Nieuwe Grote Roerganger SP tegen de rest van de wereld: “Kom maar op!”

Toen Lilian Marijnissen naar de Tweede Kamer ging wist iedereen dat het een kwestie van tijd was voordat ze het stokje zou overnemen van Emile Roemer. 

Lilian is namelijk van jonge leeftijd af aan klaargestoomd voor het leiderschap van haar vaders partij, de SP. Daar komt nog eens bij dat communistische partijen er natuurlijk een handje van hebben om leiders op te laten volgen door hun kinderen. Denk maar aan de Kims in Noord-Korea. In het socialistische paradijs van de SP wordt je toekomst bepaald door je geboorte.

Hoe dan ook, nu ze de nieuwe leider is van de SP heeft Lilian haar leden en sympathisanten meteen een email gestuurd. Daarin maakt ze duidelijk dat ze klaar is voor het politieke gevecht, en dat ze haar partij echt naar het volgende niveau wil slepen.

Ofzo.

“Het was een bijzondere week. De meest betrouwbare man van het Binnenhof nam na bijna acht jaar SP-leider te zijn geweest afscheid. Ik ben trots en vereerd dat ik van de fractie het vertrouwen krijg om het stokje over te nemen. Ik heb er zin in, kom maar op!” schrijft ze gepassioneerd. Vervolgens bedankt ze “iedereen voor de duizenden reacties, felicitaties en goede tips die ik inmiddels heb mogen ontvangen,” maar waar ze natuurlijk verder niets mee doet. Papa Jan heeft haar hier al lang op voorbereid. Ze weet precies hoe ze haar partij moet leiden: met harde hand.

Tenslotte maakt ze duidelijk dat zij echt een hardcore socialist is, net als haar vader. “Samen gaan we aan de slag! Zodat niet de pakken-wat-je-pakken-kan managers het voor het zeggen hebben, maar de mensen,” ageert ze op populistische wijze. “Dat niet de snelle winsten van grote bedrijven voorop staan maar ons algemeen belang: veilige buurten, goede zorg en onderwijs en echte banen.”

Let wel: echte banen bestaan natuurlijk helemaal niet in de socialistische heilstaat van de SP. Er zijn dan alleen nog maar Melkertbanen. Alle (grote) bedrijven zullen pardoes vertrekken als de SP aan de macht komt.

Laten we hopen dat dit nooit gebeurt. Als dat wel zo is, is het namelijk echt einde oefening voor Nederland. En dat zou toch best jammer zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. DolleDries

  Alle (grote) bedrijven zullen pardoes vertrekken als de SP aan de macht komt.

  Dat is ook onzin natuurlijk.

  Met de FVD zullen wel de grote bedrijven komen de arbeider gaat dan terug naar de jaren 20 in de vorige eeuw.

  1. Code134

   Gelukkig heeft de huidige linkse regering de dividendbelasting afgeschaft.

   🙂

 2. Arubano

  Papa Jan heeft de partij vroeger al van Remi Poppe afgepakt om het nooit meer uit handen te geven.

 3. Code134

  Het argument van een dynastieke benoeming hoorden we nooit bij Drees jr. en Bas de Gaay Fortman.

  Ik geloof dat het ook nergens op slaat.

 4. Alpenmelk

  Wat een slap stukje niksigheid, dit flutstukje opinie.ofzo………

 5. CJD

  Lilian Marijnissen werd gekozen op basis van haar talent, niet vanwege haar naam, dus dat dynastie argument is flauwekul.

  Waarom hoort men hier zo weinig over het feit dat meisje Le Pen van Front National ook in de voetsporen van pappa trad? 🙂

  1. Code134

   Raak!

  2. Dubbele Komma

   Het is dat jullie linksmensen het octrooi op de waarheid hebben,anders had ik oprecht getwijfelt.

   Toch komt het een beetje noord Koreaans over…

   Oh wacht….

   1. Code134

    Getwijfeld is dan weer met een d, lieve jongen.

  3. Kees

   Meisje Le Pen gooide pappa meteen uit de partij. Als je dat bij een socialistische partij doet zul ja daar de rest van je leven spijt van hebben, als je het uberhaupt nog kunt navertellen.

 6. PMG

  Is dat logo van die club bewust gekozen, die rotte tomaat?

 7. buitenbeentje

  Zodat niet de pakken-wat-je-pakken-kan managers het voor het zeggen hebben,……Dat niet de snelle winsten van grote bedrijven voorop staan maar ons algemeen belang: veilige buurten, goede zorg en onderwijs en echte banen.”

  Ik begrijp echt niet hoe je daar tegen kunt zijn, mij lijkt daar niets mis mee, vandaar ook dat ik PVV stem en niet FvD.

 8. DolleDries

  Voor het zover was heeft er best veel tomatenbloed gevloeid in de SP,er zijn best wel veel kameraden er uit geflikkerd. Soort culturele revolutie.

  1. Code134

   The Killing Fields van de SP.

   🙂

 9. Gerlos

  Hoop links/Mao geleuter, maar of het zoden aan de dijk zet denk het niet wij willen vooruit in ONS LAND en niet achteruit Lilian Marijnissen.

 10. Kees

  Socialisme staat voor honger, armoede, onvrijheid, muren, prikkeldraad…

 11. Parestado4

  Ik wens haar succes,goed inzicht en gezond verstand!

 12. PMG

  Jan Marijnissen, 1974: “het gaat er niet om wat wij vinden, maar wat de mensen van ons willen”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.