Leefbaar Rotterdam zet de aanval in op Aboutaleb: “Dit is de tweede uitglijder in een week tijd”

De partij die tegenwoordig een bondgenootschap heeft gesloten met het Forum voor Democratie roept burgemeester Aboutaleb op het matje vanwege diens recente uitspraken over het salafisme.

Leefbaar-raadslid Tanya Hoogwerf heeft het helemaal gehad met de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb. Daarom wil ze hem in januari op het matje roepen. Hij mag dan tekst en uitleg geven over zijn recente uitspraak dat “elke moslim een beetje salafist is.” Hij legde uit:

“Salafisten vind je ook onder christenen, als je het taalkundig benadert. Salaf is voorganger, en een salafist is iemand op zijn voorganger wil lijken. Bijvoorbeeld een moslim die graag op Mohammed wil lijken. In het christendom heb je ook mensen die graag op Christus willen lijken in hun doen en laten. Elke moslim is een beetje salafist.”

Let wel, het salafisme is een extremistische vorm van de islam die aangehangen wordt door de gekken van Al Qaeda en ISIS, om maar iets te noemen. Als we het over salafisten hebben bedoelen we dus een bijzonder extremistisch en gevaarlijk stel ‘gelovigen’ die a) de hele wereld willen veroveren en b) iedereen aan hun religieuze wetten willen onderwerpen. Dat Aboutaleb dat met de mantel der liefde probeerde te bedekken is ronduit schokkend.

Het is dan ook niet meer dan logisch dat Leefbaar Rotterdam hem aan de tand wil voelen. Maar dat gaat nog lang niet ver genoeg. Zoals Geert Wilders terecht liet weten moet deze uitspraak gewoon einde oefening zijn voor Aboutaleb.

De oproep van Leefbaar wordt, verrassend genoeg, gesteund door zowel de VVD als het CDA. De enige partij de er op tegen is? De PvdA natuurlijk. Want als één partij extremistische islamisten wil knuffelen zijn het de sociaaldemocraten. PvdA-fractievoorzitter Leo Bruijn vindt dat Aboutaleb een “helder beeld schetst” en beschuldigt zijn critici er vervolgens van dat ze helemaal niet goed naar hem luisteren en meteen doorslaan. Want ja, de meest extremistische versie van de fundamentalistische islam omhelzen is wat de PvdA betreft meer dan prima.

Zullen we maar met elkaar afspreken dat zowel Aboutaleb als de PvdA de Rotterdamse politiek maar moeten verlaten? Daar kan de stad alleen maar beter van worden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

122 reacties

 1. Ritter

  Uiteindelijk streeft iedere moslim naar een islamitische samenleving. Ook moslims zoals Aboutaleb.

  Het fundamentele verschil is dat sommige moslims deze islamitische samenleving snel en met geweld willen bereiken (zoals Jihadisten) en andere moslims het vreedzaam (via demografie) willen bereiken zoals Aboutaleb.

  Salafisten streven naar een pure islamistische samenleving zoals toen Mohammed nog leefde. Groepen als ISIS en Al Qaida zijn ook salafisten. Zo’n samenleving is niet compatibel met onze westerse normen/waarden/levenswijze.
  —————————

  Terecht waarschuwt AIVD voor toenemend salafisme
  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/opinie/2017/04/terecht-waarschuwt-aivd-voor-toenemend-salafisme-485070/

  1. Dubbele Komma

   Juist Ritter aboutaleb had daar nooit mogen komen met zijn dubbele paspoort.

   Hij moet gewoon aftreden. De islamitische aap kwam voor de zoveelste keer uit de mouw!

   Optiefen iedereen die 1400 jaar bloedvergieten met minimaal 270 miljoen doden tot gevolg probeert te nuanceren moet opzouten.

   Dit is het westen. Nog steeds.

   Nogal wiedes.

 2. Ritter

  “De enige partij de er op tegen is? De PvdA natuurlijk.”

  Niet verbazingwekkend. De PvdA (vooral op gemeentelijk niveau!) bestaat tegenwoordig veel uit personen zoals Kazu van DENK.

  Deze moslims zijn geen sociaal democraten maar zijn moslims in de eerste plaats.

  Ze gebruiken de PvdA (en andere linkse partijen) vaak om een ingang in de politiek te krijgen.

  Eenmaal machtig genoeg gaan ze hun eigen gang zoals we met de oprichting van DENK hebben gezien.

 3. Code134

  De genuanceerde woorden van Aboutaleb worden hier bewust verkeerd uitgelegd. Kennelijk ziet men in deze leugens electorale kansjes.

  1. Dubbele Komma

   jij kan een afgehakt hoofd nog nuanceren,mafklapper,spring onder de trein ofzo.

  2. sjun

   De gangbaar geworden taqiyya van Aboutaleb wordt op haar merites beoordeeld. Niemand zal ook vergeten dat het de PvdA was die deze man naar voren schoof uit nood aan een succesmarokkaan al zal dat laatste uiteraard glashard ontkend worden uit dezelfde electorale motieven.

   1. Code134

    Taqiyya is de in islamofobe kringen gangbaar geraakte uitdrukking waarmee aannemelijk gemaakt moet worden dat moslims in opdracht van Allah nimmer de waarheid spreken.
    Sjun is een zieke islamofoob en meent zonder onderbouwing Aboutaleb voor leugenaar te kunnen uitkafferen om de simpele reden dat hij een moslim is.

    Zo ziet racisme er uit: de haat jegens moslims doet elk moreel besef vervagen.

    1. sjun

     Aboutaleb diskwalificeerde zichzelf al meerdere malen. Nog zo’n beklijvende anekdote: https://www.youtube.com/watch?v=ELFDAfJ6PA0
     Laten we de praktijk van islam eens naast artikel 1 leggen meneer Aboutaleb. Fatsoenspopulisme heeft al wat langer een gezicht.

  3. mening66

   Er zijn enkele NLer mannen die de islam verdedigen die hopen dat de islam zal overheersen, waarvan aangenomen mag worden dat zij pedo zijn en vrouwen haten.
   En wat jij hoopt als dat gaat gebeuren, zal je eigen ondergang worden.
   Want ook jij zal niet gespaard worden, of denk jij van wel?
   Domoor

 4. Ni28

  Uitglijder van Aboutaleb? Hij sprak alleen de waarheid. Is dat ook niet goed? Hij zegt het eindelijk zelf en dan gaan diegenen die het ook denken hem corrigeren. Salafisme is niet alleen de IS maar eigenschap van de hele islam.

  1. Code134

   Het was geen uitglijder, hij koos zijn woorden bewust en zorgvuldig.

   1. Ego-non-solus

    Met deze woorden maak je het er voor Aboutaleb niet echt beter op.

    1. Code134

     Waarom niet?

     1. Ego-non-solus

      Moet ik echt uitleggen waarom water nat is? U weet wat ik bedoel of anders gaat geen enkele uitleg helpen.

     2. Code134

      Lukt niet?

     3. Ego-non-solus

      Nee, lukt niet. Want zinloos.

     4. Code134

      Ik begrijp het.

      Volgende keer beter.

  2. Rosasolis

   @Ni28 en Code134, Ja inderdaad Aboutaleb heeft niet gelogen. Maar wat hij heeft verteld over de Islam en zijn plannen, vindt ik niet Nederlands en niet representatief van dit heel oude niet-islamitische land. Ik zou niet weten waarom, volgens Aboutalib, er
   nieuwe islamitische wetten moeten komen in Nederland…”geleidelijk”…stap voor stap!
   Als al die moslims niet van ons manier van leven willen accepteren, dan moeten zij terug gaan naar hun moederland. Wat Aboutalib verteld is geen leugen, want wij weten al lang hoe het gaat met de eisen van de islam, en hun grootste partij de P.v.d.A. die hun zieltjes alleen willen winnen om voor de meeste stemmen te krijgen.

   1. Guus Geluk

    Bron?

    Bron?

    1. Rosasolis

     @Guus Geluk. Bron: 2 zeer informatieve artikelen in Trouw vorige week, die op 2 dagen achter elkaar werden gepubliceerd.

     1. Guus Geluk

      Link?

 5. Guus Geluk

  Ahmed Aboutaleb is een competent bestuurder en zijn woorden werden door Wilders verdraaid. Rotterdam mag blij zijn met zo’n deskundig burgemeester.

  1. Vit

   Mee eensch, hij is dan ook opgevoed in een christelijk gezin.

   1. Guus Geluk

    Hoe bedoel je?

    1. Vit

     Ik heb ergens gelezen dat hij ten tijde van dat hij op de LTS zat bij een christelijk gezin woonde, ik kan het nu even niet vinden sorry.

     1. Guus Geluk

      Ah, zo.

  1. Code134

   Dank, een heldere bijdrage van Aboutaleb, toen zag hij het al scherp!

 6. DolleDries

  Hij bedoelt je vindt salafisme overal kijk maar naar Guus Geluk(voor dit land eigenlijk Guus Pech) en Code134.Het zijn dolgedraaide religieuze die iedere religie hoe gevaarlijk ook om armen.

 7. Ritter

  Ahmed Aboutaleb, zoon van een imam, zou zijn dochter alleen willen zien trouwen met een praktiserende moslim, bekritiseerde Syrische christenen omdat zij kritiek durfden te uiten op de preken van imams.

  Aboutaleb (toen nog directeur van het multiculturele instituut Forum) in Paradiso, Amsterdam, zei over Hirsi Ali: “Eerst uit de groep stappen, roepen dat je ex-moslim bent, vervolgens stevig in het nest pissen en ook nog verwachten dat je als gesprekspartner volledig wordt geaccepteerd”. Luid gejuich volgde.

  Aboutaleb heeft in 2016 bij de dodenherdenking op 4 mei mogen spreken op uitnodiging van de voorzitter van het Comité, mevrouw Gerdi Verbeet (PvdA), en vergeleek daarbij de positie van moslims van nu met die van Joden voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  Zelfs plaatste hij hen die kritisch staan tegenover de toenemende islamisering van ons land op één lijn met de nazi´s.

  In 2004 was hij van mening dat het woordje “kankerjood” in gangbare straattaal van jonge Marokkanen prima kan.

  In april 2017 stond Aboutaleb een stille tocht voor Israël niet toe, maar gaf hij wel toestemming voor een conferentie van Hamas in Rotterdam

  1. Guus Geluk

   Bronnen?

   1. Code134

    Kun je lang op wachten, Guus.

  2. Code134

   Zou Ritter zijn dochter graag zien trouwen met een hardcore Communist dan wel Palestijn?

   1. Dubbele Komma

    nee natuurlijk niet omdat die al 1400 jaar liters bloed van hun handen hebben druipen en in 1400 jaar geen minuut vooruit zijn gegaan leugenaar.

    ritter spreekt trouwens de waarheid,is gewoon in het nieuws geweest,vieze gore leugenaar,bronnen aandragen bij een ziekelijke leugenaar als jou met al je nep accounts heeft geen zin. daar lieg je wel weer een punt aan,ook al zou aboutaleb je het persoonlijk nog eens vertellen.

    minderwaardige hond ben je,met al je nep accounts en al je allang bewezen leugens.

    je blijft maar doorgaan. ben jij vvder? want als je ademhaalt lieg je al,…

    nutteloos stuk liegend stront.

  3. Blue monday

   Dikke duim, zelf verzonnnen?

   1. Dubbele Komma

    zegt de grootse ongeinformeerde smerige leugenaar van dds,asjeblieft joh,wie wil je nou in de maling nemen zwakzinnige?

    je weet niet eens waar je het over hebt joh,minderwaardig stinkdeken

   2. Dubbele Komma

    bij jou met al je nep accounts is alles verzonnen ook al word je bedolven onder bewijs,een betaalde staatstrol ben je,je zit hier al heel de dag leugens en bedrog te verspreiden met al je nep accounts,je bent ziek kneus.

    1. Zout

     Zo is dat DK!

     islam is geen godsdienst, dat is wat islampleitbezorgers als Error c.s. er graag van willen maken zodat het allemaal wel meevalt en kapotgenuanceerd kan worden. Wie de actualiteit volgt en het serieus analyseert weet genoeg.

     Binnen islam is de religieuze component nooit los verkrijgbaar. Islam is inderdaad een totalitaire ideologie welke bestaat uit meerdere onderdelen die, altijd en overal, met elkaar zijn verbonden. Er is altijd sprake van een causaal verband. De componenten zijn absoluut niet los verkrijgbaar.

     De componenten zijn aantoonbaar:

     – Militair (jihad)
     – Economisch (islamitisch bankieren)
     – Juridisch (sharia)
     – Religieus (koran, imam, ramadan)
     – Maatschappelijk (uithuwelijken, eerwraak)

   3. Dubbele Komma

    trouwens,wat zijn ze vooruit gegaan dan blue mongol?

    wat word er geproduceert in het midden oosten? autos horloges sportschoenen merkkleding muziek films cabaret?

    noem eens iets mongooltje?

  4. Marija

   @Ritter, c.q. een voorloper van de 5e colonne ++++

 8. Ni28

  8@ GG, Wilders hoeft niets te verdraaien(hij is overigens niet links) want Aboutaleb geeft het zelf toe dat moslims salafisten zijn.

  1. Guus Geluk

   Nee, hij geeft aan dat moslims en christenen het Wezen waarin zij geloven zo nauwkeurig mogelijk willen navolgen.

   Het gaat weer over niets, maar voor de rechtspopulistische kerk een gelegenheid om Aboutaleb te framen als een vieze extrem*st.

   1. van Urk

    Salafisme is een stroming binnen de Islam. U weet tenslotte dan ook hoe deze nauwkeurigheid van geloven in de praktijk te werk gaat in een land als Saudi Arabie. Het gaat dus wel degelijk ergens over.

    1. Code134

     De Ku Klux Klan is een beweging binnen het christendom en Luther bepleitte een genocide op Joden.

     Zijn daarmee alle christenen racisten en moordlustige antisemieten?

     1. Zout

      @Error: Alle?

     2. Dubbele Komma

      nee,alle moslims wel,opgedragen uit hun boekje en als je dat niet geloofd ga je even langs de eerste beste moskee om uit te leggen dat ze eigenlijk joden heel lief vinden.

      domme leugenaar.

     3. Ritter

      Code134

      U praat zulke onzin.

      De Ku Klux Klan heeft niets met “christendom” te maken. Het is een politieke organisatie die na de burgeroorlog zich tegen het nationale gezag verzette.

      Salafisme daar en tegen is een religieuze islamitische stroming die weer terug wil naar de tijd van Mohammad en dus de pure islam nastreeft; inculsief Sharia recht zoals ISIS die heeft toegepast.

    2. Guus Geluk

     Aboutaleb benadert het puur taalkundig en geeft bovendien aan begrip te hebben voor de kritiek die er is op zijn godsdienst.

     1. Rosasolis

      @Guus Geluk. Sorry, ik kan niet met je eens zijn. Nadat ik 2 uitgebreide recente artikelen in Trouw heb gelezen, denk ik dat Aboutaleb wil proberen meer tijd en leden voor de P.v.d.A. te winnen. Hij heeft duidelijk verklaard dat er Islamietische Wetten MOETEN komen! Maar omdat Nederland “nog niet rijp hiervoor is”, moeten de nieuwe wetten ”GELEIDELIJK” ingevoerd worden. Zoals hoofdoeken voor moslim vrouwelijk politie agenten onder hun kappen, en dat de “Suikerfeest”na de Ramadan een verplichte Nationale Nederlandse feestdag wordt!
      En zo gaat het met het “Islamietische Take-over” zoals het al eeuwen gebeurde in zoveel landen! En zo gaat het met de P.v.d.A, die letterlijk ALLES willen doen om zieltjes te winnen!

     2. Tjeempie80

      “Hij heeft duidelijk verklaard dat er Islamietische Wetten MOETEN komen!”

      Een krasse mededeling, Rosasolis.

      Heb je een bron voor deze veronrustende bewering?

     3. Guus Geluk

      Bron?

   2. Dubbele Komma

    dat is aboutaleb ook de aanhanger van een ideologie die tot nou toe ruim 270 miljoen mensen heeft vermoord in 1400 jaar tijd.

    een weldenkend mens neemt hier afstand van,en gaat het niet voor deze moordenaars opnemen zoals jij met al je nep accounts,liegende smeerlap!

    1. Guus Geluk

     Ideologieën of godsdiensten vermoorden geen mensen. Mensen vermoorden elkaar.

     1. Dubbele Komma

      zo ken ik nog een paar dooddoeners mongooltje,…

      open je domme ogen.

   3. Dubbele Komma

    guus gelul,de islam met christendom vergelijken is zo ongeveer de achterlijkste fout die je kan maken,verdiep je er eerst eens in voordat je weer leugens verspreid.

    de bijbel is geschreven door een derde,dus er is discussie geweest en er is “verlichting”gekomen.

    de koran is het woord van god zelf,en iedereen die daar aan twijfelt,moet dood.

    domme kneus met al je gelieg en bedrieg,je weet half niet waar je het over hebt,handlanger van moordenaars,…. sterf!

    1. Guus Geluk

     Ik vergelijk nergens de islam met het christendom. Aboutaleb vergelijkt, kort gezegd, vrome moslims met vrome christenen.

     Heb je het artikel wel gelezen, Kromma?

    2. Tjeempie80

     Ik zie dat Kromme Lul weer lekker bezig is. De komma staat nog steeds verkeerd en hij gelooft dat de Koran het woord van God is.
     Verspreidt schrijf je natuurlijk met een dt. Weet je toch dommie.

     Hahaha.

     1. Rosasolis

      @Tjeempie 80. Ik wou je een antwoord geven op je eerder vraag aan mij. Maar omdat ik niet meer kan reageren op je eerder commentaren, probeer ik langs deze weg om je een antwoord te geven. Vorige week was er twee uitgebreide interviews met Aboutalib in Trouw. Hij is wel van plan,
      ( Als het zou hem lukken) om islamitische wetten in te voeren. Zoals hij
      vertelde, dit “moet Geleidelijk” gebeuren…stap voor stap. Probeer meer over te weten via de nieuws site van Trouw, van vorige week. Ik krijg het dagblad van Trouw, en na het lezen van die 2 zeer uitgebreide artikelen, ben ik behoorlijk bezorgd. Schrijf a.u.b. normale taal om je menig te geven.

     2. Code134

      Rosasoli, je beweringen missen naar mijn vaste overtuiging elke grond. Als je die grond wel denkt te kunnen bieden zou ik graag je bronnen willen zien.

     3. Tjeempie80

      Laat dan die tekst van Trouw even zien, Rasasolis. Volgens heeft Abou nooit zoiets beweerd. Lijkt me ook totaal onmogelijk.

     4. Code134

      Vergis je niet, Tjeempie, Rosalolie gelooft werkelijk dat Aboutaleb dit soort uitspraken deed. Daar heeft ze geen bron voor nodig, die stemmen klinken helder in haar hoofd.

     5. Guus Geluk

      Ik heb ge-googled en ik las in Trouw een pleidooi van Aboutaleb om geen hoefddoekjes toe te staan bij de politie.

      Dus: kun je een bron geven, Rosasolis?

   4. Dubbele Komma

    nee,hij heeft het over moslims die hetzelfde willen leven als hun pedofiele geitenneuker. die bloederige roverhoofdman die hele dorpen eigenhandig heeft onthoofd.

    je liegt weer.

    1. Code134

     Waar beweert hij dat, Komma?

   5. sjun

    Islam is islam. Ahmed Aboutaleb is net zo min extremist als Recep Tayyip Erdogan, Salman bin Abdoel Aziz al-Saoed of Osama bin Laden. Hij vertoont gangbaar gedrag als je let op wat hij loslaat en wat hij met het oog op islam verzwijgt of net even anders inkleedt. Let op het door Mohammed voorgeleefde leven en je hebt de moslimse ideaalmens te pakken naar wiens voorbeeld in elk geval elke soennitische moslim zich richt. En van Mohammed is met dank aan hadith en soenna al behoorlijk wat bekend geworden. Fraai is dat in het licht van de vigerende mensenrechten allemaal niet en dat zien we dan ook in de landen waarin islam de agenda bepaalt.

    De term islamofobie wordt gemunt om kritiek op het politiekreligieuze systeem van islam te kunnen juridiseren om het langs die weg boven elke kritiek gesteld te krijgen. In werkelijkheid gaat het zodra dit etiket weer eens ter mondsnoering, ridiculisering of afleiding van het ingebrachte issue gebruikt wordt om gezond afgrijzen van het vrijheidsbeperkende discriminerende misogyne wereldbeeld dat met islam wordt uitgedragen en opgedrongen in de publieke ruimten. Meer over de werking van het systeem van islam voor wie daarin geïnteresseerd is: http://uitingsvrij.net/viewtopic.php?f=49&t=575

 9. Zout

  Gevoelige vergelijking die deze Mohammedaan maakt:

  – Iemand die op Christus wil lijken is ongevaarlijk
  – Iemand die op Mohammed wil lijken is…

  1. Rosasolis

   @Zout. Er kan geen enkele vergelijking gemaakt worden tussen Jezus en Mohammed!
   Jezus heeft vrede aangekondigd. Hij aankondigde aan zijn volgers dat het nieuwe geloof
   heeft 3 basis overtuigingen: Geloof, Hoop, en Liefde. En dat Liefde het belangrijkste is.
   Dit vindt ik nog steeds een zeer krachtig boodschap.
   Wat een verschil met mohammed. Dit man was een schizofreniek, en bovendien was hij
   ongeschoold. Hij kreeg “visionen”. Hij predikt haat tegen de “infidelen”, en kondigde
   vreselijk martelingen aan. Een aantal van deze wrede uitspraken zijn in de koran opgeschreven door anderen. En de rest van dit zeer wrede, rommelige boek werd door de volgende eeuwen aangevuld door met wrede uitspraken.
   Ik denk dat jarengeleden de P.v.d.A. Aboutalib heeft gekozen als hun kandidaat voor burgemeester voor Rotterdam, om (moslim) zieltjes voor de P.v.d.A. te winnen. Dat deden ze enkele maanden ook in Nijmegen.

 10. Zout

  Een Marokkaanse Mohammedaan op de stoel van burgemeester in Rotterdam. Het christendom vergelijken met de islam. Ik ben er tegen.

 11. DolleDries

  In het kader van een intern onderzoek waaruit bleek dat 14 Palestijnse organisaties het geld gebruikten om terrorisme en de boycot tegen Israël te bevorderen, heeft het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken besloten de financiering van deze groepen stop te zetten.
  Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Denemarken heeft vrijdag aangekondigd dat het de financiële hulp aan verschillende Palestijnse NGO’s stopzet vanwege banden met terreurgroepen.

 12. DolleDries

  De Duitse PVDA (SP)zakt in elkaar als een kaartenhuis. AFD derde partij,

  http://www.journalistenwatch.com/2017/12/27/endlich-spd-rutscht-unter-20-prozent-marke/

 13. Heinz

  Met Wilders als Burgemeester ben je in de aap gelogeerd. Drama voor de stad Rotterdam.
  A nightmare on Coolsingel… Erasmus draait zich om in zijn graf.

  1. Ni28

   Een PVV-er kan toch nooit burgemeester worden in dit land?

   1. Feit

    Correct.

    Burgemeesters die inspiratie halen uit het salafisme hebben de voorkeur.

 14. Blue monday

  En nog geen maand geleden was Aboutaleb de linkse knuffelheld van guur rechts….

  Zie het punt ook niet….bij die rechtse jongens moet je voor elke scheet standaard al aftreden.

  Volstrekt ongeloofwaardig, tis de beste burgemeester van Nederland.

  Alsof je Messi dumpt nadat hij 2 keer een strafschop mist.

 15. poldi

  Aboutaleb als moslimsvanger van Hamelen voor de zieltogende Partij Van De Afbraak en nu DENK.
  Iedereen noemt hem een prima vent. En waarom? Omdat hij tegen aanslagen is? En tegen straatterreur? En “rot maar op” zegt. Voor een Nederlander is dit heel normaal. Maar omdat hij een moslim Marokkaan is, is het opeens heel bijzonder. Een politieke kinderhand is snel gevuld in Nederland. Laat hij maar eerst zijn marokkaanse paspoort inleveren en zijn dochters toestaan om met niet moslim mannen thuis te komen, met zijn praatjes en toneelspel.

 16. Rosasolis

  Aboutaleb wordt steeds gevaarlijker. Vorige week heeft hij verklaard dat Nederland is
  nog niet klaar voor Islamiet wetten te accepteren, maar dit moet GELEIDELIJK wel gebeuren. O.a. wil Aboutaleb dat moslim politie agenten wel hoofddoeken mogen dragen onder hun politie petten, en dat de “Suikerfeest” na de Ramadan een nationale
  feestdag wordt in Nederland…Die nieuwe “wetten” wil hij binnenkort aankondigen!
  Salafisten zijn zeer fanatieke, vaak gevaarlijke moslims. Dit zijn de mannen die de rellen veroorzaakte in Den Haag 3 jaar geleden. En die nu een islamietische boekenwinkel hebben in de Transwaal in Den Haag, waar een fanatieke imam haat predikt. Dit zijn de mannen die plannen hadden (en ook financiele steun) om Europa’s
  grootste moskee in Leiden te gaan bouwen, compleet met scholen en een muur om de
  moslims te scheiden van de “infidelen” in de buurt! Gelukkig ging dit niet door.

  1. Ni28

   Dat klopt met wat hij zegt: Iedere moslim is een beetje salafist en de tijd zal het uitmaken wat voor salafist het is. Het is bijna een onbedoelde waarschuwing.

  2. Dubbele Komma

   @Rosasolis

   maar dat gaat wel gebeuren hoor,we hebben hier gewetenloze landverraders die al levens op het spel zetten van hun mede europeanen.

   die staan hiervoor open. en gaan zorgen dat het gaat gebeuren.

   je eigen soort erg he? geven zo onze vrijheid op. al die jongens op ohama beach hebben hun leven voor niks verloren. en een mongool als code zyklon B ligt daar geen minuut van wakker. die heult gewoon door met de vijand.

   het geeft niks dat hij van zijn eigen vrijheid afwil maar deze complete debielen trekken de hele westerse wereld er in mee.

 17. Kodi

  ‘Elke Iraakse christen waarschuwde ons: de islam kent geen genade’
  EO-manager Tineke van der Velde bezocht Noord-Irak

  3 februari 2017 in Nieuws

  Vorige week reisde EO-manager Tineke van der Velde-Zijlstra met Open Doors naar Noord-Irak. Daar bezocht ze vluchtelingenkampen, kinderdagverblijven en traumacentra. Ze sprak allerlei christenen, onder wie voorgangers en hulpverleners. “Iedere christen, zonder uitzondering, zegt: ‘Wees niet naïef. In elke moslim zit de mentaliteit van Islamitische Staat.’”

  Tineke, oud-bestuurslid van Open Doors, was in totaal zes dagen in het noorden van Irak. “Vanuit Erbil zijn we doorgereisd naar Duhok,” vertelt ze. ”Van daaruit gingen we verder naar het stadje al-Qosh, om uiteindelijk weer terug te keren in Erbil. Ik kwam terug met heel veel indrukken.”

  ‘Ze zijn gelovig – maar waar is hun hoop?’

  Wat vond je het meest indrukwekkend?
  “Dat deze christenen in feite geen enkele hoop meer hebben. Wij spreken vaak over geloof, hoop en liefde, en we benadrukken dat we een God van hoop hebben. Nou, ik zag echt wel dat ze in Irak gelovig zijn. Maar waar is hun hoop? Iemand daar zei letterlijk: ‘Als we ons geloof niet hadden, waren we helemáál verloren geweest.’ Dus het geloof is absoluut hun houvast. Maar vraag je vervolgens hoe ze de toekomst zien… We ontmoetten bijvoorbeeld een vader, zijn drie kinderen – 16, 12 en 8 – zaten erbij. ‘De toekomst has failed,’ verzuchtte hij. Ik dacht: ‘Hoe bedoel je, mislukt? Kijk naar je kinderen!’ Dat contrast tussen enerzijds geloof en houvast, en anderzijds hopeloosheid als het gaat om hun toekomst en hun leven, vond ik het meest indrukwekkend.”

  De toekomst is voor hen een zwarte muur?
  “Ja. Ze bevinden zich in een soort niemandsland: ze kunnen niet terug, en ook niet vooruit. Ze zitten – muurvast – gevangen in dit nu.”

  Lees ook: Predikanten vrezen islam

  Vooral verlegenheid
  “Vraag je de christenen in Irak waar je voor kunt bidden, dan zeggen ze al snel: vrede, stabiliteit,” vertelt Tineke. ”Kortom: ze hebben geen grote wensen, maar willen hun normale leven weer oppakken. Bedenk daarbij wel dat Irak een rijk en hoogontwikkeld land is. Je ontmoet mensen van wie je denkt: die leidden tot drie jaar geleden hetzelfde leven als ik, bij wijze van spreken. Best confronterend. En weet je wat verwarrend is? Ik was zes dagen in Irak, en sprak daar allerlei christenen. Iedereen, niemand uitgezonderd, zegt: ‘In iedere moslim zit de kern, de mentaliteit, het zaad van Islamitische Staat.’ En dat beweren ze niet vanuit een bepaalde felheid, of strijdbaarheid.”

  ‘De islam kent geen genade’

  Ze zeggen het als een feitelijke constatering?
  “Precies. En wij merkten in onze Nederlandse groep een soort ongemak. Want wij zijn gewend aan noties als naastenliefde, ruimte geven aan andersdenkenden. Maar zij zeggen: ‘Kijk naar ons, léér van onze geschiedenis en van onze situatie. Onze geschiedenis leert dat er in de islam geen ruimte is voor andersdenkenden.’ Een Nederlandse vrouw, die al jarenlang in Irak werkt, zei: ‘De islam kent geen genade.’ En je voelt dat dit waar is voor deze christenen. En dan kom je terug in Nederland, en dan lees je over de ‘muslim ban’ in de Verenigde Staten en hoe wij daar tegen te loop gaan. Dan voel ik vooral verlegenheid bij mezelf: ik weet niet goed wat ik hiervan moet vinden.”

  Het kwaad tegenover je

  Naar aanleiding van het (tijdelijke) inreisverbod dat Donald Trump aan burgers van zeven islamitische landen heeft opgelegd, stuurde paus Franciscus deze tweet de wereld in: ‘Je kunt geen vluchtelingen weigeren en jezelf christen noemen.’ “En dat is óók waar,” reageert Tineke. “Maar als het kwaad tegenover je staat, erop gericht om jou te vernietigen – dat maken de christenen mee in Irak –, maakt dat wel een heel groot verschil.” Peinzend: “Ik dacht later wel: veel van de moslims die wij om ons heen zien, zijn in de ogen van de moslims in Irak en andere islamitische landen waarschijnlijk helemaal geen echte moslims, maar te ‘licht’.”

  Kijk je nu ook anders naar moslims in Nederland?
  “Tien jaar geleden was ik in Nigeria; die reis vond ik nog veel confronterender. Want toen zag ik echt de kwaadwillendheid van de moslims daar. Toen ik terugkwam in Nederland, was ik bijna bang voor de moslims hier. Nu ik terug ben uit Irak, heb ik dat niet. Waar ik wel benieuwd naar ben, is hoe de Nederlandse moslims precies het totalitaire van hun geloof een plek geven.”

  Tekst: Gert-Jan Schaap
  Beeld: Open Doors

  https://visie.eo.nl/2017/02/elke-iraakse-christen-waarschuwde-ons-de-islam-kent-geen-genade/

  1. Dubbele Komma

   mongooltje dhimmie dopper met al zijn nep accounts gaat dalijk gillen dat deze mensen liegen en er geen verstand van hebben.

  2. Marija

   @Kodi (80) Dank voor deze verhelderende inzichten.

 18. Eminem2

  Wat Aboutaleb hier probeert, is een variant op de oude linkse verdediging van de islam, namelijk “ieder geloof heeft zijn extremisten”. Hooguit lijkt hij het op te willen rekken naar “in iedere gelovige zit een beetje een extremist”. Tsja, of dit iemand van mening zal doen veranderen in het “islamdebat”?

 19. Parestado4

  Goede reactie Kodi!

 20. david1veenstra

  Aboutaleb heeft zoals veel ouderen (ik hoor daar ook bij) last van nostalgische gevoelens en zaken die hij niet heeft bereikt.
  We hebben hetzelfde gedrag gezien bij figuren als Van Agt en Lubbers.
  Een wereldbeeld schetsen zoals zij het graag willen hebben maar de tijd gaat door en erger nog, de tijden veranderen. Het heilig ideaal wordt vertrapt in de modder.
  Het beste is dat dit soort mensen de mond houdt.

 21. Ni28

  14@ Rosasolis, A. heeft niet gelogen in tegendeel gaf hij aan wat islam inhoudt namelijk de overheersing van de wereld. Niet met zo veel worden natuurlijk maar duidelijk dat het een wens is van elke moslim. En met de hulp van de EU komt die Europese kalifaat heus wel. Kijk wat al een kleine minderheid niet kan veroorzaken laat staan een grote minderheid of zelfs meerderheid. Aboutaleb is geen haar beter dan een gemiddelde moslim. Hij geeft in wezen toe wat DENK zegt: Geen integratie maar acceptatie. Duidelijker kan het niet.

  1. Rosasolis

   @Ni28. Ja inderdaad heeft Aboutalib niet gelogen. En ik heb niet gezegd dat hij dat heeft gedaan. Wat ik nogal griezelijk vind, is dat hij verteld de islamitische wetten moeten doorgaan, maar “geleidelijk”.

 22. Ni28

  Aboutaleb is geen extremist, GG. Maar hij geeft aan dat elke moslim salafisme in zich heeft. Het is aan de persoon zelf hoe deze het gaat uiten. Niet allemaal zijn ze gewelddadig maar mocht hun wens toch “ingewilligd” worden dan zullen zij pas voor openlijk uitkomen. Aboutaleb zegt het goed en zoals het is.

  1. Guus Geluk

   Ni28, hij benadert het woord salafisme puur taalkundig. Hij geeft aan dat elke moslim op zijn/haar eigen manier, het voorbeeld van de profeet wil navolgen. Niet iedere moslim kan salafist zijn, omdat er ook een heel groot aantal liberale moslims is.

   Hij trekt hierbij de vergelijking tussen christenen, die, ook ieder op zijn/haar eigen manier, Christus wil navolgen.

 23. fusilier

  De islam is geen GODSDIENST maar een angst ideologie, en bestaat alleen maar uit haat tegen mensen die anders denken. Aboutaleb is een moslim , een antichrist en probeert via slinkse omwegen en dubbelhartig te zijn, zijn doel te bereiken.

  1. Code134

   En een boom is geen omelet en een auto geen zaklantaarn.

   Ik meld het maar even.

  2. Ali Yas

   Uiteraard is de islam wél een godsdienst, of tenminste óók een godsdienst. Want zonder goddelijke goedkeuring zou het gedrag van de proleet Mohammed nooit de statuur hebben gekregen die het onder moslims heden ten dage nog heeft. Anders gezegd: zonder Allah geen Mohammed. Of het gedrag van Mohammed wérkelijk door Allah is goedgekeurd kunnen moslims trouwens niet weten, want mohammedanen mogen niet bij de buren kijken. Deden ze dat wel, dan konden ze zien dat Mohammed alles deed wat God verboden heeft. Aboutaleb vindt het daarom ook niet zo’n goed idee dat zijn dochters er met christelijke jongens vandoor gaan.

   1. Code134

    Ja, dat formuleert heer Yas heel goed: de islam is een godsdienst of tenminste óók een godsdienst, zoals het Jodendom en het christendom godsdiensten en tenminste óók godsdiensten zijn.

    Prettig dat het wonderlijke misverstand dat we de islam als een politieke ideologie zouden moeten beschouwen uit de wereld is.

    1. Anton Adriaan

     Ik ben echter bang dat niet iedereen het met deze stelling eens is.

     1. Code134

      Dat klopt, in islamofobe kringen wordt, op advies van Geert Wilders, algemeen aangenomen dat de islam een politieke ideologie is.

      Slaat nergens op, maar als mensen het geloven gaan ze zich er naar gedragen.

     2. Zout

      Angst, argwaan en wantrouwen tegen islam is volkomen terecht. Derhalve is islamofobie een hele gezonde aandoening. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hier last van krijgen.

     3. Code134

      De nazi’s vonden angst, argwaan en wantrouwen jegens de Joden ook zeer terecht en hoopten dat veel mensen daar last van zouden krijgen. Dat lukte en de narigheid was niet te overzien.

     4. sjun

      Islam is vooral een Januskop. Het presenteert zich als religie als haar dat zo uitkomt maar is in de wortel een politiek systeem dat nog tot achter de voordeur reikt en waarvan waarvan nogal wat teksten specifiek over ongelovigen en de omgang daarmee handelen. Daarnaast zijn er dan nog de nodige voorschriften voor juridische omgang. Uitgerekend deze zaken maken zo’n levensovertuiging politiek in weerwil van wat onze foutcode inzet om daarvan af te leiden…

      Gewoon eens een inkijkje opdat niemand kan blijven beweren “van niets geweten” te hebben: http://ieslaam.blogspot.nl/2009/08/omgang-met-ongelovigen.html

     5. Zout

      @Error: “De nazi’s vonden angst, argwaan en wantrouwen jegens de Joden ook zeer terecht en hoopten dat veel mensen daar last van zouden krijgen. Dat lukte en de narigheid was niet te overzien.”

      Ben jij nou zo opzettelijk dom of wil je het niet weten?

      Ken je het verschil tussen een jood en de islam? Ben jij soms een jodenhater, een taalneuqende antisemiet?

      Mijn vraag is retorisch voor mensen bij hun volle verstand. De islam moet jou ziende blind hebben gemaakt.

      Een jood is een mens en de islam is een totalitaire ideologie. Tegen een totalitaire ideologie moet je keihard optreden wanneer de vrijheid je lief is. Dat doe je niet tegen joden, taalneuqertje.

      Angst, argwaan en wantrouwen tegen islam is daarom volkomen terecht. Derhalve is islamofobie een hele gezonde aandoening. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen hier last van krijgen.

     6. Guus Geluk

      Tegen een geloof kun je enkel keihard optreden als je de gelovigen pakt.

      Zo moeilijk is dat niet.

     7. Zout

      @Guus: Islam is geen geloof, islam is een totalitaire ideologie.
      Bovendien is de islam geen rechtspersoon, zoals een jood dat wel is.

     8. Guus Geluk

      Zie Code op #92.

      De islam kun je alleen “aanpakken” als je de moslims aanpakt. Men draait er omheen, maar in de kern moet je de moslims raken als je de islam wilt raken. Als je het christendom wilt verbieden, moet je de christenen gaan vervolgen. Als je het Boeddhisme aan banden wilt leggen, moet je de Boeddhisten vervolgen.

      Dat is wat je zegt.

     9. Zout

      @Guus: Je doet hetzelfde als Anton & Code. Je gooit geloof en ideologie door elkaar. Islampleitbezorgers hebben daar vaak last van, dat onderscheid hen ook van islamofoben.

      Islam is een totalitaire ideologie, christendom en boeddhisme zijn dat niet. Gelovigen dient men alleen te vervolgen wanneer zij strafbare feiten plegen, gelovigen vervolgt men niet omdat ze alleen maar gelovig zijn. Islam is nooit vrijblijvend en altijd progressief. Dat is inherent aan de intrinsieke boodschap. Islam is bovendien een veroveringsideologie die nooit onder stoelen of banken heeft gestoken dat ze de wereld onder haar heerschappij willen brengen.

      Zulks is onverenigbaar met mijn westerse afkomst en daartegen zal altijd opgetreden moeten worden. Islam is namelijk geen vrijblijvend ongevaarlijk spelletje, ze omvat álle gebieden van het menselijk leven en penetreert ieder facet.

     10. Zout

      Nogmaals: Islam is geen mens, islam is een totalitaire veroveringsideologie.

      Men make dus onderscheid tussen de islam en de moslim. Als ik het heb over de islam dan heb ik het niet over de moslim. Als ik het heb over de moslim (Aboutaleb) dan heb ik het over een mens.

      Ik bestrijd de islam en ben overtuigd islamofoob. Ik bestrijd de moslim niet, dat is een mens en die bestrijd ik niet. Ik bestrijd de islam en maak dus onderscheid tussen ideologie en de mens. De mens bestrijd ik niet, de ideologie wel. En dan graag op feiten en argumenten.

     11. Guus Geluk

      Zout, je wilt keihard optreden tegen een geloof, maar lijkt te vergeten dat een geloof ook gelovigen kent. De islam en de moslim zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, zoals het christendom onlosmakelijk is verbonden aan een christen en het Boeddhisme is verbonden aan de Boeddhisten.

      Om de islam aan te pakken, zul je dus tegen haar volgers moeten optreden. Een soort gedachtenpolitie, zullen we maar zeggen.

    2. Dubbele Komma

     de islam is GEEN godsdienst maar een ideologie. dat zei ik ook al in het vorige onderwerp waar je met de staart tussen je benen oprotte.

     vieze gore leugenaar.

     weet je het verschil wel?

     ook al leggen 1000 mensen je het verschil uit,dan nog blijf je maar doorliegen en drammen.

     niks religie.

     stop je leugens.

    3. Zout

     @Guus: Je bent en blijft een hardnekkige islampleitbezorger.

     Islam is geen geloof het is een totalitaire ideologie. Deze ideologie is een gevaar en een bedreiging voor onze westerse beschaving en dient aangepakt te worden. Van de mensen, moslims, blijf je af. Is dat zo moeilijk?

     1. Guus Geluk

      Welke aanpak had je dan in gedachten, Zout?

     2. Zout

      @Guus:

      Dit lijkt mij een alleraardigst begin:

      – 1 Sluit alle moskeeën die door buitenlandse geldstromen in stand worden gehouden en verbied de bouw van nieuwe moskeeën op die basis.
      – 2 Stel een moskeequotum in.
      – 3 Sluit alle moskeeën waarin niet in het Nederlands gepredikt wordt.
      – 4 Verbied de boerka overal.
      – 5 Verbied het dragen van hoofddoekjes en fundamentalistische baarden door vertegenwoordigers in overheidsinstellingen en winkels.
      – 6 Verbied het oproepen tot haat in moskeeën, op straffe van sluiting. – Dat wil dus ook zeggen de voorlezing van de haatpassages in de moskee.
      – 7 Verbied de rituele slacht.
      – 8 Verbied scheiding mannen en vrouwen, bijvoorbeeld in openbare zwembaden.
      – 9 Hef de optie tot dubbele nationaliteit op.
      – 10 Stel bouwvoorschriften in voor moskeeën. Geen minaretten. Maximum hoogte.

     3. Guus Geluk

      4 gebeurt al, 5 heeft geen zin, 6 is niet te controleren; 7 betekent dat de rituele slacht ook voor andere geloofsgroepen moet worden verboden, in 8 en 1 zie ik wel iets, 9 gebeurt, dankzij het huidige kabinet, bij de nieuwe generatie migranten, 10 en 2 is niet mogelijk zonder de vrijheid van godsdiensr te overtreden.

     4. Zout

      @Guus: Je kunt wel schrijven dat het geen zin heeft en dat het al gebeurt. Maar de islam is dermate ernstig in haar bedreiging dat men daarmee nooit genoegen moet nemen. Waar een wil is, is een weg.

      Nogmaals, islam is geen religie dus is er ook geen sprake van de schending van vrijheid van godsdienst.

   2. Zout

    islam is om de dooie dood geen godsdienst, dat is wat islampleitbezorgers er graag van willen maken zodat het allemaal wel meevalt.

    Men doet de islam grof tekort door het voor te stellen als religie of godsdienst.

    Binnen islam is religie niet los verkrijgbaar. Islam is een totalitaire ideologie welke bestaat uit meerdere zuilen die, altijd en overal, met elkaar zijn verbonden. Er is altijd sprake van een causaal verband. de componenten zijn absoluut niet los verkrijgbaar.

    De componenten zijn:

    – Militair (jihad)
    – Economisch (islamitisch bankieren)
    – Juridisch (sharia)
    – Religieus (koran, imam, ramadan)
    – Maatschappelijk (uithuwelijken, eerwraak)

    1. Anton Adriaan

     Zoutje, alsjeblieft. Ik snap je hoor, dat je de islam ziet als ideologie. Het fanatisme waarmee zij god ophemelen doet inderdaad denken aan een ideologie. Echter komt deze religie uit de zelfde hoop stront genaamd het Abrahamisme.
     Vergeet niet dat de gristenen tot een 200(als het al niet minder lang geleden is)jaar terug geen haar beter waren.

     1. Zout

      @Adolf Adriaan:

      Je doet exact hetzelfde als je maatje taalneuqertje Error.
      Ik heb binnen de discussie over de actuele islam geen enkele boodschap aan het christendom. Kennelijk leeft er bij jullie soort islampleitbezorgers een historische drangdwang naar deze ongepaste vergelijking. Je bent dan ook volledig buiten de discussie en ik weet bijna zeker dat je dat expres doet.

    2. Code134

     Zout spreekt over de vijf zuilen van de islam.
     De sukkel weet niet waarover hij praat.

     Laten we de arme ziel maar even bijpraten. Die vijf zuilen zijn:

     De geloofsbelijdenis (sjahada)
     De rituele gebeden (salat of salah)
     Het geven van aalmoezen (zakat of zakah)
     Het vasten tijdens ramadan (saum/sawm of siyam)
     De pelgrimstocht naar Mekka (hadj, hajj of haj)

     Dat lijkt alweer een stuk minder op de politieke ideologie die deze onnozele ervan maakte.

     1. Vit

      Interpretatie is voor jou niet weggelegd dus.

     2. sjun

      Aangezien deze vijf zuilen niet in de koran zijn terug te vinden maar je daarvoor in de hadith rondom en de soenna van Mohammed moet zijn begint het hele verhaal verdacht veel op een persoonlijkheidscultus rondom een onaanraakbare verklaarde aanvoerder Mohammed te lijken. Precies zo’n politiekreligieus systeem zagen wij ook al eens in de Europese geschiedenis bij onze Oosterburen opduiken. Inmiddels staat dat politiekreligieuze systeem dat zich eveneens op de straathoeken mani(e)festeerde al op de mestvaalt van de geschiedenis.

     3. Zout

      @Error taalneuqertje:

      De praktische zichtbare praktijk:

      – Militair (jihad)
      – Economisch (islamitisch bankieren)
      – Juridisch (sharia)
      – Religieus (koran, imam, ramadan)
      – Maatschappelijk (uithuwelijken, eerwraak)

      De componenten zijn binnen de totalitaire islam niet los verkrijgbaar.

     4. Zout

      @Error taalneuqertje:

      En… je moet mij natuurlijk wel juist citeren. Ik spreek niet over vijf zuilen ik spreek over meerdere zuilen. Daarnaast spreek ik over componenten. Deze componenten zijn te herleiden tot de dagelijkse praktijk in landen waar islam de overhand heeft.

      Islampleitbezorgers hebben een aantal blinde vlekken, ze zijn duidelijk zichtbaar alleen zie jij ze niet.

 24. Zout

  We kunnen de islam alleen vertragen en beletten als we de naam van het beestje noemen: “Een totalitaire, fascistische en levensgevaarlijke ideologie vermomd als nep godsdienst.”

  We lieten de ideeën van nazi’s toch ook niet onbestraft nadat we ons lesje hadden geleerd?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.