Bizar: Nederland bereidt zich met man en macht voor op reïntegratie van jihadkinderen

Het sprookje van de deradicaliseringstrajecten is nog niet afgesloten, zo schijnt.

Het schip zinkt. Het ISIS-schip, wel te verstaan. Want hoewel die haatbaarden jarenlang de dienst uit hebben gemaakt in de dorre vlakten van Syrië en Irak, zit het feest er inmiddels toch echt op. Grondgebied hebben ze nauwelijks nog, en jihadisten aldaar vragen zich in toenemende mate af: “Wat nu?”

Voor velen bestaat het antwoord uit ‘terugkeren’. Terugkeren naar Europa, welteverstaan, aangezien die extremisten in vele gevallen hier geboren zijn – maar dus duidelijk weinig van onze waarden hebben meegekregen. Die lui zouden idealiter natuurlijk überhaupt geen toestemming mogen krijgen om hierheen te reizen, en wanneer ze dan toch aankomen, direct levenslang in de diepste kerker worden gegooid. Maar nee: in plaats daarvan moet eerst bewezen worden dat ze stout zijn geweest in Syrië – iets wat in de praktijk vaak onmogelijk is. En dan komen ze in ‘deradicaliseringstrajecten’ als die van de Gemeente Amsterdam terecht, waar, zo weten we inmiddels, menig extremist eerder radicaler dan minder radicaal uit kwam.

Het moge duidelijk zijn: eenieder die in dat haatkalifaat is geweest, mag daar lekker blijven. Zelfs als “daar” niet meer bestaat.

Dat lijkt echter niet de opvatting te zijn van onze overheid. Die blijkt zich namelijk achter de schermen stevig voor te bereiden op de terugkeer van honderden kleine jihadistjes. Want hoewel Nederland – het zou wat zijn – niet actief jihadisten, jong of oud, terughaalt, zijn ze kennelijk wel welkom als ze zelf hierheen komen. Bij volwassenen is het nog mogelijk ze te vervolgen, maar wat doe je met kinderen? Wat we in ieder geval weten, is dat die soms net zo – en vaak zelfs nog meer – gehersenspoeld zijn met islamistisch gedachtengoed als oudere jihadgangers. De burgeroorlog in die regionen duurt inmiddels zo lang dat er al kinderen zijn die niets anders kennen dan oorlog, geweld en haat voor alles wat ‘haram‘ is. Klein of niet, gevaarlijk kunnen ze dus zeker zijn.

Aan de ene kant is het te begrijpen dat onze overheid voorbereidingen treft. Je kunt zulke jonge kinderen eenmaal niet in de gevangenis stoppen: je kunt veel zeggen, maar zelf schuld aan hun extremisme zijn ze natuurlijk niet. Maar het gevaar blijft, en hoe je daarmee om moet gaan, is een bijzonder lastige kwestie. In het beste geval komen ze überhaupt niet hierheen… maar wat je moet doen als dat toch gebeurt? Daar heb je eigenlijk geen goede reactie op.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Ni28

  Als je vroeger overliep naar de vijandelijke leger werd je nationaliteit afgenomen en als je gepakt werd kreeg je (dood)straf. Tegenwoordig en bij moslims wordt je in watten gelegd via een re-integratie programma. Je zou je de vraag kunnen stellen of het een kwestie van beschaving is of van zwakheid. Een moslims hoe slecht ook mag kennelijk niets overkomen. De kinderen van jihadisten redden lijkt een prachtige doel maar is het tegenovergestelde van. De nog levende ouders of familie zullen de kinderen weer opeisen en zo komen zij weer binnen. Van de gezinsleven hoeft je niets te verwachten dus die kinderen hebben geen toekomst meer. Het klinkt onmenselijk maar het is menselijk tegenover andere kinderen die niet verziekt zijn. Het was Aboutaleb die zei dat als je kinderen tot 10 jaar niet kan veranderen dan veranderen zij nooit meer. Als moslim kan hij het weten want moslims leven naar de eer. Hij wist ook dat elke moslim ook salafist was dus laten wij hem geloven.

  1. Siemien

   Je slaat de spijker op z’n kop, tegenwoordig heeft Nederland een slap ruggetje, mogen geen nee meer zeggen en al helemaal niet dat je van mening bent dat je iets niet goed vind, dat druist tegen alles in wat Nederlands is, want ja in Nederland moet alles kunnen toch?
   Ja als het woord kind erin voorkomt wordt Nederland (lees: Haagse loby) knettergek.

   De islam is niet westers en Jihadkinderen ook niet, lekker daarlaten dus..

   1. Anton Adriaan

    Siemien:

    ‘..De islam is niet westers en Jihadkinderen ook niet, lekker daarlaten dus..’

    Geldt dit ook voor het aanbidden van een ‘dode jood aan een stok’? Is nou ook niet bepaald westers, wel?

    Ja, de Nederlandse politiek speelt een zeer belangrijke rol in het nieuwere politiek correcte toneelstuk. Maar het kan nog altijd erger. Kijk maar eens naar Groot Brittannië. Daar zijn ze het meest op hol geslagen.

    1. Zout

     @Adolf: Hoezo is de aanbidding van Jezus niet westers? Heb je niet gelezen dat Zijn boodschap tot aan de einden der wereld en aan alle volken verkondigd zou worden? Dat kan alleen als een religie/evangelie intrinsiek flexibel is. En dat kun je nou net niet zeggen van de islam.

     Ten eerste is de islam geen religie maar een ideologie, en ten tweede ben jij een dikke trol.

     1. Nog1

      @ zout
      Jezus is ook een profeet in de islam. Volgens de koran is hij zelfs de lievelingsprofeet van allah

 2. Pedrito

  Deze (ji)haat-mormels lekker bij hun verwekkers in het voormalige kalifaat laten.

 3. Two Ravens Black Kettle

  De kinderen van Alexander ‘appartementje hier, appartementje zus want voor mij gelden die nare Animal Farm regels niet’ Pechtold en zijn eeneiig kuiken Mark ‘wil je nog meer geld Kalief Merkel?’ Rutte.

  Nederland is het Argentinië van na WOII
  Wij zijn het toevluchtshaven van de Eichmanns en Mengeles
  En Pechtold en Rutte en de voltallige Drie-Aapjes(mondjetoeoverRotherham)Staats/RTLmedia zijn er allemaal bijzonder trots op.
  Dat noemen ze volgens mij democratie en journalistieke integriteit.

  Of zoals de kroonjuwelenbegraver Peggol vochtig zou schateren; ‘alle Armeense genocide ontkenners welkom !!!!”

 4. trampoline

  Als dit soort gasten mijn nazaten iets aandoen dan zou ik niet weten waarom ik niets terug zou mogen doen tegen hen.

  1. trampoline

   Dit was mijn laatste reactie op dit forum. Ik ga niemand en zeker niet de overheid meer wijzer maken over mijn gedachtengang.

 5. Gerlos

  Jammer maar niet doen, de moeders van deze koters hebben alles aan hun zelf te danken en de vaders zijn waarschijnlijk vertrokken naar de 70 Maagden. (Wat een fabel)

 6. Bloem

  De Quispeltjes van deze maatschappij willen ze wel in huis nemen en voor de kosten opdraaien

  1. Abri079

   Echter dat heeft dan niets met liefde voor de mens doch alles met eigen lust te maken.

 7. fusilier

  En wie gaat dat weer betalen? Zoete lieve gerritje . Het is toch onbegrijpelijk dat het zover heeft kunnen komen.

  1. Rosasolis

   @fusilier. ik denk niet dat er een massale invasie hier komt met IS nakomelingen van
   ex. Nederlandse moedertjes. Deze vrouwen zijn landverraders, velen van hun IS mannen zijn gesneuveld. En de enige reden dat zij terug willen naar Nederland, is dat zij hebben inmiddels 2 – 4 kinderen. Wellicht kan Ma-lief herinneren het goede leven dat zij had als kind en tiener hier had, maar nu zit zij een ijskoude, natte kamptent, met ondervoede zieke kinderen. Misschien kan een paar grootouders met geld proberen de kinderen te adopteren…maar als Ma hier komt dan gaat zij naar de vrouwengevangenis. De CDA is fel tegen het binnen hallen van deze kinder slachtoffers, terwijl Ma-lief haar straf moet uitzitten. En Pa-lief is er allang niet meer onder ons.

 8. denk eens na

  Geen theo idiooten in je land laten , godsdienst hoort niet meer in deze wereld , afschaffen die idioterie.

 9. Ritter

  Je haalt kinderen het land binnen die haat hebben voor de westerse samenleving. Een recept voor toekomstige ellende.

  De haat die in deze kinderen leeft voor de westerse samenleving zal er vroeg op laat uitkomen op een of andere manier.

 10. WorajaiP

  Het is heel simpel. Kinderen hebben in 9 van de 10 gevallen geen papieren. De vaders zijn veelal dood, of worden binnenkort opgehangen. Dan blijven over de moeders, die veelal ook nog moeten worden berecht. Zolang zij niet zelf in Turkije, en dus bij een consulaat geraken, doet de Nederlandse regering het juiste, nl.: niets. Ned-turkse moeders worden al in Turkije berecht, want Turkije levert geen onderdanen uit.
  Uiteindelijk zullen er slechts enkelen terugkeren, waarvan een leuk deel eventueel ook nog het Nederlanderschap afgenomen kan worden .De kinderen daarvan worden dus geen Nederlander, maar zijn gewoon al automatisch marokkaans.
  En dat handjevol antilliaans of surinaams nederlandse kindertjes zal wel gewoon, conform de misdaadstatistieken in Nederland verder opgroeien. Oververtegenwoordigd, dus.

  1. George van de linden

   WorajaiP,

   Handjevol antilliaans of surinaams nederlandse kindertjes !!!???
   Weet u wel dat elke vrouw van deze culturen als fokzeugen dienen, nog niet te spreken over moslims die het helemaal voorelkaar hebben om ieder jaar een mini-moslim te fabriceren (onder dwang)
   Elk Surinaams / Antilliaans / eritrees / somalies / Turks of Syrisch gezin …ach eigenlijk elke andere cultuur dan de Nederlandse heeft minimaal 4 kinderen en dan ook nog eentje in de maak.
   Dus tel uit je winst overheid aan allerlei onkosten die deze konijnen voortbrengen.
   Ik heb gezegd en zo is het ,klaar !

 11. Duckday

  Hun eigen soldaten laat Nederland vallen maar die troep halen ze binnen Er zullen wel veel mensen er aan verdienen Net zo als de zg asiel zoekers Het land van ongekende mogelijk heden We hadden toch een strafhof Laat die haatdragers gewoon daar in dat land is nog ruimte Hoe klein ze ook zijn ombouwen gaat niet meer en de aanghan is nog gevaarlijker

 12. Nederlandse_Patriot

  Het internet heeft mij al lang geleden gevoelloos gemaakt voor dit soort zaken. Laat die bom-dwergjes maar lekker in Syrië zitten.

 13. Ruud562

  Totaal gestoord, al die lui die die kinderen hierheen willen halen! Oh, want we moeten zo ontzettend goed en deugzaam zijn, hé!
  Gvd, voor de kinderen van verslaafde of ontspoorde ouders, kinderen die uit de ouderlijke macht zijn gezet, al dan niet tijdelijk, functioneert de Jeugdzorg voor geen meter, al tientallen jaren lang! En dan gaan ze nu energie en geld stoppen in dat hierheen halen van dat duivelsgebroed!! Mijn god, dat de komende verkiezingen mogen leiden tot zéér grote schoonmaak in de labiele bestuurlijke lagen van ons land!

 14. Tinneke

  Lijken wel een beschermd diersoort die moslims!

  1. Steve Van der Vekens

   Zijn die dan ook met uitsterven bedreigd?

 15. Rosasolis

  Deze kinderen van IS ouders mogen horen niet in Nederland te zijn. De meeste zijn in Syria midden in de oorlogs gebieden geboren, of in de kampen langs de grens met Turkije. Maar zij zijn vreselijk getraumatiseerd, kennen alleen Arabisch, en weten niets over Nederland, en onze manier van leven. Als deze kinderen zou hier komen zijn zij
  gewoon kinder vluchtelingen van zeer onbetrouwbaar ouders. Hoewel ik begrijp de
  grootouders die willen opkomen voor hun kleinkinderen, moeten zij realiseren dat deze kinderen “anders” zijn dan gewone Nederlandse kinderen…Trouw had een recente artikel enkele dagen geleden over gewone Ned. ouders, die een dochter hebben (of hebben gehad), die bekeerde tot de Islam, trouwde met en IS strijder, en daarna vertrok als moslima gekleed in a chador naar Syria. Sindsdien heeft dit zeer jonge vrouw 2 kinderen en leeft in een kamp. De vader is al gesneuveld. De CDA is tegen het toelaten van deze niet-Nederlandse kinderen van bekeerde ouders. Wat wij wel kunnen doen is zorgen dat de ouders en kinderen (met Nederlandse achtergrond), terecht kunnen komen waar het nu veilig is in Syria of Iraq. Ik denk niet dat die kinderen zullen hier massaal toegelaten worden. Dit zou voor te veel problemen en ellende zorgen.

 16. sjun

  Onze overheid treft haar voorbereidingen. Mark Rutte begint alvast te rekenen wat verhoging van de hondenbelasting oplevert en ook de lessen zelfverdediging kunnen vast in een hogere tariefschaal…

 17. Steve Van der Vekens

  Ik heb het eens gezegd hier: “Als we niet oppassen zijn het kinderen die ons in de rug schieten.”
  Ik zie dat beeld zo voor mij.

 18. Nog1

  De kinderen zijn Nederlands en zullen uiteindelijk toch naar Nederland komen. Is het niet nu, dan is het in de toekomst als ze oud genoeg zijn geworden om de reis zelf te ondernemen. Het is nu eenmaal naief om te denken dat Irak of Syrie ze toe zal staan daar te blijven.

  Voor de veiligheid is het beter ze (nu ze nog klein zijn) hierheen te halen. Wachten we totdat ze volwassen geworden zijn in de gevangeniskampen waar ze nu met hun ouder(s) vast zitten, dan is de kans dat ze ontsporen vele malen groter.

  Maar dat ze uiteindelijk hier komen, is door geen regering tegen te houden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.