Extreemrechtse mafketels Voorpost ‘patrouilleren in Nederlandse Duinen’ om ‘illegalen’ tegen te houden

Dit is totaal en compleet belachelijk.

De Rotterdamse afdeling van het CDA maakt zich ernstig zorgen over acties van het extreemrechtse Voorpost. De neo-nazistische groepering zegt namelijk dat het patrouilles uitvoert in de duinen van Hoek van Holland. Het doel zou zijn om illegale immigranten / (nep-) vluchtelingen op te sporen en vervolgens uit te leveren aan de autoriteiten ofzo.

Op diens eigen website laat Voorpost weten (natuurlijk linken we niet naar die mafketels) dat “alle signalen op rood staan” omdat het noodzakelijk is om de “stijgende stroom migranten” te bestrijden. “Voorpost is er in ieder geval klaar voor! Voorpost is op straat als de politiek verzaakt!”

Daarbij hebben de extremisten ook nog eens een video vrijgegeven van mannen die met banden van Voorpost op de arm door de duinen lopen. Ze doorzoeken zelfs bunkers:

CDA-fractievoorzitter in Rotterdam, Christine Eskes, vindt dit terecht niet kunnen en wil weten van het college van burgmeester en wethouders hier meer over weten. Daarbij zegt ze ook dat dit soort acties natuurlijk “hoogst onwenselijk” zijn, wat duidelijk klopt.

Ja, de vluchtelingencrisis is een probleem, maar dit soort acties van extreemrechtse nazi’s zijn volstrekt belachelijk — en zelfs gevaarlijk. Voor je het weet slaan dit soort types een gevonden illegale immigrant in elkaar omdat hij zich zogenaamd “verzet” tegen zijn “aanhouding.” En zelfs als dat niet zo is: in Nederland hebben we er de autoriteiten voor om dit soort mensen op te sporen. Daar zijn geen extreemrechtse knokploegen van wannabe SA’ers voor nodig.

Overigens is het echte trieste van zo’n groep natuurlijk dat ze vluchtelingen/immigranten daadwerkelijk haten. Ook dat is totaal onzinnig. Je kunt het mensen uit het Midden-Oosten en Afrika niet kwalijk nemen dat ze naar Europa willen komen. Kijk naar de leefomstandigheden in hun land en regio, en kijk dan even naar Nederland. Als ik in Syrië of Nigeria woonde zou ik ook op de boot stappen naar Nederland. Wie niet?!

Dat betekent niet dat wij ze dus maar allemaal moeten accepteren, maar we moeten wel begrip voor ze kunnen opbrengen en ze op een normale, menselijke manier behandelen.

Dat heet nou compassie en empathie jongens. Doe er iets mee.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

62 reacties

 1. PMG

  Ja, verhaaltje schrijven dat doe je wel. Jij zou ook op die boot stappen, dacht het niet hoor, dat durf jij namelijk heklemaal niet. Verhaaltje schrijven dat durf je wel.

 2. PMG

  Jij zou ook op die boot stappen, dacht het niet hoor, dat durf jij namelijk heklemaal niet. Verhaaltje schrijven dat durf je wel.

 3. Viertel

  “Nederland zit zo vol met tolerantie en mensenrechten dat er nauwelijks of geen overheidsoptreden is tegen illegaliteit, religieus fundamentalisme en buitenlandse inmenging. Dat burgers dat op een gegeven moment spuugzat zijn is alleen maar logisch. Burgers mogen anderen in overtreding staande houding en overdragen aan de politie. Als de politiek geen wetgeving aanneemt tegen dit soort excessen, dan heeft men boter op het hoofd als zij klaagt dat de burger wel initiatief toont. Dit land gaat nog eens ten onder aan vriendelijkheid tegen culturen die maximaal misbruik willen maken van onze goedertierenheid”.

  Bovenstaande reactie kan ik me helemaal in vinden. Het is ook weer tekenend dat het CDA direct de morele kaart trekt: Zelf doet de partij niets (zie CDA-minister Grapperhaus die de aanslag op het Joodse restaurant bagatelliseerde), maar staat altijd wel direct klaar om anderen de maat te nemen als die wel iets doen.

 4. Guus Geluk

  Ah ja, het extreemrechtse Voorpost. De AIVD noemde de organisatie eens in één van haar rapporten.

  Wat een debielen zijn het.

  1. PMG

   @GG

   alweer niks beters te doen?

   tijd dat jij geplukt wordt voor het kerstdiner, ga maar vast gebukt staan voor de vulling

   1. Code134

    Er zijn hier nogal wat mensen die tobben met onverwerkte homoseksuele driften.
    Waarom moeten wij daar voortdurend op getracteerd worden?

    1. Guus Geluk

     Misschien omdat deze mensen allen brave huisvaders zijn met pak ‘m beet een stuk of drie kinderen, en met deze homoseksuele problematiek niet bij hun echtgenote terecht kunnen.

     1. Code134

      Ja, ik ontken niet dat het tragische problematiek betreft. De vraag is echter of wij dit soort mannen kunnen helpen.

     2. Zout

      Multinickers zijn het doorgaans met elkaar eens.

     3. Guus Geluk

      Ik denk het niet, Code.

      Deze problematiek beperkt zich overigens niet alleen tot de homoseksualiteit. Vorige week buitelden hier drie kerels over elkaar heen met fantasieën over Lilian Marijnissen.

      Het stinkt.

    2. swetsnek

     omdat mensen zoals jij er het meeste recht op hebben

    3. Zout

     @Error c.s.: Het valt mij op dat jij/jullie degene bent/zijn die daar iédere keer op reageert/reageren. Ik vermoed daarom dat jij/jullie van de mannenliefde bent/zijn.

    4. Vit

     Getra’k’teerd.

  2. Blue monday

   Blijkbaar kunnen ze bij de reaguurders niet stuk.
   Extreem rechts, vlagvertoon, runen-symbool, bekend om vreemdelingenhaat..

   Bij zo’n club zouden ze zo hun stem en democratische grondrechten weggeven.

   Eens kijken of onze rechtse reaguurdertjes dan nog zo pro-Israël zijn of dan wel kleur durven bekennen.

   Wat ik al wist, het barst van de neo-nazi’s op deze site.

   1. Guus Geluk

    Ja, Blue Monday, en ze zijn uiteindelijk ook alleen maar pro-Israël om de moslims een hak te zetten.

    1. Holland

     Wonderlijke gedachtenkronkels Guus. Ben je we helemaal in orde?

     1. Steve Van der Vekens

      Neonazi’s zijn analfabeet, die zitten hier niet.

 5. PMG

  Nog even wat: de gemiddelde asielzoeker vindt NL een kutland waar het altijd regent en geen fatsoenlijk vreten te vinden is en niemand spreekt de tal. De gemiddelde asielzoeker komt alleen maar voor geld en vervolgens erachter dat je geluk niet kunt kopen en wil het liefst naar huis!

  1. Code134

   ‘en niemand spreekt de tal.’

   🙂

   1. Zout

    @Error: Dat is jou in de mond geled, weet je nog?

   2. Zout

    En verassend… Whoehahaha!

  2. Ritter

   PMG

   De gemiddelde asielzoeker vind Nederland een mooi land want hij (en zijn familie) word hier onderhouden door de belastingbetaler……….vaak levenslang.

   Dus gaat geen asielzoeker meer terug naar het land van herkomst. Zelfs degene die weg moeten van de rechter weigeren te vertrekken. Ze gaan alleen tijdelijk terug om vakantie te vieren in het land dat ze z.g “ontvlucht” zijn.

   Zoals ze hier gratis huizen en ruime sociale voorzieningen krijgen zullen de illegalen blijven komen.

   Karskens: Vluchtelingenpolitiek grootste bedrog van de 21e eeuw
   https://www.youtube.com/watch?v=DstSklx-p8s

   1. PMG

    Juist en ik heb zelf meegemaakt dat zo’n asielzoeker het niet meer zag zitten en zich probeerde te verdrinken, wat niet lukte uiteraard maar da’s een ander verhaal.

    Toen ik hem vroeg waarom hij dat deed kwam hij met het volgende antwoord:

    ‘mijn vrouw loopt de hele dag te janken dat ze terug wil omdat we het in Iran veel beter hadden maar hier krijg ik gratis geld en nee, toen wist ik niet meer wat ik moest doen’.

    Die mensen hebben hier NIETS te zoeken, komen hierheen op een ‘Hof van Eden’ verhaal. Ze kunnen niks en willen het liefst terug maar dat domme geld houdt ze hier.

 6. Nederlandse_Patriot

  Grappig dat het CDA zich meer zorgen maakt om een kleine actiegroep, dan om illegalen die zonder pardon door Nederland heen zwerven.

  1. PMG

   correctie: met pardon

  2. Ritter

   Nederlandse_Patriot

   Inderdaad.

   Deze actiegroep vormt geen gevaar. ………dit in tegenstelling tot de massale illegale immigratie die voor veel problemen zorgt.

   Geeft weer aan dat de prioriteiten verkeerd liggen bij de politici.

   1. Blue monday

    Lekker wegkijken herr Ritter?

    Dat tuig moet je stoppen, is niet geweldloos en trekt obscure en labiele figuren aan.

    Gezien de vaak agressieve taal tegen mensen met een gematigder mening, is het hier goed zieltjes vinden.

 7. Ni28

  Doorgeschoten tolerantie werkt dit soort praktijken in de hand. Als je massa-immigratie normaal en met verstand zou behandelen zou dit niet eens ontstaan zijn.

 8. Ni28

  Extreemrechtse maar ook extreemlinkse groeperingen zijn debielen. Laten wij niemand sparen, he, Guusje?

  1. Guus Geluk

   Zeker niet, er is een breed palet aan extreme groeperingen, welke allen achterlijk wangedrag verrichten.

   1. Zout

    Wangedrag verricht je niet taalneuqert, wangedrag vertoon je!

 9. Ritter

  “Overigens is het echte trieste van zo’n groep natuurlijk dat ze vluchtelingen/immigranten daadwerkelijk haten”

  Er is geen sprake van “haat”…………wat van gezond verstand.

  Illegale immigratie (onder het mom van “vluchteling”) brengt enorme problemen met zich mee.

  Financieel en demografisch/cultureel.

  Waarom zou de belastingbetaler moeten opdraaien voor illegale immigranten die hier hun handje komen ophouden onder het valse voorwendsel dat ze “vluchteling” zijn?

  Ook zijn de meeste illegale immigranten moslims waarvan de meeste niet zullen integreren en voor enorme problemen zorgen zoals terreur aanslagen; criminaliteit; moskeebouw; vrouwenbesnijdenis; kinderhuwelijken; enzovoorts.

  De Oost Europese landen hebben deze problemen niet omdat ze zo verstandig zijn om geen illegale immigranten toe te laten. Zelfs de NOS heeft dit feit toegegeven.

  Inderdaad is het zo dat je de illegalen het niet kwalijk kan nemen om naar hier te komen vanwege de ruime sociale voorzieningen. Immers deze gelegenheid word geboden door de politici die weigeren een effectief immigratie/asielbeleid uit te voeren.
  ——————–

  NOS zegt iets nuttigs over terreur > Mag niet > NOS verwijdert het
  https://www.geenstijl.nl/5139924/abjecte-nos-hysterie/

  1. Boudewijn Hummelinck

   Op dit blog wordt met de regelmaat van de klok haat uitgedrukt jegens moslims. Die haat bestaat dus wel degelijk.

   1. PMG

    hummel, blijf bij je lummel

   2. Vit

    Ik snap er ook helemaal niets van hoe dat komt. [/cynic modus]

 10. trampoline

  En nou zal het me benieuwen hoe lang het duurt voor dat Baudet en Wilders daar de schuld van krijgen.

  1. Paaldanseres

   Zal wel niet lang op zich laten wachten, voordat links weer helemaal koekwaus gaat op de witte boze mannen. DWDD, Nieuwzuur en Jinek zullen vanavond wel weer een linksig factcheck item hebben gereserveerd.

 11. Paaldanseres

  Ja geen wonder… dat krijg je, als de gevestigde orde en onze zogenaamde democratisch gekozen volksverlakkers hun werk niet meer fatsoenlijk doen. Het zijn schijtluizen eerste klas. Dan moet je niet raar gaan opkijken als mensen, dan het heft in eigen hand gaan nemen voor hun eigen vrijheid en veiligheid. En meer dan terecht. Daarnaast worden de illegalen netjes afgeleverd bij de popo, wetende dat ze 1 dag later toch weer vrij op straat rondrennen. Iets met… dweilen met de kraan open…. of… een ruggegraat als een tuinslang hebben, is hier zeker van toepassing. Zolang die hypocriete en over het paard getilde lamzakken in Den Haag daar niks tegen doen, zal het alleen maar erger worden. Nederland is gewoon stuk…. heel errug kapotstuk.

  1. Freud

   Gelukkig voor jou, paaldanseres dat je een extreem-RECHTS gedachtegoed koestert op dit forum. Als je als vrouw maar iets redelijks zou schrijven, wat uiteraard door onze analfabete randdebielen direct als smerig LINKS zou worden uitgelegd, zou je overstelpt worden met de meest gore en zieke vrouwonvriendelijke verwensingen. Je vrouwelijke tegenhangers worden hier soms verbaal aangerand. Vrouwen die niet met het gedachtegoed van B & W kunnen leven willen niet langer op dit forum met verloederde personen als dolle dries, dubbele komma, zout en dergelijk gespuis te maken hebben. Blijf jij maar lekker veilig die onzin van je uitbraken en denk maar eens na over het feit dat niemand van dat gehate links jou ooit een kutwijf (of nog veel erger) genoemd heeft.

 12. Ritter

  “Dat heet nou compassie en empathie jongens. Doe er iets mee.”

  Als je kijkt naar hoeveel geweld deze illegalen gebruiken om hun zin door te drijven is het moeilijk om compassie en empathie op te brengen.

  Kijk naar het geweld bij Calais door illegalen of de enorme criminaliteit onder illegalen. Deze mensen hebben geen compassie en empathie met de bevolking van de landen waar ze naartoe gaan om te profiteren van de sociale voorzieningen.

  Ook nemen ze hun islam en bijbehorend gedrag met zich mee en weigeren te integreren ondanks het feit dat ze door de belastingbetaler worden onderhouden.

  Zoals als gezegd blijft het moeilijk om “compassie” op te brengen voor mensen die zoveel geweld gebruiken.

  Calais truckers fear for their lives as migrants armed with BASEBALL BATS attack them
  https://www.express.co.uk/news/world/713172/Calais-migrants-UK-lorries-Wall-of-French-police

 13. Anton Adriaan

  Michael v/d Galien schreef:

  “Je kunt het mensen uit het Midden-Oosten en Afrika niet kwalijk nemen dat ze naar Europa willen komen. Kijk naar de leefomstandigheden in hun land en regio, en kijk dan even naar Nederland. Als ik in Syrië of Nigeria woonde zou ik ook op de boot stappen naar Nederland.”

  Michael vd Galien toont nu ineens compassie? Is z’n nieuwe stiekeme liefde Femke Halsema? Kom op vd Galien. 😉

  Laat Voorpost maar door de Vlaamse en Nederlandse duinen struinen. Ik vind het prima. Ben alleen bang dat ze er weinig zullen vinden.

  1. Freud

   Ja, ook Michael heeft menselijke trekjes. Een echte fries. Maar dat komt in jouw kraam niet te pas hé. Jij bent zo’n echte kerel zonder medegevoel, zonder enige compassie met vluchtelingen. Dat je Femke Halsema er ook nog bij haalt laat zien dat je een afkeer hebt van allen die menselijk gevoel nog koesteren. Jij koestert niks. Je bent een zombie.

 14. Henk-Jansen

  Zouden Dolledries, Dubbele komma, PMG, Ritter, en Nederlandse Patriot ook meegelopen hebben?

  1. Zout

   Jij bent toch niet multinicker nummer zeven?

   1. Mart

    Zout…hij lijkt meer op ”spuit 11”

  2. PMG

   Goed plan ben vanaf 4 januari weer in NL, waar kan ik mij melden?

 15. George van de linden

  1: Als de heer Michael van der Galien is wist hoeveel illegaal tuig er per dag van die vrachtwagens afgeplukt worden in H.v.H. voordat deze de veerpont op rijden en hoe gewelddadig deze zijn bij hun aanhouding, denk ik dat hij een héél ander mening heeft over dit gespuis.
  Niet alleen woon ik vlak in de buurt van H.v.H. maar heb ook toevallig vrienden die bij de marechaussee werken die dit gespuis vinden.
  En jullie willen niet weten wat voor wapens deze bij zich dragen…het gespuis dan bedoel ik !
  En het zijn stuk voor stuk allemaal jonge (werkschuwe) mannen.
  Dus NIKS menselijke manieren beste Michael van der Galien…het zijn gewoon beesten die een mensenleven niks waard vinden!
  Of vind men hier op DDS dat de duinen van H.v.H een soort Calais moeten worden !?

  1. PMG

   nu 2: aub

 16. Mart

  Deze trut ziet liever mensjes met welkom vlaggen en een soepwagen die klaarstaat….Mijn God wat een kutlandje is het geworden.

 17. Knabbel

  Goed werk Voorpost.

  Oost-West-Zuid…
  Iedere illegaal meteen het land uit!

  1. PMG

   Goed werk jongens, iemand moet het doen maar hou het netjes, wees een voorbeeld!

 18. glazenbol

  Waar de overheid faalt is het de burger wie bepaalt!!

 19. Parestado4

  Neen,we willen geen tweede Calais!
  En wat paal danseres schrijf ben het mee eens!

 20. ko vadis

  Men zou dit verschijnsel ook als alternatief strandjutten kunnen beschouwen! 🙂

 21. Bes Tolen

  Kom op, Guus Geluk, van welke rare organisatie(s) bent u lid?
  Blue Monday, wat dacht u van uw ideeën met de paplepel door de papen u ingegoten? Daar klopt toch helemaal niets van? Waar zit die uitspanning de hemel trouwens? Wanneer komt u daar aan? Dadelijk als u dood bent of bij het vergaan van de aarde en de hemel en het gelijktijdig ontstaan van een nieuwe aarde en hemel?

  1. Guus Geluk

   Ik ben niet lid van een organisatie, Bes Tolen.

 22. Nasrani

  https://www.youtube.com/watch?v=KSGuzv-2qUY&bpctr=1513637802

  Deze video is in veel Europese landen geblokkeerd. Een echte aanrader. Misschien niet heel logisch het hier te plaatsen, maar wist geen andere plek. Misschien een kleine link met dit topic, we willen deze ellende niet in Nederland, dus ja, dat er mensen zijn die dit willen stoppen snap ik.

 23. tomas

  Als (extreem)links met woorden gooit is het ook altijd met de meest misselijk nazi termen, net zoals de DDS hier doet. Jullie dalen duidelijk naar een niveau waar Nederland allang genoeg van heeft.

  Ik kan ook weinig ‘nazistisch’ vinden over Voorpost. Misschien uw mening wat beter beargumenteren als u een artikel schrijft waar uw mening parten speelt?

  1. Code134

   Extreem-rechts lijkt me toch wel het minste wat je van Voorpost kunt zeggen, of vindt tomas dat ook te ver gaan?

   1. tomas

    Beter lezen voordat u reageert??

 24. Fortiori

  Als kleuters liepen ze vermoedelijk met een molentje in de wind door diezelfde duinen. Deden een plas in een van die bunkers. Gegroeid in leeftijd maar niet naar volwassendheid sjokken ze nu achter een namaak hopman aan van wie ze een soort van warmte hopen te ontvangen. Bedwelmd door de rook van een kampvuur.

 25. Babaji538

  Ketelbinkie kan via de sociale media
  de wereld verbeteren. Via agressie.
  PTSS is nog nooit zo goed geweest, alom
  vertegenwoordigd in het brengen van
  vernietiging maar geen wereldvernietiging.

  Rechtvaardigheid is wat anders
  als gerechtigheid.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.