Tweede Kamer bemoeit zich met gekraakte boerderij in Middelstum

U leest het goed. De tijd van parlementariërs wordt onder andere ingezet voor het stellen van Kamervragen over een boerderij in Middelstum. Waar ligt Middelstum? Bij Loppersum. Waar ligt Loppersum? Ergens in het Noordoosten van Groningen. Daar hebben twee mensen een boerderij van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) gekraakt.

Ik wil mensen niet beledigen door net te doen alsof Middelstum niets voorstelt en dat de Tweede Kamer helemaal geen rekening moet houden met dit gebied. Integendeel, Kamerleden mogen wel wat meer luisteren en kijken naar het hele gebied buiten de Randstad.

Dit stuk gaat over het feit dat de Tweede Kamer zich bemoeit met beleidsaspecten waar het zich helemaal niet mee moet bemoeien. Het is een prachtig pand dat de NAM heeft gekocht en nu dreigt te slopen. Met recht wordt er aandacht besteed aan dit soort details, maar het nationale parlement is daar geen plaats voor.

“We vinden dat minister Eric Wiebes in actie moet komen om de sloop te stoppen”, aldus Sandra Beckerman van de SP.

De NAM heeft het pand in bezit en wil het slopen, omdat het niet verstevigd kan worden volgens de gaswinner. Het stel dat het pand heeft gekraakt is het daarmee oneens. Donderdag heeft de NAM de krakers verzocht binnen twee dagen het pand te verlaten.

Ik klap mijn handen voor de linkse partijen opkomen voor mooie architectuur, deden ze dat maar vaker, maar dit is een aangelegenheid voor de gemeente en de provincie. Daarnaast is het al helemaal de vraag waarom de NAM zo een pand moet bezitten, hoogstwaarschijnlijk voor de grond waar het op staat.

Geef het terug aan de mensen en als genoeg burgers het willen opknappen, renoveren, en repareren, dan kunnen ze het geld bij elkaar verzamelen. Maak hier geen nationale aangelegenheid van, dat toont juist de megalomanie van de nationale politiek.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Meester Kong

  Ontiegelijk dom stukkie van DDS, geheel in de lijn van het hard achteruit hollend niveau van DDS.

  1. Floris

   Wat doe je hier dan nog? Je gal spuwen?

   1. Meester Kong

    Ach de DDS indoctrinatie mag wel wat weerstand krijgen en daarbij zijn wij z.g linkse trollen, de aanjagers voor de hits en de clicks.
    Zie je nog wel eens iemand een ban krijgen?

    Lees dat stukkie eens van Lars, schrijft over iets waar hij niets vanaf weet

    1. Floris

     Bans hebben geen zin en dat weet jij als draaideur-reaguurder heel goed.

     Sommige mensen hebben er plezier in steeds maar weer dwars te liggen en te zeiken. Dat is vooral een links dingetje. Ik zou er geen zin in hebben om op de Joop “weerstand” te bieden. En ik zou er de kans niet voor krijgen ook. De linkse censuur is daar springlevend.

     In 10 jaar forummen is mijn ervaring dat de VVM bij linkse fora niet in goede handen is.

     1. Ali Yas

      Het begrip “linkse kerk” – werd dat niet gemunt door wijlen Hans Jansen? – verklaart waarom dit zo is. Linkse fora zijn geen discussiefora maar knapenkoortjes.

     2. Anton Adriaan

      Ali Yas,

      Je zult die linkse trollen missen, mochten zij hier niet meer posten.
      Wat ik zie, is dat de DDS harde kern, Ritter, Dolledries, Seneca, Ni28, Nasrani en uzelf, ook een mooi knapenkoor vormd. Elkaar iedere keer bestoken met links en comments waar jullie het toch al over eens waren. Elkaar constant gelijk geven is ook saai.
      Ik durf zelfs te zeggen dat de linkse trollen de DDS levend houden. Of je het nu leuk vind of niet.

     3. Dubbele Komma

      Ja precies Floris! Pak hem aan die zeikert!

 2. George van de linden

  Zou het niks zijn voor onze corrupte Alex Pechthold samen met zijn maîtresse ? lol

  1. sonar

   George ruilen voor het appartement ,en om dat huis een muur van de onderste stenen van Rutte.

  2. Marija

   wel leuk idee, pechthold in een uitgewoond huis met een uitgewoonde vrouw met 5 kinderen

 3. Blue monday

  Waar is de tijd gebleven dat rechts alle krakers met een knokploeg uit het huis van een ander wilden rammen?

  Ze worden soft hier!

  1. Anton Adriaan

   Ja Blue monday, tijden veranderen.
   Rechts blijkbaar ook.
   Al zet ik wel mn vraagtekens bij het ‘nieuwe rechts’. Ging vroeger de linkse draadhaar drager in een kibboets zitten, nu wordt het zo langzamerhand de rechtse die daar aan het werk gaat(figuurlijk dan. Tegenwoordig achter het toetsenbord).. De rechtse knokploegen zijn niet meer nodig vandaag de dag.
   Ze worden gemist.

 4. Babaji538

  Zo dom als een gele kanarie of koolmees.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.