Goh, Kamerleden willen ook eindelijk dat vrouwenrammer Eurlings eens opstapt bij het NOC*NSF

De kwestie sleept inmiddels al jaren, maar nu roepen Kamerleden dan ook eindelijk eens om het vertrek van de vrouwenmepper Camiel Eurlings.

Al ruim twee jaar is het algemeen bekend dat voormalig minister Camiel Eurlings zich schuldig heeft gemaakt aan mishandeling van zijn vriendin. Het openbaar ministerie sloot een schikkingsdeal met de oud-politicus in 2016, en ondertussen kon de oud-KLM-topman gewoon aanblijven als lid van het Olympische comité. Dat is allemaal geen nieuws, maar toch besloten diverse Kamerleden gisteren dan maar eens op te gaan roepen tot het vertrek van de man die ooit de golden boy van het CDA is. Want gisteren stuurde Eurlings een brief waarin vooral werd uitgelegd dat het allemaal wel meeviel met die toetakeling van Eurlings’ toenmalige vriendin. Het was namelijk geen ‘zware’ mishandeling, maar gewoon wat tikjes uit woede. Kortom: niets aan de hand, gewoon slapen.

Een bizar schrijven? Ja. Maar niet minder bizar dat het Nederlandse IOC-lid een vrouwenmishandelaar is, iets waar we kennelijk al ruim anderhalf jaar officieel mee te maken hebben. Toch komen Tweede Kamerleden nú ineens om het aftreden van Eurlings vragen:

“Naar dat alles wordt ook door kamerleden met grote verbazing gekeken. Kamerleden zwengelen zelfs de discussie aan over de positie van Eurlings, de voormalig wonderboy die ooit als potentiële premier van ons land werd genoemd. ,,Een beetje mishandeling? Mag dat?’’, zegt Antje Diertens van regeringspartij D66. ,,Dat is niet de uitstraling die je in de sport wilt hebben. Als ik Eurlings was, zou ik de eer aan mezelf houden en opstappen.’’

Ook SP-Kamerlid Michiel van Nispen vindt de actie van Eurlings ‘teleurstellend’. Volgens de sportwoordvoerder is het ‘ongeloofwaardig een bestuurder op deze positie te hebben. Ik zal het niet betreuren als Eurlings opstapt.’ Groenlinks Kamerlid Lisa Westerveld laakt de boodschap van Eurlings advocaat dat er ‘een beetje is mishandeld.’ Westerveld : ,,Het is heel onhandig dat NOC*NSF iemand op die post heeft zitten. Het klimaat op sportclubs moet veilig zijn. Dit is geen goed voorbeeld.’’

Rijkelijk laat, jongens. Rijkelijk laat. Hebben jullie twee jaar lopen slapen, ofzo?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Ni28

  Nu pas beginnen Kamerleden te mopperen. En intussen blijft deze vrouwenknokker lid van de NOC. Wat representatief. Zo houden politici elkaar in het zadel. En zo word de politiek steeds meer ongeloofwaardiger.

 2. PMG

  En wat is dan nog het verschil tussen Camiel met de losse handjes en Mark met de losse waarheid?

 3. Ben Zine

  Wat me opvalt is dat er door Eurlings’ advocaat aan voorbij wordt gegaan waaruit de mishandeling van Rolink door Eurlings precies bestond, en daar gaat het nu net om. Ik weet niet of mensen het wel beseffen, maar om iemand een gebroken oogkas te bezorgen, moet je echt héél hard op iemands oog slaan. Om iemand een gebroken elleboog te bezorgen moet je een arm echt volledig en met volle kracht verdraaien. Om iemands oorlellen te scheuren moet je beide oorbellen er met een harde ruk uittrekken. Ik vind het ronduit schokkend, en dat meen ik echt, dat iemand die tot zulk grof geweld in staat is, geweld dat mogelijk blijvend letsel veroorzaakt, dat zo iemand zich op zo’n positie (NOC) zou mogen handhaven. Eurlings is in zekere zin een psychopaat. Niet alleen omdat hij kennelijk in staat is tot dergelijk fysiek geweld naar een vrouw toe, maar ook omdat hij de ernst van dat geweld bagatelliseert. Hij doet het bij monde van zijn advocaat af als zijnde “lichte” mishandeling. Maar dat is het dus zeker NIET. In plaats van oprecht spijt aan Rolink te betuigen en in therapie te gaan voor zijn onbeheerste woedeaanvallen en problematische gedrag doet hij net alsof het allemaal wel meevalt. Het is gewoon schandalig dat zo’n over het paard getilde narcistische proleet bij het NOC mag aanblijven, en dat zegt meer over het NOC dan over Eurlings. Misschien beseffen ze het niet ten volle, maar het NOC kan zichzelf hiermee op den duur ernstig beschadigen, want het ondergraaft hiermee haar integriteit en geloofwaardigheid.

  1. PMG

   Therapie? Zulke lui horen achter het hek! Niemand snapt ook hoe het tot een schikking kon komen! Heeft weer te maken met elkaar hand boven het hoofd houden!

   Rutte liegt en draait
   Eurlings mishandelt
   Pechtold licht belastingdienst op
   Teeven vergat een bonnetje
   …..

   Een eindeloze lijst!

 4. Parestado4

  Eve kijken in mijn afkortingen woordenboek!

 5. Florissa

  Bandidos worden verboden, als je zo kijkt wat Pechtold en Eurlings allemaal straffeloos mogen uitvreten ,zie je dat het vanaf boven al niet klopt, ze meten met twee maten .
  Witte boorden of leder jack ,Bandios trek een mooi pak aan,en ze leggen je geen cent meer in de weg .

 6. fanof43

  Mee eens, Ben Zine.

 7. Babaji538

  In de traditie van Oranje Nassau.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.