Terreurverheerlijker Abbas heeft geschiedenisles nodig: “Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Palestina!”

Dat, óf hij is de leukste thuis.

Een week na de aankondiging van Donald Trump dat de Verenigde Staten Jeruzalem eindelijk eens erkennen als hoofdstad van Israël én dat de Amerikaanse ambassade naar die heilige stad verhuist, is de rust nog steeds niet wedergekeerd in het Midden-Oosten. Islamitische landen beramen nog steeds wraak, zowel richting de Verenigde Staten als Israël. Als onderdeel daarvan hebben de leiders van die voorbeeldige landen in het kader van de Organisation for Islamic Cooperation een zogenaamde ‘Jeruzalem-top’ georganiseerd, die vandaag plaatsvindt.

Wat daar zo alles besproken wordt? Je hoopt natuurlijk dat ze eindelijk eens de realiteit accepteren, namelijk dat Jeruzalem al decennialang de hoofdstad van de joodse staat, Israël dus, is. Of je wílt dat dat zo is, is een andere vraag, maar dát het zo is, valt simpelweg niet te ontkennen. De Knesset – het Israëlische parlement – staat in Jeruzalem, het presidentiële paleis, de ministeries: eigenlijk alles wat je in een hoofdstad zou verwachten.

Desondanks heeft de Palestijnenbaas Mahmoud Abbas van de Palestijnse Authoriteit het vandaag voor elkaar gekregen om een uitspraak te doen die de werkelijkheid totaal negeert. Tijdens de top kreeg hij de woorden “Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Palestina en zal dat ook altijd blijven” uit zijn mond, en het erge is: hij leek het nog te menen ook. Dat is misschien een uitspraak die het goed zou doen bij een Israëlische stand-up comedianshow, maar daar houdt het ook mee op.

Want laten we even kijken: wat was de hoofdstad van Palestina tijdens de jaren van haar bestaan? Oh, wachten even: er hééft nooit een staat genaamd Palestina bestaan! Op dit moment valt dat gebied onder Israël, daarvoor onder het Britse rijk en weer daarvoor onder het Ottomaanse (Turkse) rijk. In al die jaren – en de jaren daarvoor – heeft er nooit een land met de naam Palestina bestaan. En aangezien fictieve landen geen hoofdstad kunnen hebben, is de uitspraak van terreursponsor Abbas dus per definitie de grootste onzin.

Helaas zijn er genoeg mensen die zijn soort van geschiedsvervalsing nog steeds als zoete koek slikken. Als Arabieren net zo goed waren in het opbouwen van hun landen als in het verspreiden van antisemitische leugens, dan was het Midden-Oosten nu een paradijs op aarde. Helaas kiezen ze er liever voor om al hun inspanningen te richten op het ontkennen van het bestaansrecht van het miniskule Israël. Het is maar wat je hobby is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Dubbele Komma

  Heeft onze geschiedenisleraar mark trutje hem dat wijsgemaakt ofzo?

  die begrijpt ook geen flikker van de geschiedenis.

  abbas is een terrorist die al lang en breed achter de tralies hoort te zitten,al was het alleen al omdat hij zijn soortgenoten vrijwillig de dood injaagt.

  echte moslim he,… liters bloed aan zijn terroristische handen,waarmee hij onze europese leiders ook nog eens de handen schud.

  dat zegt genoeg over de europese leiders….

  maar dat wisten we al,….

  Wij wel!

 2. Floris

  Islam zorgt voor ernstige hersenschade. Dat blijkt maar weer.

 3. Ritter

  Jeruzalem is gesticht door de Joden en altijd centrum van het Joods leven geweest.

  Video over de geschiedenis van Jeruzalem.

  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

 4. Ritter

  1. Leugen: Israël werd opgericht op grond die eigendom was van de Palestijnse Arabieren.

  Waarheid: Voordat Israël werd gecreëerd heeft haar grondgebied nooit behoord aan de Palestijnse Arabieren en werd al sinds de Middeleeuwen geregeerd door geen enkele Arabier. Het was eeuwenlang een Turkse provincie tot het werd veroverd door Groot-Brittannië aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. De Volkenbond [de voorloper van de huidige Verenigde Naties] gunde aan het einde van de oorlog het bestuur over “Palestina” aan Groot-Brittannië in ruil voor haar inzet om het gebied te veranderen in een Joods thuisland . De gronden waarop de Joodse immigranten zich vestigden voordat de staat Israël werd opgericht, werden door de Joden aangekocht ver boven de toenmalige marktprijzen en in de meeste gevallen woonden er helemaal geen Arabieren. Vrijwel geen Arabieren werden eruit verdreven.

  2. Leugen: De Joden kwamen naar Palestina als buitenlanders en vreemdelingen terwijl de Palestijnen de werkelijke inheemse bewoners waren van het grondgebied.

  Waarheid: ‘Palestina’, het Land van Israël is of ‘Eretz Yisroel’, wordt sinds Bijbelse tijden ononderbroken bewoond door Joden. De meeste families van ‘Palestijnen’ migreerden naar ‘Palestina’ in de tweede helft van de 19de eeuw tijdens dezelfde periode van Zionistische golven van migratie. De grootste etnische bevolkingsgroep in die tijd waren de Turken. In 1948 waren de ‘Palestijnse Arabieren’ families van migranten die afkomstig waren uit Libanon en Syrië. Ironisch genoeg werden zij in de eerste plaats gemotiveerd om ‘Palestijnen’ te worden dankzij de Zionistische beweging die kapitaal en werk brachten naar ‘Palestina’ en de leefomstandigheden op het verschraalde en verdorde land aanzienlijk verbeterde. Grote aantallen zogenaamde ‘Palestijnse’ Arabische dorpen en gemeenten hebben van oorsprong Hebreeuwse namen die in het Arabisch werden gemodifieerd. Het wordt moeilijk om in de grond van ‘Palestina’ te graven zonder Joodse artifacten boven te halen die soms duizenden jaren oud zijn. Intussen werd tweederde van het territorium van het Britse Mandaat Palestina in de 1920er jaren afgesneden van het in 1917 aan de Joden beloofde thuisland, om Jordanië op te richten, een Arabische Palestijnse staat die veel groter was dan Israël. Het resterende territorium, West-Palestina, werd aldus het Joodse thuisland. Dat was de oorspronkelijke ‘tweestatenoplossing’ van toen, dezelfde ‘uitvinding’ die thans wordt gepromoot door het opnieuw willen opdelen in 2 staten van het Westerse resterende deel van Palestina.

  https://brabosh.com/2014/08/20/pqpct-xx6/

 5. Floris

  Hier een overzicht van de bevolking van Jeruzalem vanaf 1844. In ieder geval is vanaf dat jaartal (maar ook daarvoor) steeds sprake geweest van een Joodse meerderheid. Dus óók toen de stad onder de Ottomanen viel.

  http://www.jewishvirtuallibrary.org/population-of-jerusalem-1844-2009

 6. van Urk

  Palestina ,dat geen staat is maar een landstreek, is door de Romeinse Keizer Hadrianus gecreeerd om alle Joodse connecties van het Beloofde Land te wissen. De stad Jeruzalem werd na de Romeinse verwoesting weer herbouwd en die nieuwe stad kreeg een nieuwe naam: Aelia Capitoliona. Na het Romeinse rijk zijn die namen nooit meer, door wel volk dan ook, ten sprake gekomen of gebruikt. De Joden, christenen en de moslims noemden het altijd al “Het Heilige Land” en de stad Jeruzalem. Het waren de Britten die de vloek van Hadrianus op onrechtmatige wijze weer terug hadden getoverd. Het Britse Mandaat gebied werd bewoond door Joden, Arabieren, Druzen, Bedoeienen enz. die zonder uitzondering allemaal Palestijnen werden genoemd. Opvallend is dat de Arabieren, die zichzelf tegenwoordig nu als Palestijn bestempelen, in die tijd zichzelf als Zuid-Syriers benoemen. Het woord “Palestina” werd door hen zelfs als een “Joodse uitvinding” aangemerkt.

  1. Floris

   “Het waren de Britten die de vloek van Hadrianus op onrechtmatige wijze weer terug hadden getoverd.”
   ————————————————————————
   Nee, het mandaatgebied werd zonder enige bijbedoeling Palestina gedoopt. De opdracht van de Volkenbond aan Engeland was om er onafhankelijke staten te stichten. Dat werd ten oosten van de Jordaan al snel Transjordanië, een zuiver Arabische staat die nu Jordanië heet, maar ten westen van de Jordaan lukte het Engeland niet om een oplossing te vinden tussen de Arabische bevolking en de Joden.

   Dus gaf Engeland de opdracht terug en kwam de VN (opvolger Volkenbond) met het bekende Verdelingsplan, resolutie 181. Daar hebben de Arabieren zich van meet af aan tegen verzet.

   Pas jaren later kwam ene Arafat op het idee om de Arabieren ten westen van de Jordaan Palestijnen te gaan noemen. Dat was een slimmigheidje met de bedoeling de SCHIJN te wekken dat zij de rechtmatige erfgenamen waren van het mandaat Palestina (dat dus nooit een staat is geweest).

 7. Dubbele Komma

  abbas is een vuile vieze gore smeerlap,wie betaald hem eigenlijk het geld om terroristen te steunen en te finacieren?

  oh wacht, dat doen wij,…

  http://en.mida.org.il/2017/09/12/mahmoud-abbas-good-terrorist/

 8. Zout

  Jeruzalem is altijd de hoofdstad geweest van Israël en zal dat inderdaad ook altijd blijven.

 9. van Urk

  Jammer dat dit soort Palestijnse leiders en hun Linkse kontlikkers nooit verder komen met dit verhaal en daarna geen historische toelichting over willen geven waarom dat zo is.

 10. Abraham50

  Abbas overtuigd mij niet met inhoudelijke argumenten die zijn gegrond op feiten.

 11. van Urk

  Het zit hem in de naam. Het waren de Joden zelf die de naam Palestina populair hebben gemaakt. Palestina zou opnieuw een Joods land worden. De grootste Joodse krant heette dan ook de Palestine Post (tegenwoordig Jeruzalem Post). Nationalistische Arabieren waren het juist oneens met de naamwijziging. De naam Palestina was een Joodse uitvinding! Zij noemden zichzelf dan ook Zuid-Syriers. Toen voor het eerst de tweestaten oplossing werd voorgesteld in 1937, werd dat door de Arabieren onder leiding van de beruchte grootmoefti van Jeruzalem dan ook verontwaardigd van de hand gewezen. Het gebied was Zuid-Syrie, het moest terug bij Syrie gevoegd worden. Zoiets als Palestina had nooit bestaan en zou nu ook niet moeten worden gecreeerd. Daarom is het nu gek dat de Zuid-Syriers er nu anders over zijn gaan denken door het land wel Palestina te gaan noemen en zichzelf als Palestijns volk te gaan zien. Het feit dat zij in eerste instantie anders over de staat Palestina dachten bewijst dan ook maar weer dat zij op dit moment zichzelf hardnekkig voor de gek houden omdat ze vroeger hardnekkig volhielden dat zij Zuid-Syriers waren.

 12. sjun

  Toch knap van President Abbas dat hij al in het 12e jaar van zijn viierjarige presidentstermijn zit. Ik vermoed daarom dat hij hetzelfde volk vertegenwoordigd als de ongekozen bestuurders van de EU. Niemand interesseert het nog iets wat deze mensen proclameren. Hooguit tracht men doorgeschoven rekeningen ervan te vermijden.

 13. Babaji538

  Ik kijk vooruit wat betreft data,
  maar er waren er die niet op of om,
  keken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.