansen, erfopvolging heeft weinig met democratie van doen

    1. swetsnek

     De SP is net als Volendam 1 grote familie hahahahaah

 3. Viertel

  Emiel vond ik geen onaardige vent. Maar het was wel een beetje saai met hem. Ik hoop dat de SP weer zo’n hysterisch vrouwmens als fractievoorzitter benoemd. Ik kijk nl. nog veel plezier terug op de jaren met Agnes Kant (“pilletje vergeten, mevrouw?”). Lilian Marijnissen (de dochter van..) of Renske Leijten kunnen prima in het spoor van Agnes de debatten weer tot grote hoogten brengen.

 4. RWB51

  Roemer gaat weg als partijleider. Hij stond met de SP aan de rand van de afgrond. De SP gaat nu gelukkig een grote stap[ voorwaarts maken!! Doeiiii

 5. Ritter

  De dochter volgt de vader op. Een “familie” partij dus. Geeft ook aan hoe groot de invloed van Jan Marijnissen nog is in de partij.

  1. Bloem

   Het is ook net de TROS. “de grootste familie van bedelland”

 6. Ni28

  Al vorig jaar heb ik voorspeld dat de dochter van Marijnissen de leidster van de SP wordt. De invloed van pappie is nog altijd groot en het telkens falen van Roemer helpt daarbij. Ben benieuwd.

  1. Ni28

   Ja, dus.

 7. DolleDries

  Verrek het lijkt daar wel het koningshuis, niet de hersens beslissen de opvolging maar het DNA.

  1. nogmaals

   Zou Lilian Marijnissen dan ook zoveel Duits bloed hebben?

   1. DolleDries

    Ja ik zou het niet weten .Je zou wel denken dat ze een vader complex heeft gezien haar duik in het bed met een andere vader Jan,.

 8. CJD

  Als insider kan ik zeggen dat dit al heel lang te voorspellen was, en dit is ook een meesterlijke zet. Mevrouw Marijnissen is intelligent, charmant en heeft ook genoeg bestuurlijke ervaring. Dat Emile Roemer geen charisma zou hebben is natuurlijk je reinste flauwekul. Emile was een prima fractievoorzitter, alleen is het nu tijd om het stokje over te dragen aan iemand anders en Lilian komt daar perfect voor in aanmerking

  1. Marija

   Wat betekent hier insider? Hoe?

   1. CJD

    Ik heb volgens mij al een paar keer aangegeven dat ik zelf ook lid ben van deze partij dus daarom ben ik op de hoogte hoe het bij onze Mao Zedong cultuurtje aan toegaat 🙂

   2. Viertel

    Insider betekent dat CJD een SP-er is. Maar dat had je al uit het slaafse toontje van hem kunnen afleiden (“meesterlijke zet”, “Roemer heeft charisma (mwoeaa..)”, Lilian heeft bestuurlijke ervaring”, “Lilian is perfect”).
    Je haalt die idolate fans van Lil’Jan er altijd zo uit.

    1. Bloem

     Roemer is het schoolvoorbeeld voor het niveau van de gemiddelde leerkracht. Knetter links en gematigd intelligent. Je hoeft dan gelijk niet meer uit te leggen dat het huidige salarisniveau van leraren meer dan voldoende is.

  2. eRik2017

   CJD zit hier een beetje als trol het interne communistische bewind van de SP uitleggen als een weloverwogen zet van de SP, en de publieke opinie een beetje te sturen alsof Roemer na goed overleg en instemming opstapt.
   De SP wil een dominanter en volhardender gezicht. Een Poetin met een stalen gezicht.
   CJD zal zeggen dat het niet waar is, maar over twee maanden weet je genoeg.

 9. Fortiori

  Ik begrijp dat uit de hoek van DDS zo’n commentaar als deze te verwachten was. Los daarvan een zaak die de aandacht verdient. Dat zullen de peilingen uitwijzen. Het is nu zaak om met GL en PvdA de koppen bij elkaar te steken. Zoals de vlag er nu bijstaat is het windstilte.

  1. CJD

   Mee eens. Linkse samenwerking zou juist nu van groot belang zijn, maarja, vanaf de geboorte van links, lijden ze aan polarisatie en verdeeldheid. Ik zie het dus somber in

  2. eRik2017

   Ja, de SP zal graag zien dat GL PvdA gaan samenwerken. Een van origine arbeiderspartij mengen met windmolenenergiehippies. Dat leidt tot niets, en de SP zal daarvan profiteren.
   Met Lilian aan het roer zal ook AfD weer een partij hebben om in te geloven.

   Yeeehaaawwww….. Het ECHTE Communisme komt terug in de Nederlandse politiek.

 10. Guus Geluk

  Hij stapt op.

  In werkelijkheid is Roemer er door de Marijnissen-clan uitgeknikkerd, zodat de Marijnissen-clan de touwtjes weer in handen kan nemen.

  Er waren veel meer ervaren kandidaten, maar Jan duwt zijn dochter in het fractievoorzitterschzp.

  1. CJD

   Heb je ook enigzins bewijs voor deze opmerkelijke stelling?

   1. DolleDries

    Er was wel veel leegloop met zeer ontevreden kamer SP’ers en dat was niet omdat de tomatensoep op was.

    1. CJD

     Dan heb jij onze tomatensoep nog nooit geproefd DolleDries 🙂

   2. Top

    “Heb je ook enigzins bewijs voor deze opmerkelijke stelling?””
    Sorry hoor, misschien ben ik wat hard, maar zelfs al zou je minder dan twee hersencellen hebben, zelfs dan zou dat duidelijk zijn ‘wie de opvolger zou worden van Roemer’. Jaren geleden is er een documentaire geweest over ”de familie Marijnessen’, waarin deze tante (die nog op school zat) probeerde zich de gemeenteraad in te likken, via haar vader. Met als einddoel datgene wat zich nu afspeelt. Zeker een sneeuwvlokje met weinig kennis van zaken?

    1. CJD

     Het is duidelijk dat mooie, sterke en succesvolle vrouwen niet gewaardeerd worden door Top. 🙂

     1. corfo

      @ CJD.
      ‘Mooie, sterke en succesvolle vrouw” ? Als u mevr. Slagter-Marijnissen bedoelt, heb ik wel een paar vraagjes :
      1. waaruit blijkt haar sterkte.
      2. haar “mooi” vinden is een zéér persoonlijke zaak.
      3. Noemt u mij haar successen maar op, als u doelt op het “succes” met
      of bij dhr. Jan Slagter, ja dan heeft u gelijk.

   3. Guus Geluk

    De charismaloze Lilian Marijnissen is de dochter van een volgens Gesthuizen dictatoriale oud-partijleider en kwam dit jaar de Kamer binnenrollen. Enkele maanden later is zij gepromoveerd tot fractievoorzitter en kan Roemer zijn biezen pakken.

    Hier zit een luchtje aan en het is niet de geur van de door Dries genoemde tomatensoep.

    1. CJD

     Terwijl jij jouw gezicht hier niet eens durft te tonen noemt Guusje een mooie succesvolle dame als Lilian charismaloos, iemand met de ervaring waar men u tegen zegt (whoahahaha)

     1. Guus Geluk

      Ja, zij heeft ervaring waar je u tegen zegt. Binnen de Marijnissen-clan, welteverstaan. Ze bemant haar zetel sedert begin dit jaar. In de Kamer heeft ze bijkans geen enkele ervaring.

    2. Bloem

     Beste heer Geluk, vaak zijn wij het grondig oneens met elkaar, waar het de VVD aan gaat. Dit maal sta ik volledig achter uw woorden.

   4. eRik2017

    Hahah, publieke bewijzen voor handelingen binnen een communistisch regime.
    Jij bent grappig!

 11. Joop Sigaar

  Zo lig je de baas van omroep Max te pijpen eh blazen , en zo ben je partijleider van de SP.

  Elke keer als ze spreekt moeten de mensen hieraan denken , zo hoor ik ……….

  1. corfo

   @ Joop Sigaar.
   Daar is geen woord Frans bij !
   Uw reactie is een verademing tussen de vele links-radicale opmerkingen van de extreem linkse betweters. Óók ik hoor, in gedachten, dat mens zuchten en steunen tijdens het bedrijven van de “hotelkamertjes-politiek” met de baas van omroep Max.

   1. Guus Geluk

    Werkelijk?

    Merkwaardige gedachten heb jij.

  2. Duke

   “Elke keer als ze spreekt moeten de mensen hieraan denken , zo hoor ik ……….”
   Dat kan een voordeel zijn voor de oudere stemmer.
   Als ik in een verzorgingstehuis zou zitten, zou ik liever deze SP-Lilian behandeling krijgen, dan de VVD-behandeling waarbij je in strontluiers moet blijven liggen en kaalgeplukt wordt.

 12. Rex Gildo

  Volgens de maoïstische beginselen van de Socialistische Partij wordt Lilian Marijnissen nu uiteindelijk Leider van de SP(N)ml.
  De invloed van Jan is onmiskenbaar groot in de Sociale Zaken/bijstandtrekkerpartij.
  Hij is erevoorzitter van het Politbureau en heeft met steun van 99,7% van de leden besloten, dat Emile Roemer moet oprotten ten gunste van zijn dochter.
  De SP wordt nog kleiner dan de PvdA.
  Hegemonie voor GL/Jesse Klaver op links.

  1. CJD

   “De SP wordt nog kleiner dan de PvdA.
   Hegemonie voor GL/Jesse Klaver op links.”

   Een beetje voorbarige conclusie maar het zou heel goed kunnen. Gelukkig realiseren we bij de SP dat het om kwaliteit gaat en niet om kwantiteit 🙂

   1. Henk-Jansen

    Hoe ben je als partij dan ooit bij Emile Roemer uitgekomen als het bij de sp gaat om kwaliteit? 😉

    1. CJD

     Er is niets mis met Emile Roemer als fractievoorzitter maar hij zit daar al bijna 8 jaar, en dan is het niet meer dan normaal om deze functie aan iemand anders over te dragen

     1. corfo

      @ CJD.
      “Hij, Roemer, zit daar al 8 jaar, dan is ’t normaal om de functie over te dragen aan een ander.”
      Had Rubberen Rutje maar de helft van het verstand van Roemer.

     2. wheelboy

      Hoelang is Jan Marijnissen fractieleider geweest ? Na mijn inziens langer als 8 jaar CJD . En als zijn gezondheid hem niet in de steek had gelaten dan was jan meteen opgevolgd door zijn dochter . Ik was een halve SP stemmer want voor de gemeenteraad waar ik altijd SP stemde zijn ze mijn stem kwijt . 2x 15% ozb verhoging in 2 jaar .Bed bad brood bergen aan geld uitgegeven aan asielopvang .Samen met geheel links GL D66 PVDA en SP zijn hier de gemeenteraad . En als je hier iets als hulpbehoevende arbeider nodig hebt dan is hun geluid .Meneer/mevr das inkomensafhankelijk . Jij werkt dan jaren en zoek het maar uit .En voor vreemde handophouders hebben we van alles over . En wij zijn de enige stad in NL waar het verkeer op bepaalde wegen net als in Engeland rijd .Mede namens die zooi van SP GL PVDA en D66 .

     3. eRik2017

      CJD blijft de hele dag actief bij het topic om de waarheid van handelen binnen een communistisch regime recht te lullen.
      CJD is mogelijk van het Politburo om het internet af struinen wat er over hun besluit gezegd wordt.

 13. Ni28

  Zo vader, zo dochter. Het wordt nu een andere koek bij de SP precies volgens het grote voorbeeld van hun, Mao Zedong. Al lang dood maar bij de SP nog altijd levend. SP, een familiebedrijf.

 14. Ni28

  5@ Ik ben het mee eens en dat vond ik vorig jaar al. De Marijnissen clan.

  1. Guus Geluk

   Zo is het. De socialistische elite binnen de SP, bestaande uit de Marijnissen-clan, wijst de eigen poppetjes aan.

 15. DolleDries

  Ja ik weet niet ,maar toch zou ik die partij niet willen missen ,het zou als een circus zonder clons voelen.

  1. CJD

   Jij bedoelt zeker clowns, maar helaas heb je het mis. Jij zou zomaar kunnen soliciteren voor de circus 🙂

   1. DolleDries

    Ja die bedoel ik, verbazend dat jij als SP’er dit direct snapt.

 16. Peter Selie

  Lilian Marijnissen is het welwillend onderwerp van nepotisme, begunstigen van eigen familieleden of vrienden door autoriteiten of door binnen politieke linkse partijen, bijv. door haar in deze hoge functie te benoemen, de ene links fascistische hand wast de andere.

 17. poldi

  Blijkbaar is socialisme (communisme) een erfelijk overdraagbare aandoening.

 18. poldi

  Dit is al heel lang van te voren gepland.
  Misschien dat ze nog even op de achtergrond blijft maar denk er om dat ze de troon gaat bestijgen.
  Dan kan het dictatoriale bewind van de familie Kim Jung Marijnissen in volle glorie worden gecontinueerd.

 19. Viertel

  Altijd lachen op persconferenties met SP. Zo ook nu:

  Em’ile Roemer: “Mijn vertrek als fractievoorzitter heeft niets met de a.s. gemeenteraadsverkiezingen te maken”. Mhoeaaa!

  Lil’Jan Marijnissen: “Mijn aantreden als fractievoorzitter heeft niets met mijn familie te maken”. Mhoeaaa!

  1. DolleDries

   Toevallig vanmiddag nog een documentaire gezien over een oude donateur van de SP nm. massamoordenaar(70 miljoen doden) Mao. Je ziet nu de structuur duidelijk terug bij de SP.

 20. DolleDries

  Haar eerste leugen het kwam als een verrasing.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=MJ2fXsSCZUo

 21. Floris

  Nog nooit vertoond: Na enkele maanden in de Kamer al fractievoorzitter worden.

  Brullen van het lachen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.