Video: Palestijnse ambulance vervoert kerngezonde straatterroristen naar gewelddadige rellen

Geen categoriedec 11 2017, 21:00
Een ambulance van de Palestijnse Rode Halvemaan werd vandaag betrapt op het spelen van taxi voor anti-Israëlische relschoppers.
De Israëlische overheid is op z'n zachtst gezegd niet erg blij met de Palestijnse Rode Halvemaan-organisatie: een hulporganisatie die zorg biedt en de lokale Palestijnse tegenhanger van het Rode Kruis is. Ze werden door overheidsdienst COGAT namelijk betrapt op het vervoeren van Palestijnse relschoppers naar een gewelddadige demonstratie waar de laatstgenoemden het gemunt hadden op het Israëlische leger. Met een ambulance die bestemd is voor ziekenvervoer, nota bene.
COGAT heeft het videobewijs vrijgegeven: we zien een ambulance parkeren, waarna enkele kerngezonde mensen uit het voertuig springen. Eén van hen heeft zich zelfs in een Palestijnse vlag gewikkeld.
Op hoge toon eist COGAT nu uitleg:

"Eerder vandaag werd de Palestijnse Halve Maan betrapt op het vervoeren van relschoppers naar de gewelddadige rellen gericht op IDF-strijdkrachten. Op diens website beweert de Rode Halvemaan "zich te onthouden van deelname aan alle oorlogsacties en -conflicten." De Rode Halvemaan liegt, en anders hebben ze een verklaring af te leggen."

Opvallend genoeg startte de zorgorganisatie afgelopen september nog een campagne om misbruik van diens naam en logo te stoppen. Het zou namelijk mensenlevens in gevaar brengen. Maar het heeft er nu alle schijn van dat medewerkers van de Rode Halvemaan zélf hun eigen embleem en reputatie te grabbel hebben gegooid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten