"Stoere" Palestijnse president Abbas: weigert Amerikaanse vice-president Pence in Jeruzalem te ontmoeten

Geen categoriedec 10 2017, 11:00
Nou, daar zal Mike Pence dagenlang huilend van in z'n bedje liggen: vandaag kondigde Mahmoud Abbas, de president van de Palestijnse gebieden, aan dat hij een ontmoeting met Mike Pence afslaat wanneer deze binnenkort een bezoek brengt aan Jeruzalem.
Hoe ontzettend zielig het Palestijnse leiderschap heden ten dage is, wordt wel weer duidelijk aan de hand van de communicatie van de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Terwijl zijn regime nog altijd doorgaat met het betalen van riante salarissen aan veroordeelde terorristen, meent de kerel wél de morele autoriteit te hebben om een bezoek van de Amerikaanse vice-president Mike Pence te kunnen weigeren. Abbas is laaiend. Nee, niet op het feit dat zijn aanhangers Europese hoofdsteden kort en klein slaan. Maar wel op Pence, omdat zijn baas Trump Jeruzalem erkende als de hoofdstad van Israël.
En dus weigert Abbas om Pence te ontmoeten als laatstgenoemde later deze maand richting Israël vliegt:

"Palestinian president Mahmoud Abbas will not meet US vice president Mike Pence during his visit to the Jerusalem and the region later this month, over the US’ recognition of Jerusalem as Israel’s capital.

The announcement was made by the Palestinian foreign minister on Saturday as protests and violence continued to erupt in Gaza. "

Ik kan natuurlijk niet kijken in het hoofd van de bewoner van de Naval Observatory, maar ik gok zo dat Mike Pence daar geen seconde wakker van ligt. Als de Palestijnen niet realistisch willen zijn en daarmee willen voorkomen dat zij op betrekkelijk korte termijn een eigen staat krijgen, dan ligt dat aan hen. Hé, het is niet de toekomst van Mike Pence zelf die op het spel staat, maar die van de levensvatbaarheid van een potentiële Palestijnse staat.
Hoe Pence dan z'n tijd moet doorbengen in Israël? Eén tip: breng een bezoek aan Tel Aviv. Dat is echt een fantastische stad waar je ook lekker ver weg kan blijven van al het Palestijnse gezeur en gemekker. Dan mag Abbas lekker in z'n sop gaarkoken in Ramallah. Ook dat is een keuze, nietwaar?
Zo, dan is iedereen weer gelukkig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten