Rutte III verraadt werkend Nederland alwéér: werkenden gaan er volgend jaar "nauwelijks op vooruit"

Geen categoriedec 21 2017, 9:00
Weer een belofte die niet wordt ingelost.
Het begint onderhand bijna ziekelijk te worden. Mark Rutte heeft tijdens de campagne en daarna weer beloftes gedaan die hij onmiddellijk verbreekt nu hij zijn kabinet in elkaar heeft gezet.
Dit jaar zouden we allemaal beloond worden voor de inzet van de afgelopen jaren. Ja, ja, het was allemaal hartstikke lastig geweest tijdens het Kabinet-Rutte II, maar nu was het tijd voor feest. We zouden er allemaal op vooruit gaan, en flink ook.
Leve Rutte III!

Werkenden gaan er volgend jaar nauwelijks op vooruit, ondanks de uitzonderlijk hoge economische groei. Modale verdieners zien hun loonstrookje in januari met slechts 0,4 procent verbeteren.

Een "verbetering" van 0,4 procent is lachwekkend, zeker als je in aanmerking neemt dat de economie volgend jaar met 3,1 procent zal groeien. Het is duidelijk wie daarvan gaan profiteren: de grote bedrijven die zo hecht verweven zijn met de politiek dat ze nauwelijks van elkaar te onderscheiden zijn.
Oh, en had ik al gezegd dat alleenverdieners met kinderen -- een groeiend deel van de bevolking -- er zelfs op achteruit gaan?

Alleenverdieners met kinderen die modaal verdienen (37.000 euro per jaar) gaan er volgend jaar zelfs 0,2 procent op achteruit (zie tabel hieronder).

Maar gezinnen met kinderen waarbij de ouders samen 1,5 keer modaal verdienen gaan er juist op vooruit. Hoeveel? Een hele 0,4 procent. Zucht.
Kortom, we zijn er wéér ingetrapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten