Britse diplomate niet alleen vermoord maar ook seksueel misbruikt in Libanon

Geen categoriedec 18 2017, 11:00
Een vreselijk einde voor deze 30-jarige vrouw.
Rebecca Dykes werkte voor het Verenigd Koninkrijk in Libanon. Hoewel ze nog maar 30 jaar oud was, was de diplomate ongetwijfeld blij met haar baan -- ze had immers uitzicht op een mooie carriere bij de overheid.
Helaas kwam er onlangs op vreselijke wijze een einde aan die mooie droom. Afgelopen zaterdag werd haar dode lichaam gevonden in Beirut. Uit onderzoek van de Libanese politie blijkt dat Rebecca eerst seksueel misbruikt is en daarna vermoord.
De arme vrouw is gewurgd door haar moordenaar(s). Op de dag van haar dood bezocht ze een bar. Het is nog onduidelijk wat er precies gebeurd is, maar blijkbaar wordt er ernstig rekening mee gehouden dat dit de laatste keer was dat andere mensen -- behalve haar moordenaar -- haar levend zagen. Ze vertrok na middernacht in haar eentje. Volgens de politie is de kans groot dat ze 's nachts rond vier uur vermoord is.
De Britse ambassadeur in Libanon heeft geschokt gereageerd op dit trieste nieuws. "De hele ambassade wordt verscheurd door verdriet," laat ambassadeur Hugo Shorter weten op Twitter. "Mijn gedachten zijn bij Becky's familie, vrienden en collega's."
Natuurlijk werkt de Britse ambassade samen met de Libanese autoriteiten om de moordenaar(s) en verkrachter(s) te identificeren en vervolgens op te pakken. Vooralsnog is er niemand gearresteerd, wat dit verhaal natuurlijk alleen maar erger maakt voor Rebecca's familie en collega's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten