Mark Rutte erkent zijn fouten: ”Die 1000 euro beloven was echt een fout.”

Het is het eind van het jaar, dus er zijn veel momenten om terug te kijken naar hoe alles afgelopen jaar is gegaan. Bij de Dagelijkse Standaard zijn we kritisch op het Kabinet en ook op Mark Rutte. Zelf schuw ik er nooit voor om mijn mening te geven, maar dat betekent ook realistisch zijn op het moment dat het wél goed is.

Dat moment was voor mij vandaag, op het moment dat ik een interview las met Mark Rutte in het Algemeen Dagblad. In dit interview blikt hij terug op 2017 en vertelt hij een aantal persoonlijke aspecten van hem als persoon. Zo geeft hij toe dat hij in het verleden een aantal fouten heeft gemaakt waardoor mensen met enig wantrouwen naar hem als persoon kijken:

”Ik heb in het verleden beloftes gedaan die ik niet had mogen maken. Daar heb ik ook mijn excuses voor aangeboden. Die fout heb ik ook niet herhaald. Maar dat de VVD weer de grootste werd met mij als lijsttrekker, geeft aan dat Nederland fouten ook kan vergeven. Want dat was die 1000 euro, een echte fout. Maar dat als politici wat zeggen daar veel wantrouwen over is, daar heb ik mee te wirtschaften.’’

We kunnen elke dag boos of kritisch zijn op alles en iedereen, maar uiteindelijk moeten we ook erkennen dat we allemaal maar mensen zijn. We zijn geen robots of heiligen, we kunnen niet alles goed doen, altijd en overal. Natuurlijk, van politici en bestuurders mogen we altijd wel wat meer verwachten, aangezien ze een voorbeeldfunctie hebben. Toch moeten we onthouden dat zij ook een leven buiten de politiek hebben. Ze hebben familie, een eigen verleden met alle mooie en pijnlijke momenten die we allemaal meemaken.

Het is soms te makkelijk om bij voorbaat al te gaan zitten kankeren over iemand, zonder eens goed na te denken waar we het over hebben. Zeker op social media hebben mensen nogal eens de neiging om karikaturen van andere mensen te maken en uiteindelijk ook van zichzelf.

Mark Rutte heeft veel dingen fout gedaan, maar ook veel goede dingen. Politiek is nooit makkelijk en het land besturen al helemaal niet. Om alles te zien als onderdeel van een politiek spelletje of als een geheim plan, dat is nogal kortzichtig en niet representatief voor de waarheid en het echte leven.

Enfin, ik wil niet over komen als iemand die Mark Rutte het beste van iedereen vindt, maar ik heb al vaak genoeg gezien dat Rutte voor alles en nog wat is uitgemaakt en bijna niemand verdient zulke simplistische veroordelingen. Nuance is zo gek nog niet als een moment het vraagt en het nodig heeft.

,”Wat je op social media als Facebook en Twitter aan chagrijn ziet, is niet representatief. Ik kom veel in het land. Laatst was ik in een verpleeghuis. En dan zie je al die familie die op bezoek komt, al die vrijwilligers. Dan zie je het normale Nederland. Mensen die met hun opa en oma geven. Ik zie het ook in mijn eigen omgeving: mensen kijken naar elkaar om. Wij hebben echt wel een hele warme samenleving.’’

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

100 reacties

 1. Dubbele Komma

  Al die vrijwilligers in verzorgingshuizen hoe durft die griezel het op te rakelen….

  Die vrijwilligers lopen daar om het werk te doen van het wegbezuinigde personeel.

  Wat is het toch een griezelige LIEGENDE lamstraal.

  Wat is precies het goede wat deze enge rat heeft gedaan?

  1. Dubbele Komma

   Het enige wat hij heeft gedaan is het liegen en bedriegen tot een hoger niveau tillen.

   Vergeet nooit dat dit sujet om de tafel ging met terroristenpartij groenlinks van rara Duyvendak!

   Remember!

   1. Henk-Jansen

    Je kan een partij nooit afrekenen op wat een van haar leden ooit heeft uitgericht. Want als we dat wel gaan doen kan je ook de pvv afschrijven die ook een aantal zeer onfrisse sympathisanten heeft.

    1. trampoline

     En de VVD PvdA D66 CDA. Alle partijen hebben leden die zich niet aan de wet houden en daar mee weg komen.

    2. penis aqua di rosa

     Henk-Jansen,het wordt tijd dat jij opnieuw geboren wordt en dan de nageboorte niet wordt weggegooid en maar dat jij (in plaats van de placenta) aan de aarde wordt toevertrouwd of indien jouw geboorte in een ziekenhuis plaatsvond, jij in de oven zou kunnen verdwijnen. Wat een stuk onbenul ben jij. Afgeven op anderen, de zooi in het Haagse vererend, oh zo fout. We are going down with…..ik gruwel

     1. Henk-Jansen

      Meneer kan alweer geen discussie voeren zonder te schelden, daar hebben er meer last van hier. Schelden is een teken van zwakte!

     2. Code134

      Wat een zieke bijdrage, Penis.

    3. Holland

     Henk-Jansen is het tweede account van Guus Gelul. Dezelfde gespeelde domheid en onbenul, hetzelfde toontje en eeuwig verdedigen van alles wat met de overheid en Marx Trutte te maken heeft. Vandaag heeft hij zijn dertig zilverlingen weer verdiend.

     1. Zout

      Als dat zo is beste Holland, dan is het met het debat op DDS droevig gesteld… 🙁

    4. Bloem

     Daar hebben we onze betweterige antisemiet weer

    5. penis aqua di rosa

     Waarom nu weer expliciet de PVV genoemd? Ik ken wel andere, de nederlandse bevolking, besodemieterende partijen. Misschien hoop ik op een wonder:
     dat al die partijen, die door middel van misleiding met 150 kamergenoten, die totaal niet weten waar ze mee bezig zijn, zo snel mogelijk door het riool afgevoerd worden. Er zit er niet één bij die aan het echte Nederlandse Volk denkt, alleen aan hun eigen salarisstrook aan het eind van de maand en dan die kapsones, vooral in Vak K.

  2. Henk-Jansen

   Het personeel van de verzorgingstehuizen zijn alleen wegbezuinigd omdat er een economische crisis was. En in tijden van crisis zijn er nou eenmaal moeilijke keuzes die je moet maken, iets dat Geert Wilders niet aandurfte. Nu het weer beter gaat met de economie gaat er ook meer geld naar de verzorgingstehuizen om nieuw personeel aan te nemen.

   1. trampoline

    Maar het was uitermate opvallend dat gedupeerden van die bezuinigingen zonder uitzondering degenen waren die zich niet konden verweren of dat niet konden conpenseren.
    Over laf beleid gesproken

   2. Original NL

    Tuurlijk henk..als er een economische crisis is laten we als eerste de oudjes doodvallen want dat zijn toch alleen maar hinderlijke opvreters.
    Uw begrip hiervoor is stuitend!

    1. Henk-Jansen

     Iedereen heeft in moeten leveren tijdens de crises, en niet alleen de ouderen. Gelukkig zie je dat nu de crisis voorbij is er weer extra geld naar de verpleegzorg gaat!

     1. trampoline

      Leugenaar. Een aantal goed betaalden heeft alleen nog maar meer gekregen tijdens de crisis; en houdt zich niet aan hun salaris plafond.

     2. Zout

      Dat extra geld Henk, is dat dankzij de stijging van de zorgpremie en ondanks de stijging van de zorgpremie? En hoe zit het ook alweer met de belofte dat het eigen risico niet zou stijgen? Onder Rutte heeft Nederland zo’n 18 miljard euro tegoed van Griekenland… (Bron Trouw 14 juli 2015)

      Als Rutte z’n mond open doet is het wachten op de volgende leugen… En jij trapt erin. Zielig is dat wel, maar ook droevig.

     3. Henk-Jansen

      Dat extra geld is niet dankzij de stijging van de zorgpremie. De stijging van de zorgpremie komt vooral omdat de zorg steeds duurder wordt (vooral omdat er relatief steeds meer ouderen zijn en omdat er duurdere medicijnen en behandelmethodes op de markt komen). Omdat in Nederland de burger en de overheid beiden een deel van de zorgkosten voor zijn rekening neemt ( de overheid betaalt zo’n 5500 euro per jaar en de burger zo’n 1200 plus eventueel een eigen risico) is het vanzelfsprekend dat ook de stijging van de zorgkosten door beiden gedragen worden.

     4. Vit

      Wat dacht je van gratis zorg voor onze gasten hmm?

     5. Code134

      Henk-Jansen meldt hier slechts feiten en die vallen niet in goede aarde.

      Als de feiten bij rechtspopulisten niet overeenstemmen met de theorie dan kan dat slechts vervelend zijn voor de feiten.

    2. Farn

     Helemaal mee eens.

     1. cmsuijkerbuijk

      @Henk-Jansen
      “( de overheid betaalt zo’n 5500 euro per jaar en de burger zo’n 1200 plus eventueel een eigen risico)”
      Dat is natuurlijk aperte nonsens. De Nederlander betaalt gewoon het héle gelag. Waar komt het geld van de overheid vandaan dacht je? De “overheid” betaalt nooit “iets”! Integendeel, Rutte speelt mooi weer met het geroofde geld van de burger! Alle, zogenaamde, Rijksbijdragen zijn bijdragen die afgeperst zijn van de hardwerkende Nederlander!
      Het Rijk, de Overheid of hoé je het monster ook een naam geeft, zij verdient zelf geen rooie cent en kan dus ook nooit een bijdrage leveren!
      Alles wat de “Overheid” uitvreet en bakken met geld kost, kost de overheid geen ene moer, maar treft áltijd de portemonnee van de Burger! De overheid/regering heeft altijd de mond vol van “solidariteit”, daarbij vergetend, dat afgedwongen solidariteit, niéts, maar dan ook h.e.l.e.m.a.a.l. niets met solidariteit te maken heeft, maar gewone platte roof is, zeker als dit geld niet in de eerste plaats aan de eigen vaderlandse behoeften besteed wordt, maar bijvoorbeeld aan onzinprojecten als de EU, klimaathysterie, Griekenland of O.S., om van de nep-vluchtelingen nog maar te zwijgen!!!

   3. Seneca

    @Henk Jansen
    Het personeel van de verzorgingshuizen zijn alleen wegbezuinigd omdat er een economische crisis was. Er was inderdaad een crisis maar als dat de reden zou zijn dat die mensen ontslagen zijn, is iets te simpel. Het was een vooropgezet plan om de verzorgingshuizen te sluiten daar de ‘oudjes’ van onze samenleving, om economische terminologie te gebruiken, te duur worden en dat past niet in een internationale 24 uurs economie waar internationals 1.4 miljard in de schoot krijgen…

    1. Code134

     Senca bewijst dat het altijd nog smeriger kan.

   4. Bloem

    Beste heer Jansen antisemieten hebben eigen fora waar u uw mening kunt delen

    1. Top

     Maak je toch niet druk over die antisemiet! Zijn ‘tegeltjes wijsheid’ komt uit rigide linkse kranten, die volgens deze Jodenhater ‘de waarheid’ spreken. Lees zijn commentaren en deduceer. Je redeneer ook niet met een hoop stront!

   5. penis aqua di rosa

    Heb jij zelf een loved one in afgelopen 2-3 jaar in een verpleeghuis moeten laten opnemen? Ik wel, mijn man waar ik bijna 50 jaar mee getrouwd was, ik was als mantelzorger volkomen aan het eind van mijn latijn (heb er nu nig nachtmerries van) en het ergst wat er kon gebeuren, gebeurde. Hij viel, brak zijn heup en 3 weken later dood en dat was augustus 2016 op 74 jarige leeftijd. Oorzaak: geen personeel aanwezig/weg bezuinigd en de cliënten zonder toezicht in de huiskamer laten verblijven, terwijl die cliënten beslist niet zonder toezicht konden. Zo was het in 2016 en 2017 en nog is er niks verbeterd, misschien wel de bonus/ beloning van de oppergod majoor van die zorginstelling.

  3. Farn

   En dan nog 10 keer erger.

 2. Dubbele Komma

  Dit is de man die met dictators als Erdogan heult.

  Wat een vieze smeerlap!

 3. Paul

  Ondertussen was het gevolg van die ‘fout’ dat er meer mensen op hem stemden dan het er strikt genomen hadden moeten zijn.
  Hij acteert alsof hij per ongeluk een fout heeft gemaakt, niet dus…berekenend
  Iets valselijk beloven, het niet waar maken, lang genoeg wachten, erop terugkomen door zich te excuseren…en de kous is af.
  .
  Soort katalysator-effect (’n reactie op gang brengen met katalysator(verkiezings-belofte) die na de reactie er weer ongeschonden uitkomt (blijkt niet meer dan een belofte))
  .
  En je zult zien dat hij weer met excuses weg komt.
  Hij heeft met een leugen (leugens) zijn machtspositie bestendigd.
  Waarschijnlijk zit hij daar dus onterecht als minister president.
  .
  Ondertussen dendert hij gewoon door ……

  1. Floris

   Mee eens. Het gedoe met Turkije zo vlak voor de verkiezingen stinkt ook een uur in de wind.

   1. corfo

    @ Floris/Paul.
    Volledig mee eens.
    Als iemand met valse beloftes stemmen binnenhaalt noemt men zo iemand een notoire oplichter.
    Vanmiddag in een tehuis voor lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen geweest, verdrietige zaak. Er zal misschien best wel extra geld naar verpleeghuizen en dit soort tehuizen enz. zijn gegaan, maar dat geld is kennelijk terecht gekomen bij mensen die al méér dan één ton per jaar “verdienen” want in de verzorging is ’t niet te bespeuren. Die vent kan niet anders als liegen en/of bedriegen, hij heeft nooit iets anders geleerd. Misselijkmakend figuurtje.
    De dwaas denkt er met een “sorry” vanaf te komen.

    1. corfo

     Ik schaam me als ik in ’t buitenland m’n woonplaats in NL moet opgeven.
     “Oh”, zeggen die ambtenaren in de diverse door mij bezochte landen dan : “NL ? Dat is toch het “rijke” landje met 1 miljoen inwoners ónder de armoedegrens, waar kinderen zónder eten op school zijn, waar men de ziektekosten niet meer kan betalen ?” Met het schaamrood op de kaken kan ik dat alleen maar bevestigen. Maar dan werp ik tegen : “Maar ónze Rutje is toch wel de beste m.p. sinds járen !?” Ik krijg dan niet eens meer een reactie want de dienstdoende ambtenaar is gillend van de lach naar een collega gelopen om te vertellen dat IK uit een “rijk” landje dénk te komen.

     1. Henk-Jansen

      Die 1 miljoen armen is nogal relatief want in ieder land is de armoedegrens anders, wat in Nederland de armoedegrens is in Griekenland een gemiddeld inkomen. De Nederlandse armen hebben het dus best goed vergeleken met armen uit andere landen.

     2. Ben Zine

      Rutte is 100% manipulatief. Hij liegt, bedriegt, manipuleert, likt, slijmt en grijnst. Alles aan hem is nep, hij speelt continu een rol. De echte Mark Rutte interesseert zich voor niets of niemand (heeft geen gezin, dus draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de volgende generatie, net zo min als Merkel), daarom lacht ie ook alles maar weg (dat is een pose om z’n ware lelijke smoel niet te hoeven laten zien) en is maar in één ding geïnteresseerd, en dat is zijn eigen carrière (Eurocommissaris, daarom weigerde hij schriftelijk te verklaren dat dat niet zijn ambitie is).
      Echt een enge man. Maar de gemiddelde domme kaaskop ziet dat helemaal niet en stemt volgende keer gewoon weer VVD…

  2. Paul

   Sorrydemocratie (ook wel gespeld sorry-democratie) is een politiek term waarmee een beleidscultuur wordt aangeduid waarin bewindspersonen ernstige fouten van zichzelf, of van ambtenaren waarvoor ze verantwoordelijk zijn, afdoen met een excuus aan het parlement, terwijl de ernst van de fouten eigenlijk tot aftreden zou moeten dwingen.

   https://nl.wikipedia.org/wiki/Sorrydemocratie

   1. Zout

    Dankjewel Paul, ik had van die term nog niet gehoord. Fijn dat mijn partijleider ook meeleest.

 4. Henk-Jansen

  Alleen een echte man durft zijn fouten toe te geven. Wat een fantastische minister-president is het ook!

  1. denk eens na

   N u nog geen geld meer naar de grieken .

   1. Zout

    @Henk: Fantastische minister-president…

    Want?

    1. Henk-Jansen

     Mark Rutte heeft ons de crisis uitgeleid en durfte impopulaire maatregelen te nemen zelfs al stond zijn baan daardoor op het spel. Hij heeft het prima gedaan.

     1. Zout

      Hij heeft de zaak inderdaad uitstekend besodemieterd, daar heb je volkomen gelijk in. De lijst met leugens is nog steeds groeiende!

      #6april2016

     2. Original NL

      Mark jellyfish Rutte heeft ons uit de crisis geleid?????
      Lulkoek.
      De groeiende economie tijdens de formatie laat zien hoe “nodig” een regering rutte is.
      Rutte kan hoog of laag springen, als de wereldeconomie op zijn gat ligt ligt NL ook op z’n gat.

     3. Henk-Jansen

      @original NL Dat is nou eenmaal het lot van een voornamelijk op export gerichte economie als de onze. Dan ben je extreem gevoelig voor de conjuctuur van de wereldeconomie.

  2. Guus Geluk

   Zo is het, Henk.

   Obama durfde ook zijn fout in Libië toe te geven.

   Dat zijn leiders.

   1. Zout

    Snoeihard, bewust en opzettelijk liegen is iets anders dan het maken van een fout of een vergissing. De lijst is lang genoeg.

    1. Guus Geluk

     “maar ik heb al vaak genoeg gezien dat Rutte voor alles en nog wat is uitgemaakt en bijna niemand verdient zulke simplistische veroordelingen. Nuance is zo gek nog niet als een moment het vraagt en het nodig heeft.”

     1. Zout

      Pathologische leugenaars, opzettelijk zwetsers, bewuste besodemieteraars, verdienen nooit en geen nuance. Daar is maar een oplossing voor: Direct opstappen!

     2. eRik2017

      Pfooehh Guus, Het kan niet anders zijn dat dat jij ook Code134 bent. Dezelfde zinnen met onbegrijpelijk woordgebruik. Ik heb toch wel wat gelezen, maar jouw taal is meer gelijk aan wat er op je rijbewijs staat wat je achter je auto mag trekken, dan een passage van Bordewijk.

     3. Guus Geluk

      Ik citeer Lars Benthin, eRik.

   2. sjun

    Over zijn fouten in Syrië hoor je hem dan weer niet. En dan is er nog om zijn rol als trekpop van George Soros. Wat een lijer.

   3. Holland

    Guus Gelul bevestigt hier zijn eigen uitspraak die hij onder zijn andere accountnaam Henk-Jansen net plaatst. Precies zoals Trol134, Blue Monday en Dopper dat doen. De trollenvervuiling neemt grootscheepse vormen aan.

    1. Guus Geluk

     Ik bevestigde de uitspraak van Henk-Jansen, aangezien ik het met hem eens ben. Niet omdat ik één en dezelfde persoon als Henk ben.

     1. Holland

      GUUS GELUL is Henk-Jansen
      Guus Gelul IS Henk-Jansen
      Guus Gelul is HENK-JANSEN
      Henk-Jansen is GUUS GELUL
      Henk-Jansen IS Guus Gelul
      HENK-JANSEN is Guus Gelul

     2. Spaanse kok

      @Holland.
      Kent u soms zowel Guus als Henk?
      Lijken mij gezellige mensen.

     3. Henk-Jansen

      Beste Holland, moet ik 112 bellen want het lijkt erop dat je weer een aanval hebt gehad.

     4. Guus Geluk

      Geluk.

   4. sonar

    Guus Geluk je schtrijftbhet verkeerd het moet zijn lijers.

 5. DolleDries

  In de crimineel oplichting sfeer noemen ze dit de Babbel truc.
  Vaak toegepast bij ouderen.
  Voor de rechtbank zeggen de daders nadat ze door de mand zijn gevallen vaak dat ze er spijt van hebben.Daarna gaan ze gewoon verder.

 6. CJD

  Wat een dom naief stulje. Ieder circus-aap kan acteren

 7. George van de linden

  Was een fout!?
  Alles is fout aan die “man”!

 8. Floris

  Als het bij die ene fout was gebleven is het nog te pruimen, maar er is veel meer. Te veel om op te noemen.

 9. Code134

  Gelukkig heeft deze bekwame bestuurder heel wat meer dan 1000 euro voor ons uit het vuur gesleept.

  1. DolleDries

   Bron.

   1. Code134

    Het recente rapport van het SCP.

    1. Roughwood

     Hahahaha… Het SCP. Schei toch alsjeblieft uit man. Wij van WC-eend adviseren WC-eend! Wie betaalt, bepaalt. Vast heel objectief allemaal hoor! Voorbeeld? Hier!

     http://numrush.nl/2017/06/25/hoe-het-sociaal-cultureel-planbureau-nepnieuws-verspreidt-onze-nieuwsconsumptie/

  2. Zout

   @Taalneuqertje: Als je de Btw-verhoging, de stijging van de zorgpremie, de stijging van de milieubelasting en de stijging van het aantal ‘vluchtelingen’ die op koste van de belastingbetaler een gratis uitkering en medische zorg ontvangt, niet meerekent, ja dan heeft deze pathologische leugenaar, die jij een bekwaam bestuurder noemt, heel wast meer uit het vuur gesleept.

 10. Duckday

  Het grootste onzin verhaal vol leugens en bedrog

 11. Zout

  Fouten? Het zijn opzettelijke leugens. Afstraffen en afschaffen. Enkeltje Brussel en de VVD bij het vuilnis.

  1. denk eens na

   Kom op zeg enkeltje Brussel, dacht meer bij het oudvuil.

   1. Zout

    1-0 voor jou! 😉

 12. denk eens na

  Wie geloofd er een leugenaar nog? het woord zegt het toch al, LEUGENAAR.

 13. Pedrito

  Dat was niet fout hoor Marc. Nee dat was oer-stom. Daarmee stijg je in de top-10 van politieke Pinokkio’s naar nummer 1 !

 14. Ali Yas

  ”Die 1000 euro beloven was echt een fout.”

  Die fout kan Rutte rechtzetten. Als hij dat niet doet, was het geen fout maar bedrog.

 15. Ni28

  Een interview met onze hoogste leugenaar die middels dit interview makkelijk van alles afkomt. Sorry voor de fouten, mensen, oké en alles is weer goed. Maar het is niet goed. Hij zorgde voor alle kloven in de maatschappij wanneer hij groepen tegen elkaar heeft opgezet. Rijk tegen arm, jong tegen oud. Oude en zieken moesten het ontgelden en hij praat over prachtige economische groei waar de meesten niets aan hebben. Hij verkocht het land aan Brussel en heeft ons opgezadeld met nog meer islam. Dat kunt je niet allemaal even goed maken met een interview met beetje slijmen.

  1. Ni28

   En blogs zoals deze daar heeft ie lak aan. Hij geeft niet om de verontruste burger wat kan het hem schelen. Typische VVD arrogantie van de macht.

 16. Ruud562

  “Het personeel van verzorgingstehuizen is vanwege de crisis wegbezuinigd” lees ik in een van de reactie hier.
  Tja, maar het overbetaalde management bleef bij die bezuinigingen buiten beeld! En dan nog ten aanzien van de volgende reacties: “men moest keuze maken in het bezuinigen”.
  Ja, Ontwikkelingssamenwerking bleef buiten beeld.
  En deze reactie (nu niet letterlijk overgenomen): “door betere medicatie en vergrijzing wordt de zorg duurder”.
  Neen, door instroom van tienduizenden ‘zwakkeren’ hier in dit land wordt de zorg duurder, door hun aanspraak op die zorg vanwege hun afwijkende cultuur en waarden!

  1. corfo

   @ Ruud562.
   Helemaal correct !!
   Wij, de échte Nederlanders worden dagelijks besodemieterd door het “regerings-geteisem”.

 17. corfo

  @ Henk-Jansen.
  1 Miljoen Nederlanders die ónder de armoedegrens leven durft u “relatief” te noemen; “wat in NL de armoedegrens is, is in Griekenland een gemiddeld inkomen. De NL-armen hebben het dus best goed”, zijn uw eigen woorden, toch ?
  Ik had me voorgenomen om niet meer op u te reageren, maar wat u hier opvoert slaat álles, en getuigt van een mentaliteit die ik niet voor mogelijk heb gehouden, maar ik zie, dat het wél bestaat ! Wat bent u een smerig, laag opgeleid, pervers “mens” om te stellen dat NL-armen het “dus best goed hebben”. Hebt u daarbij tevens de prijzen vergeleken ? Ik schaam me kapot als ik de “goed hebbende NL-armen” naar de Voedselbanken zie gaan; uw reactie getuigt van een arrogantie en laaghartigheid, waar de “honden zelfs geen brood van lusten”.
  Zoek maar goed, mogelijk vindt u wel een schrijffoutje in mijn reactie !
  Windbuil !!
  (Dit was mijn laatste reactie op uw minderwaardige stukjes.)

  1. Zout

   Schrijffoutjes maken laten we aan taalneuqertje over Corfo, die grossiert erin. 😛

   1. corfo

    @ Henk-Jansen.
    Nog nóóit in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, den Haag enz. geweest ?
    In die steden struikel je over de dak- en thuislozen die hun eten uit vuilnisbakken halen ! Man, je lult, zoals altijd, uit je ongewassen nek. IK was o.a. in Innsbruck, je struikelt daar over bedelende mensen die óók eten uit de vuilnisbakken aten; het werd mij geheel duidelijk waarom Oostenrijk zo’n geweldige ruk naar rechts heeft gemaakt. Uiteindelijke doel is; uit de EU, de EU heeft bijna alle landen aan de bedelstaf gebracht, terwijl de “grote leider”, Korsakov Juncker, straal bezopen op bezoek is in Rome en wankelend rond zwalkt.
    Ook in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk en nog een paar van die “rijke” EU-landen bestaan Voedselbanken, mensen die daar naar toe moeten om te kunnen overleven behoren tot de miljoenen arme EU-inwoners. Het moeten instellen van Voedselbanken is een teken van gróte armoede in een land, zoals in Nederland.
    Ik prijs mij gelukkig niet van een Voedselbank afhankelijk te zijn, maar ik heb oog voor de één miljoen mensen ónder de armoedegrens, in dit “rijke” landje. Iemand die de échte armen opzadelt met, “ze hebben het best goed in NL”, is stékeblind en buitengewoon egoïstisch. Zulke sujetten wens ik bij voorkeur een ongelukkig nieuwjaar met veel ziekte én armoede.

    1. Henk-Jansen

     Insgelijks!

    2. Henk-Jansen

     Toch blijf ik erbij dat de Nederlandse armen het best goed hebben vergeleken met andere landen. Het systeem in Nederland waar je recht heb op een werkloosheidsuitkering, de bijstand, huur en zorgtoeslag, zelfs daklozenvoorzieningen zijn hier goed geregeld. Natuurlijk, armoede is vreselijk en ik gun het niemand maar dat betekent niet dat NL-armen het niet beter hebben dan in andere landen!

     1. Code134

      Sterker, tijdens Rutte 2 zijn de inkomensverschillen afgenomen, met name onder in loed van de PvdA.

     2. Code134

      in loed = invloed

     3. Vit

      Wel even opletten ja. 😉

  2. Henk-Jansen

   In Nederland kun je inderdaad naar de voedselbank, in andere landen kan je het voedsel uit de vuilnisbak vissen.

   1. DolleDries

    Het gaat hier iets netter. Maar in principe is er geen verschil. Normaal verdwijnt veel van dat voedsel voor de voedselbank ook in de vuilnisbak.

 18. Vit

  Kun je nagaan wat een sufkudt het is, ik dacht al meteen (na verificatie) waar dacht je die 8,5 miljard vandaan te halen.

 19. DolleDries

  Conclusie mag zijn dat Nederland een minister-president heeft met een niveau van een door de mand gevallen sjoemelde tweedehands auto verkoper die nu zijn kopers in dit geval kiezers met lul smoesje probeert terug te halen om ze nog een keer in de maling te nemen.

  1. PMG

   Leuke omschrijving, het trieste is echter dat de man schijnbaar ook in zichzelf gelooft. Hij geeft aan dat op sociale media hij de wind van voren krijgt maar dat is zogenaamd niet representatief.

   Nee, hij denkt zeker dat hij met een dikke middelvinger verwelkomt wordt. De sukkeltjes lachen wel hoor als er een BN-er langs komt en anders worden ze wel aan het lachen gemaakt door een stelletje slijmballen!

   Deze walgelijke slappe pannekoek draait zijn kontje alle kanten op, heeft totaal geen ruggegraat en neemt ook geen enkele verantwoording, heeft geeneens een gezin, dat trekt hij waarschijnlijk niet. Nee, lekker dom lopen te lachen en liegen, verdr geen zak te doen, nep figuur! Dit is geen representatief figuur voor onze samenleving met in zijn kielzog een lesbo, ook al niet representatief!

 20. Feit

  Iedereen mag zijn mening hebben.

  De fouten en leugens van Mark zijn bekend bij iedereen.

  Als mensen deze fopper de hemel in prijzen, laat ze.

  En dan de politicus van het jaar afkraken, laat ze.

  Het is niet meer dan hilarisch.

  Vooral buitengewoon hypocriet.

 21. cor wit

  De grootste fout is dat zijn ouders het kind hebben weggegooid en de moederkoek.hebben gehouden
  Daarom zitten wij burgers opgescheept met de chronische leugenaar
  Hij geeft zijn fouten toe ook dit weer een leugen om best wil
  Nee mensen geloof nooit een schaap in wolf kleding
  Mensen die hem wel geloven zijn zelf naïef

 22. HW

  Sommige zaken hebben ook hun goede zijden.
  Deze man had nooit MP van Nederland mogen worden.
  De uitspraak van Rutte over de € 1000,00 en de uitzetting van de Turkse minister hebben zijn moreel vermogen geopenbaard.
  Deze man doet alles om zijn positie te handhaven en zou zijn eigen moeder verraden als hem dit beter uitkomt. Hij gaat over lijken.

  Met de schenking van de 1,4 miljard aan dividendbelasting heeft hij zijn positie na zijn regeringsperiode veilig gesteld ten koste van het algemeen belang.

  De tijd zal leren of deze voorspelling uitkomt.

  1. Zout

   Scherpe analyse HW, je hebt niet alleen gelijk maar je sluit af met een flinke twijfelaar! Rutte gaat aftaaien, hij verdwijnt in de vergeethoek en zal alleen als megaleugenaar in onze herinnering terugkomen.

 23. chrism

  Hij is gewoon een leugenaar samen met die Bruma en Pechtold en nu verget ik die GL en PVDA figuren ook niet te vertrouwen .
  Het Charme offensief voor de verkiezingen is weer begonnen en ik zou roepen “TRAP ER NIET WEER IN ! “

 24. cor wit

  Laten we maar hopen dat ze chronische leugenaar met zijn kornuiten neer storen .Dan zorg ik dat de onderste steen er boven op komt
  Walgelijke vent een kakkerlak heeft nog meer waarde

  1. Rechtsaf

   Pathologische leugenaar bedoel je..een recidivist..

 25. Babaji538

  Ik zal er nooit spijt van krijgen, dat ik eind mei 2016
  besloot om mijn moeder, Cecilia Goossens in te schakelen
  die op dat moment in Spanje zat.
  Direct werd ik in veiligheid gebracht, richting Nuenen
  door de dochter van Jan.
  Tot eind november 2016 ben ik daar geweest.
  Ik mocht onder deze mensen verkeren.

  Het is de beste keuze die ik kon maken in mijn leven.

  Nooit duurt lang, wist je dat?
  Een eeuwigheid duurt voort via mijn beleven.
  Het geluk van mijn leven.

  Petra Cecilia Maria Hermans

 26. Rechtsaf

  Praten over fouten als het liegen betreft, Rutte moet zich kapot schamen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.