Verrassing! Aanvaller joods restaurant Amsterdam was asielzoeker en riep "Allahoe akbar"

Geen categoriedec 07 2017, 18:00
Wie had dat gedacht: van hierheen komen voor gratis geld, naar het plegen van antisemitisch geweld!
Vanochtend kreeg een restauranteigenaar de schrik van zijn leven, toen er opeens een haatbaard met een Palestijnse vlag en een knuppel voor zijn zaak stond. De Palestijnse vlag wapperde hij heen en weer, en de knuppel liet hij kennismaken met de ruiten van het koshere restaurant aan de Amstelveenseweg te Amsterdam. De politie pakte de aanvaller op, maar niet voordat hij zowat elk stukje glas van de etalages aan gort had geslagen.
Inmiddels weten we meer over de achtergrond van de dader, en de gruweldaad zelf. Houd je vast: de man is een 29-jarige asielzoeker met een 'tijdelijke verblijfsstatus', zoals de NOS het noemt. Hoewel het vooralsnog niet bekend is waar precies hij vandaan komt, durf ik wel een gokje te wagen als ik zo zie wat hij deed, en hoor wat hij tijdens zijn vernielpartij allemaal schreeuwde. "Palestina!" en "Allahoe akbar" - God is groot - zouden veelvuldig gescandeerd zijn, aldus omstanders. Op één of andere manier heb ik dus niet het idee dat hij voor geweld in Centraal-Amerika gevlucht is ofzo.
Nee, we hebben hier gewoon weer eens te maken met de zoveelste kansenparel die zijn - no pun intended - kans schoon zag om eens te reageren op de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door Donald Trump. Vind van Trump's actie wat je wilt, maar we kunnen het er hopelijk allemaal mee eens zijn dat dit niet de bedoeling kan zijn. Of nou ja, allemaal? Deze D66'er niet:
Oftewel: 'Verschrikkelijk, maar deze arme man kon niet anders. Allemaal de schuld van Trump, eigenlijk zou hij die restauranteigenaar schadeloos moeten stellen.'
Zucht.
Weet je: als we toch bezig zijn met het afbreken van al onze oude nationale tradities, kunnen we net zo goed wat nieuwe tradities een officieel plaatsje geven. Ik stel voor dat we 'collectief wegkijken' absoluut opnemen in deze lijst. Misschien is het een idee om vanaf nu elke 7 december Alexander Pechtold en zijn hulpsinterklazen te laten kijken naar islamistisch geweld, om vervolgens met allerlei preken uit hun Grote Excusesboek te komen die 'duidelijk maken' waarom wij dat geweld zelf hebben uitgelokt.
Hoe dan ook: wat deze man betreft is er natuurlijk maar één juiste oplossing: morgen nog op het vliegtuig richting waar hij dan ook vandaan komt. Als hij ooit al recht had op een verblijf in dat land - hint: dat had hij niet - dan heeft hij dat nu definitief weggegooid. Al zullen onze regenten wel weer met een mooi excuus komen om hem alsnog hier te houden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten