Niet Ebru Umar, maar Ehsan Jami staat op de lijst Leefbaar Rotterdam

Geen categoriedec 19 2017, 12:00
Een zelfverklaarde ex-moslim wil graag de gemeenteraad in voor Leefbaar Rotterdam.
Ehsan Jami is al jaren één van Neerlands bekendste immigratie- en integratiecritici. In 2007 werd hij bekend toen hij het Centraal Comité voor Ex-moslims oprichtte en een boek schreef, Het recht om ex-moslim te zijn. Naar aanleiding van dat comité en zijn boek werd hij onder meer in elkaar geslagen én regelmatig bedreigd.
Toch hield hij zijn rug recht. In 2010 werd hij een jaar lang medewerker van Hero Brinkman, die toen voor de PVV in de Tweede Kamer zat. Daarna verliet hij de politiek, en werd hij actief in het 'normale' leven (met name op Twitter is hij overduidelijk aanwezig).
Nu wil hij terug naar de politiek, en dan niet als medewerker van een ander, maar als politicus. Het AD heeft de scoop:

Jami zegt zich in de Rotterdamse raad met name te willen richten op de problemen waarmee afvalligen worden geconfronteerd binnen de moslimgemeenschap. ,,Wij hebben Jami hard nodig om deze opgave aan te gaan'', aldus lijsttrekker Joost Eerdmans. ,,Hij voelt zich thuis aan de rechterkant van het politieke speelveld, omdat hij vindt dat kritiek op moslims in linkse kringen nauwelijks wordt getolereerd.''

Op dit moment is Ehsan bezig met een promotie-onderzoek aan de Universiteit Leiden. Het onderwerp? De relatie tussen etniciteit en criminaliteit. Eerdmans zegt daarover:

"Een onderwerp dat wij zeer interessant vinden."

Aangezien Ehsan op de vijfde plek op de lijst staat heeft hij een bijzonder goede kans om in de gemeenteraad te komen.
Natuurlijk is dit weer minder prettig voor Geert Wilders en zijn PVV. Meteen nadat hij zijn lijst aankondigde in Rotterdam moest hij zijn lijsttrekker vervangen en nu stapt een oud-medewerker van de PVV dus over naar Leefbaar. Dat zal hij niet prettig vinden.
Dat wordt volgend jaar nog bijzonder interessant. Welke van de twee gaat de strijd winnen in Rotterdam? Leefbaar of toch de PVV?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten