Politie pakt No Surrender baas kuipers op. De verdenking? Mishandeling, afpersing, bedreiging, en diefstal met geweld

Politie pakt No Surrender baas kuipers op. De verdenking? Mishandeling, afpersing, bedreiging, en diefstal met geweld

Wordt de motormaffia dan eindelijk aangepakt?

In Nederland hebben we de vrijheid van vereniging. Daar moeten we hartstikke blij mee zijn. Het betekent immers dat jij en ik een club kunnen oprichten als we dat willen -- of de machtshebbers dat prettig vinden of niet is volstrekt irrelevant.

Helaas wordt dat recht soms ook misbruikt. Twee voorbeelden daarvan: pedovereniging Martijn en... de motormaffia.

Wat die laatste betreft heeft de politie vanochtendvroeg hard ingegrepen:

Het gaat dus om de 53-jarige Henk Kuipers, woonachtig in Emmen. De politie gelooft dat hij minstens zes leden van de club heeft mishandeld en afgeperst. Zij hadden zich volgens hem namelijk niet aan de clubregels gehouden. En ach ja, dan mag je best even in elkaar gerost worden. Toch?

En Kuipers was volgens de politie nog niet klaar met die mannen. Nadat hij ze mishandelde dwong hij ze namelijk om "duizenden euro's" aan de club te betalen. De politie is ervan overtuigd dat Kuipers hier zelfs een voorname bron van inkomsten van maakte voor No Surrender: het afpersen van (oud-) clubleden met "bad standing."

Het afpersen vond volgens politie en OM ook buiten de club plaats. Kuipers zou tenminste drie ondernemers hebben afgeperst. Hij trad volgens justitie op als een soort incassobureau. De clubbaas was hierbij gekleed in clubkleding en zou zware bedreigingen hebben geuit. Een eveneens gearresteerde man uit Sneek (59) zette volgens politie en OM Kuipers in om zakelijke conflicten op te lossen.

Dat is natuurlijk dieptriest, maar er is ook goed nieuws. Het is namelijk waarschijnlijk dat Justitie om een civiel verbod zal vragen op No Surrender. Het heeft wat slachtoffers gekost, maar dan heb je ook wat, zullen we maar denken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties