Gemeente Amsterdam niet transparant over beleid omtrent radicalisering

Onze oh zo progressieve hoofdstad en haar gemeente blijven een rookgordijn optrekken over de maatregelen en beleid die zij hebben opgesteld omtrent radicalisering en radicalisme. Zo is het bijvoorbeeld niet bekend wat de stad doet tegen haatimams en er geen cijfers bekend zijn over het beleid

Het gebrek aan transparantie en overzicht op het Amsterdams beleid wordt een aantal personen in de gemeenteraad iets teveel. Zoals het CDA-lid Diederik Boomsma:

Hij kondigt nieuwe vragen aan. Hij kaartte de kwestie al meermalen aan, maar het stadsbestuur wringt zich in zijn ogen in bochten om maar geen antwoorden te hoeven geven. „Absurd”, zegt hij. „Ik heb hier herhaaldelijk zowel schriftelijk als mondeling om gevraagd. Nu hoor ik via de krant dat men het überhaupt niet bijhoudt. De gemeenteraad moet hier zicht op hebben. Hoe kunnen wij anders onze controlerende taak vervullen?”

Ook de VVD is het beu:

VVD-raadslid Marianne Poot wil eveneens het naadje van de kous weten. „Haatimams hebben geen plek in Amsterdam. Dus moeten we weten hoe vaak strafbare feiten worden gepleegd en maatregelen worden genomen, om grip te houden op de omvang van dit probleem.”

Van het CDA valt het nog te begrijpen, want die partij zit niet in de coalitie, maar van de VVD vind ik het toch een theaterstukje. Ze zitten in de coalitie en van ‘bronnen’ is vernomen dat de gemeente deze situatie zelf in stand houdt. Dat kan ook niet anders, want in zo een grote stad moet radicalisering en bedreiging door terrorisme twee van de belangrijkste onderwerpen zijn waar men rekening mee moet houden. Het kan dan niet zo zijn dat er per ongeluk geen goed beleid is gevoerd en het niet bijgehouden is.

De andere verklaring is natuurlijk dat de gemeente incompetent is, maar laten we hopen dat dat niet het geval is in de grootste stad van ons land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. DolleDries

  Met een schuld van 3,85 miljard maar je wel spreken van ernstig incompetent.

  1. Dubbele Komma

   Hier sluit ik me direct bij aan.

 2. sjun

  De vraag stellen is haar beantwoorden. Waarom konden Cohen, Asscher en Aboutaleb forse financiële lijken in de kast laten groeien. Hoe komt het toch dat de fluks ‘heilig verklaarde’ van der Laan ongecontroleerd kapitalen kon laten stromen richting een welzijnsmaffiose ‘deradicalings’groep met wortels in de Marokkaanse gemeenschap zonder dat er ook maar prestaties voor die geldsom geleverd werden. En hoe komt het toch dat de toenmalige loco burgemeester Ollongren evenals Asscher, Cohen en Aboutaleb op een vlucht naar voren richting Den Haag terecht kwamen du moment dat er verantwoording voor lokaal wanbeleid afgelegd moest gaan worden? Een verantwoording die Van der Laan ontliep vanwege persoonlijke omstandigheden die tot diens verscheiden hebben geleid. Het hele verhaal riekt naar een lokaal politiek kartel dat oplopende rekeningen ongecontroleerd kan blijven doorschuiven naar belastingbetalende burgers en daarbij boven de wet staat.

  Andersgelijke behandeling bestaat in Nederland. Vandaar dat getracht wordt Zwarte Pieten te verbieden opdat niemand wijzer wordt.

  1. Dubbele Komma

   Mooi gesproken,pure poëzie.

  2. DolleDries

   Sterk stuk Sjun, geen speld tussen te krijgen

  3. meanstreak2099

   je hebt helemaal gelijk

  4. Anton Adriaan

   Assher, Cohen en Aboutaleb. Zuivere Nederlandse namen.
   Zucht.

  5. swetsnek

   Zou Amsterdam dan niet onder toezicht moeten worden gesteld als art 12 ???

  6. Baaz

   Jöb Çöhen was een theedrinkende islampleitbezorger. Onder zijn bewind konden de islamitische uitwassen binnen de stadsgrenzen ongestoord hun gang gaan. Vandaag de dag zijn er in Amsterdam 42 moskeeën, waarvan de helft Marokkaans is.

   NRC (jaja) onderzocht de inhoud van preken, online uitingen en bronnen binnen de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en concludeert dat 7 van de 22 Marokkaanse moskeeën in Amsterdam in handen zijn van salafisten, en dat nog eens 4 moskeeën te maken hebben met een salafistische fractie binnen de moskee.

 3. Knopper

  @sjun geweldig gewoon mijn stem heb je!

 4. Ruud562

  “De andere verklaring is natuurlijk dat de gemeente incompetent is”
  Denk eerder, weet het wel zeker dat er een jarenlang totaal verkeerd gedachtegoed is en nog wordt gehanteerd! Waarvan de rechtschapen burger het slachtoffer is, in véle, véle opzichten!

  Met dank dus onder andere aan die ‘geweldige’ Van der Laan of die Cohen, Asscher! Tja, hoe ziek kan een stad worden en zijn!

 5. Babaji538

  Ik had mogen verwachten, dat de hoofdstad van Nederland
  geen extra glans nodig heeft.
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.