Leon de Winter: Arabieren hebben de problemen met Jeruzalem helemaal aan zichzelf te danken

Zij wilden oorlog. Tja, als je die verliest zul je dus ook niet krijgen wat je wilt.

In een prima column voor De Telegraaf legt Leon de Winter uit dat de Arabische wereld de ‘problemen’ met Jeruzalem helemaal aan zichzelf te danken heeft. Om dat te bewijzen gaat hij enkele decennia terug in de tijd:

 In het oorspronkelijke verdelingsplan – op 29 november 1947 aangenomen als resolutie 181 door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties – zou het Britse mandaatgebied Palestina worden opgedeeld in een Joods en een Arabisch deel, en zou Jeruzalem onder internationaal bestuur geplaatst worden.

De Joodse leiders gingen akkoord. Maar alle Arabische leiders weigerden resolutie 181 te aanvaarden en beloofden een vernietigingsoorlog als de Joden een eigen land zouden uitroepen.

Als de Arabieren de deal hadden aanvaard was Jeruzalem nu dus bestuurd door een internationaal bestuur én hadden zowel de joden als de Arabieren grondgebied waar ze prima op konden leven. Maar nee, de Arabieren gingen voor alles en niets en vielen in mei 1948 de nieuwe joodse natiestaat genaamd Israël aan.

Helaas voor de Arabieren bleef Israël overeind. Wel veroverden de Arabieren Jeruzalem. Joodse inwoners van de stad werden weggezuiverd.

Natuurlijk was door die actie het internationale bestuur over Jeruzalem niet langer mogelijk. Jordanië “annexeerde het verwaarloosde oosten plus de Oude Stad en verbood de joden toegang.”

In 1967 probeerden de Arabieren het nóg een keer om de joden de zee in te drijven, maar ook die poging mislukte. Sterker nog, Israël zegevierde niet alleen, maar slaagde erin om haar grondgebied te vergroten, onder meer door Jeruzalem over te nemen. Dat was dus het gevolg van de agressie van de Arabieren.

Sindsdien doen de Arabieren er alles aan om Jeruzalem terug te eisen. Israël wordt ‘kolonialisme’ en ‘imperialisme’ verweten. Maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. Het was Israël dat akkoord was met een deal om Jeruzalem met de hele wereld te delen. Het waren de Arabieren die dat niet wilden, vervolgens niet eenmaal maar tweemaal ten strijde trokken, die de stad zuiverden van joden toen ze het er voor het zeggen hadden, maar die uiteindelijk alsnog verloren.

De conclusie is dan ook dat de Arabieren wel op kunnen houden met hun gejammer en gezever over Jeruzalem. Zij gingen voor alles of niets. Welnu, het werd niets. Deal with it.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. ayreonaut

  Deze is ook wel leuk iets over Obama en Jeruzalem.

  https://www.youtube.com/watch?v=VeY09WY22Xs

 2. CJD

  Een buitengewoon amateuristische column

  1. Vit

   Wat klopt er zoal niet aan, de schrijfwijze?

   1. trampoline

    Je kent CJD zo langzamerhand toch?
    Alles wat niet in zijn kraam te pas komt deugt niet.

    Grappig, zo denk ik ook over CJD. Er is heel wat mis met de GGZ sinds Rutte II en Rutte III.

  2. George van de linden

   CJD

   Ik zit met spanning te wachten op jou perfecte column.
   Ik ben benieuwd wat daar voor nieuwe punten in te ontdekken zijn.
   Of is het de schrijfwijze zoals Vit vroeg?

   1. CJD

    Nee het heeft niets met schrijfwijze te maken maar met inhoud. Israel had in de eerste plaats niet het recht om een deel van het middenoosten op te eisen.

    Het hele gebied hoort bij de Palestijnen

    1. Vit

     Arabieren moeten eens gaan beseffen dat zij door inteelt niet het snuggerste volk zijn, Israël aanvallen uit diepe haat is een deathwish waar ze in de zesdaagse oorlog achter zijn gekomen.

    2. van Urk

     Verklaar dan ook precies nader waarom het gebied dan alleen bij de Palestijnen hoort beste CJD. Terwijl iedere Pro-Israel reaguurder aan kan tonen dat de Joodse oorsprong namelijk in dat gebiedt ligt en dat er toen voor 1947 ook al daar Joden woonden, begint u weer met dat ingepeperde Linkse tunnelvisiepraat dat dit gebied alleen aan de Palestijnen toebehoort. Welke Palestijnen? Die Arabische migranten die vroeger vanuit andere landen in die grensstreek gingen wonen?

    3. Dubbele Komma

     Komtie weer met zijn domme onzin.

     Kan je je domme bewering ook onderbouwen een keertje?

    4. Floris

     “…niet het recht…” * “…amateuristische column…”

     Het Midden-Oosten behoorde eeuwenlang tot het Ottomaanse Rijk. Na de val van dat Rijk kregen Engeland en Frankrijk van de Volkenbond het mandaat om daar nieuwe staten te stichten. Het mandaatgebied Palestina bestond uit het huidige Jordanië en het huidige Israël alsmede de betwiste gebieden ten westen van de Jordaan (Judea en Samaria).

     Jordanië ontstond al snel, maar ten westen van de Jordaan kregen de Engelsen het niet voor elkaar. De Joden en de Arabieren, die zich later Palestijnen zijn gaan noemen, werden het niet eens (understatement).

     Engeland gaf daarom het mandaat terug aan wat inmiddels de VN was geworden en die kwam met het verdelingsplan. Op dit punt begint de column van De Winter die historisch volledig correct is.

    5. Floris

     En welke staat was de eerste die Israël officiëel erkende?

     De USSR.

    6. Zout

     “Het hele gebied hoort bij de Palestijnen”

     Want?

 3. Klukkluk

  En zo is. Israel veroverde Oost Jeruzalem op agressor het Jordaanse leger, niet op Palestijnen. Jordanie had tijdens haar bezitting van 1948 tot 1967 wel alle synagogen opgeblazen of vernield en de Joden verdreven. Dat is niet heel erg ‘verbindend en inclusief’, naar de maatstaven van linkse gekkies nu.

 4. corfo

  t Is natuurlijk ook best wel moeilijk voor die analfabeten in Palestina om te moeten zien hoe welvarend Israël is geworden, door hard te werken is dat bereikt. Omdat de Arabieren niet hard willen werken en alles “in handen leggen
  van Allah” komt er van hun land niks terecht. Tijdens hun leven dromen de Arabieren al van het hiernamaals met héél veel maagden; als je alleen maar daarin gelooft blijft er weinig tijd over om je land op te bouwen. Kijk naar de “vluchtelingen” in ons landje : ze denken er niet aan om terug te keren naar hun eigen land om het weer op te bouwen, ben je gék zeg…………dan moet je werken ! (enkelen, 10 à 20 stuks, daargelaten). De Winter heeft volkomen gelijk.

  1. Vit

   Als je ook de satelliet foto van dat gebied bekijkt springt Israël daaruit, blijkt wel dat het niet voldoende is om een stok in de grond te steken en dan Allah te aanbidden.

 5. van Urk

  Dat is nou typisch het karakter van de Arabier. Eigen schuld door een ander gemaakt.

 6. Ritter

  Video over de geschiedenis van Jeruzalem.

  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 7. Ritter

  Niet president Donald Trump verhindert vrede, maar de Arabieren

  “Wie nu denkt dat Trump van dit alles de schuld zou zijn, zou eraan herinnerd moeten worden: Palestijnen hebben geen Amerikaanse president nodig als voorwendsel om Joden te vermoorden. Sinds drie jaar maakt Israël een mini-intifada mee, waarin jonge Palestijnen worden opgehitst om met messen of auto´s Israëlische burgers te doden. Deze beruchte uitbraken van de “Arabische straat” worden altijd van belanghebbende zijde aangewakkerd en vaak van bovenaf georkestreerd.”

  https://brabosh.com/2017/12/13/pqpct-fxh/

  1. Steve Van der Vekens

   De linkse media doen alsof Trump een witte gorilla in een porseleinwinkel is.

 8. corfo

  Je zou toch mogen verwachten dat de vele Arabieren-vriendjes in dit landje, zo snel als ze kunnen naar Palestina zouden vertrekken teneinde te helpen in de Intifada tegen Israël, of om Palestina te helpen opbouwen. Maar niets van dat alles. Zelfs fossiel van Agt blijft zijn gif spuien vanachter zijn geraniums, op veilige afstand van z’n vriendjes. (van je vrienden moet je ’t maar hebben, zullen de Arabieren denken)
  Ook de hartsvriendin van Van Agt, Gretta Duissenberg is geheel buiten beeld als ’t op “daden” aankomt.

  1. van Urk

   Net als oud SP voorzitter Marijnissen die de aanslagen in Parijs linkt met het Israel-Palestina conflict. Volgens Marijnissen: “Het Palestijnse-Israelische conflict is een metafoor voor de achterstelling van de Arabische wereld en de moslimgemeenschap”. Met deze uitleg heeft Marijnissen in een klap ruim 1300 jaar internationaal moslimterreur witgewassen door het mede in de schoenen te schuiven van de moderne Joodse staat. Het zijn de eeuwenoude bloedsprookjes waar dit soort fguren zich schuldig aan maken.

   1. corfo

    @ van Urk.
    Marijnissen wist niet waarover hij sprak, op dat moment. En korte tijd later verdween hij van het “politieke” toneel, totaal uitgeput en wartaal uitkramend.
    Hetzelfde verwacht ik nu ook van z’n dochter : totale onzin blèren.

 9. Seneca

  @CJD
  bent u nog steeds van mening dat u door ‘anti-zionisme’ gevoelens uw anti-Joodse sentimenten kunt verbergen? dan bent u wel erg dom om niet te zeggen: stom. wees een vent en zeg dat je die Joden niet kan luchten of zien, dan heb je een statement gemaakt maar niet met die flauwe opmerkingen komen.

  1. Dubbele Komma

   Ik snap überhaupt niet dat een westerling anti-israel en pro haat-islam is….

   Ik kan daar met mijn pet niet bij.

   1. corfo

    @ Dubbele Komma.
    Niet de meeste westerlingen zijn anti-Israël.
    Dat wil de linkse media ons wijsmaken, maar laat u niet beetnemen door dat gajes !
    Dat er tóch een aantal westerlingen anti-Israël zou zijn, snap ik ook niet, maar een mens hoeft ook niet alles te kunnen snappen, daar hebben wij op dit forum “héél erg slimme én wijze mensen” voor, zoals daar zijn bijv. CJD en nog een paar waarvan ik de naam niet eens op de p.c. kan zetten.

   2. sjun

    Sommigen krijgen ervoor betaald, anderen geloven echt in multikul, vreedzame islam en geldboompjes en weer anderen compenseren een sleur thuis of midlevenscrisis door zich te buiten te gaan aan provocatieve tegenwerpingen op fora en weblogs. Die laatsten posten het meest, het weblog moet een mislukt leven en knagende ontevredenheid compenseren doordat het hen een kick geeft een ander nog slechtere momenten te bezorgen.

   3. Anton Adriaan

    Jij kan er wel vaker met de pet niet bij!
    Er zijn ook veel mensen die anti haat-islam zijn, maar ook anti haat Israël. Of in mijn geval beide.

  2. van Urk

   “Anti-zionisme is de meest gevaarlijke en effectieve vorm van antisemitisme geworden in onze tijd, door zijn systematische delegitimisatie, laster en demonisering van Israel. Hoewel ze niet a priori antisemitisch zijn, zijn de oproepen om de Joodse staat te ontmantelen, of ze nu van moslims komen, van Links of van Radicaal Rechts, in toenemende mate afhankelijk van een antisemitische stereotypering van klassieke thema,s, zoals de manipulatieve Joodse lobby,s, de Joodse/Zionistische wereldcomplot en Joodse/Israelische oorlogzuigers. Een belangrijke drijvende kracht achter dit anti-zionisme/antisemitisme is de transformatie van de Palestijnse zaak in een “Heilige oorlog”. Een andere bron is anti-Amerikanisme verbonden met fundamentalistisch islamisme. In de huidige context, klassieke complottheorieen, zoals de protocollen van de wijzen van Zion, nieuwe anti-zionisme is de systematische poging om het Israelische en Joodse gedrag strafbaar te stellen, om het buiten het kader van beschaafd en aanvaardbaar gedrag te plaatsen.” Robert Wistrich

 10. Abraham50

  Pro Israël. Wel roep ik op tot gebed voor onze oudste broeder!

  1. Zout

   Zeker!

 11. Zout

  Vlijmscherp! Amen.

 12. Steve Van der Vekens

  Die domme Arabieren, een vernietigingsoorlog… Sidder en beef.
  Wat ik me wel afvraag is waarom het de Arabieren niet gelukt is Jeruzalem te veroveren. Waarom was Jeruzalem zo sterk?

 13. Steve Van der Vekens

  Het is nu eenmaal Alla’s wil.

  1. B. Pascal

   En die bestaat niet. De maangod Al-Ilah, heeft geen kracht.

 14. Babaji538

  Hungary, Australia, New Zealand, India, Pakistan.
  https://www.goodreads.com/PetraHermans

  Leon de Winter is niet van de tijd noch op de juiste plek,
  aanwezig, aangezien de VN er bekend om staat, berucht,
  documenten te vervalsen naar gelang het hen in alle opzichten,
  uitkomt.

  De Arabieren kijken eveneens regelmatig naar mijn werken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.