Wat niemand weet: in april 2017 kondigde Rusland aan Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël (+UPDATE)

Oh?

Als je de reacties leest van mensen op de komende aankondiging van Donald Trump — die Jeruzalem mogelijk officieel gaat erkennen als hoofdstad van Israël — zou je denken dat Amerika het eerste land wordt dat die stad zet. Overal in de wereld is er stress. Allemaal landen waarschuwen hem ertegen. Dit kan niet goed gaan. Arabieren zullen dit nooit pikken. En die Palestijnen zullen écht helemaal losgaan.

Wat iedereen daarbij even vergeet is het feit dat Rusland Jeruzalem al in april van dit jaar officieel erkende als hoofdstad van Israël. Wat? Ja, echt. In dat geval gaat het weliswaar alleen om West-Jeruzalem, maar het is best mogelijk dat Trump precies hetzelfde gaat doen.

Oh ja, en Rusland is niet het enige land dat Jeruzalem erkent:

Gek genoeg heb ik geen enkele woedende demonstratie gezien bij Russische of Tsjechische ambassades in het Midden-Oosten. Vreemd he? Je zou bijna denken dat ze ongelooflijk hypocriet zijn.

Jeruzalem is sinds 1950 al de officiële hoofdstad volgens Israelis zelf. Als Trump dat nu ook erkent heeft dat dus 67 jaar geduurd. Je zou denken dat dit wel lang genoeg is voor de Palestijnen om aan het idee te wennen, nee?

Ondertussen gaan Palestijnen helemaal los op foto’s van Trump:

Vraagje: wanneer gaan ze foto’s van Poetin verbranden? Die heeft Jeruzalem immers al in april van dit jaar erkend als hoofdstad. Of durven de Palestijnen dat niet aan omdat Rusland hén historisch gesteund heeft en ze zo’n machtige vriend niet willen kwijtraken?

Volg me op Twitter.

UPDATE: Bepaalde hobby-afdelingen van Kremlinzender RT vonden het nodig om te doen alsof dit bericht een broodje aap-verhaal is. Dat is natuurlijk gewoon lekker zelf een broodje aap-verhaal. Groetjes!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. Christina

  kutd palestijnen!!

 2. buitenbeentje

  Dus de Russen zitten er achter dat Trump nu Israel gaat erkennen.

  😉

  1. buitenbeentje

   Ik had er “Dopper modus” voor en “/Dopper modus” achter gezet, maar dat viel duidelijk weg.

 3. Paaldanseres

  Hypocrisie ten top bij de haatbaarden.

 4. CJD

  Ik weet wel zeker dat veel russofoben hier het voor elkaar zullen krijgen om aanleiding hiervan een samenzweringstheorie te verzinnen tussen trump en rusland maar de feiten zien er heel anders uit. Rusland heeft nooit de eenzijdige steun uitgesproken voor Israel integenstelling tot de USA

 5. Meester Kong

  De kritische houding van de VS ten opzichte van de Israëlische nederzettingen in Oost-Jeruzalem blijft gewoon bestaan.
  Dat zullen de pi*jpekru– eh, Israel lovers niet leuk vinden..

  1. Seneca

   Jammer he leraartje kong, dat je die pijpekrullen niet meer naar het ghetto of de gaskamers kan sturen. o wacht, dat was niet waar, ook dat is een samenzwering van die Joden. die liegen toch wat af he kongetje. op school was ook zeker zo’n treiterkop en dat heb je nog steeds niet afgeleerd. wacht maar rustig als straks je moslimvriendjes aan het bewind zijn, dan ruimen zij al die pijpenkrullen uit de weg en nemen jou in een moeite mee.

 6. DolleDries

  Goede zaak van die Russen.

 7. Kodi

  Het staat bij mij nog op het netvlies gegrift dat die kanker Pallezwijnen stonden te feesten in de straten van Oost Jeruzalem op 11 september. Net zoals die kut-Marokkanen in de straten van Ede en andere Nederlandse gemeenten. Alleen al namens de Nederlandse slachtoffers die hierbij vielen kijk ik nu naar alle kanker Pallezwijnen slechts in woede en in wrok om. Ik heb ze afgeschreven. En voor die kut-Marokkanen geldt hetzelfde. Voor beide rioolvolkeren geldt dat ze ons alleen maar geld hebben gekost en ons alleen maar ellende hebben gebracht. We kunnen ze missen als kiespijn.

 8. Ritter

  Erkenning Jeruzalem: ‘Een historisch besluit waarop we 70 jaar hebben gewacht’

  “Om 20.00 uur, zal de VS na 70 jaar haar beleid veranderen,” zei hij, erop wijzend dat 12 voormalige Amerikaanse presidenten niet de moed hadden om dit te doen en weigerden Jeruzalem te erkennen. “Wat Trump nu doet is enorm. De verhuis van de ambassade zal komen en hij kan die morgen al verplaatsen, alleen door simpelweg de naamplaat te wisselen met die van het Amerikaanse consulaat in Jeruzalem.”

  https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpm/

 9. Ritter

  Tien goede redenen om Jeruzalem te erkennen als de hoofdstad van Israël
  https://brabosh.com/2017/12/06/pqpct-fpb-2/

 10. Ritter

  Onderstaande video toont de geschiedenis van Jeruzalem. Het toont aan de Jeruzalem een Joodse stad is en centrum is van het Joodse leven in brede zin.

  The Truth About Jerusalem
  https://youtu.be/Zz9CTBOKK4g

  1. van Urk

   Natuurlijk is Jeruzalem een Joodse stad omdat het al meer dan 3000 jaar door Joden werd bewoond. Met cijfers van de Turkse overheid is bewezen dat Joden er vanaf 1850
   in de meerderheid zijn geweest. Maar Jordanie heeft in de periode 1948 en 1967 flink daar huisgehouden om de laatste Joodse restanten uit de geschiedenis te wissen. Veel historische gebouwen met Joods religieus achtergrond, waaronder 30 synagogen, zijn in deze periode met de grond gelijk gemaakt. De internationale gemeenschap maakte net als de nazi,s tijdens de kristalnacht zich er niet druk over. Israel annexeerde het oostelijk deel op de barbaarse Jordaniers en riep heel Jeruzalem uit tot hoofdstad. Sommige Arabische wetenschappers doen nog steeds hun best om aan te tonen dat de Joden nooit iets met de stad te maken hebben gehad. De VN organisatie UNESCO helpt daar graag een handje in mee. Zo heeft het Joodse Israel volgens UNESCO niet het recht om het graf van Rachel, noch dat van de Joodse aartsvaders in Hebron (waaronder Abraham, Izak en Jakob en hun vrouwen) begraven liggen, aan de nationale erfgoedlijst van Israel toe te voegen.

 11. Anton Adriaan

  Hehe 🙂
  Ook shekels voor vladje. Vladje kan deze shekels goed gebruiken voor zijn economie en niet te vergeten, zijn wapens een beetje upgraden.

  1. Pjotter

   AA@ Hoe dan ook, hij was de enige, de rest liet Israël stikken.

 12. Florissa

  Lopen gelukkig niet allemaal in de maat van Brussel, die zou voor een statement kunnen zorgen om hier in mee te stemmen ,maar liever omarmen die de Islam .

 13. Babaji538

  U fluit graag allen mee met Flip Fluitketel te India.
  Over integriteit en corruptie gesproken… .
  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.