Column Jan Roos: BIJ1 is de open inrichting van Sylvana Simons

BIJ1 is net One Flew Over the Cuckcoo’s Nest op Madurodamniveau.

Is het nou een groot probleem dat bij de open inrichting van Sylvana Simons, Bij1, een mevrouw zit die zegt dat ze ooit psychiater is geweest, terwijl ze met moeite de avondschool heeft afgemaakt? Deze Cailin Kuit, die eigenlijk Diane Niesse heet en eruit ziet als Bassie van Adriaan met een flinke handicap, is na haar HAVO verder gegaan in “natuurgeneeswijzen”. Ze liegt dus over haar CV, maar maakt dat nou eigenlijk iets uit. Ze heeft zich nu toch maar teruggetrokken, ondanks dat ze volhoudt echt een psychiater te zijn, wat ze blijkbaar zelf ook moeilijk te bewijzen vindt.

Of neem nou vreer. Vreer is de naam van een het (noemt zichzelf een ‘genderzwerver’) en wenst dat zijn/haar/dinges naam zonder hoofdletter wordt geschreven. Maar eerlijk is eerlijk, het is ook bijna niet te ontdekken wat vreer precies is. Het ziet er uit als een mix van een teleurgestelde belastingadviseur gecombineerd met een lesbische toiletjuffrouw met een waardeloze smaak voor oorbellen. Vreer maakt zich (m/v/x) kwaad over van alles en nog wat, met als dieptepunt pinkwashing. Dat is dat bedrijven zich inlaten met homovriendelijkheid en dat mag niet of zo. Nou ja, het zal wel. Maar ik kan me er niet druk om maken.

Dan hebben we bijvoorbeeld ook nog Ana Paula Lima, een transseksueel uit Latijns-Amerika. Die zich/haar weer Linda noemt op een sekssite waar ze zich als prostituee aanbiedt. Overigens zou ik er met boter en suiker instinken, want afgezien van een flinke snikkel is het een bijzonder lekker wijf. Ana Paul Lima ontkent overigens de manvrouw te zijn op de sekswebsite, ondanks dat het overduidelijk Ana Paul Lima is. Maar so what.

BIJ1, de open inrichting van Sylvana Simons. Bron: BIJ1.
BIJ1, de open inrichting van Sylvana Simons. Bron: BIJ1.

Of Gloria Wekker, de fopwetenschapper die via onzinstudies vertelt dat alle blanken mensen niet deugen, maar wel heel erg tegen racisme is.

De eeuwige Sunny Bergman die via Sunny Bergman steeds maar weer dezelfde verhalen vertelt over haar muze Sunny Bergman. Haar zwakke schaduw Anouscha Nzume, die gewoon Anna Steijn heet maar dat was haar niet exotisch genoeg, die als levenstaak heeft om blanke mensen te vertellen dat ze helemaal niet blank zijn maar wit. Want blank is te onschuldig, volgens de anti-raciste, die stelt dat mensen met een lichte huidskleur allemaal verschrikkelijk schuldig zijn aan alles wat er maar misging in het miserabele leventje van Anoesepoes.

En dan lijstrekker Sylvana Simons. Ik weet niet eens waar ik moet beginnen. Het punt is: moeten we ons om deze types nou echt zo druk maken? Het is een soort One Flew Over the Cuckcoo’s Nest op Madurodamniveau. Elke maatschappij heeft zo haar niche.

Maar het probleem is helemaal niet het bestaan van die partij en haar lijst vol volslagen idioten. Het is de landelijke aandacht die ze krijgen. Ze doen alleen mee in Amsterdam, waar heus wel genoeg gekkies rondlopen om ze een zetel of twee te laten halen. Maar verder zal het werkelijk iedereen totaal worst zijn wat ze vinden of willen. In ons land worden dit soort rare minderheden beschermd door de wet en dat is goed, maar het zou me heel wat waard zijn als de media hun verslaggeving over Bij1 net zo marginaal houden als de partij zelf is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. C.oitus

  Wat ik mij af vraag is welke van deze figuren een betaalde baan heeft?.

  1. loes530

   vraag mijn ook af als ze wel screen hebt

 2. Zout

  Ik vind dat Oboema nog op de lijst moet.

  https://www.youtube.com/watch?v=lhNlVCq6erw

 3. Original NL

  Die club moet gewoon geruimd worden!
  Wat een loosers.

 4. Marija

  Wat een foto weer:
  Ja meiden, jongens en anders: allemaal de bek zo wijd mogelijk open trekken
  kunnen we het vullis er zo uitgooien.

  Nou Jan ik maak me wel druk dat het zomaar mogelijk is dat dergelijke nitwits in het bestuur van ons land kunnen plaatsnemen.
  Aan de andere kant, moet ik dat ook meteen relativeren, het is een en al nitwit wat iets over ons te vertellen wil hebben in het haagse zooitje.
  Weg er mee, de beuk er in en kiesdrempel invoeren.

  1. django 70

   Nitwit ik zou schrijven Zwartwit. Wat een vullis vooral die zeekoe in het midden dat liegebest. Maar dat is slechts mijn menig.

   1. Zout

    @django 70: Gelukkig mag iedereen zijn mening uiten. Binnen islam is dat uitgesloten, daar telt alleen de mening van wijlen Mohammed (t.e.a.b.)

 5. sjun

  Keurig samengevat. In dàt land der blinden is ‘vier-oog’ Koningin en tante Anja Koningin-moeder. Zo houden ze elkaar van de straat.

 6. buitenbeentje

  wel een boel woorden om te vertellen dat je er niet één woord aan moet besteden.

 7. Babaji538

  Ze hebben er (straks) geen last, meer, van.

  Petra Hermans

 8. Weethetbeter

  Inderdaad, kiesdrempel instellen, hadden ze eerder moeten doen hadden we ook geen last gehad ven clown Baudet!

 9. Weethetbeter

  En Jan Roos, die tegenwoordig weer niets te doen heeft is weer terug bij ze,n oude hobby, het afzeiken van mensen op hun uiterlijk.

 10. Heinz

  Het is toch allemaal maar een spelletje, tijdverdrijf wat ook nog betaalt. Jammer voor de partijen die er toe doen. Müsli, Crüsli. Een pianostemmer…..

 11. Bloem

  Ach, deze club is het bewijs dat er meer gekken buiten dan binnen de inrichting rondlopen. Het feit dat deze club in de voorspellingen ook nog zetels in de gemeenteraad kan gaan behalen, zegt gelijk iets over het percentage Amsterdammers dat in een inrichting thuis hoort

  1. penis aqua di rosa

   Ik wil niet vergeleken worden met dat zooitje, dat de stad volledig zou kunnen gaan ontwrichten, als er genoeg geestelijk geretardeerden op dat Bij1 geraapte zooitje zijn/haar/het stem zal uitbrengen. Als geboren en getogen Amsterdamse voel ik mij steeds blijer worden, dat ik mijn eens zo geliefde Amsterdam 20 jaar geleden ontvluchtte. Mijn vraag is en ik denk het antwoord te weten:
   Hoeveel ECHTE Amsterdammers wonen er nog en wonen er nog met plezier?

   Btw: HET heeft weer eens een andere Nick nl Wethetbeter, maar Kontekroeper moet het zijn

 12. Duckday

  De club van handophouders en opvreters een bij elkander geraapt zooitje gaat dat de politiek in

 13. Ni28

  Klopt, de aandacht is te groot.

 14. david1veenstra

  One Flew Over the Cuckcoo’s Nest heb ik diverse gezien. Meesterlijke film. Maar om die mensen uit die inrichting nu gelijk te schakelen met de mensen op de kieslijst van Bij1?
  Dat hebben die patiënten niet verdiend. Hun aandoening is nog voor genezing vatbaar.

 15. poison

  Wat een foto. Het lijkt wel de Muppetshow.

  1. Original NL

   Muppet show??? Dat was om te lachen.
   Deze debielenclub is om te huilen!

   1. Zout

    @Sjun: Lekker die Internationale Socialisten…

 16. Gerlos

  Was bij voorbaat gedoemd om te mislukken met zijn BELACHELIJK idiote lijsttrekker in de naam van Sylvana Simons en die leipe mee lopers.

 17. Roughwood

  Lekker weekend! Gaan jullie nog iets leuks doen?

 18. Gerlos

  Roughwood ik ben uitgenodigd door Sylvana om daar dit weekend eens lekker te verwennen, dus is jou vraag bij deze beantwoord.

  1. Code134

   Je bent niet de enige man hier met seksuele fanatasieën over Sylvana.

  2. Zout

   @Gerlos: Wim is een doorgewinterde trol, die komt hier niet voor het oprechte debat, dat doet geen enkele trol. Hij poneert een nietszeggende oneliner of een ander flauwekul stukje en gaat dan zitten wachten op reacties. In feite harkt hij dus z’n snot bij elkaar en slikt het door.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.