Grote Roerganger Lilian Marijnissen eist actie tegen Ikea: "Ze ontwijken 1 miljard aan belasting!"

Geen categoriedec 18 2017, 10:00
De Europese Commissie kondigt vandaag waarschijnlijk aan dat er een onderzoek komt naar "de belastingconstructie van Ikea in Nederland."
Het Zweedse bedrijf zou volgens de NOS en linkse partijen in de periode van 2009 tot 2014 via ons land namelijk één miljard euro aan belastingen ontweken hebben. Vorig jaar werd hier al over geklaagd in een rapport dat behandeld werd door het Europees Parlement. Dat rapport was opgesteld door De Groenen.
Ja, dat zijn dus de vrienden en bondgenoten van Jesse Klaver; dezelfde Klaver die Brussel onlangs opriep om in te grijpen in het Nederlandse belastingstelsel. Blijkbaar krijgt hij zijn zin.
Het meest merkwaardige van dit alles is dat Nederland Politico heeft laten weten -- aldus een anonieme ambtenaar -- graag mee te werken aan het onderzoek dat er dus op gericht is om een bedrijf meer belasting te laten betalen.
Yay! Samen zorgen we ervoor dat bedrijven nog meer geld moeten afstaan aan overheden! Feest! En laten we vooral ook hopen dat dit betekent dat de bedrijven moeten bezuinigen en daarom dus mensen moeten ontslaan! Hoe meer bijstandstrekkers hoe beter!
Toch?
De Grote Roerganger van de SP -- Lilian Marijnissen -- ziet dat in ieder geval wel zitten. Zoals zij gisteravond laat twitterde:
https://twitter.com/MarijnissenL/status/942540237384896512
Marijnissen wil een socialistische heilstaat creëren, niet alleen in Nederland, maar in de hele Europese Unie. Daarom is het niet zo gek dat zij bedrijven wil uitzuigen met behulp van belastingen. Immers, hoe meer belastinggeld de overheid binnen krijgt, hoe meer uitkeringen weggegeven kunnen worden.
Het enge hiervan is dat dit soort taal het altijd goed doet onder kiezers omdat die niet verder denken dan "dit is niet eerlijk!" Als je een economische verhandeling met ze houdt over de gevolgen van belastingverhogingen (of -boetes) begrijpen ze vaak wel dat dit soort acties juist niet positief zijn... maar probeer ze eerst maar eens te bereiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten