Nieuwe Grote Roerganger SP tegen de rest van de wereld: "Kom maar op!"

Geen categoriedec 17 2017, 15:00
Toen Lilian Marijnissen naar de Tweede Kamer ging wist iedereen dat het een kwestie van tijd was voordat ze het stokje zou overnemen van Emile Roemer.
Lilian is namelijk van jonge leeftijd af aan klaargestoomd voor het leiderschap van haar vaders partij, de SP. Daar komt nog eens bij dat communistische partijen er natuurlijk een handje van hebben om leiders op te laten volgen door hun kinderen. Denk maar aan de Kims in Noord-Korea. In het socialistische paradijs van de SP wordt je toekomst bepaald door je geboorte.
Hoe dan ook, nu ze de nieuwe leider is van de SP heeft Lilian haar leden en sympathisanten meteen een email gestuurd. Daarin maakt ze duidelijk dat ze klaar is voor het politieke gevecht, en dat ze haar partij echt naar het volgende niveau wil slepen.
Ofzo.
"Het was een bijzondere week. De meest betrouwbare man van het Binnenhof nam na bijna acht jaar SP-leider te zijn geweest afscheid. Ik ben trots en vereerd dat ik van de fractie het vertrouwen krijg om het stokje over te nemen. Ik heb er zin in, kom maar op!" schrijft ze gepassioneerd. Vervolgens bedankt ze "iedereen voor de duizenden reacties, felicitaties en goede tips die ik inmiddels heb mogen ontvangen," maar waar ze natuurlijk verder niets mee doet. Papa Jan heeft haar hier al lang op voorbereid. Ze weet precies hoe ze haar partij moet leiden: met harde hand.
Tenslotte maakt ze duidelijk dat zij echt een hardcore socialist is, net als haar vader. "Samen gaan we aan de slag! Zodat niet de pakken-wat-je-pakken-kan managers het voor het zeggen hebben, maar de mensen," ageert ze op populistische wijze. "Dat niet de snelle winsten van grote bedrijven voorop staan maar ons algemeen belang: veilige buurten, goede zorg en onderwijs en echte banen."
Let wel: echte banen bestaan natuurlijk helemaal niet in de socialistische heilstaat van de SP. Er zijn dan alleen nog maar Melkertbanen. Alle (grote) bedrijven zullen pardoes vertrekken als de SP aan de macht komt.
Laten we hopen dat dit nooit gebeurt. Als dat wel zo is, is het namelijk echt einde oefening voor Nederland. En dat zou toch best jammer zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten