Netanyahu veegt de vloer aan met Europa: 'Wel Trump bekritiseren, maar niets zeggen over raketaanvallen op Israël'

Geen categoriedec 10 2017, 15:00
De Israëlische premier heeft zijn buik vol van de vooringenomenheid en hypocrisie van 'Europa.'
Benjamin Netanyahu is absoluut niet te spreken over de reactie van EU-landen op Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. Voor de camera's van een Israëlische tv-zender zegt de Israëlische premier dat hij zijn buik onderhand wel een beetje vol heeft van de hypocrisie en vooringenomenheid van 'Europa.'
https://twitter.com/thesluis/status/939594405824159745
Om zijn punt te maken zegt Netanyahu dat hij het nogal opmerkelijk vindt dat 'Europa' Trumps toespraak massaal veroordeelt, maar geen enkele Europese leider iets zegt over de vele raketaanvallen van Palestijnse terroristen op Israël of over het wangedrag van Palestijnse leiders die elke dag weer oproepen om Israël met geweld van de kaart te vegen.
Daarin heeft hij natuurlijk honderd procent gelijk. Europese leiders vinden het volstrekt normaal dat Palestijnen oproepen tot geweld tegen Israëliërs én dat ze de daad bij het woord voegen door massaal raketten af te vuren op de joodse natiestaat. Dat het ze daarbij niet uitmaakt waar en op wie die raketten terechtkomen laat de EU verder ook koud: scholen, huizen, ziekenhuizen, who cares? Het is schandalig, maar de EU kan zich er niet druk om maken.
Des te opmerkelijker is het dat ze Trump nu bekritiseren omdat hij het 'vredesproces' in gevaar zou brengen. Wat denken ze dat het effect is van terroristische aanslagen op Israëlische burgers? Dat lijkt me toch een groter gevaar voor het 'vredesproces' dan een toespraak van Trump, hoe controversieel ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten