Syrische ‘vluchtelingen’ aangehouden in Nederland vanwege terreurdaden

Kunt u zich nog het moment herinneren waarbij er werd gelachen toen iemand waarschuwde dat er weleens potentiële terroristen of oorlogsmisdadigers in die stroom vluchtelingen zouden kunnen lopen? Erg kwetsend en grappig vonden er veel mensen, terwijl natuurlijk elke debiel zag aankomen dat het een doodserieuze opmerking was.

Niet alleen in Frankrijk en Duitsland zijn ze er achter gekomen, maar vandaag in Nederland ook. Vier ‘vluchtelingen’ zijn aangehouden vanwege terreurdaden in Syrië.

De twee kwamen in 2015 naar Nederland. Ze kwamen deze zomer in beeld door informatie van de AIVD. Bij de woning van een van hen, in Oosterhout, werd een hennepkwekerij ontdekt. De politie onderzoekt hun telefoons, waarop ook foto’s staan van de mannen in het strijdgebied in Syrië.

Samen met een derde verdachte zouden de mannen ook verantwoordelijk zijn voor de smokkel van een vierde Syriër naar Nederland. Deze vierde persoon is opgepakt op verdenking van valsheid in geschrifte; hij reisde op naam van een van de andere vluchtelingen.

Ze werden opgepakt in Bergen op Zoom, Arnhem, Diemen, en Wageningen. Het is logischerwijs erg moeilijk om dit soort types in de groepen mensen te vinden. Zeker als ze zichzelf niet kunnen identificeren en net kunnen doen alsof ze andere personen zijn. De controle op deze stroom houden is het belangrijkste dat we kunnen doen, maar met het vrije verkeer van personen binnen de Schengenzone is dat te moeilijk. Dan krijg je dit soort dingen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Zwarte band

  @ Judith Sargentini,

  Kom er eens in!

  @ Merkel,

  Geen bloed aan jouw handen?

 2. CJD

  Ik zie niet in wat deze syriers fout deden. Volgens mij is er geen geringste bewijs hier van tereur.

  1. Pecunia

   Je kunt ze opleiden tot vrachtwagenchauffeur of douanebeambte om maar eens wat te noemen.

   1. sjun

    Je kunt er ook organisatie adviseurs van maken. Die spreken ook hun eigen koeterwaals terwijl hun rekeningen blijven groeien.

    1. Code134

     Systeembeheerders, die schijnen ook grof geld te verdienen.

     🙂

     1. Roughwood

      Goh, K. Dopper, ik hier?

  2. Dubbele Komma

   Nee ik zie ook niet wat ze fout deden. We kunnen beter wachten tot ze slachtoffers maken volgens cjd. Dan hebben we tenminste bewijs.

  3. Pecunia

   Je hebt waarschijnlijk niet het cursiefje gelezen?

  4. Roughwood

   Oogkleppen op? Slaap rustig verder!

  5. Anton Adriaan

   Het feit dat ze in ons land zijn, is al genoeg bewijs. Zij terroriseren namelijk onze zuurstof, onze vrouwen, onze leefwijze, onze wetten en onze scholen. Eerlijke vluchtelingen of niet, beiden horen niet in Europa en zeker niet in Nederland!

 3. Steve Van der Vekens

  Dat was te verwachten. Ik maak me er niet meer druk in, die ‘gelukzoekerskampen’ mogen ze wat mij betreft opblazen. Oog om oog, en de rest is collateral damage. Bende pussies!

 4. Ali Yas

  “Bij de woning van een van hen, in Oosterhout, werd een hennepkwekerij ontdekt.”

  Is dit nu de beloofde aanwinst in termen van werkkrachten en verleners van zorg voor onze ouderen?

  1. Mart

   Kijk nou eens…een enthousiaste landbouwer met ervaring is kassenkweek,dààr hebbie wat aan.

 5. Pecunia

  Ik hoorde in de gemeenteraad trouwens dat er plannen zijn om in de bosjes van Poot (Den Haag) een noodopvang te realiseren voor Syrische vluchtelingen, ben er niet blij mee want dat is ongeveer 3 km bij mij vandaan.

  1. sjun

   Bij de Bunker? Ik had begrepen dat het nabij de Laan van Poot gerealiseerd zou worden.

   1. Pecunia

    Het zou in de buurt komen van het vroegere Juliana kinderziekenhuis, de bunker ligt verderop in de duinen.

    1. sjun

     Dr. van Welylaan?

     1. Pecunia

      Moest het even opzoeken maar inderdaad daaro.

 6. Ritter

  Door de massale illegale immigratie uit de islamitische landen ontwikkeld zich een islamitische “proletariaat” dat voor een groot deel geen werk heeft en door de belastingbetaler moet worden onderhouden.

  Dit islamitisch proletariaat word met de week groter omdat de illegale immigratie onverminderd doorgaat. Daardoor ontstaan steeds meer wijken in Noord/West Europa waar de politie haar gezag verliest en broedhaarden worden voor verzet tegen de westerse levenswijze.

  Een onhoudbare situatie financieel gezien omdat de belastingbetaler steeds meer geld moet ophoesten om deze illegalen en hun gezinnen die ze laten overkomen te onderhouden en omdat de meeste moslims zijn die vasthouden aan hun islam en tegen de westerse normen/waarden/levenswijze aanschoppen.
  ——–
  “Deze week kwamen de meest recente cijfers over de ‘status’ van statushouders in Rotterdam naar buiten en voilà, wat bleek, van de ruim 2.400 statushouders hebben welgeteld 4 personen een (bijna) volledige baan; het overige deel zit in de bijstand.”

  https://opiniez.com/2017/11/29/rotterdam-en-de-apothekers-en-tandartsen-uit-aleppo/

  1. Steve Van der Vekens

   “En broedhaarden worden tegen de Wedterse levenswijze.”

   Dat kan eigenlijk toch niet he, hij die tegen het Westen is, moet je in een gammel bootje terug naar Libië sturen. Bende mietjes tegenover kannibalen en koppensnellers. Trump! Waar blijf je?

 7. Ruud562

  “De twee kwamen in 2015 naar Nederland. Ze kwamen deze zomer in beeld door informatie van de AIVD”, de zomer van 2017 dus.

  Ja, terroristen worden goed in de gaten gehouden volgens onder andere onze volkomen volksleugenaar en -verlakker Rutte.
  Nou, moet toegeven, zit maar twee jaar tussen hun komst hier en hun (toevallige?) ontdekking, alhoewel, in die twee jaar had veel kunnen gebeuren.

  Maar ja, open grenzen, eurofiel, en vooral politiek correct bestuur, tja, wat kan je dan anders verwachten, hé?

 8. Steve Van der Vekens

  En van de vier idioten die ze ontmaskerd hebben, zitten er honderden in onze contreien.

 9. Gerlos

  Topje van de Ijsberg.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.