Verrassing! Aanvaller joods restaurant Amsterdam was asielzoeker en riep “Allahoe akbar”

Wie had dat gedacht: van hierheen komen voor gratis geld, naar het plegen van antisemitisch geweld!

Vanochtend kreeg een restauranteigenaar de schrik van zijn leven, toen er opeens een haatbaard met een Palestijnse vlag en een knuppel voor zijn zaak stond. De Palestijnse vlag wapperde hij heen en weer, en de knuppel liet hij kennismaken met de ruiten van het koshere restaurant aan de Amstelveenseweg te Amsterdam. De politie pakte de aanvaller op, maar niet voordat hij zowat elk stukje glas van de etalages aan gort had geslagen.

Inmiddels weten we meer over de achtergrond van de dader, en de gruweldaad zelf. Houd je vast: de man is een 29-jarige asielzoeker met een ‘tijdelijke verblijfsstatus’, zoals de NOS het noemt. Hoewel het vooralsnog niet bekend is waar precies hij vandaan komt, durf ik wel een gokje te wagen als ik zo zie wat hij deed, en hoor wat hij tijdens zijn vernielpartij allemaal schreeuwde. “Palestina!” en “Allahoe akbar” – God is groot – zouden veelvuldig gescandeerd zijn, aldus omstanders. Op één of andere manier heb ik dus niet het idee dat hij voor geweld in Centraal-Amerika gevlucht is ofzo.

Nee, we hebben hier gewoon weer eens te maken met de zoveelste kansenparel die zijn – no pun intended – kans schoon zag om eens te reageren op de erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël door Donald Trump. Vind van Trump’s actie wat je wilt, maar we kunnen het er hopelijk allemaal mee eens zijn dat dit niet de bedoeling kan zijn. Of nou ja, allemaal? Deze D66’er niet:

Oftewel: ‘Verschrikkelijk, maar deze arme man kon niet anders. Allemaal de schuld van Trump, eigenlijk zou hij die restauranteigenaar schadeloos moeten stellen.’

Zucht.

Weet je: als we toch bezig zijn met het afbreken van al onze oude nationale tradities, kunnen we net zo goed wat nieuwe tradities een officieel plaatsje geven. Ik stel voor dat we ‘collectief wegkijken’ absoluut opnemen in deze lijst. Misschien is het een idee om vanaf nu elke 7 december Alexander Pechtold en zijn hulpsinterklazen te laten kijken naar islamistisch geweld, om vervolgens met allerlei preken uit hun Grote Excusesboek te komen die ‘duidelijk maken’ waarom wij dat geweld zelf hebben uitgelokt.

Hoe dan ook: wat deze man betreft is er natuurlijk maar één juiste oplossing: morgen nog op het vliegtuig richting waar hij dan ook vandaan komt. Als hij ooit al recht had op een verblijf in dat land – hint: dat had hij niet – dan heeft hij dat nu definitief weggegooid. Al zullen onze regenten wel weer met een mooi excuus komen om hem alsnog hier te houden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Ritter

  Deze gewelddadige mensen stromen dus met massa vanuit de islamitische landen Europa binnen. Ze nemen hun islam (en bijbehorend gewelddadig gedrag) met zich mee.
  —-
  Wegkijken heeft geen zin: antisemitisme hoort bij de islam

  “De groei van het antisemitisme is dus een voorspelbaar gevolg van de massale immigratie.”

  https://www.elsevierweekblad.nl/nederland/blog/2014/07/wegkijken-heeft-geen-zin-antisemitisme-hoort-bij-de-islam-1560780W/

 2. hans-e-pans

  God zij dank heeft het niets met welke godsdienst dan ook te maken, maar alles met een reclame voor een schoennenreparatiewinkel.

  1. Zout

   Glazenwassers?

 3. Ritter

  Over President Trump gesproken:
  ———————

  Donald Trump is aan het winnen, tot spijt van wie het benijdt!

  “1 De jobcijfers (2 miljoen extra banen sinds het begin van zijn presidentschap) zijn uitstekend en worden elke maand beter.

  2 De beurs die volgens ‘experts’ zou gaan instorten als Trump president werd, breekt zowat elke week een nieuw historisch hoogterecord.

  3 Belangrijker is dat de president nu ook in het Congres zijn zaakjes voor elkaar krijgt.

  4 Ook het Hooggerechtshof geeft Trump een duwtje in de rug en keurt zijn inreisverbod goed, mét steun van twee Democratische rechters.

  5 Komt daar nog bij dat het verhaal over de vermeende samenzwering tussen Rusland en Trump tijdens de verkiezing telkens als een pudding in elkaar valt.

  Dan is het niet vreemd dat een belaagde president zich als een vis in het water voelt. Zeker deze president, die je van veel kan beschuldigen, maar niet van bescheidenheid.

  https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/12/07/opinie-david-neyskens-trump-wint/

 4. PMG

  Tsja, wat moet je, je hebt een ‘tijdelijke verblijfstatus’, beter even omzetten naar wat langere periode, dus ramen eruit bij de Jood en dan zal ik toch vast wel een paar jaar achter de tralies gaan. Jammer meneer, daar trappen wij niet in maar we kunnen u wel een leuk appartement en maandelijkse bijdrage geven en mocht het uiteindelijk allemaal tegenzitten dan blijf je gewoon ondanks de instructive te vertrekken want wij laten nu eenmaal niemand in de kou staan.

 5. Bloem

  Gelijk uitzetten doe maar kado aan Merkel. Die Schaft dass schon

 6. van Urk

  In asielzoekerscentra worden de nieuwkomers inderdaad goed gescreend en klaargestoomd binnen onze tolerante samenleving.

 7. denk eens na

  De Israelische methode toe passen , zend hem naar zijn talloze bruiden .

  1. van Urk

   denk eens na@ Waarom denk je dat deze lafaard hier in het softe Amsterdam ging huishouden i.p.v Jeruzalem?

 8. nienke

  En, is hij al opgepakt of loopt hij nog vrij rond of een klein taak strafje.
  Wat moet je toch met deze kwaadaardige figuren.
  En betalen ho maar meneer heeft geen centen.
  Uitkering onmiddellijk stoppen en aan het slachtoffer uitkeren.
  Stelletje barbaren.

  1. Zout

   Ik dacht zelf direct uitzetten…

   1. van Urk

    Zout@ Hoe dan? Zelf luchtvaartmaatschappijen hebben te kampen met infiltreerde Linkse piloten die weigeren te vliegen als zij zo,n Allahoe Akbar verhuizen moeten.

    1. Zout

     Parachute omdoen en droppen boven z’n moederland/regio/gebied?

     1. van Urk

      Volgens mij is Julio Poch vrijgesproken. Misschien een klus voor hem?

   2. denk eens na

    De aanklacht is al in wording, vernieling andermans spullen.

 9. Zout

  Hoofdcommissaris spoed zich het vooral een incident te noemen. Politiek correct, dat dan weer wel.

  http://www.at5.nl/artikelen/176067/vlaggenzwaaiende-vandaal-is-buitenlander-met-tijdelijke-verblijfsstatus

 10. Seneca

  als ik het filmpje bekijk, dan kan ik mij niet aan de indruk onttrekken dat de twee politieagenten het in eerste instantie wel goed vonden dat deze imbeciel als een idioot tekeerging en dit restaurant naar de Filistijnen wilde helpen. In tweede instantie realiseerden deze agenten zich dat er wel erg veel verkeer – ergo toeschouwers – voorbij kwam en de passagiers dit zagen. Slechts na deze constatering trad men op. Over anti Joodse gevoelens gesproken…

  1. RS

   ja, dat waren neppers, die kleding hadden ze uit de stomerij gestolen………..was op Opsporing Verzocht ( ja ja, de marokjes hebben een eigen TV Programma ) !

  2. Anton Adriaan

   Eens kijken wat jij had gedaan. Jij was er natuurlijk meteen opgedoken en een paar flinke vuistslagen tegenaan gegooid. Niet seneca? Pffrt.. 🙂
   Deze agenten waren duidelijk antisemitisch. Nadat zij eerst de situatie in moesten schatten met een doorgedraaide moslim, wachten zij expres todat de ruiten van deze ‘koshere establishment market/restaurant’ eruit lagen, om pas daarna tot arrestatie over te gaan. Denk je ook niet seneca?

 11. Babaji538

  Ach, kom op zeg!
  Petra Hermans

 12. Wim Vreeswijk

  Het was opmerkelijk te moeten zien hoe de Amsterdamse politie gewoon toe bleef kijken hoe die antisemiet ongehinderd alle ruiten eruit kon gooien en pas toen hij weer naar buiten kwam werd hij overmeesterd….Het zoveelste stukje anti reklame voor de politie !

  1. PMG

   Ja, hij moet eerst iets doen anders Mogen ze hem niet arresteren he, zo werkt het in Hollanda nu eenmaal en daar hebben de Nederlanders zelf voor gekozen, dus klachten bij de buren!

 13. Rosasolis

  Ik ben bezorgd voor nieuwe aanslagen, door heel Europa. Hopelijk is onze politie er
  klaar voor in al onze steden, ook in kleinere gemeentes. Vooral in wijken zoals Transwaal en de Schilders wijk in Den Haag, waar er problemen zijn met Salafistisch
  moslims, en haat imams.

  1. PMG

   ik haat imans, jij haat imans, wij …

 14. LilyvL

  Poging tot moord met voorbedachte rade en DAT loopt weer vrij rond? Justitie waar zitten jullie op te wachten op de grote BOEM! en dan nog “gebrek aan bewijs”? Alleen al het politie optreden was een bewijs van niet goed voorbereid angstaanjagend was en is dat om te zien.

  1. Zout

   Niet geheel verrassend, toch?

 15. LilyvL

  Suikergehalte was te hoog ? krijgen we weer te horen ZE vinden altijd wel wat om de realiteit te omzeilen net als toen.

  1. PMG

   Poging tot moord? Heb ik iets gemist?

 16. Rex Gildo

  Palestijn slaat ruiten in van ‘koosjer’ restaurant te Mokum; naar aanleiding van uitroepen van Jeruzalem als – onverdeelde – hoofdstad van de joodse staat Israël door president Trump (NWO).
  Deze ultra-linkse marxist had zeker een kamer bij de antisemitische heks Gretta Duisenberg.
  Weg met die gozer!

  1. PMG

   Wat is NWO

   1. Code134

    New World Order, een fantasie van complotidioten.

    1. PMG

     Jij bent zeker zo’n bet-wetertje dat vroeger ook al gelijk met zijn vingertje omhoog zat in de klas en maar stinnen: meestuh, meestuh, mag ik ut zegguh?

     1. Code134

      Wat is stinnen, domme jongen?

     2. toetssteen

      Is Fries leren een optie ‘domme jongen’? Of anders ff googlen, slaat 134 niet zo’n flater.

     3. Code134

      De bijdrage van de dronken Toetssteen is weer lastig te ontcijferen.

 17. Ali Yas

  “Hoe dan ook: wat deze man betreft is er natuurlijk maar één juiste oplossing: morgen nog op het vliegtuig richting waar hij dan ook vandaan komt.”

  Bijna goed. Eerst even in de bak, aansprakelijk stellen voor de schade en dán het land uit.

 18. Duke

  Een politicus van het partijkartel (vul zelf maar in) is geschokt. Het heeft niets met de islam te maken, maar is een incident met een verwarde man. Hij zag een enge man in de ruiten die ook een knuppel in zijn handen had en voelde zich bedreigd. Hij zag dat die man ook hem wilde slaan toen hij het raam insloeg. Zelfverdediging.

 19. Anna

  Stel dat een Jood of christen met een knuppel de ramen van een moskee hadden kapotgeslagen. Wat zou daarop volgen?

  1. Kodi

   Ruiten inslaan bij een Joods restaurant heet vernieling; Een pop bij een hekje bij een Islamitische Diyanet haathut in Amsterdam heet een aanslag.
   En zo kennen we die laffe wegkijkburgemeester Jozias van Aartsen weer.
   https://www.geenstijl.nl/5140432/van-aartsen-noemt-pop-bij-moskee-een-aanslag/

 20. Kodi

  Islamisering: ‘Frankijk stevent af op tweestaten-oplossing of burgeroorlog’
  https://t.co/ojyI9G1yRH

 21. Babaji538

  Goed statement.
  Petra Hermans

 22. Knabbel

  Dit soort lieden horen hier niet. Vastzetten totdat het eerste vliegtuig richting het land gaat waar ie vandaan komt.

 23. Kodi

  Joods restaurant HaCarmel in Amsterdam opnieuw belaagd

  3 januari 201

  Joodse restaurant HaCarmel opnieuw belaagd.Zoals wij vanochtend al via onze Facebook-pagina hebben laten weten, is het Joodse restaurant Hacarmel deze week opnieuw belaagd; beklad met een onbekende vloeistof. Zoals de eigenaar in een interview al zei: “de glazenwasser heeft een goede klant aan me”.

  Je vraagt je af wat er moet gebeuren voordat de politiek durft te zeggen dat iets antisemitisch is.

  “Dood aan de Joden” roepen? Niets aan de hand zegt Van Aartsen.
  “Khaybar khaybar etc.”. Weten we niets van.
  “Gewapende strijd, Palestina vrij” – Van Bommel valt niets te verwijten.
  “We moeten Israëlische toeristen doodsteken” – uitnodiging om dat nog eens te verkondigen bij Pauw.
  “Restaurant vernielen of bespugen” – schuld van Trump en Israël, maar geen antisemitisme. En daarna weer zo snel mogelijk downplayen.

  Maar dat downplayen doen wij niet aan mee. Deel dit bericht zodat iedereen weet dat Joodse restaurants opnieuw besmeurd worden, zodat ze niet later konden zeggen – wij wisten het niet.

  http://www.joods.nl/2018/01/joods-restaurant-amsterdam-opnieuw-belaagd/

 24. Kodi

  Met dank aan de import van Islamitisch fascisme is Kristalnacht back in town. Andermaal. En durven overheid en justitie het andermaal niet aan om over terrorisme te spreken, maar slechts vernieling?

  Ruiten Chabad Amsterdam ingegooid

  11 januari 2018 Micky Cornelissen Deze week, Binnenland

  De ruiten van Chabad Central Amsterdam, aan de Albert Cuypstraat zijn tijdens de afgelopen jaarwisseling kapotgegooid.

  Het zou niet de eerste keer zijn dat de ramen sneuvelen bij het centrum. Diverse bronnen hebben het NIW laten weten dat de ramen in de afgelopen maanden meerdere keren zijn vernield. Een woordvoerder van de politie heeft bevestigd dat er op 1 januari aangifte is gedaan en dat er een onderzoek is gestart. Op beeldmateriaal, gemaakt met de bewakingscamera die bij de deur van het Chabad-centrum hangt, is volgens de politie duidelijk te zien dat een man gericht een steen door de ruit van het pand gooit, en daarna de benen neemt. “Ook zal in het onderzoek worden meegewogen of er sprake is van een gerichte actie tegen een Joods bedrijf. Het heeft daar namelijk alle schijn van,” aldus de woordvoerder.

  De politie benadrukt dat zij na het bekijken van de beelden tot de conclusie is gekomen dat de man die de vernielingen bij de Albert Cuyp heeft aangericht, niet lijkt op de Syrische Palestijn die eerder bij HaCarmel de ruiten insloeg. Chabad zelf wilde niet reageren.

  https://www.niw.nl/ruiten-chabad-amsterdam-ingegooid/

 25. Kodi

  Video: gezette man met baseballpet gooit baksteen door ruit Joods Chabad-centrum Amsterdam

  https://t.co/xJkyHet7fP

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.