Alexander van Hattem is lijsttrekker voor de PVV in Den Bosch

Hij wordt omringd door vijf andere PVV’ers die de gemeenteraad in willen.

Ook in Noord-Brabant doet de PVV mee — in bepaalde gemeentes, tenminste. Met name in Den Bosch wil de partij van Geert Wilders graag de gemeenteraad in. Daarom heeft Wilders Alexander van Hattem (uit Steensel) lijsttrekker gemaakt voor de PVV in Den Bosch.

Van Hattem is al jaren actief voor de PVV. Zo is hij onder meer lid van de Eerste Kamer en de Provinciale Staten. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij deze nieuwe rol erbij kreeg. Sterker nog, in december werd hem al gevraagd of hij lijsttrekker zou worden in Den Bosch omdat hij op dat moment bezig was met de koop van een woning in die gemeente.

Voor Van Hattem kon dit weleens een bijzonder mooi project worden. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2017 kreeg de PVV namelijk 14,5 procent van de stemmen in Den Bosch. Alleen de VVD was groter. Als Van Hattem dat kunststukje herhaalt in maart wordt de PVV lokaal meteen een factor van belang.

Om dat voor elkaar te krijgen wordt Van Hattem bijgestaan door Laura Mostert, Eric Esser, Lamber van Griensven, Rien Teulings en Statenlid Willem Bakker. In een verklaring laat Van Hattem weten wat de plannen van de PVV zijn voor Den Bosch:

Volgens Van Hattem wil de PVV in Den Bosch het belang van de gewone Bossche burgers écht op de eerste plaats zetten. ,,Bij toewijzing van huurwoningen géén voorrang meer voor statushouders, geen asielzoekerscentra meer en we moeten de-islamiseren.

Ook moeten onze inwoners zich kunnen uitspreken in referenda, waarvan de uitslag gerespecteerd moet worden. Behalve opkomen voor onze éigen vrijheden zullen ook goede zorg voor met name onze ouderen en de verlaging van lokale lasten belangrijke speerpunten zijn’’, schrijft Van Hattem in een begeleidende tekst.

Houd Den Bosch in de gaten in maart. De PVV kon daar weleens een bijzonder indrukwekkende prestatie neerzetten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Ernst Quispel

  Laten we hopen dat voor de verandering deze lijsttrekker geen problemen veroorzaakt. Het gaat al zo slecht met de PvV.

  1. Zout

   Wat je zegt Wimşelşün, dat hoop ik ook.

   1. corfo

    @ Zout.
    Het zal ook wel lukken, denk ik.
    Het zal nóóit zo’n troep worden als bij dat vreemdsoortige clubje van Silly Sil.
    Om een dergelijk uitgelezen gezelschap BIJ1 te brengen moet je toch écht wel een héél goede neus hebben voor het BIJ1-brengen van dat soort daklozen/uitkeringstrekkers/infantielen/psychopaten enz. Tenzij je als samensteller tot één van de genoemde groepen behoort.

    1. Zout

     @Corfo: Samen met jou én Wimşelşün, help ik het de PVV van harte hopen. 😉

   2. Abri079

    Er wordt op basis van een recent incident gesproken over “voor de verandering”.

    Daarmee diskwalificeert u zichzelf meneer Quispel. De Rotterdamse lijsttrekker was een onjuiste keuze van de PVV die door de heer Wilders direct na bekend worden is rechtgezet.

    Een incident is geen structuur.
    Omdat u als E. Quispel pas kort op dit forum zit zal ik het voorlopig als zwaktebod classificeren.

    1. Ernst Quispel

     Het was bij wijze van spreken, Abri79, het zal u toch ook niet zijn ontgaan dat er inmiddels bij twee gepresenteerde lijsttrekkers grote problemen ontstonden?

     1. Abri079

      Met de Rotterdamse lijsttrekker ben ik het met u eens. Die zijn door de heer Wilders direct verholpen door de lijsttrekker per direct van de lijst te halen.

      In de Utrechtse casus zijn, voor zover het grote problemen waren, de rimpels binnen de partij en naar buiten toe glad gestreken. Iedereen drukt zich binnen de politiek wel eens “afwijkend” uit.

  2. sjun

   Het gaat toch vaak om door media opgeblazen en uitvergrote verhalen. Die mensen moet ook maar weer hun krantje of show zien te slijten en dat wordt natuurlijk steeds moeilijker nu Jan Publiek in de gaten krijgt op welke wijze of het nieuws vooral langs politiekcorrecte meetlat gefabriceerd wordt om de verslaggever m/v in kwestie carriereperspectief te bieden.

   1. Ernst Quispel

    De problemen die de twee recente lijsttrekkers ondervonden kunnen niet worden toegeschreven aan de media. In beide gevallen zat de fout toch echt bij deze twee incompetente personen. De media deden slechts wat ze moesten doen: die feiten noteren en publiceren.

    1. Abri079

     Een lijsttrekker is van de lijst gehaald. Bij de ander viel de media over zijn uiterlijk.

     Of de lijsttrekker uit Rotterdam incompetent was kan ik niet beoordelen. Daarvoor is zijn tijd al lijsttrekker te kort geweest en heb ik buiten zijn jokken te weinig van hem gezien of gehoord.

     Het beoordelen van een persoon op zijn uiterlijk lijkt mij niets te zeggen over zijn competenties. Dat u zegt dat de lijsttrekker dan fout zit lijkt mij niet correct u heeft zichzelf toch ook niet gemaakt?

     Wat de media in het geval van de tweede lijsttrekker hebben gedaan is precies waar de media niet voor zijn. Op die manier kun je grote groepen mensen in deze samenleving wel afserveren omdat het uiterlijk de media niet aanstaat.

     U sprak in een ander onderwerp op dit forum over hoge journalistieke waarden van een krant. Volgens uw zin: “De media deden slechts wat ze moesten doen: die feiten noteren en publiceren”. is dit een hoge journalistieke waarde?

     Dit is de tweede keer dat ik u wat ongelukkig uit de hoek hoor komen.

     Het is nog geen structuur maar al wel een tendens die ik bij u ontdek, in de korte tijd dat u hier participeert.

     1. Ernst Quispel

      ” Een lijsttrekker is van de lijst gehaald. Bij de ander viel de media over zijn uiterlijk.”

      Dat laatste lijkt me niet juist, de media noteerden akelig racistische uitspraken waar ook Geert Wilders zich nadrukkelijk van distantieerde.

     2. Vit

      Nog even dan val je uit je rol.

     3. Abri079

      We halen twee zaken door elkaar. De lijsttrekker uit Emmen werd beoordeeld op zijn uiterlijk. De lijsttrekker Utrecht liet zich uit over het afbranden van een moskee, bij wijze van spreken. Of dat handig is levert een andere discussie op.

      Het is in ieder geval maar de vraag, o.a. volgens emeritus hoogleraar strafrecht Theo de Roos of het strafbaar is: “Deze uitspraak is erger dan onhandig. Het is een ranzige uitspraak, omdat er verbinding wordt gelegd met eerdere incidenten. Maar het is ook weer niet een regelrechte oproep tot geweld.”

      Uw stelling dat de uitspraken akelig racistisch zijn, zijn dan ook voor uw rekening. De strafbaarheid is daarvan nog niet door het O.M. onderzocht noch door een rechter bekrachtigd.

      Als u wat meer let op wat u neerschrijft kunt u wellicht nog een gewaardeerd lid worden van dit forum.

     4. Ernst Quispel

      “Deze uitspraak is erger dan onhandig. Het is een ranzige uitspraak, omdat er verbinding wordt gelegd met eerdere incidenten. Maar het is ook weer niet een regelrechte oproep tot geweld.”

      Mogelijk kunnen wij elkander vinden in de conclusie dat een lijsttrekker die dergelijke uitspraken doet bezwaarlijk competentie kan worden verweten.

     5. Abri079

      Heer Quispel,

      Ik begrijp wat u zegt. Echter ik wil iemand niet op een incident beoordelen.
      Iedereen heeft in principe recht op een tweede kans.

      Zou hij tijdens zijn periode als raadslid in zijn gedrag terugvallen dan hebben we een nieuwe realiteit en een nieuwe discussie.

      Echter, hij moet nog wel “even” gekozen worden.

    2. Disowned

     Wanneer ben jij voor het laatst in de kerk geweest? Ga je schamen.

     1. Ernst Quispel

      Welk inhoudelijk punt wilt u maken?

  3. Tinneke

   Is dat zo?

  4. Floris

   Ernst is al een oude nick van trol Wim: http://uitingsvrij.net/search.php?keywords=Quispel

   1. Ernst Quispel

    Ernst Quispel is de hoofdfiguur in het boek ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch.
    Het is dus niet mijn werkelijke naam, maar ik neem aan dat u ook voor een nickname koos?

    1. Vit

     Jij niet denken wij achterlijk zijn Wim.

  5. Pieter G

   Hoezo gaat het slecht?
   Tweede partij van dit land!
   Als het met de partij slecht gaat, wat betekend dat dan voor alle partijen die lager staan.
   Daar gaat het dan goed mee soms?

 2. trampoline

  Aangezien ik niet op het FvD kan stemmen bij mijn GR verkiezingen, wordt het dus de PVV.
  En als ze geboycot worden kunnen ze tenminste flink dwars liggen tegen het bestuurskartel.

  1. Zout

   @Trampoline: Voor mij hetzelfde recept.

   1. loes530

    ik ga niet stemmen de Pvv FvD die doen niet mee in deventer alleen die dome denk daar ga ik niet op stemmen

    1. Henk-Jansen

     Ik stel voor dat je op de pvda stemt, Loes. Een echte sociale partij die voor het gewone volk opkomt!

     1. Vit

      Nam.

     2. loes530

      Nee stem geen pvda

    2. Vit

     Herstel:
     Kwam.

 3. Heinz

  Oeteldonk gaat alleen maar voor het Carnaval. Laura Mostert (spelfout) legt zo te zien het meest gewicht in de schaal. Met de hulp van Gerard de Korte kan het uitdraaien op een kleine opleving.

 4. DolleDries

  De PVDA moet weer bibberen dat ze geen gehandicapte of dakloze plunderaar er bij hebben staan.
  Aan de andere kant nu Alexander Penthouse er door glibbert moet je wel heel erg fout zijn om er nog op afgerekend te worden.

  1. corfo

   @ DD.
   De gehandicapten en dakloze plunderaars kunnen dan altijd nog terecht bij BIJ1; dat clubje bestaat uit dat soort, tenminste…………als dat clubje nog bestaat.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.