EU-leden krijgen compliment van leider Hezbollah: "Ik groet alle landen die Trumps Jeruzalemverklaring afwijzen!"

Geen categoriedec 11 2017, 17:00
Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, brengt een groet uit aan alle landen die de Jeruzalemverklaring van Trump van de hand wijzen. Nederland bevindt zich ook onder die landen die felicitaties krijgt van de leider van de terroristische organisatie.
https://twitter.com/nasseratta5/status/940217416965115904
Om te zeggen dat Nederland en de Libanese terreurbeweging Hezbollah nu bondgenoten zijn geworden gaat vermoedelijk te ver. Maar duidelijk is wél dat de reactie vanuit de EU (en ook Nederland) op Trumps erkenning van Jeruzalem als de hoofdstad van Israël allerlei terreurliefhebbende lieden in de kaart speelt.
Dat werd vanmidag nog maar eens duidelijk toen Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, in een tv-toespraak besloot om olie op het vuur te gooien. Hezbollah is al tientallen jaren uit op de vernietiging van Israël, en nu Europa en Israël overhoop liggen om die erkenning van Jeruzalem rook deze wolf zijn kans schoon. Dus Halbe Zijlstra: u krijgt de hartelijke groeten van de leider van de Libanese terreurgroepering Hezbollah.

"Trump is geïsoleerd en staat alleen. Het enige land dat hem steunt is Israël, dus ik groet alle landen die Trumps Jeruzalemverklaring afwijzen.

Ik vertel Palestijnse vluchtelingen van over de hele wereld dat de dag dat jullie kunnen terugkeren naar jullie land Palestina bijzonder snel zal plaatsvinden. We kennen maar één methode: overwinning of het martelaarschap.

De eerste beslissing op de twee dag na Trumps Jeruzalemverklaring was het bevel om 14.000 woningen te bouwen in Oost-Jeruzalem. Ik roep de Palestijnse autoriteit en ieder Arabisch land op om geen gesprekken met de VS aan te gaan, tenzij Trump zijn beslissing aangaande Jeruzalem terugneemt.

Ik spreek namens alle landen en fracties van de verzetsalliantie. We wonnen van ISIS en ik vertel jullie nu dat onze enige prioriteit de Palestijnse zaak zal zijn. Deze alliantie heeft nog nooit een oorlog of gevecht verloren.

Trumps Jeruzalembeslissing zal het begin van het einde van Israël zijn, dat kan ik Palestijnen met mijn volledige vertrouwen en kennis vertellen."

Het lijkt er dus op dat er weer een oorlog om het bestaansrecht van Israël gevoerd moet gaan worden. De vraag is nu: aan wiens kant staat de EU dan? Gaan we meevechten met Hezbollah, of kiezen we eindelijk eens écht voor Israël en steunen we onze Joodse bondgenoten in hun strijd voor een eigen staat?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten