Russische generaal ontkent rol in neerhalen MH-17 en wil misschien media voor de rechter slepen

Hebben de Russen er nu wel of niet mee te maken? De verschrikkingen met de MH-17 zijn nog steeds niet te bevatten en veel mensen zijn er nog, niet meer dan logisch, erg emotioneel over. Dan komt de media ook nog met aantijgingen aangaande Pieter Omtzigt en Rusland schijnt de grote Mastermind achter alles te zijn.

Wordt dit een stukje waarbij ik Rusland vrijpleit? Nee, helemaal niet zelfs. Ik las in de reacties onder bepaalde stukken dat DDS een bastion is voor pro-Russische nuttige idioten. Dat is wel grappig om te lezen, want reacties online plaatsen is wel het hoogste van sociaal en politiek verzet tegen iedereen met wie je het niet eens bent.

Schaamteloos, zeg ik u, ben ik een voorstander van logisch nadenken, common sense. In dit gepolariseerde politieke- en sociale landschap wordt je al snel voor alles en nog wat uitgemaakt als je ook maar enigszins beide kanten in een verhaal belicht, of enigszins nuance wil aangeven. Het hele welles-nietes spelletje, nu ook weer met de ontkenning van de Russische generaal, heeft alweer veel te lang geduurd.

Rusland is niet onschuldig, Poetin is niet onschuldig. Heeft Rusland enigszins iets te maken met MH-17 en is het een actief onderdeel in het geopolitieke systeem? Natuurlijk, ongetwijfeld, maar dat constante Rusland bashen wordt op een gegeven moment ook vermoeiend. De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben ook doelen en zijn ook actieve spelers op het wereldtoneel en actie volgt op reactie. Plannetje volgt op tegenplannetje.

Het is niet zo moeilijk om voor te stellen dat het niet allemaal zo zwartwit is, maar het hele debat wordt al snel gekaapt door propaganda en oneliners van beide kanten in een verhaal. Daarbij is het noodzakelijk om allebei de kanten te belichten en alle mogelijke oorzaken en redenen te bedenken. Niets is zo simpel als het lijkt en zeker vandaag de dag niet. Dus pro-Russische en anti-Russische mensen kunnen  voor mijn part hun eentonige en vaak bekrompen wereldvisie mee naar huis nemen, want common sense heeft er geen boodschap aan.

Laten we het hele onderzoek dan ook niet gekaapt worden door de vele propaganda en propagandisten van alle kanten, daar hebben de nabestaanden helemaal niets aan. Geopolitiek bestaat en het tast veel aan Met dat in gedachten, verliest alles haar simpliciteit.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. DolleDries

  De Russische generaal Nikolaj Fjodorovitsj Tkatsjev blijkt een van de hoge militairen naar wie het team dat onderzoek doet naar de ramp met de MH17 op zoek is. Tot die conclusie komt onderzoekscollectief Bellingcat na het beluisteren van opgenomen gesprekken en een analyse van zijn stem.

  Lekker betrouwbaar dat Bellingcat.

 2. buitenbeentje

  Dat is best moeilijk, want er zijn (ook hier) mensen die vinden dat je niet neutraal bent als je beide zijden kritiseert. Dit artikel zal door de heer Geluk ongetwijfeld als pro Russisch geduid worden, want elk artikel dat het beweert dat Rusland niet alleen de boeman is komt uit verdachte bron.

  Dit is maar één voorbeeld, van heel dichtbij, maar we weten toch allemaal dat iedereen die niet de grachtengordel mening van “ons soort mensen” verkondigt bij voorbaat fout is. Op scholen wordt deze mening voorgekauwd, de leerling, die in een afhankelijkheidspositie verkeert, houdt wijselijk zijn mond en gelooft de onzin uiteindelijk zelf, het volgende Guusje is geprogrammeerd.

  Zo lang Rutte de onderste steen telkens weer op een ander plek begraaft blijft MH17 trouwens onopgelost.

 3. Floris

  Gulden regel: zoek het motief.

  Ik zie geen enkel motief voor de Russen. Ze hadden geen belang bij het neerhalen van de MH17.

  Voor Oekraïne zou het motief geweest kunnen zijn om Rusland de schuld te kunnen geven en zo in de kaart te spelen van de Rusland-bashers in de VS en Brussel. Om er later zelf van te profiteren en lid te worden van de EU. Dit zou ook de geheimzinnigheid van de Rutte cs in deze zaak verklaren.

  Maar het kan ook gewoon een ongeluk zijn geweest. Maar waarom zou Rutte cs daar dan geheimzinnig over doen? Misschien omdat ze zelf medeschuldig zijn door die vliegroute open te houden terwijl ze wisten dat het levensgevaarlijk was.

 4. Heinz

  Poetin weet van de hoed en de rand. Weet dus wie er bij betrokken waren. Niets ontgaat deze KGB’er. Weet dus ook waar zijn militairen uithangen, wat ze doen. Hij maar zijn kaken op elkaar houden. Ongeloofwaardig?

  1. toetssteen

   @Heiz
   U bent bekend dat dit gebeurde juist tijdens de laatste dag dat de NAVO vloot in de Zwarte Zee lag? Dat er volop AWACS toestellen in de lucht waren? Dat er op hetzelfde moment nog drie toestellen via deze onzalige route werden geleid ( van 1 maatschappij heeft de crew ontslag gekregen).
   Bellingcrap is een eenling (Brown Moses) die betaald wordt door Soros:
   https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/31/onderzoeksgroep-bellingcat-werkt-aan-russische-sit-1624911-a435294

   U moet wat meer lezen .

 5. DolleDries

  Nooit geen radar beelden van de USA gezien ondanks vlak na het neerhalen de vinger al gewezen werd naar Rusland. In de Oekraïne stonden alle radars in oorlogstoestand net uit wegen onderhoud. Meer heb je niet nodig dat de zaak flink stinkt.

  1. Floris

   Inderdaad. En reken maar dat als die radarbeelden ongunstig zouden zijn geweest voor Rusland ze al lang en breed vrijgegeven zouden zijn.

   1. toetssteen

    @Floris
    Juist, dan hadden we de beelden daags na de ramp gezien. En terecht natuurlijk, maar wat er nu gebeurt is zoooo hypocriet!

     1. denk eens na

      Rusland staat er om bekend niets vrij te geven .Wat een zeer goede strategie is wachtend op dat je tegen stander iets beweerd wat rusland kan bewijzen wat niet waar is. Poetin de schaakmeester wacht op de goede zet op het juiste moment.

 6. DolleDries

  Maar wat een door Rutte gecreëerde hel voor de nabestaanden.

 7. Janna47

  Deze meneer moet inderdaad maar naar de rechter….want hij heeft niks te vrezen, tenzij
  de rechter corrupt is….
  het is toch al lang duidelijk dat Kiev dit heeft geflikt….iedereen weet het en toch proberen
  ze Rusland er voor op te laten draaien….wat een hypocriet zooitje en vooral die Rutte met al zijn jaknikkers…

 8. Ruud562

  “Laten we het hele onderzoek dan ook niet gekaapt worden door de vele propaganda en propagandisten van alle kanten, daar hebben de nabestaanden helemaal niets aan.”
  Nou Lars, de waarheid zal voorlopig nimmer boven tafel komen, want d a n komen de échte verantwoordelijken in beeld! En dat zijn niet alleen de Russen….

 9. DolleDries

  Valse beschuldigingen tegen Rusland hebben Kremlin overtuigd dat Amerika militaire aanval voorbereidt’ – Oud NSA chef: ‘Als er ook maar iets waar zou zijn van de Ruslandhoax tegen Trump, hadden we daar allang bewijs van gehad’

  ‘Als de overheid en de media niets anders doen dan 24/7 liegen, hoe kan de democratie dan nog bestaan? Duidelijk niet,’ schrijft Paul Craig Roberts, voormalig lid van de regering Reagan en hoofd van het Institute for Political Economy. De Amerikaanse en Europese burgers worden al vele jaren overal allerlei onderwerpen glashard voorgelogen door de reguliere massamedia, maar het kwalijke en gevaarlijke is nu dat daar –met uitzondering van de alternatieve internet media- geen enkel ander geluid meer tegen wordt geduld. Gevaarlijk, omdat ook de door links beheerste Nederlandse media zoals de NOS, NU, het NRC en de Volkskrant ons slaapwandelend op een nucleair Armageddon met Rusland afsturen.

  ‘Rusland overtuigd dat VS aanval voorbereidt’
  Het opzettelijk gecreëerde vijandbeeld in en door de media tegen Rusland, China, Iran en Noord Korea is volgens Roberts enkel bedoeld om het jaarlijks $ 1 biljoen kostende militair-industriële complex te beschermen en overeind te houden. ‘Het houdt ook de hoop van de Democratische Partij (en alle gevestigde orde partijen in Europa) overeind dat Trump uit zijn ambt kan worden gezet. Het heeft voorkomen dat hij de betrekkingen met Rusland kon normaliseren.’
  ‘Ik benadruk al enige tijd dat… de constante valse beschuldigingen tegen Rusland dat land ervan hebben overtuigd dat Washington een militaire aanval voorbereidt. Er is niets roekelozer en onverantwoordelijker dan een nucleaire supermacht ervan overtuigen dat je hen gaat aanvallen. Je zou zeggen dat de burgers hier ongerust door worden, en de media verslag doen over dit risico. Maar er is enkel stilte. Ze vinden… een paar mannelijke politici die op ongepaste wijze hun seksuele interesse in vrouwen toonden, belangrijker. Totaal onverschillig Amerika (en het al even onbenullige Europa) loopt op Armageddon af.’
  Oud minister Defensie waarschuwt voor kernoorlog
  Roberts is niet de enige oudgediende die bang is voor het plotseling uitbreken van een kernoorlog. William J. Perry, Amerikaans minister van de Defensie in de jaren ’90, zei dat hij na het einde van de Koude Oorlog dacht dat kernwapens eindelijk de wereld uitgeholpen konden worden. ‘Ik dacht dat we die dodelijke bedreiging achter ons konden laten, maar dat bleek niet het geval.’
  ‘Ik vind het onverklaarbaar dat we vandaag de geopolitieke vijandigheid van de Koude Oorlog doen herleven en de nucleaire gevaren weer opbouwen. Dat doen ze we zonder enige serieuze openbare discussie of echt begrip van de gevolgen van deze acties. We slaapwandelen een nieuwe Koude Oorlog in, en er is een zeer reëel gevaar dat we zomaar een kernoorlog ontketenen. Om die ramp te voorkomen moet het publiek begrijpen wat er gaande is.’
  Normalisering Trump met Rusland gedwarsboomd
  Maar hoe kan dat als daar nooit over geschreven wordt? Als een president die tijdens zijn campagne het normaliseren van de betrekkingen met Rusland beloofde, daarin wordt gedwarsboomd door een pact van de Democraten, afvallige Republikeinen, het militair-industriële complex en de media, die daar zelfs een compleet nepnieuws verhaal, de Russische samenzwering-hoax, voor verzonnen?
  Experts zoals William Binney, die het alomvattende afluisterprogramma van de NSA ontwikkelde –ervan overtuigd dat dit programma niet tegen de Amerikanen zelf zou worden ingezet, wat echter wel gebeurde- verklaarde in het openbaar dat ‘als Russiagate echt was en geen in elkaar gezette hoax, zou de NSA al het bewijs hebben, waardoor het onderzoek van speciale aanklager Robert Mueller compleet zinloos zou zijn.’
  ‘Geen democratie als media geen integriteit meer hebben’
  Zelfs de propaganda-media zouden dit toch moeten kunnen bedenken. Maar helaas, de Amerikaanse en Europese media, volledig gecontroleerd door de ‘Deep State’, werken gewillig mee door het ene na het andere nepnieuws bericht over Rusland en Trump de wereld in te helpen.
  ‘Een land waar de media geen integriteit heeft kan geen democratie zijn, omdat het volk geen accurate informatie krijgt om besluiten te maken en de regering verantwoordelijk te houden,’ aldus Roberts. ‘De ‘presstitute’ media functioneren als een controlerende arm van machtige clubjes die de VS (en de EU) in een politiestaat veranderen, die enkel een paar honderdste van 1% van de bevolking dient.’
  We worden al zo lang en zo vaak voorgelogen
  Inmiddels is er bijna geen onderwerp waarover we niet keihard worden belogen. Dat begon al met de illegale NAVO/moslim Balkanoorlog tegen het christelijke Servië in de jaren ’90, waarmee opzettelijk een bondgenoot van Rusland op de korrel werd genomen. Daarna volgde 9/11, waarvan de officiële verklaring al door vele honderden experts die wel hun mond durfden open te doen, wordt bestreden.
  Daarna volgden de fake argumenten voor de oorlog in Afghanistan, wat net als voor de Russen in de jaren ’80 op een totaal fiasco uitliep. Saddam Husseins ‘massavernietigingswapens’, die nergens konden worden gevonden. De nog altijd verafgode Barack Obama en Hillary Clinton, die zich verheugd toonden toen ze het succesvolste, welvarendste en stabielste land van Afrika, Libië, platbombardeerden, leider Gadaffi vermoord, en jihadisten aan de macht hielpen.
  ISIS, een door gerenommeerde onderzoeksjournalisten aangetoonde creatie van Obama, Hillary, de CIA, de Saudi’s en de Turken, dat als wapen werd gebruikt om Syrië in chaos te storten, honderdduizenden burgerdoden te veroorzaken, en een enorme migrantenstroom naar de EU op gang te brengen. Het is dat Rusland en het Britse parlement Obama’s plan om met een Amerikaanse invasiemacht Syrië binnen te vallen blokkeerden, anders was de ellende nu nog veel groter geweest.
  Rusland-hetze
  De niet bestaande ‘invasie’ van de Krim en Oekraïne door Rusland – in realiteit een illegale staatsgreep en een daarop volgende burgeroorlog die –met steun van de EU- door de CIA op touw werd gezet.
  En dit alles werd en wordt met een niet aflatende stroom leugens en nepnieuw ondersteund door ‘onze’ media, die inmiddels schaamteloos beweren dat iedereen die een andere ‘waarheid’ verkondigt, een ‘nepnieuws’ verspreider is, en misschien zelfs wel een ‘Russische agent’. Ook de MH-17 ramp wordt nog steeds met tal van schandalige misleidende berichten ten volle aangewend om de hetze tegen de Russen en hun president Putin op te voeren.
  Ondertussen gaan Mueller en zijn fake onderzoeksteam achter generaal Flynn aan, niet omdat hij zou hebben samengezworen met de Russen, maar omdat hij publiekelijk erkende dat ISIS niet zomaar is ontstaan, maar door de VS zelf werd opgezet als werktuig om de Amerikaanse doelstellingen in het Midden Oosten (en Europa) te bewerkstelligen.
  ‘Wat Mueller doet is zó corrupt, dat hij echt zou moeten worden gearresteerd en uitgeleverd aan Egypte,’ schrijft Roberts.
  Westerse landen in greep van machtige eliteclubjes
  Machtige belangenclubjes van industriëlen, multinationals, en globalistische ideologen hebben zowel de Amerikaanse als Europese regeringen volledig in hun greep gekregen. De burgers, ook wij Nederlanders, hebben geen enkele controle en zeggenschap meer over de richting waarin onze landen worden gestuurd, over welke wetten worden ingevoerd, voor wie wij onze grenzen openen, aan wie wij onze macht en soevereiniteit overhevelen, en waar wij ons belastinggeld aan uitgeven.
  Deze elite doet er alles aan om Trump van de troon te stoten, om het gewone volk daarmee duidelijk te maken dat ze niet moeten denken dat wordt toegestaan dat er ooit nog een leider komt die de belangen van het volk en de waarheid boven die van de gevestigde orde en hun flagrante leugens stelt. Op dezelfde wijze stuiten vrijheidspartijen in Europa, zoals het Front National, Alternative für Deutschland, de PVV en de Zweden Democraten op een anti-democratisch ‘cordon sanitaire’.
  Nucleaire Holocaust
  Roberts vraagt zich retorisch af wat de prijs zal zijn die de Amerikanen (en Europeanen) voor hun onnozele volgzaamheid zullen moeten betalen. Daar gaf hij eerder al een duidelijk antwoord op: als de koers in Washington, Brussel en al die andere hoofdsteden in het Westen niet heel snel wordt omgegooid, dan dreigt een plotselinge nucleaire Holocaust die onze landen in één grote zwartgeblakerde asvlakte zal veranderen.
  Vergis u niet: de Russen zullen de kapitale fout tijdens WO-2, toen Nazi-Duitsland op zijn woord werd geloofd, niet nog eens maken. Dat misplaatste vertrouwen kostte de Russen 20 miljoen doden en een half in puin geschoten land. Putin is in het verleden zeer duidelijk geweest: als je het idee heb dat een gevecht onvermijdelijk is, sla dan als eerste toe.
  Hoewel daar helaas nog helemaal niets van te merken is (integendeel), moeten we blijven hopen dat ook in Den Haag het gezonde verstand uiteindelijk zegeviert. Het leven van ons allemaal zou er wel eens van af kunnen hangen.

  1. PMG

   Nou, je kan beter je nickname veranderen naar Russische kok

   1. DolleDries

    Bron x nieuws

    1. toetssteen

     @Dries
     Dr. Roberts heeft een eigen site. Wel even zelf vertalen.

 10. Babaji538

  Herinner ik u er aan dat er afspraken
  met vliegtuigmaatschappijen zijn gemaakt,
  door dhr. Ivo Opstelten en andere boefjes.
  Petra Hermans

 11. Ni28

  De rol van de Russen wordt te vaak onderschat. Kennis over de Russen is een zwakke schakel in het Westen. Naïviteit groot. Dat de Rusland niet de enige vijand is mag de Russen niet vrij pleiten.

 12. EllyD19

  Wij zullen het fijne er nooit van weten, de geheime diensten weten het wel hoor waarom dit vliegtuig uit de lucht moest.

 13. Parestado4

  We moeten eerlijk blijven.Bij de reconstruktie van het wrak van MH17 is duidelijk te zien dat met boordvuurkanon gericht op de cockpit is geschoten door SU25 MIG van de Ukrainse luchtmacht,omdat het toestel aangazien is voor privévliegtuig Putin.Ongelukkigerwijs hadden de sierstrippen van MH17 de kleuren van de Russische vlagOvergenomen uit onafhankelijke betrouwbare bron.

 14. Parestado4

  Dolle Dries:Ik heb dat stuk dat je schreef doorgelezen en klopt wat je zegt.Vergelijk dat nou eens met Openbaringen 18 Jeremia 50 en 51.Dan kom je tot de conclusie dat Babel vernietigd zal worden en Babels helden als wijven.Als de troepen van de Nato zich terug trekken,zal de weg worden vrijgemaakt voor Armageddon Ezechiel 38.Conclusie:Niets nieuws onder de zon!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.