Toch maar wel, hè? Zweden gaat synagoges beveiligen na antisemitische aanvallen

Geen categoriedec 11 2017, 20:00
Zweden ontwaakt eindelijk uit de multiculturele roes die het land al een paar decennia in de greep houdt: er is een acuut probleem met betrekking tot de veiligheid van Joden. Nu de vlam in de pan sloeg na Trumps erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël, is dat probleem ineens meer dan duidelijk.
In Zweden zijn ze er eindelijk achter dat hun genereuze immigratiebeleid niet alleen veel kansarme vluchtelingen een bestaan in West-Europa geboden heeft, maar ook heeft gezorgd dat een hoop tuig van de richel het land als basis is gaan claimen. Zweden laat zich namelijk voorstaan op diens tolerantie, en is dan ook verheugd dat niet-gelovigen, moslims, joden, en christenen allemaal samen kunnen leven in één prachtig land van IKEA-paleizen.
Ja, behalve dat dat dus een fata morgana is gebleken. In navolging van Donald Trumps verklaring dat Jeruzalem de hoofdstad van Israël is en de Amerikaanse ambassade er binnenkort gehuisvest zal worden ging het hek van de dam in het Scandinavische land. Er werden pogingen ondernomen om synagoges in de fik te steken, en de plaatselijke joodse bevolking kreeg te horen dat zij 'doodgeschoten' dienden te worden.
Het wordt daar allemaal nu zo menens, dat in het zelfverklaarde paradijs op aarde nu synagoges serieuze beveiliging gaan krijgen:

"Swedish police on Monday tightened security near Jewish sites following a fire attack on a synagogue at the weekend, which came in the wake of the US recognition of Jerusalem as Israel’s capital.

Authorities have also boosted security for places of worship in Gothenburg and in the third largest city of Malmo, according to the official council of Swedish Jewish communities."

Natuurlijk is dat gegeven de huidige omstandigheden de juiste beslissing. Maar laten we hopen dat het daar niet bij blijft. Dat de Zweedse politiek ook bij zichzelf ten rade gaat wat nu precies de oorzaak ervan kan zijn dat juist in Zweden dit issue zo ontzettend snel in een geweldsspiraal is terechtgekomen. Ik zal de autoriteiten in Gothenburg en daarbuiten alvast een hint geven: het begint met een 'm' en eindigt met assa-immigratie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten