Netanyahu veegt de vloer aan met Europa: ‘Wel Trump bekritiseren, maar niets zeggen over raketaanvallen op Israël’

De Israëlische premier heeft zijn buik vol van de vooringenomenheid en hypocrisie van ‘Europa.’

Benjamin Netanyahu is absoluut niet te spreken over de reactie van EU-landen op Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Voor de camera’s van een Israëlische tv-zender zegt de Israëlische premier dat hij zijn buik onderhand wel een beetje vol heeft van de hypocrisie en vooringenomenheid van ‘Europa.’

Om zijn punt te maken zegt Netanyahu dat hij het nogal opmerkelijk vindt dat ‘Europa’ Trumps toespraak massaal veroordeelt, maar geen enkele Europese leider iets zegt over de vele raketaanvallen van Palestijnse terroristen op Israël of over het wangedrag van Palestijnse leiders die elke dag weer oproepen om Israël met geweld van de kaart te vegen.

Daarin heeft hij natuurlijk honderd procent gelijk. Europese leiders vinden het volstrekt normaal dat Palestijnen oproepen tot geweld tegen Israëliërs én dat ze de daad bij het woord voegen door massaal raketten af te vuren op de joodse natiestaat. Dat het ze daarbij niet uitmaakt waar en op wie die raketten terechtkomen laat de EU verder ook koud: scholen, huizen, ziekenhuizen, who cares? Het is schandalig, maar de EU kan zich er niet druk om maken.

Des te opmerkelijker is het dat ze Trump nu bekritiseren omdat hij het ‘vredesproces’ in gevaar zou brengen. Wat denken ze dat het effect is van terroristische aanslagen op Israëlische burgers? Dat lijkt me toch een groter gevaar voor het ‘vredesproces’ dan een toespraak van Trump, hoe controversieel ook.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

117 reacties

 1. Anton Adriaan

  Wat een grote tranen weer, Netanyahu.
  Geef hem nog even, en wij worden als Europa weer even herinnerd aan de jaren 33/45 en hoe slecht wij wel niet waren.
  (Wel benieuwd wie als eerste van de reaguurders hier met deze vergelijking zal komen)

  1. Roughwood

   Dat heeft u bij dezen reeds gedaan, snuggere! En Netanyahu heeft groot gelijk.

   1. Zout

    @Anton: Ik zie geen tranen hoor, wat ik wel zie is dat Israël zich al jaren succesvol wapent tegen haar terroristische buren en dat Netanyahu groot gelijk heeft wanneer hij de EU-hypocrisie aanstipt en pijnlijk blootlegt.

  2. Dubbele Komma

   de man heeft volkomen gelijk eng bruinhemdje. en wij waren niet slecht,dat waren je duitse vrinden.

   van mij part mogen die israelies lekker raketjes terugschieten hoor,maar dan wel kwalitatief betere dan dat ze zelf om hun oren krijgen.

   de enige die hier grote tranen huilen zijn al die jankbabies die de pedoprofeet aanhangen.

  3. Meester Kong

   Trump is een domme idioot maar Netanyahu is ook geen lieverdje (vrij naar Hans T)

   Tienduizenden demonstreren in Tel Aviv tegen corruptie regering

   Enkele tienduizenden demonstranten zijn bijeengekomen in het centrum van Tel Aviv om te protesteren tegen de corruptie van de regering en de traagheid van de lopende onderzoeken tegen premier Benjamin Netanyahu.

   Tja, daar hoor je hier niemand over.

   1. tomygun

    Tja zelf daar heb je linkse mafklappers en mislammelingen .
    Hij zou een voorbeeld moeten nemen volgens hun aan al
    deze mislammelinge leiders ! , dom volk
    If they do they never see the sun any more .

  4. penis aqua di rosa

   33/45 zal door ons nooit mogen worden vergeten en die Netanyahu heeft volkomen gelijk. Wat het Joodse volk werd aangedaan: ik hoor het nog vaak zeggen: Das nie wieder!

  5. Mart

   ”Kom je uit amsterdam dan?”

 2. van Urk

  Inderdaad. Wat doet Europa zelf om de Palestijnse indoctrinaties van Joodse haat aan de kaart te gaan stellen i.p.v. iedere keer het schuldig vingertje naar Israel te gaan wijzen? Puur uit gemakzucht? omdat je met Israel wel kunt spreken en Hamas een stel terroristische boeven zijn? Of uit angst omdat Arabieren aanslagen plegen en Joden niet? Of vanwege de olie? Of de vriendschap met Israel wordt door Links als ordinair gezien?, Of de afwezigheid van een Europese militaire strategie? Of toch gewoon antisemitisme? Hoe dan ook..het vredesproces moet wel van twee kanten komen en dat lukt zeker niet als de Palestijnse bevolking ieder Jood als buur de dood in willen gaan wensen.

  1. Dubbele Komma

   Tuurlijk alles draait om de angst,dat zie je toch?

   Alles om de islam die al 1400 jaar bloed vergiet maar niet in een kwaad daglicht te stellen,anders worden de haatbaardjes weer eens hysterisch en sturen ze hun kinderen het slagveld op,zodat die weer sneuvelen en ze weer hysterischer kunnen doen.

   trouwens de pallies houden toch meer van de dood als dat joden van het leven houden?

   wie houd ze tegen,pleeg dan massaal zelfmoord op een manier dat niemand daar last van heeft.

   het is 2017. een volk wat zich zo gedraagd is gewoon geen gesprekspartner,ze hebben kansen zat gehad!

 3. PMG

  Even back to basics. Tijdens WO1 hebben een aantal landen besloten dat de joodse staat opgericht kon worden. Zo lust ik er nog wel een paar. Je roept na WO2 definitief onafhankelijkheid uit en pikt in waar je zin in hebt. Dat zou ik ook wel willen. En nu brullen dat degenen van wie je alles ingepikt hebt je lasting vallen. Klopt iets niet in dit verhaaltje lijkt mij.

  1. Ritter

   PMG

   Even back to basics.

   Populaire misvattingen en het tegengif ertegen

   1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

   Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

   2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

   Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

   https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

   1. PMG

    De grond werd aangekocht? Van wie dan? Je schrijft daarvoor dat het niemand toebehoorde. Nog nooit zo’n slap gelul gelezen. Ik heb helemaal niks met dat hele gebied daar of hun bewoners, ze zoeken het maar lekker uit net als in al die andere arabische kutlanden, in de meesten heb ik zelf gewerkt dus ik weet heel goed waar ik het over heb. Wij hebben geen belang bij vrede daar en gebruiken dat feit te pas en onpas. Zoals ik al eerder melde is de verhuizing van een ambassade de oorzaak van de nu snel oplopende olieprijs. Waar voorgangers 2 Golf oorlogen nodig hadden die duizende levens hebben gekost doet Trump het vanuit zijn luie stoel.

    1. PMG

     @Ritter – niet gezond hoor om zo obsessief pro Israel te zijn, enge figuren doen dat

     1. Bloem

      Antisemitisme, dat is pas eng. En gelukkig nog steeds strafbaar

    2. Bloem

     Antisemitisme is een kwalijke zaak in welke vorm dan ook.

     1. denk eens na

      Hoe komen de Amerikanen ook alweer aan hun land ?Ook aangekocht?

    3. Ritter

     PMG

     Kennelijk wilt u de historische werkelijkheid, de feiten, niet accepteren.

     “De grond werd aangekocht? Van wie dan?”

     Onderstaande video en tekst geeft een antwoord op u vraag.
     ——–
     “Deze video maakt een einde aan bepaalde mythes over de oorsprong van de naam ‘Palestina’ en van de ‘Arabische Palestijnen’.

     Hij toont aan, dat de ‘Arabische Palestijnen’ in feite van andere plaatsen zijn gekomen, en in dezelfde tijd als de zionistische Joden zijn geëmigreerd naar het huidige Israël.

     Velen van hen kwamen vanwege de economische opleving, waarvoor de zionistische Joden in het Britse mandaatgebied Palestina zorgen.
     De zionistische Joden hebben niet het ‘beste’ land van Arabische landeigenaren gestolen, maar in feite hebben ze verlaten stukken woestijn en moeras gekocht van afwezige Arabische eigenaren gekocht, die het dolgraag wilden verkopen.

     Dit werd bevestigd door Hajj Amin al Husseini, grootgrondbezitter en moefti (islamitisch leider) van Jeruzalem. Husseini, de vader van de Palestijnse Nationalistische Beweging, lanceerde zijn vierde terroristische aanval tegen de Joden van het mandaatgebied in 1936-1939.

     Het geweld was zo heftig, dat de Britten een team stuurden om het te onderzoeken. Bij een ondervraging erkende Husseini, dat de zionistische Joden geen land van iemand hadden gestolen, maar het feitelijk hadden gekocht. Het is een feit, dat Heusseini zelf een van de belangrijkste tussenpersonen en verkopers van land was, en er zeer rijk door was geworden.”

     http://www.israeltoday.nl/NewsItem/tabid/381/nid/27989/language/nl-NL/Default.aspx

     1. PMG

      Nee Ritter, ik ze niet wil weten, het zal me een worst zijn

  2. Anton Adriaan

   Nou nou PMG. Hoe durf je Israël te bekritiseren!?

   ..gelukkig is de brabosh-ridder er alweer om jou met de benodigde links/schakels te trakteren en bekeren.

 4. Ritter

  Juist door de houding van veel Europese leiders (en gevestigde media!) krijgen de Palestijnse de (terechte) indruk dat ze niet echt aan duurzame vredesonderhandelingen met Israel hoeven te beginnen en is er dus eigenlijk geen sprake van een vredesproces.

  Wat de Palestijnse leiding doet is zoveel mogelijk tijd rekken omdat ze denken dat (tijd rekken) in hun voordeel werkt.
  ——-
  Tsjechische president noemt EU lidstaten ‘lafaarden’ omtrent Trump’s Jeruzalem erkenning
  https://brabosh.com/2017/12/10/pqpct-fto/

  1. Meester Kong

   Sterk spul dat geloof, tijd dat op de lijst der verboden komt te staan, net als coke, heroïne,opium enz.
   Zeer gevaarlijke d.r.u.g

   1. Bloem

    Het linkse gedachtengoed is ook verworden tot een religie. Verbied dat dan ook gelijk maar

 5. Duke

  Ik ben het met hem eens dat Europa achterlijk reageert op Trumps uitspraak, maar daar houdt het wel op. De partijkartelpartijen veroordelen de aanslagen, hooguit zijn er wat kleine splinterpartijtjes zoals DENK die er anders over denken. De nuance is zoek bij Netanyahu.
  Door de aandacht af te leiden naar Europa, zou je haast vergeten dat hij verantwoordelijk is voor de uitbreidingen van de illegale nederzettingen en executies van Palestijnse verdachten (in plaats van ze te berechten en op te sluiten zoals het hoort in een beschaafd land), die op hun beurt de haat bij de Palestijnen eerder vergroot dan verkleint.

  1. van Urk

   Duke@ “executies van Palestijnse verdachten”. Van wie hebt u dat soort ingepeperde antisemitische leugens “geleerd”? Het zijn juist de Palestijnen die vaak executeren. Het veroordelen van een Israelische militair laat zien hoe beschaafd en democratisch de staat Israel zien: http://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/04/doodslag-israelische-militair-veroordeeld-voor-doden-van-palestijnse-man-6017227-a1539658

   1. Duke

    Dat lees ik regelmatig op diverse nieuwssites. Dat het helaas keiharde feiten zijn, kan ik niets aan veranderen.
    Kritiek op het Nederlandse beleid van Rutte mag, maar zodra je enige vorm van kritiek uit op het Israelische beleid van Netanyaghu uit, ben je meteen antisemitisch. Dat is hypocriet en net zo achterlijk als Sylvana S. die tegen Zwarte Piet is.

    1. van Urk

     U mag best kritiek leveren over het Israelisch beleid maar kom dan ook met heldere standpunten en niet met Linkse standaard argumenten. Leg mij dan eens eventjes uit hoe het beleid dan wel moet? Met in het achterhoofd dat de Palestijnen generaties lang geleerd hebben Joden te haten en ze verhuizen willen naar de VS.

     1. Duke

      Kennelijk niet want je noemde het antisemitische leugens.
      Hoe het wel moet had ik al aangegeven. Geen uitbreidingen van illegale nederzettingen en palestijnse verdachten waar mogelijk niet doodschieten maar berechten en opsluiten.

     2. van Urk

      Duke@ U noemde Israel onbeschaafd en de Joden een stel moordenaars die daders meteen afschieten. Nogal overdreven verwoording om dat als normaal kritiek te gaan gebruiken. Hoe ziet u de Palestijnen die stelselmatig aanslagen plegen en Joden ontvoeren als volk en karakter dan? Durf daar ook kritisch over te zijn!

    2. Ritter

     Duke

     “Dat lees ik regelmatig op diverse nieuwssites.”

     Dat is precies het probleem.

     De meeste gevestigde media zijn anti-Israël en verspreiden dat soort onzin. Tijdens de laatste Gaza oorlog fungeerde de media als een verlengstuk van de Hamas propaganda. Letterlijk werd Hamas propaganda overgenomen door de gevestigde media.

     Net zoals de meeste media anti-Trump zijn en zowat iedere week weer onzin en leugens over Trump verspreiden. En helaas geloven veel mensen deze onzin.

     Alleen al verleden week zijn drie grote omroepen (CNN, ABC en Reuters) betrapt op het verspreiden van “nep nieuws” over Trump. Dus nieuws dat wereldwijd word verspreid en gelezen.

     1. Duke

      Als ik alleen anti-israel nieuwssites zou lezen, zou ik hier dan reageren?
      Ik heb niets tegen Israel, wel met bepaalde beleidskeuzes, zoals ik niets tegen Nederland heb, maar wel met bepaalde beleidskeuzes (in de MH17 zaak vind ik dat Rutte bloed aan zijn handen heeft. Is dat nu ook links of antisemitisch?)

     2. van Urk

      Rutte is geen Jood en behoort niet tot een volk die eeuwenlang overal ergens de schuld van krijgen. https://www.antisemitisme.nu/wat-antisemitisme

     3. Floris

      “executies van Palestijnse verdachten (in plaats van ze te berechten en op te sluiten zoals het hoort in een beschaafd land)”
      ————————————————————-
      Ah, meneer suggereert hier doodleuk dat “executies” met regelmaat plaatsvinden. Ben jij wel goed bij je hoofd, man?

      Als je googelt vindt je welgeteld één geval dat niet eens een executie genoemd kan worden maar een verkeerde beslissing van een soldaat. En raad eens? hij kreeg gevangenisstraf in het beschaafde land Israël.

      https://nos.nl/artikel/2203688-geen-gratie-voor-israelische-militair-die-palestijn-executeerde.html

     4. van Urk

      En wie zegt dat het beleid van Israel niet deugt? Misschien deugt het wel maar is de uitvoering in de praktijk ervan niet deugdelijk. Als de regering bepaalt dat er niet onnodig met scherp moet worden geschoten terwijl dat in het veld toch op ongelukkige wijze gebeurt, is het dan schuld van de Israelische regering? Dat geldt ook voor nederzettingen. Er zijn voorbeelden dat de Israelische regering nederzettingen weer sloopt (zoals in Ulapa) omdat ze daadwerkelijk illegaal op Palestijns grond zijn gebouwd. Netanyahu zegt zelf ook dat Israel niet altijd perfect is en ook fouten maakt. Net als iedere staat.

 6. Jip

  Inderdaad, de Palestijnse terroristen zijn nog steeds populair bij het linkse tuig hier in NL. Want ja, die joodse onschuldige burgers mogen daar niet zijn. Antisemitisme regeert! En islamknuffelaars worden gelukkig minder.

  1. van Urk

   Israel wordt vaak op de vingers getikt maar niemand die praat over Palestijnse mensenrechtenschendingen: http://www.franklinterhorst.nl/Palestijnse%20schendingen%20van%20de%20mensenrechten.htm

 7. DolleDries

  Openbaar ministerie: mohammedanen mogen in Nederland terreur plegen tegen Joden
  Posted on december 10, 2017 door Fubar in Nieuws // 4 Comments

  De mohammedaanse terrorist die helemaal Kristallnacht ging op een Joods restaurant is al weer op vrije voeten.
  De terrorist wordt alleen vernieling en diefstal ten laste gelegd. Want islamitische terreur is geen terreur. Antisemitisch terreurvod het Parool dat dit voorgekookt heeft, heeft zijn zin. De rechtsstaat is ingeruild voor de sharia. De islamisering van Nederland is af.
  De terreuractie voldoet volledig aan de juridische definitie van terreur, maar het OM veegt zijn Collaborerende reet er mee af:
  terrorisme / terreur Eng.: terrorism : strafrecht – oogmerk om de bevolking of een deel van de bevolking van een land vrees aan te jagen, dan wel een overheid of internationale organisatie te dwingen iets te doen, niet te doen of te dulden, dan wel de fundamentele politieke, constitutionele, economische of sociale structuren van een land of een internationale organisatie ernstig te ontwrichten of te vernietigen. (bron: AIVD) Deze definitie die het gevolg is van het Europese standpunt van de Raad van de Europese Unie inzake terrorismebestrijding, zoals deze materieel gelijk is beschreven in de bepaling in de (ontwerp-)WTM, artikel 83a WvSr: Art. 83a WvSr en 140 WvSr
  Bron:
  https://www.juridischwoordenboek.nl/woordenboeksup.html#18608

 8. Code134

  Het gepiep over de raketaanvallen door Israel is een vertoon van schandalige hypocrisie. Bij de raketaanvallen vallen zelden slachtoffers. Het is het machteloze verzet van een ongewapend volk dat van het land wordt beroofd en schandalig wordt onderdrukt door een door het Westen gesteunde militaire grootmacht.
  Het Palestijnse volk is het slachtoffer van volkenrechtelijke criminaliteit en hun verzet is meer dan legitiem.

  1. Algiz

   Dit is juist code134.
   Goed verwoord. Het valt mij op dat niemand hier dat ziet. Alleen al in dit artikel zijn de reacties voor 80% pro Israël, en de andere zijn Israëlkritisch. Deze laatste krijgen de grootst mogelijke onzin naar hun hoofd geslingerd wat allemaal antisemitisme zou zijn.

   1. PMG

    code134 is een kletsnatte scheet die die sinds de oerknal waarmee hij ter wereld kwam zich verder en verder uitbreidt. het frequent lezen van zijn trollige bijdragen leidt in de regel ertoe dat het vreselijk begint te stinken en de diaree uit je usb-poorten (voor zover nog aanwezig) begint te lopen. Geheel NEGEREN aub

    1. corfo

     @PMG.
     Volkomen juist.

    2. Stanly2000

     De raketten worden vanuit de Gaza op Israël afgevuurd. In Gaza is géén Israëlier. Het is in 1995 overgedragen aan de Palistijnen. Misschien moet je je eerst eens op de hoogte stellen voordat je hier reageert.

   2. van Urk

    Nou als de Friezen iedere keer na vele pogingen aan een oplossing voor vrede toch weer aanslagen gaan plegen in Amsterdam, raketten afschiet over zijn provinciegrens en hun kinderen leren de Nederlanders voor altijd te gaan haten dan zullen mensen als Algiz of Code134 ook op een gegeven moment het spuugzat zijn en pleiten voor scherpere maatregelen.

    1. PMG

     Nu echt gaan oppassen van Urk, echte Nederlanders wonen aan de andere kant van de Zuiderzee, Friezen, Groningers en Drenten!

     Praatjesmakers wonen in Holland.

     1. van Urk

      Da,s waar PMG. 😉

   3. Code134

    Het optreden van Israel jegens het Palestijnse volk is in meerdere VN-resoluties veroordeeld. Men gaat echter door met de criminele landroofpolitiek omdat het veel voordeel oplevert en het Westen hen daarin steunt.

    Het cynisme van de macht: Israel heeft kernwapens, tanks, artillerie, bommenwerpers, het professionele leger van een militaire grootmacht en de steun van het Westen. Het Palestijnse volk heeft geen van die middelen en kan zich tegen dit onrecht slechts verzetten met de wapens van de machtelozen: raketjes en terroristische aanslagen. De slachtofferverhouding in deze hopeloze oorlog is er naar: op elk Israëlisch slachtoffer sterven er 100 Palestijnse burgers.

    Zo liggen de zaken en wie deze feiten ontkent liegt bewust. Op DDS is dat echter meer regel dan uitzondering.

    1. corfo

     @ Code000.
     Probeer niet recht te lullen wat krom is !
     Domme man.

  2. ayreonaut

   ooit wel eens van terreur gehoord?

  3. van Urk

   “machteloos verzet van een ongewapend volk”. Hoe komen ze uberhaupt dan aan raketten, AK47,s,RPG ,s en explosieven? En als het Palestijnse volk onderdrukt (lees: gegijzeld) worden dan is het wel door hun eigen haatzaaiende leiders. (lees mijn vorige links) Maar goed..de heer of mevrouw Code134 kan iedereen mooi even uit gaan leggen hoe dit conflict op een briljante manier opgelost kan worden.

   1. PMG

    niet happen!

   2. Floris

    Van Urk, ga toch niet in op het geblaat van die gestoorde trol.

    1. van Urk

     Hij is ook gestoord. Het zomaar neersteken van een Joods gezin noemt hij een pure noodzaak van een antisemitisch volk.

     1. Code134

      Waar beweerde ik dat, smerige leugenaar?

      Vandaag nog naar de kerk geweest?

     2. van Urk

      Dat schrijft u toch zelf? Het is een machteloos verzet van een gewapendloos volk. Ik zie het heel anders. Ik zie een generatie lange Jodenhatende volk die Joden bestoken met steekwapens, explosieven, zoutzuur en raketten. Dit verzet speelt al veel langer dan vanaf 1948. Voor de eerste wereldoorlog werden Joden al belaagd door de antisemitische Arabieren die toen nog de naam Palestijn niet eens kenden. In 1929 werd zelfs in Hebron Joden belaagd en uitgemoord doordat de Arabieren vervalste foto,s onder ogen kregen en dachten dat de Joden de Omar moskee hadden opgeblazen. We hebben het tegenwoordig over Zionisten maar nooit over de Arabische nationalisten. Deze bewegingen zijn samen rond 1900 opgericht en pleiten beiden toen al voor een eigen onafhankelijke staat. Dat werd geregeld maar de Arabieren waren niet tevree met het stuk grond dat strekte tot aan de Irakese grens. Nee de kustlijn waar de Joden bevonden moesten zij ook in handen krijgen.

  4. Duke

   “Bij de raketaanvallen vallen zelden slachtoffers”. En dat maakt het ok om raketten af te vuren? Vertel dat verhaal maar aan de slachtoffers en hun familie.
   Die raketaanvallen geven Israel alle gelegenheid om (terecht) tegenmaatregelen te nemen en de situatie voor de Palestijnen zo te houden. Die raketaanvallen de afgelopen jaren heeft hun positie niet verbeterd, eerder het tegendeel. Ik denk dat het daarom verstandiger is dat ze een andere vorm van verzet gaan kiezen.

   1. Code134

    Nee, maar de raketaanvallen zijn het enige middel van het onderdrukte Palestijnse volk om zit te verzetten tegen de criminele politiek van Israel, Duke.

    Dat verzet is legitiem en de onderdrukking en de landroof van Israel is illegitiem. Zo liggen de feiten.

    1. cmsuijkerbuijk

     @Code134
     Dit “verzet”, het random afschieten van raketten in de hoop zoveel mogelijk burgerslachtoffers te maken, burgerfamilies aan te vallen en te vermoorden, op burgers inrijden die op de bus staan te wachten enzovoort heeft helemaal niéts met gerechtvaardigd verzet te maken, maar kan als oorlogsmisdaad aangemerkt worden. Bovendien bestáán palestijnen niet eens, laat staan een land of natie Palestina. Ik zou nog iéts van respect op kunnen brengen, als zij militaire installaties, kazernes of andere militaire instellingen aan zouden vallen. Maar dáár zijn ze veel te laf voor. Hoogstens een enkele militair die zich ook nog eens, liefst, niet kan verdedigen. Wat dát zijn toch hun vijanden? Toch niet de gewone burger?
     En dan het eeuwige smoesje van het sterkere Israël. Moet Israël dan maar lijdzaam toezien en niéts doen? Omdat ze zoveel sterker zijn? Ik weet niet of je het beseft, maar een land/regering heeft als voornaamste taak, voor de veiligheid van haar onderdanen te zorgen. En dat dient gepaard te gaan met zo weinig mogelijk slachtoffers, maar altijd éérst zo weinig mogelijk aan eigen zijde. Dus logisch, dat dan zwaar geschut wordt ingezet. Dat die Arabische lafbekken midden tussen de burgers gaan zitten of zelfs dekking achter die burgers zoeken is óók al weer een oorlogsmisdaad van arabische zijde. En hoe haal je het verder in je hoofd, ook maar enig belang te hechten aan de VN, hét antisemitische wereldinstituut bij uitstek. Als je dáár je oren naar laat hangen, bewijs je, dat je écht niet weet wat er speelt, doch slechts mee huppelt met de andere antisemieten!

     1. Code134

      Suikerklont komt opnieuw met de trieste drogreden dat het zo laf van de Palestijnen is dat ze niet met open vizier de strijd aangaan met het Israëlische leger in plaats van hun doel te willen bereiken met raketjes op burgerdoelen.
      De reden is, debiele Suikerklont, dat Palestijnen niets anders hebben dan lullige raketjes en de terroristische aanslagen. Dat is het enige wapen dat verzetsstrijders hebben tegen een professioneel leger met bommenwerpers, tanks, artillerie, kernwapens en een omvangrijk professioneel leger.
      Tegen dit staatsterrorisme is dit het enige wat het onderdrukte, bezette en wanhopige Palestijnse volk kan ondernemen.

      Lul toch niet zo stom, man.

     2. van Urk

      Code134@ Dus moeten de onschuldige Joodse burgers het maar ontgelden omdat de terroristische Palli,s geen tank kunnen uitschakelen met hun RPG,s. Is dat het? Moeten ze nog veel leren van de Afghanen en de Irakese rebellen die wel met minder Amerikaanse troepen durven aan te vallen.

     3. Roughwood

      @Code134, ‘Palestijnse verzetsstrijders’? Lafbekken zijn het! Hun munitie tussen eigen burgers opslaan, raketten tussen eigen burgers afschieten, commandoposten tussen eigen burgers vestigen en als Israëlische bommen die burgers raken zijn de Israëliërs de schoften. Omgekeerde wereld! En dat Palestijnse terroristen in 1972 in München Joodse topsporters vermoordden is ook een heldendaad om trots op te zijn. Laffe moordenaars! Het zijn daarnaast ook nog eens dictatoriale onderdrukkers van hun eigen bevolking.

      https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/20/in-de-palestijnse-slangenkuil-13579734-a1577962?utm_source=NRC&utm_medium=related&utm_campaign=related2

     4. van Urk

      De Palestijnen kunnen zich anders goed verweren op eigen terrein. Dat zagen wij wel in Gaza. De Israeliers eerst uitlokken en dan overgaan in de strijd. En desnoods zetten zij hun eigen burgers in als schild omdat ze weten dat het Israelische leger niet op burgers schieten. Dat soort laffe mensenrechtenschendende taferelen ondervonden de Amerikanen ook in Irakese steden. Israel heeft zeker alles in huis aan wapentuig maar weet zijn hoofd tenminste koel te houden en zal nooit zonder echte reden zijn tanks of vliegtuigen gebruiken tegen de Palestijnen omdat zij tenminste wel weten dat het ten koste gaat van het vredesproces. Israelische militairen die over de scheef gaan worden berecht en terroristen die gewond raken worden netjes in Israelische ziekenhuizen verzorgd. Daar kunnen de Palestijnen nog veel van leren.

     5. van Urk

      Code134@ Zo kan het ook! Een betere manier naar vrede is er niet door te beseffen dat de staat Israel nu eenmaal bestaat en een fijne plek voor ieder volk is om daar te leven. “Veel Palestijnen kiezen ervoor om de Israelische nationaliteit aan te nemen omdat ze dan een beter leven hebben” https://opinez.com/2017/09/28/israel-is-geen-land-van-haat-tussen-moslims-en-joden/

     6. cmsuijkerbuijk

      @Caode134 (59)
      Dat je weer scheldnamen moet gebruiken, om je “gelijk” te halen, zegt natuurlijk al alles. Maar bovendien kloppen je argumenten niet. Ook tijdens de Duitse bezetting was er verzet in heel Europa en toen werd, ondanks de gebrekkige bewapening van het verzet, wél het Duitse leger aangevallen. Dat vergde heel veel moed en uiteraard ook verzetsslachtoffers. Maar er werden door het verzet géén Duitse burgers als doelwit gekozen en ad random vermoord.
      Je slaat in je linkse verblindheid en Jodenhaat de plank volkomen mis! (Zoals gewoonlijk overigens)
      Arabieren? Laf volk!

    2. van Urk

     Israel is niet crimineel. Volgens een enqeute die werd uitgevoerd door het Konrad Adenauer-programma voor Joods-Arabische samenwerking in het Dayancentrum van de Tel-Aviv universiteit zegt een flinke meerderheid van de Arabieren de voorkeur aan te geven in een Joodse staat te leven. Er is in de afgelopen tien jaar veel gedaan om die positie te verbeteren. In die periode is het aantal Arabische medewerkers in de Israelische High-Tech industrie vertienvoudigd en het aantal Arabische studenten in Joodse universiteiten driemaal zo groot dan vroeger. Ook worden steeds meer Arabieren ingezet in het leger en de Nationale Dienst. Hoe zit het aan de Palestijnse kant? Mag een Jood daar studeren aan de Palestijnse universiteit? Of meedoen met het Palestijns voetbal?

 9. nienke

  Laten we toch ophouden over die vredes toestanden tussen die twee, dat gaat nooit gebeuren.
  Israel moet de zee ingedreven worden, vernietigd eerder rusten ze niet.
  Vind dit geweldig wat Trump heeft gedaan, onze politici doen in hun broek om de kant van Israel te kiezen.
  Als ze dat zouden doen breek hier de pleuris los en daarom houden deze lafaards maar hun mond en durven geen partij te kiezen.
  En elke keer lokken die palestijnen het zelf uit en als Israel zich verdedigd zijn zij de agressor.
  Dan zijn ze oh zo zielig.

  1. van Urk

   Ach Nienke. Palestijnse terrorisme werkt niet in Israel maar wel in het westen en de islamitische wereld. En die pro-Palestijnen knuffelaars die zogenaamd zich over de Palestijnse bevolking ontfermen? Waar zijn die knuffelaars in Syrie, Libanon of Jordanie waar Palestijnen opgestapeld zijn in vluchtelingkampen en in grote gevaren waren?Opvallend is dat de Palestijnen in die regio,s de Israeliers meer vertrouwen en daar hun beroep tegen doen voor hulp dan hun eigen Palestijnse, Jordaanse, Libische leiders of de Jihadisten uit Syrie die ze als uitschot behandelen. “Wanneer Israel zich zo verschrikkelijk had gedragen tegenover deze Palestijnen, dan was Israel al lang door de hele wereld aangeklaagd! zei een Palestijns journalist uit Nabloes tegen Israel Today. Dat niet alleen, jullie worden voor al het mogelijke aangeklaagd wat niet eens een aanklacht waard is en het Westen slikt het”.

 10. Guus Geluk

  Wat hebben raketaanvallen dan met de erkenning van Jeruzalem te maken?

  En hoe komt dit mens er in hemelsnaam bij dat Europa daar niets over zegt?

  1. Top

   Kan het nog dommer? Ja! “U” bewijst het, keer op keer.

   1. Guus Geluk

    Trol alarm!

    1. corfo

     @ Guus Geluk ?
     Stop toch eens met die kinderleuke leus : trol alarm .
     Niemand die zich daar ook maar iets van aantrekt, dom figuur.

  2. Vit

   Wat jammer dat we hier geen plaatjes kunnen plaatsen, ik heb er een die precies illustreert wat Netanyahu bedoeld, in cartoon beeldspraak: eerste de raketaanvallen door Hamas waar geen berichtgeving over komt en als laatste een raket terug waarbij wordt geschreven ‘Israel defends’.
   De beste man heeft groot gelijk, dat wordt dood gezwegen.

   1. Vit

    Ps, gelukkig kan IDF beter mikken, dat wel.

   2. Guus Geluk

    De organisatie Hamas staat op de terreurlijst van de Europese Unie.

    Europese leiders veroordelen het geweld aan beide kanten.

    1. Vit

     En, doen ze er wat aan?

     1. Vit

      Btw, het IDF waarschuwt dat ze terug slaan.

    2. Kodi

     Ik heb ze niet gehoord bij al die raketbeschietingen op burgerdoelen in Israël hoor. Je hoort ze pas als Israël (eindelijk) een keer terug slaat. Dus je wauwelt maar weer eens wat.

     1. Guus Geluk

      Dan moet je beter luisteren.

      https://www.haaretz.com/israel-news/1.724048

     2. Vit

      Israël zelf meld het wel dat klopt.

     3. Vit

      Nu nog voor de gewone man.

     4. Guus Geluk

      Europese leiders, en met name de Franse presidenten, waren kritisch op Israël en zijn dat thans nog. Betekent dit dat zij de raketten van Hamas – welke binnen de EU op de terreurlijst staan – door de vingers zien? Nee, absoluut niet.

      Ook de aanslagen van Palestijen worden door de EU veroordeeld.

      Overigens lijkt met name Nederland een typisch pro-Israël-bolwerk. Palestina is in elk geval niet erkend als staat door Nederland.

     5. Guus Geluk

      Inhakend op dat laatste: de PvdA was in vroeger tijden ook sterk pro-Israël. PvdA-minister Vredeling leverde wapens aan Israël in de Jom Kapoeroorlog, omdat hij, naar eigen zeggen, een tweede Holocaust vreesde.

      Ondanks dat hij hiermee sterk buiten zijn boekje ging.

      Echter, de multi-culturele achterban van de PvdA heeft het pro-Israël-zijn volledig weggespoeld. Zou Koenders hebben gehandeld als Vredeling? Ik denk het niet.

   3. Kodi

    Je bedoelt dit plaatje:

    http://www.imghost.nl/download/10534269_1441127239485936_36726220570216757_n%5B1%5D.jpg

    Zie je een plaatje, dan kan je met google chrome met de rechter muisknop klikken en dan kiezen voor de optie adres van afbeelding kopiëren.

    En inderdaad:
    In alle gevallen van Hamas attacks Israel geen enkel journalistiek commentaar
    Zodra Israel defends itself, dan gaan de journalisten viraal en schreeuwen ze moord en brand > Israel attacked Gaza today

    Het valt niet op hoor…

    1. Zout

     Juist, wanneer Israël zichzelf verdedigt.

    2. Guus Geluk

     Een cartoon. Een cartoon als bron. Dit is uitermate ongeloofwaardig, Kodi.

     Dit terwijl ik zojuist een krantenartikel heb aangeleverd, waarin staat dat de Europese Raad opriep tot het ontwapenen van Palestijnse terreurorganisaties én de Palestijnen opriep tot het staken van het afvuren van raketten.

     Nu nog even een NOS-artikel over de raketten van Hamas.

     https://nos.nl/artikel/441396-de-raketten-van-hamas.html

     1. Kodi

      Dat oproepen tot het staken van afvuren van raketten had die Europese Raad beter kunnen doen toen Hamas begon. Maar vele honderden raketten later hulden ze zich nog steeds ziende blind en horend doof. Zolang het staken voor Israël en vuren voor Hamas was vonden zij dat kennelijk wel best. Pas toen Israël overging tot reageren op acties bekommerden zij zich om wat er gaande was. Dat zal dan wel om die zielig gevonden moeten worden Pallezwijntjes zijn. Anyway: Slechts Israël’s reactie op Hamas’ acties kon Hamas tot bedaren brengen. Een prijskaartje in rekening brengen is de enige taal die deze achterlijke en onderontwikkelde culturen nog kunnen verstaan. Het is niet anders. Moraal van het verhaal: Israël zal genoodzaakt blijven paraat te moeten zijn een prijskaartje in rekening te kunnen brengen om vooraf duidelijk aan te kunnen geven dat wij Israël niet slaat niet wordt teruggeslagen.

     2. Vit

      Cartoons zeggen soms meer dan 1000 woorden, net als oneliners.

     3. Guus Geluk

      In dit geval niet, Vit.

     4. Vit

      Hangt er vanaf wie het gemaakt heeft.

    3. Vit

     Yep dat is ‘m.

     Bedankt!!!

 11. Kodi

  Beklijvend plaatje:
  Some bomb shelter shelter people
  Some shelter bombs
  http://pbs.twimg.com/media/BsNGYmvCUAA8w5d.jpg

  1. Kodi

   Beklijvend plaatje:
   Israel uses weapons to protect its civilians
   Hamas uses civilians to protect its weapons
   Hamas puts its civilians in the line of fire
   http://pbs.twimg.com/media/BsWsEHZCMAAvMEa.jpg

 12. Kodi

  Hamas-leiders die hun eigen bevolking brandofferen zijn één voor één miljardairs:
  http://www.globes.co.il/en/article-the-phenomenal-wealth-of-hamas-leaders-1000957953

 13. Kodi

  Het pure kwaad: Een terrorist van Hamas hangt twee jongetjes als levende schilden aan een hek op, zodat Israël het gebouw niet kan beschieten.

  http://youngcons.com/this-is-what-evil-looks-like-one-picture-going-viral-that-depicts-the-barbarism/

 14. Kodi

  UNWRA = United Nations Warehouse Rocket Agency
  http://i.imgur.com/AyVYAKK.gif

 15. Two Ravens Black Kettle

  De onfortuinlijke wederwaardigheden van Halbe de Eunich.

  In West-Europa zijn de antisemieten aan de macht.
  De meest bespottelijke reactie was nog van de eurofiele socialist Halbe Zijlstra maar gelukkig hoeft de beste man zich niet in te spannen wanneer hij kruipt en beeft omdat hij voor 10% uit water en 90% uit slagroom bestaat (alleen zijn baas heeft een hoger room-gehalte).
  Halbe beweegt zich voort als een rups met dien verstande dat een rups gezegend is met gezond boerenkoolverstand en Halbe met eurofiele euro-tekens getatoeëerd op zijn Drie-Aapjes-oogleden.

 16. Blue monday

  “veegt de vloer aan”, ronkende koppen, net zoiets als dat Groot Brittannië de “vloer aanveegt” met Europa in het succesvolle Brexit-verhaal?

  En Hamas is tuig daar zijn we het wel over eens, maar zoals Israel tekeer gaat en maar koloniën blijft bouwen en de wereld blijft irriteren met eenzijdige besluiten help het probleem nooit op te lossen.

  Verder is kritiek op Israel wel even wat anders dan dat je hekel aan joden zou hebben.
  Ergo, ik vrees dat Netanyahu geen benul heeft wat voor negatieve gevolgen zijn beleid
  voor Israel zal hebben in de toekomst.

  En laten we niet vergeten dat het gehele westen, Israel al die jaren heeft gefinancierd en dat ze zonder geld en middelen allang niet meer bestaan hadden….

  Kortom….Israel moet ook beseffen wie hun vrienden zijn en dat je nu eenmaal niet alles kunt maken om steeds 120% je zin door te drukken.

  Je hoeft niet over je heen te laten lopen, soms moet je je tanden laten zien, maar om nu nooit en te nimmer een hand te reiken, getuigd van armoede.

  1. Kodi

   Reik een Moslim de hand en ze amputeren heel je arm als deze daartoe de gelegenheid geboden krijgt.

   En het is juist de Islam die steevast iedere handreiking van Israël blijft afwijzen, simpelweg omdat ze zelfs in de kleinste vorm geen Israël kunnen en willen accepteren, want Joodse bewoning. Dus hun ziekelijke verslaving aan oorlog, haat en vernietiging blijft aanhouden.

 17. Kodi

  De een zal een dagje naar het strand associëren met gewoon lekker ontspannen met op een warme, droge, zonnige dat met alleen een zwembroekje aan in zee zwemmen, op het strand lopen, zitten, liggen, een partijtje schaak spelen, eten en drinken bij een strandpaviljoen. De ander wil gaan “rellen” op het strand. De strandrellen werden echter gauw de kop ingedrukt ; De burgerbevolking hierbij beschermd tegen de vooropgezette terreur van deze infiltranten. Het was voor hen een kort dagje naar het strand. LOL

  Hamas Terrorists Infiltrate Israel and are Neutralized
  Gepubliceerd op 8 jul. 2014
  Earlier today, terrorists attempted to infiltrate Israel from the sea near Zikim in order to carry out an attack. The IDF neutralized them.
  https://www.youtube.com/watch?v=-ff1Vb1ZqSE

  1. Kodi

   Hamas maakt zich schuldig aan de oorlogsmisdaad van het gebruik van menselijke schilden: het gebruiken van burgers als dekmiddel voor strijders, wapens, explosieven of raketlanceerinstallaties.

   In de video is te zien hoe een bom een in een woonwijk verborgen raketlanceerbasis in Gaza raakt, waarvandaan lange-afstands raketten op Tel Aviv en Jeruzalem werden afgevuurd. Het plaatsen van zo een raketlanceerbasis in een woonwijk is een oorlogsmisdaad op zich.[/b]

   Bijgaande video van het Israëlische leger demonstreert dat.

   Echter, na de ontploffing van de Israëlische bom, is er nog een enorme, zogenaamd secundaire explosie. Die wordt veroorzaakt doordat de Israëlische bom een wapenopslagplaats – explosieven of raketten – heeft geraakt die ontploft.

   Het laat zien hoe Hamas die explosieven en raketten welbewust in een woonwijk plaatst, wat de omwonenden in direct levensgevaar brengt.

   Realiseert u zich dat als u Hamas hoort klagen over Palestijnse burgerslachtoffers.

   https://www.youtube.com/watch?v=FQ5bAgTZLtQ

   1. Zout

    Niet zolang het narratief domineert dat er ooit een Palestijnse staat bestond die Israël inpikte en volledig moet teruggeven, de zogenaamde ‘bevrijding’.

    Hoe geef je iets terug dat nooit van iemand is geweest en dat ook nooit heeft bestaan. Het Arabische driemaal nee van 1946 geldt nog steeds.

 18. corfo

  Ik vernam zojuist uit zéér betrouwbare bron dat fossiel Dries van Agt samen met z’n minnares mevr. Duissenberg, zwaar bewapend, op weg zouden zijn naar het Midden-Oosten teneinde samen met het moslim-rapaille uit “Palestina” ten strijde te trekken tegen de vreedzame Israëlische bevolking. Deze bevolking die zich, zéér terecht verdedigt tegen een stelletje terroristen, dat al honderden jaren blèrt dat het Israël van de kaart wenst te vegen. Dat Israël zich daartegen verzet is een doorn in het oog van o.a. de NL-“regering” en enkele reaguurders.
  Trump heeft geheel terecht Jeruzalem erkent als hoofdstad van Israël, maar zal zich nu wel ernstig zorgen maken om de afkeurende mening van Halve Zijkstra.

 19. Ni28

  De keuzes van de EU zijn altijd de verkeerde en het komt door de laffe houding van Brussel. Israël is de enige democratische land in het Midden Oosten maar de EU kiest voor de overmacht van de Arabieren. Israël is te klein om het voor op te nemen. Dan maar liever op de knieën bij de Arabieren smeken. Israël houdt zich kranig als David tegen Goliath en de Europese Goliath gooit de doek in de ring en laat zich bespelen. Met als resultaat een geïslamiseerde Europa waar chaos en godsdienst regeert. Volkomen uit elkaar gespeeld door de kolonisten die wij zogenaamd nodig hebben. Op deze wijze is Europa gedoemd tot de dood van democratie en orde en wordt een grote kalifaat. De keuzes van de EU leiders zijn misdadig.

 20. Ni28

  De expansie van Israël is hun enige wapen in de boze wereld om hun heen. Bovendien bouwt Israël terwijl de Palestijnen alleen maar kapot maken. Dat is het verschil.

  1. Zout

   Klopt!

   JHWH creeërt, allah verwoest.

 21. Two Ravens Black Kettle

  Overal ter wereld worden Joden uitgeroeid. Fahrenheit-451 Zweden zal de eerste Jodenvrije staat van Europa worden.
  Het Cidi (U kent ze wel van de verplichte Trump en PVV-haat en de woede vanwege het besluit van onze oranje vrind om de Amerikaanse ambassade te verplaatsen naar Jeruzalem. De linkse zelfhaat clowns van het Cidi vinden dat vre-se-lijk. Dan weet je ook meteen wat de Joodse gemeenschap in Europa aan deze treurige organisatie hebben) zwijgt hierover. N-Europa wordt Jodenvrij en de clowns steken de tong uit naar die grote boze meneer uit Amerika. Over prioriteiten gesproken. Enfin.

  Israël is het enige land wat levensvatbaar is in die religieuze zandbak. Twee andere landen waren het tot voor kort ook redelijk ging met de minderheden waren Libya en Syria. En die moesten van de terroristische EU en de moordenares Hillary C. dan ook kapot gebombardeerd worden en het regime vervangen door Al-Qaida/Isis/Al-Nusra/harcore suni.

  Israël verdient onze steun.
  Ik heb echter 1 klacht en dat is het feit dat Israël suni moordenaars oplapt en afstuurt op de minderheden in Syrië . Dat is een gigantische schandvlek op dit prachtige land en ik zou willen dat ze daarmee zouden uitscheiden want ik kan en wil dat monsterlijk beleid niet verdedigen.
  Ze moorden *domme de Druzen uit en Israël lapt de jihadisten weer op.
  Dat is – beste Netanyahu- zum kotsen !

  1. Kodi

   Prima analyse.

 22. Rosasolis

  Europa is niet Amerika. Wat Amerika en Israel hebben afgesproken is hun zaak.
  Ons EU landen mogen zelf beslissen als wij onze ambassades nog steeds willen houden
  in Tel Aviv. Wij hoeven niet de meningen van Trump of Netanyahu aan te nemen.
  Nederland en alle andere EU landen moeten blijven in Tel Aviv. Sinds wanneer heeft
  Netanyahu ooit interesse in Europa gehad? Of in de Christelijke gebieden in Israel? Als iemand een hypocriet is, dan dat is Netanyahu. Dit man neemt steeds meer land in belaag om steeds meer nederzettingen te bouwen voor alleen Orthodoxe Joden, die in het algemeen grote families hebben. De jonge mannen die de dagelijks de Talmud studeren mogen dienstplicht weigeren, en hoeven niet een baan aan te nemen. Maar zij mogen vroeg trouwen en grote gezinnen stichten. Maar ook de moslim populatie groeit. Dit heel kleine land is nu al vreselijk overbevolkt. Er zijn grote problemen met de nederzettingen
  en de muren rondom die Orthodox Joodse “no-go” gebieden. Daarom is Netanyahu een
  hypocriet. Wat een verschil met Tel Aviv: die een gewone, moderne stad is, die onze Westerse levensstijl handhaft. Ik ben er nooit geweest, maar ik ken vrienden die het net een
  fijne Int. Europese, culturele stad vonden… Ik zou me niet verbazen dat de huidige problemen van de rest van Israel worden voor Netanyahu te groot, en daarom heeft hij
  hulp van “big Brother” Trump nodig! Laten wij hopen dat de bekende Kerstmis diensten in Bethlehem mogen doorgaan, zonder problemen.

 23. sjun

  Prima staatsman. Misschien moet er eens een prijs voor politieke visiein en moed het leven geroepen worden?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.