DENK toont haar echte kleuren weer eens: 'Voor ons blijft Jeruzalem altijd al-Quds!'

Geen categoriedec 07 2017, 17:00
Erkennen van Jeruzalem als hoofdstad van de joodse staat? Geen haar op het hoofd van Tunahan Kuzu die daar aan denkt!
Het kon natuurlijk niet uitblijven: ook de grootste anti-Israëlpartij van Nederland, DENK, heeft haar mening verkondigd over de erkenning van Donald Trump dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is. Het moge niet als verrassing komen dat die mening een 'tikkeltje' negatief was: zeg maar gewoon keihard afkeurend. Kijk maar vrolijk mee naar de verklaring die Tunahan Kuzu in de Nederlandse Tweede Kamer aflegde hierover:
Oftewel: Jeruzalem blijft altijd al-Quds in de ogen van de Nederturk en zijn gevolg. Daarmee denkt hij zich stoer af te kunnen zetten tegenover Trump, maar in feite doet hij slechts één ding: voor de zoveelste keer bewijzen dat hij de ene groep (waar hij zelf toe behoort) boven een andere groep (joden) plaatst.
Laten we namelijk eens even rustig kijken naar wat de erkenning van Trump nu precies betekent: hij zegt hiermee puur dat Jeruzalem op dit moment de hoofdstad van Israël is. Nou, dat is ook zo: al vele decennia lang. Dat ontkennen is net zo goed hard te maken als dat water niet nat is. Wat hij hiermee echter niet gezegd heeft, is dat Jeruzalem - of zoals de Arabieren het zelf noemen: al-Quds - niet ooit óók de hoofdstad van een te creëren Palestina wordt. In dat geval zou de stad in feite opgedeeld worden in twee: 'Jeruzalem' in het westen, en 'al-Quds' in het oosten. In welk geval Jeruzalem dus nog steeds de hoofdstad van Israël zou zijn, zij het als kleinere stad dan nu het geval is.
Maar dat gaat er vanzelfsprekend niet in bij het DENK-opperhoofd. Nee, hij ziet deze stad puur als Arabisch, als al-Quds. Voor hem is het zelfs niet mogelijk om ooit op termijn twee hoofdsteden naast elkaar te hebben ("voor ons zal het altijd al-Quds blijven"). En dat brengt ons natuurlijk weer terug naar het hele probleem: hij weigert hiermee ook maar enige zeggenschap van Israël over Jeruzalem - al is het maar over de helft - te erkennen. Sterker nog: voor Kuzu is het hele land Israël geen erkenning waard.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten